Une siq thashe edhe me pare makinat e kohes ndoshta edhe jane zbuluar por nuk mund te kene mundesi te eksperimentohen pra ky eshte mendimi im.Po them keshtu sepse makinat e kohes nuk kane asnje gjase teorike dhe praktike qe te dergojne prapa ose para ne kohe ne universin e njejt- po mendoj ne universin qe jetojme ne, por mund te dergojne ne universe tjera.
Per shume kend duket e pamundur dhe sikur nje perrall udhetimi ne kohe mirpo eshte e vertet se teorikisht eshte e mundur te udhetosh ne kohe gjithmone duke iu referuar parimit se eksistojne universet paralele sipas teorise se Ajnshtajnit.
Eshte e vertet se teknologjia ka perparuar shume shpejt qe nga renesanca dhe deri ne ditet tona.Shume kohe me pare kalkulatori ishte nje perrall e bukur ndersa sot nuk ka vend ku nuk mund te gjesh nje te tille.E mos te falsim per televiziorin, radion, telefonin etj. e mbi te gjitha udhetimin ne gjithesi.Ndoshta edhe makina e kohes do te jete nje nga gjerat e zakonshme ne dekadat e ardhshme.Mirpo prap po theksoj se eshte veshtire, shume veshtire te imagjinohet udhetimi ne kohe nga pajsjet e shpikura nga vete njeriu. Une presonalisht mendoj se eksiston nje rruge per te udhetuar ne kohe por kjo nuk eshte teknologjia njerezore.E keto jane fshehtesite e universit apo hapesires ku jetojme ne.Dhe meqe ende ne nuk kemi zbuluar fshehtesite e universit ku jetojme apo nuk kemi zbuluar as qerekun e asaj qe na mbetet te zbulojm duke u bazuar ne ate se vendi me larget qe ka udhetuar njeriu deri me sot eshte Hene(ndoshta ka udhetuar edhe ne distanca me te medha), atehere, na mbetet te besojme se duhet te eksistoje diqka ne kete univers te pa exploruar qe mundeson udhetimin ne kohe.
Sa i perket historise se John Titor e kam lexuar tere historine e tij te postuar ketu ne forum, ka disa gjera qe me bejne te mendohem thelle mirpo prap mendoj se ky John Titor duhet te jete nje kombinim i nje fizikanti, astronomi etj dhe mbi te gjitha i nje parashikuesi. Mirpo eksiston edhe nje mundesi tjeter qe historia e John Titor te jete e vertet, edhe pse shume gjera mua me vertetojne te kunderten p.sh ato fotografit te "makines se kohes" si eshte e mundur qe ne vitin 2037 te kene nje pamje aq te paqart kur merreni me mend se sa mund te kete perparuar teknologjia pas 30 vjetesh, pse kur ka parashikuar shume ngjarje nuk e ka parashikuar ngjarjen e shtatorit 2001 SHBA dhe shume shembuj te tjere te cilet nuk po i permendi per shkak se nuk eshte forumi i duhur.
Krijoni Kontakt