Close
Faqja 71 prej 74 FillimFillim ... 21616970717273 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 701 deri 710 prej 732
    Ernst Kaltenbrunner Maska e Bizantin
    Anëtarësuar
    26-01-2008
    Vendndodhja
    Swabia
    Postime
    670
    Ja fusha e lavdisë!

Pse nuk e bën ti një gjë të tillë? Kaq material ke përkthyer në forum, njohuritë i ke, ç'do tjetër?

Nga sa kam pyetur në Shqipëri, librat me këtë tematikë shiten lehtë në publikun shqiptar (bashkë me ato që kanë të bëjnë me spiunazhin). Nuk ka shtëpi botuese pa libra spiunazhi e konspiracioni.

Provoje!
    Ndryshuar për herë të fundit nga Bizantin : 01-07-2008 më 20:26
    Slagt ham! Kristenmands sønn har dåret. Dovregubbens veneste mø.

Gott mit Uns

Citim Postuar më parë nga Bizantin Lexo Postimin
    Ja fusha e lavdisë!

Pse nuk e bën ti një gjë të tillë? Kaq material ke përkthyer në forum, njohuritë i ke, ç'do tjetër?

Nga sa kam pyetur në Shqipëri, librat me këtë tematikë shiten lehtë në publikun shqiptar (bashkë me ato që kanë të bëjnë me spiunazhin). Nuk ka shtëpi botuese pa libra spiunazhi e konspiracioni.

Provoje!
    E kam bere 3 here dhe hoqja dore sepse 1 here mu vodh perkthimi ndersa dy here te tjera as nuk mu pagua mundi dhe flas per perkthime te kryera ne nje kohe rekord. Pra sja vlen. Megjithate kam disa plane per forumin qe mendoj ti realizoj ne te ardhmen. Por kete rradhe nuk do jete perkthim por punimin i imi dhe qe do kete pikerisht subjektin e Teorise Konspirative. Shpresoj ta realizoj ne nje te ardhme te afert.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    01-08-2007
    Vendndodhja
    beyond the road... I lie in wait...
    Postime
    469
    jam duke lexuar alkemistin, doors of perception edhe catcher in the rye... sot fillova edhe death of a salesman.... nqs nuk i mbaroj para fundjaves nuk kam per ti lexuar.

ky alkemisti, lexova diku se e pat lexuar julia roberts edhe i kishte ndryshuar jeten... edhe ky fakti me acarron disi me thene te drejten... sidomos duke mar parasysh tematiken e librit (peralles)... dmth sa here acarohem prej pretences se ksaj peralle per te ritur me kujtohet ky komenti i roberts edhe ndiej nevojen urgjente te shkoj ne material me serioz.

kurse doors of perception is some cool shit.... jam lidhur me ca australiane tani edhe ne mungese mescaline (libri flet per ekperiencen e autorit, aldous huxley, nje mbasdite pasi morri mesacline, per ata qe se njohin mescaline eshte substance halucinogjenike edhe vjen prej nje fare kaktusi prej amerikes jugore) do ha kerpudha magjike. tek ky aldous huxley meqe ra fjala erdha nepermjet the doors, grupit te jim morrison, i cili e morri emrin e grupit prej ktij librit... kurse huxley e morri titullin e librit prej vargjeve: "If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is: Infinite. --William Blake, The Marriage of Heaven and Hell". problemi qendron se ktu ku jetoj une, angli, ka nja 3 vjet qe i kane klasifikuar kerpudhat, kshtu qe nqs nuk me mbarojne pune australianet, ka mundesi te printoj foto te ndryshme kerpudhash prej internetit edhe te dal shetitje neper natyre.

nderkaq do jem duke perseritur Frost: "the woods are lovely, dark and deep, but I have promises to keep, and miles to go before I sleep... miles to go before I sleep".
    Ndryshuar për herë të fundit nga artful dodger : 01-07-2008 më 21:13

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Kam kohe pa lexuar libra.

Nje kam lexuar dhe me ka bere pershtypje eshte "Death Dimensions" nga Viktor Koman.

Dhe nje tregim fiction por me permbajtje shume simbolike qe me ka lene shenje eshte
    "Across the Gulf" nga Aleister Crowley

kuptohet ne format elektronik.

life is a flower Maska e maryp
    Anëtarësuar
    02-05-2006
    Vendndodhja
    ne univers
    Postime
    3,897
    po lexoj ''monte cinque'' di paulo coelho...liber shume i bukur per te qetesuar mendjen
    dhe nje tjeter liber interesant qe po lexoj eshte ''la misteriosa fine dell' impero maya''..
    NESSUNA VITA PUO' DIRSI COMPLETA SENZA UN PIZZICO DI FOLLIA (COELHO)

nese nuk e dini se kush esht Rexhep Murtez Shala lexojeni romanin e tij Papa Global Wor(L)d... esht botuar para 4 viteve dhe qe atehere e kam lexuar tani jam duke e rilexuar.
    Sinqerisht iu them do te mbeteni te mrekulluar-shashtrisur dhe mrekulluar me fuqin e tij...,me
    shkrimtarin kosovaro-shqiptar, qe esht' ne "olimp" te gjigandeve.
    Perndryshe , shkrimtari ne ket roman-proze ka punuar 15 vite, ne fund te ketij viti pritet edhe pjesa 2
    PAPA
    , pak veshtire per ta gjetur, por nese dikush esht i interesuar do te bej dic...?!
    And my soul from out that shadow that lies floating on the floor, Shall be lifted -- Nevermore!

xfiles, a i ke lexuar te Aleister Crowley, "libri i genjeshtrave" dhe "libri i te vertettave"...

para 7-8 viteve i kam pas lexyar ne gjuhen serbokroate... nese jo, merri jan te jashtezxakonshme
    And my soul from out that shadow that lies floating on the floor, Shall be lifted -- Nevermore!

Ngelem unë! Maska e DI_ANA
    Anëtarësuar
    30-12-2006
    Vendndodhja
    France.
    Postime
    5,874
    -FREUD(S).Inhibition, symptôme et angoisse.Ed.P.U.F.
    "Carpe Diem"

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar më parë nga ABSOLUTE Lexo Postimin
    xfiles, a i ke lexuar te Aleister Crowley, "libri i genjeshtrave" dhe "libri i te vertettave"...

para 7-8 viteve i kam pas lexyar ne gjuhen serbokroate... nese jo, merri jan te jashtezxakonshme
    kam te gjithe librat e tij,
    po pertoj, keto librat e numeruar qe nisin me "Liber" ne te cilet bejne pjese dhe keta qe permende ti jan pak kriptik, dmth me shume si vargje te shenjta.
    Me pelqen me shume menyra direkte dhe thenia troç .
    Po meqe ti i paske lexuar dhe te kane lene pershtypje do i lexoj.

Texas Ranger Maska e Clauss
    Anëtarësuar
    19-06-2003
    Vendndodhja
    Athens
    Postime
    1,483
    Citim Postuar më parë nga Bizantin Lexo Postimin
    PS, Kush është në Athinë mund të gjejë libra shqip tek libraria e Vatrës. Ka edhe një vajzë të bukur atje... alamet. Ia vlen të shkosh vetëm për të... siç bëj unë.
    e, o Bizantin me dergo pak addresen hahahahahaha
    You were meant for me. Perhaps as a punishment.

Faqja 71 prej 74 FillimFillim ... 21616970717273 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Lexoni Biblën on-line në gjuhën shqipe.
    Nga Albo në forumin Komuniteti protestant
    Përgjigje: 11
    Postimi i Fundit: 30-11-2012, 05:42
  2. Lexoni > Sekretet e Ahmet Zogut
    Nga Humdinger në forumin Problematika shqiptare
    Përgjigje: 11
    Postimi i Fundit: 25-10-2006, 12:12
  3. Sa shume lexoni?
    Nga Kryeplaku në forumin Tema shoqërore
    Përgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 09-02-2005, 12:41

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •