Close
Faqja 61 prej 74 FillimFillim ... 1151596061626371 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 601 deri 610 prej 732
    tironce aop #shqiperia Maska e chicita_bonita
    Anëtarësuar
    18-03-2004
    Vendndodhja
    usa
    Postime
    77
    Kam lexuar shume romane dhe me teper jane te shkrimtareve te huaj por momentalisht jam duke lexuar romanin me titull " Fool me Once" te shkrimtares americane Fern Michaels.

Pasioni për shkencën Maska e Nolird
    Anëtarësuar
    19-04-2007
    Vendndodhja
    Tetove
    Postime
    466
    Citim Postuar më parë nga murik
    Sugjerimi im:

Nje tragjedi amerikane - Theodore Dreiser
    Po me te vertet eshte liber shume i mire

Gjithashtu do sugjeroja te lexoni nga Theodore Dreiser - Gjeniu eshte liber shume i mire me ka lene shume përshtypje dhe nga Victor Hugo - Njeriu qe qesh

Ne vazhden e postimit te meparshem, per te gjithe ata qe jane te apasionuar mbas zhanrit shkence/fantazi/aksion/spiunazh do ju keshilloja shume nje autor (nga me te dashurit per mua ne kete zhaner) i cili eshte James Rollins.
    Me duket se e kam permendur dhe me pare ne kete teme por sidoqofte po ju paraqes nje permbledhje te veprave te tij dhe e them me bindje qe eshte nga shkrimtaret me te kompletuar ne kete drejtim. Te gjithe librat qe ka shkruar jane nga ata qe sa i fillon qe ne faqen e pare te bejne te mbash frymen dhe mezi te presesh deri sa ta mbarosh. Dhe kur e mbaron te vjen keq qe nuk zgjati me shume dhe fillon direkt te kerkosh per librin tjeter te shkruar prej tij ose te riun qe pret te dali.

Veprat e shkruara jane:

AMAZONIA

DEEP FATHOM

EXCAVATION

SUBTERRANEAN

ICE HUNT

SANDSTORM

MAP OF BONES

BLACK ORDER

dhe libri me i fundit i dale para disa javesh THE JUDAS STRAIN.

....................

...................

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    26-01-2006
    Postime
    24
    po lexoj "procesin" e kafkes.kalsik? kafka mbetet kafka..i paperseritshem ne zberthimin e skeletit njerzor

Administratore Maska e Fiori
    Anëtarësuar
    27-03-2002
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    3,016
    Para dy javësh kur isha me pushime lexova 'The Impressionist' Hari Kunzru.

Librin e kisha blerë para tre vjetësh në një librari për $2-$3. Në atë kohë kjo ishte novela e parë e Kunzrut dhe unë thejsht nga kurreshtja e bleva si libër. Pasi zuri mirë pluhur për tre vjet nëpër kuti, vendosa ta merrja me vete në pushime.

Fillimisht kur po e lexoja më erdhi inat që s'morra ndonjë libër tjetër me vete sepse nuk po më tërhiqte fare. Por kur u futa pak në histori, jo vetëm që më pëlqeu por dhe më ndihmoi të merrja ngjyrë në plazh duke qënë se qëndroja ulur me orë për ta lexuar : )

Nuk premtoj se do ju pëlqejë të gjithëve, por gjithsesi e sugjeroj si libër sepse është pak 'si ndryshe' pak si i vërtetë për të gjithë në një mënyrë. Rastësisht fare, atë javë kur po lexoja këtë libër, Kunzru publikoi dhe një novelë tjetër titulluar 'My Revolutions', novela e tij e tretë në mos gaboj.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    20-04-2007
    Postime
    117
    Kam lexuar librin "Atentat"Ibrahim Kelmendit dhe me ka lene pershtypje shume te mira. Ky liber ishte i shumepritur sepse sqaron dy ngjarje tejet te rendesishme : nje vrases shume i kerkuar qe godet vellezerit patriot si dhe pjesa tjeter aktiviteti i mergimtareve tane ne ato kohe te veshtira plot sakrifica. Ky liber do te i bente mire qdo lexuesi te mirefillte qe ka interesim te njeh keto dy gjera.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Fiori : 22-09-2007 më 14:21

Vlonjat sa te jete jeta Maska e Igli_Vlonjati
    Anëtarësuar
    24-03-2006
    Vendndodhja
    Vlore/Tirane
    Postime
    439
    Ne te vertete njeriu duhet ti bej te gjitha, dhe koha e librit duhet percaktuar. Romanin qe kam lexuar me shume se nje here ka qene Jurassic Park i Michael Christon. Ne te kam perforcuar disa gjera te rendesishme per mjekesine.

Ndersa libri qe po lexoj aktualisht eshte "Bota e Sofijes"Jostein Gaarder ku ka pothuajse kapitalin e filozofise qe nga lashtesia deri ne ditet e sotme (une them qe me kete liber po mesoj bazen e filozofise ) Por provimet ma kane nderperere per momentin leximin e ketij libri.

Ju pershendes.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Fiori : 22-09-2007 më 14:24
    Ne Jete Duhet Te Udhehiqemi Nga Arsyeja Dhe Jo Nga Pasioni

Konservatore Maska e Dita
    Anëtarësuar
    17-04-2002
    Postime
    2,925
    "The Kite Runner" - nga Khaled Hosseini. E lexova ne perkthimin ne shqip "Gjuetari i balonave". Ia vlen leximi pa asnje lloj dyshimi!

Konservatore Maska e Dita
    Anëtarësuar
    17-04-2002
    Postime
    2,925
    ja dhe nje grup prej tre librash me autor Eric-Emmanuel Schmitt:

"Zoti Ibrahim dhe lulet e Kuranit", "Oskar dhe zonja ne roze", "Femija i Noas". Po i sjell ne shqip nga varianti ne gjermanisht i titujve.
    Me permbajtjen e librit te pare ndoshta jeni njohur permes filmit me protagonist Omar Sharif. Per mua me i bukuri nder te tre keta libra qe i lexova me distance te shkurter kohore mes njeri-tjetrit eshte: "Oskar dhe zonja ne roze". Behet fjale per nje femije te semure rende, i cili e di qe do te vdese dhe ... duhet ta lexoni vete.

AdIdAs Maska e DoLpHiN
    Anëtarësuar
    28-12-2005
    Vendndodhja
    Hono Lulu
    Postime
    1,453
    "Terrorism in the twenty-first century" ose "Terrorizmi ne shekullin 21" nga Cindy C. Combs
    Eshte liber goxha interesant , dhe mbi te gjitha trajton nje problem te rendesise se larte te kohes. Libri eshte me shume ne formen e librit akademik (eshte me tip kapitujsh , si liber shkolle.) , dhe informacioni eshte i mire organizuar.
    Nqs ka ndonje qe vazhdon ose ka kryer master me teme terrorizmin ose me ndonje teme te perafert do ti lutem te me kontaktoje sepse me duhet nje sugjerim.
    `That` is good and `that` is funny...but it costs a lot of money...

Faqja 61 prej 74 FillimFillim ... 1151596061626371 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Lexoni Biblën on-line në gjuhën shqipe.
    Nga Albo në forumin Komuniteti protestant
    Përgjigje: 11
    Postimi i Fundit: 30-11-2012, 05:42
  2. Lexoni > Sekretet e Ahmet Zogut
    Nga Humdinger në forumin Problematika shqiptare
    Përgjigje: 11
    Postimi i Fundit: 25-10-2006, 12:12
  3. Sa shume lexoni?
    Nga Kryeplaku në forumin Tema shoqërore
    Përgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 09-02-2005, 12:41

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •