Close
Faqja 70 prej 74 FillimFillim ... 20606869707172 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 691 deri 700 prej 732
    Texas Ranger Maska e Clauss
    Anëtarësuar
    19-06-2003
    Vendndodhja
    Athens
    Postime
    1,483
    Po lexoj një përmbledhje artikujsh të Kastoriadhit. Shumë interesantë. Jam te faqja e 3të. Këtu e 3 muaj.
    You were meant for me. Perhaps as a punishment.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    24-03-2008
    Vendndodhja
    'Itlodeum' world
    Postime
    694
    Citim Postuar më parë nga Clauss Lexo Postimin
    Po lexoj një përmbledhje artikujsh të Kastoriadhit. Shumë interesantë. Jam te faqja e 3të. Këtu e 3 muaj.
    Jam kurioze te di sa faqe eshte libri?

Anëtarësuar
    19-06-2003
    Vendndodhja
    Athens
    Postime
    1,483
    katerqind e ca

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    24-03-2008
    Vendndodhja
    'Itlodeum' world
    Postime
    694
    katerqind e ca
    E mire se ke kohe per t'a mbaruar

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    autoret shqiptare do sugjeroja,perjashtuar Kadarene qe s'bo i lek gjith te tjeret jane kampione hahahahahahaha,rrofte mediokriteti!
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

Anëtarësuar
    19-06-2003
    Vendndodhja
    Athens
    Postime
    1,483
    Citim Postuar më parë nga *Anxhi* Lexo Postimin
    E mire se ke kohe per t'a mbaruar
    keshtu mendoj dhe une. megjithese kam filluar te lexoj nje tjeter ne parallel. fjalorin anglisht-anglisht te oxfordit

Ernst Kaltenbrunner Maska e Bizantin
    Anëtarësuar
    26-01-2008
    Vendndodhja
    Swabia
    Postime
    670
    Citim Postuar më parë nga Darius Lexo Postimin
    Emri i autorit eshte Nikolay Nikolov (jo rus po bullgar) dhe libri me te vertete qe eshte i bukur ndonese zhanri jo i pelqyeshem nga te gjithe. Teori Konspirative e mbushur me analiza dhe shtjellime shkencore. Ja vlen te lexohet kur ke durim dhe mendje te kthjellet
    E kam lexuar në shqip, por nuk di nëse është nga libri vetë apo nga përkthimi, por m'u duk i mërzitshëm, dhe shumë i vogël në madhësi për një titull kaq pompoz.

Unë vetëm tullën që i shikoj më vjen për të vjellë.

Tani mbarova librin e Peter Lucas, Misioni Amerikan në Shqipëri, interesant. Kam filluar librin e Ernst Nolte, Lufta civile Europiane 1917-1945, Nacional-socializmi dhe Bolshevizmi. Libër ideal për pushime, lol.

Një libër që e këshilloj kategorikisht dhe reptësisht atyre që u pëlqen letërsia e bukur është Lolita nga Vladimir Nabokov. Kush nuk ka lexuar këtë libër do iki nga kjo botë i varfër, injorant, i pafajshëm, mëkatar, pa shpresa, pa shije etj. Mundohuni të gjeni versionin e pajisur me shënime nga Alfred Appel Jr.

---

PS, Kush është në Athinë mund të gjejë libra shqip tek libraria e Vatrës. Ka edhe një vajzë të bukur atje... alamet. Ia vlen të shkosh vetëm për të... siç bëj unë.
    Slagt ham! Kristenmands sønn har dåret. Dovregubbens veneste mø.

Gott mit Uns

Citim Postuar më parë nga Bizantin Lexo Postimin
    E kam lexuar në shqip, por nuk di nëse është nga libri vetë apo nga përkthimi, por m'u duk i mërzitshëm, dhe shumë i vogël në madhësi për një titull kaq pompoz.
    Mesa me kujtohet mua nuk eshte shume voluminoz por dhe i vogel nuk eshte aspak. Mbase perkthimi nuk ka qene i nivelit te duhur sepse gjuha e shkruar eshte shume e pasur dhe terheqese. Ndersa subjekti ma ha mendja qe nuk eshte i preferuar nga te gjithe. Kjo mund te jete dhe arsyeja qe te eshte dukur i merzitshem.

Ernst Kaltenbrunner Maska e Bizantin
    Anëtarësuar
    26-01-2008
    Vendndodhja
    Swabia
    Postime
    670
    Citim Postuar më parë nga Darius Lexo Postimin
    Mesa me kujtohet mua nuk eshte shume voluminoz por dhe i vogel nuk eshte aspak. Mbase perkthimi nuk ka qene i nivelit te duhur sepse gjuha e shkruar eshte shume e pasur dhe terheqese. Ndersa subjekti ma ha mendja qe nuk eshte i preferuar nga te gjithe. Kjo mund te jete dhe arsyeja qe te eshte dukur i merzitshem.
    Nuk e kam përpara që të të them ekzakt por zor se i kalonte njëqind faqe (versioni shqip), madje në format të vogël. Subjekti ka qënë iteresant, mbase dëndësia e informacionit ndikoi, por gjithsesi nuk më la përshtypje të mira.
    Slagt ham! Kristenmands sønn har dåret. Dovregubbens veneste mø.

Gott mit Uns

Mua per fat te keq nuk me ka rene ne dore asnje nga kjo kategori librash ne gjuhen shqipe. Personalisht mendoj qe nje perkthim i mire do te mund te behej jo thjesht nga nje perkthyes i afte por do ndihmonte shume fakti nese ai do kishte dhe njohuri nga subjekti. Kjo te ndihmon shume ne dhenien e idese qe shpesh mund te jete konfuze.

Faqja 70 prej 74 FillimFillim ... 20606869707172 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Lexoni Biblën on-line në gjuhën shqipe.
    Nga Albo në forumin Komuniteti protestant
    Përgjigje: 11
    Postimi i Fundit: 30-11-2012, 05:42
  2. Lexoni > Sekretet e Ahmet Zogut
    Nga Humdinger në forumin Problematika shqiptare
    Përgjigje: 11
    Postimi i Fundit: 25-10-2006, 12:12
  3. Sa shume lexoni?
    Nga Kryeplaku në forumin Tema shoqërore
    Përgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 09-02-2005, 12:41

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •