Close
Faqja 4 prej 8 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 78
    Volter.... Maska e Goldanitus
    Anëtarësuar
    24-09-2007
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    328
    Une siq thashe edhe me pare makinat e kohes ndoshta edhe jane zbuluar por nuk mund te kene mundesi te eksperimentohen pra ky eshte mendimi im.Po them keshtu sepse makinat e kohes nuk kane asnje gjase teorike dhe praktike qe te dergojne prapa ose para ne kohe ne universin e njejt- po mendoj ne universin qe jetojme ne, por mund te dergojne ne universe tjera.
    Per shume kend duket e pamundur dhe sikur nje perrall udhetimi ne kohe mirpo eshte e vertet se teorikisht eshte e mundur te udhetosh ne kohe gjithmone duke iu referuar parimit se eksistojne universet paralele sipas teorise se Ajnshtajnit.

Eshte e vertet se teknologjia ka perparuar shume shpejt qe nga renesanca dhe deri ne ditet tona.Shume kohe me pare kalkulatori ishte nje perrall e bukur ndersa sot nuk ka vend ku nuk mund te gjesh nje te tille.E mos te falsim per televiziorin, radion, telefonin etj. e mbi te gjitha udhetimin ne gjithesi.Ndoshta edhe makina e kohes do te jete nje nga gjerat e zakonshme ne dekadat e ardhshme.Mirpo prap po theksoj se eshte veshtire, shume veshtire te imagjinohet udhetimi ne kohe nga pajsjet e shpikura nga vete njeriu. Une presonalisht mendoj se eksiston nje rruge per te udhetuar ne kohe por kjo nuk eshte teknologjia njerezore.E keto jane fshehtesite e universit apo hapesires ku jetojme ne.Dhe meqe ende ne nuk kemi zbuluar fshehtesite e universit ku jetojme apo nuk kemi zbuluar as qerekun e asaj qe na mbetet te zbulojm duke u bazuar ne ate se vendi me larget qe ka udhetuar njeriu deri me sot eshte Hene(ndoshta ka udhetuar edhe ne distanca me te medha), atehere, na mbetet te besojme se duhet te eksistoje diqka ne kete univers te pa exploruar qe mundeson udhetimin ne kohe.

Sa i perket historise se John Titor e kam lexuar tere historine e tij te postuar ketu ne forum, ka disa gjera qe me bejne te mendohem thelle mirpo prap mendoj se ky John Titor duhet te jete nje kombinim i nje fizikanti, astronomi etj dhe mbi te gjitha i nje parashikuesi. Mirpo eksiston edhe nje mundesi tjeter qe historia e John Titor te jete e vertet, edhe pse shume gjera mua me vertetojne te kunderten p.sh ato fotografit te "makines se kohes" si eshte e mundur qe ne vitin 2037 te kene nje pamje aq te paqart kur merreni me mend se sa mund te kete perparuar teknologjia pas 30 vjetesh, pse kur ka parashikuar shume ngjarje nuk e ka parashikuar ngjarjen e shtatorit 2001 SHBA dhe shume shembuj te tjere te cilet nuk po i permendi per shkak se nuk eshte forumi i duhur.

i/e regjistruar Maska e Vito Corleone
    Anëtarësuar
    29-04-2002
    Vendndodhja
    New York City
    Postime
    73
    Persa i perket paradoksit te Gjyshit, pra qe po te kthehemi ne kohe dhe te ndalojme gjyshin te takoje gjyshen, pra nena jone nuk lind, pra dhe ne nuk lindim; une mendoj se po te kthehemi ne kohe ne takojme nje kopje te gjyshit, ne ate kohe ne ate hapsire, por qe nuk eshte gjyshi identik qe lindi nenen tone, etj. pra ne nuk e ndryshojme te ardhmen.
    si mendoni ju?
    "You should keep learning as long as you are ignorant."
    "As long as you live, keep learning how to live."

Canna-log Maska e Artson
    Anëtarësuar
    24-07-2007
    Vendndodhja
    Loading...
    Postime
    416
    Une di qe te udhetosh me shpejtesine e drites, koha ngadalesohet...

Pas ne kohe nuk mund te kthehesh kurre.

Rruga me e shkurter nga pika A per tek pika B nuk eshte nje vije e drejte, e dini perse ?
    Kur jam rrethuar nga njerëz të vegjël s'ndjej madhështi, por mjerim! M.Roçi

Anëtarësuar
    24-09-2007
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    328
    Citim Postuar më parë nga Artson Lexo Postimin
    Une di qe te udhetosh me shpejtesine e drites, koha ngadalesohet...

Pas ne kohe nuk mund te kthehesh kurre.

Rruga me e shkurter nga pika A per tek pika B nuk eshte nje vije e drejte, e dini perse ?
    Po te udhetosh me shpejtesine e drite koha nuk ngadalesohet por fillon te rrjedh mbrapa apo mbrapsht.
    Si para ashtu edhe pas ende nuk eshte vertetuar praktikisht se mund te udhetosh neper kohe mirpo ekzistojne disa teori te cilat japin argumente interesante rreth udhetimit ne kohe p.sh teoria e udhetimit ne kohe me anen e BH(black hole), per me teper lexoje tere temen me vemendje.Poashtu nese deshironi te dini me teper lexo historine e John Titor te postuar ne forumin shqiptar.

Sa i perket pyetjes tende se Rruga me e shkurter nga pika A per tek pika B nuk eshte nje vije e drejte, e dini perse ?Nuk po e kuptoj mire kete pyetje, pra nese kishit mundur te tregoni me qart pyetjen tende.Ndoshta kjo eshte e qart mirpo te them te drjten un nuk po e kuptoj.

Anëtarësuar
    24-09-2007
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    328
    Citim Postuar më parë nga Vito Corleone Lexo Postimin
    Persa i perket paradoksit te Gjyshit, pra qe po te kthehemi ne kohe dhe te ndalojme gjyshin te takoje gjyshen, pra nena jone nuk lind, pra dhe ne nuk lindim; une mendoj se po te kthehemi ne kohe ne takojme nje kopje te gjyshit, ne ate kohe ne ate hapsire, por qe nuk eshte gjyshi identik qe lindi nenen tone, etj. pra ne nuk e ndryshojme te ardhmen.
    si mendoni ju?
    Si pergjigje per pyetjen tende jane teoria per universet paralele, pra ne nuk e ndryshojme te ardhmen sepse nese ne kemi udhetuar ne nje univers i cili eshte identik me universin tone, por jo per nga koha(sepse po bejme fjale se kemi udhetuar ne te kaluaren). Atehere, ne nuk e ndryshojme te ardhmen sepse i bie se ai nuk eshte gjyshi i yt, dhe ti ne "fakt" mund tia ndryshosh te ardhmen nje farefisi tjeter sepse ai nuk eshte gjyshi yt dhe ai nuk ka per te lindur nenen tende sepse nena jote e vertet eshte ne universin ku ti jeton.
    Nga kjo mund te konkludojm se nese eshte e vertet teoria per universet paralele duhet te ekzistoje patjeter edhe udhetimi ne kohe. Dhe nese ti e vret "gjyshin tend"(ai nuk i bie te jete gjyshi yt) atehere ti e ke ndryshuar te ardhmen e nje universi tjeter.

progress Maska e BvizioN
    Anëtarësuar
    18-03-2005
    Vendndodhja
    UK
    Postime
    3,119
    Citim Postuar më parë nga Vito Corleone Lexo Postimin
    si mendoni ju?
    Ka shume teori ne lidhje me kete paradoksin e Gjyshit.

Nje nder teorite thote se nese ti do kthehesh ne kohen kur gjyshi jot ishe femije, apo i rritur me tentative qe ta vrasesh, sado qe te mundohesh - gjithmone do te deshtosh!!Gjithmon do kete nje dicka te panjohur qe do te parandaloje ty ta kryesh kete akt.Psh, di vete ne shtepine e gjygjit per ta vrare, po ai ka pak minuta qe shte larguar nga shtepia per te takuar te dashuren (gjyshen ) Gjithmone rrethanat do te krijohen te tilla qe do e bejne krejtesisht te pamundur kete veprim.Si rezultat, pak rendesi ka sa kohe kalon ti duke u mundur ta kryesh kete vrasje....gjithmone do deshtosh.

Teori tjeter thote se nese ti vete kohe prapa me tentative te vrasesh gjyshin tend, the arrin ta kryesh kete vrasje, atehere ti ke krijuar nje univers te ri paralel ne te cilin ti nuk egziston

Ajo qe the ti me siper eshte disi me e logjikshme neqoftese do mbeshtetemi ne teorine e Universeve paralele.Shkencaret mendojne se Universet paralele vazhdojne nga milimetra larg vendndodhjes (pozicionit ku ndodhesh tani) Pra nese vret nje paraardhes tendin, ne fakt ke ndryshuar ngjarjet ne vijen kohore te atij Universi ku ti ke vajtur.

Dhe dicka ne lidhje me kohen dhe shpejtesine e drites....

Nese do bazohemi ne teorine e Ainstainit mbi relativitetin koha rrjedh me ngadale nese ti apo objekti ne te cilin ndodhesh (fjala vjen anija jote kozmike) leviz shpejt. Psh, nese fillon levizjen me 0% te shpejtesise se drites koha eshte ne rrjedhje normale.Duke rritur shpejtesine koha fillon te ngadalesoje.Duke u afruar 100% shpejtesise se Drites koha ngadaleson shume edhe me shume deri sa vete infinitish e ndaluar.Duhet te marresh parasysh se gjithcka tjeter sebashku me kohen ngadaleson (si psh qarkullimi i gjakut tend, rrahja e zemres tate, mendimet e tua etj)

Disa teori e trajtojne mundesine e shpejtesise me te madhe se ajo e drites si dicka krejtesisht te pamundur.
    Bukuria eshte ngado, varet se nga cfare kendi e shikon.

i/e regjistruar Maska e Aerial
    Anëtarësuar
    03-07-2006
    Vendndodhja
    Underground
    Postime
    81
    Teme me vend ZiM, pergezime. Edhe shpjegimet qe i ben, i ben te jene te kuptueshme dhe me nje fjalor te bujshem. Edhe pse tema goxha e vjeter dhe interesante, postime paska pak. Ndoshta per shkak se tema te ngjashme ka gjetiu ne forum. Po per shkak te shperndarjes se tyre te jo njetrajtshme, edhe lexuesi mund te kete problem leximin e tyre.

Ka aq shume njerez sot qe jane te apasionum pas konceptit 'Kohe'. Kisha nje propozim ZiM, t'bejme nje teme te veqante qe i dedikohet ksaj ceshtje ne te cilen do sillnim te gjitha informacionet qe lidhen me temen, te ndara ne nentituj me incormacionet relevante. Ne kete menyre lexuesit do ti mundesohej qe ne nje kryeteme te gjej gjithe materialin e nevojshem ne lidhje me kohen. C'thoni ju, ja vlen te shpenzohet koha per kohen!? kjo besoj do te ishte nje reference edhe per ata qe do kerkonin ne google ne lidhje me kohen dhe si rezultat do kishin shume material ne nje teme. E di qe ka shume material... Mirepo nese ndahet ne nentituj, do realizohet nje perbajtje e mire.

Anëtarësuar
    24-09-2007
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    328
    Citim Postuar më parë nga Aerial Lexo Postimin
    Teme me vend ZiM, pergezime. Edhe shpjegimet qe i ben, i ben te jene te kuptueshme dhe me nje fjalor te bujshem. Edhe pse tema goxha e vjeter dhe interesante, postime paska pak. Ndoshta per shkak se tema te ngjashme ka gjetiu ne forum. Po per shkak te shperndarjes se tyre te jo njetrajtshme, edhe lexuesi mund te kete problem leximin e tyre.

Ka aq shume njerez sot qe jane te apasionum pas konceptit 'Kohe'. Kisha nje propozim ZiM, t'bejme nje teme te veqante qe i dedikohet ksaj ceshtje ne te cilen do sillnim te gjitha informacionet qe lidhen me temen, te ndara ne nentituj me incormacionet relevante. Ne kete menyre lexuesit do ti mundesohej qe ne nje kryeteme te gjej gjithe materialin e nevojshem ne lidhje me kohen. C'thoni ju, ja vlen te shpenzohet koha per kohen!? kjo besoj do te ishte nje reference edhe per ata qe do kerkonin ne google ne lidhje me kohen dhe si rezultat do kishin shume material ne nje teme. E di qe ka shume material... Mirepo nese ndahet ne nentituj, do realizohet nje perbajtje e mire.
    Une jam i pajtimit dhe kete kam pasur ndermend t'a bej mirpo pasi ti e shfaqe mendimin i pari krijo nje teme me emrin "Koha". Poashtu edhe neforumi "Shkenca dhe jeta" ka nevoje per nje freskim dhe gjallerim. Nje teme e re do te ishte e mireseardhur nga ana ime
    Ndryshuar për herë të fundit nga Goldanitus : 12-10-2007 më 10:02

Nuk ka nevoje per teme tjeter me te njejtin subjekt. Shume mire mund te perfshihet ketu pasi behet fjale per te njejten gje.

Ngarkimi i tepruar i forumit me tema te te njejtes natyre nuk e gjalleron ate por e ben te veshtire per lexuesin.

Anëtarësuar
    24-09-2007
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    328
    Citim Postuar më parë nga Darius Lexo Postimin
    Nuk ka nevoje per teme tjeter me te njejtin subjekt. Shume mire mund te perfshihet ketu pasi behet fjale per te njejten gje.

Ngarkimi i tepruar i forumit me tema te te njejtes natyre nuk e gjalleron ate por e ben te veshtire per lexuesin.
    Une po propozoj qe te hapim nje teme me emrin koha ku secili anetar qe deshiron te jape perkufizimin e tij per kohen. Ne kete postimin "Koha!Mundesia e udhetimit ne dy drejtimet e kohes" me shume i perkushtohet menyres se udhetimit ne kohe ndersa ne temen qe po propozoj te hapet, te flitet per perkufizimin e kohes, perceptimin e saj etj.

Faqja 4 prej 8 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Prapa skenës së udhëtimit të Papës Benedikt XVI
    Nga Explorer në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 17-05-2009, 07:33
  2. Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 20-06-2005, 13:54
  3. Nano: Ja Drejtimet Ku Duhet Te Ece Ekonomia
    Nga Qerim në forumin Ekonomi & biznes
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 12-06-2005, 17:45
  4. Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 03-06-2005, 14:41
  5. Cili eshte qellimi i udhetimit te Del Pontes ne Tirane ...?
    Nga Beqari002 në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 16-10-2002, 14:17

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •