Close
Faqja 16 prej 18 FillimFillim ... 61415161718 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 151 deri 160 prej 180
    Ujku i Stepes Maska e UNiROSS
    Anėtarėsuar
    09-01-2011
    Postime
    54
    Darius kisha nje pyetje:
    Cfar menden per vendet si dulceja dhe area 51[s-4]
    a beson se egzistojne apo jane vetem si legjenda?
    dhe a beson se ka alien ne keto baza?
    ja nje foto qe e gjeta ne google earth e nje ufo-je

p.s me vjen keq qe dola nga tema me keto pyetje
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga UNiROSS : 07-04-2011 mė 13:20
    until death

Kam bere gjithe ato tema mbi kete subjekt dhe akoma vazhdoj e pyetem nese ekzistojne apo jo. lol. Area51 (S4) eshte konfirmuar zyrtarisht nga qeveria amerikane qe ekziston ndersa baza e Dulces jo. Personalisht besoj tek Dulce.

Kam nje pyetje, por do kisha pelqyer qe te me pergjigjeshe brenda mundesive, pastaj fshije e bej c'a ta kete qejfi....

Ajo pyetje qe ngrej une eshte kjo : pse njerezit nuk e marrin parasysh mesazhin e ketij libri; pse nuk i kushtohet vemendja nga njerezit (shumica) ketij mesazhi aq kuptimplote dhe qe te ben aq shume te thellohesh mbi te dhe te veprosh sipas atij mesazhi??? A ka fjale me te goditura dhe me kuptimplota, se sa mesazhe te tilla qe ne jepen ne njerezve si psh; "e vetmja menyre per te fituar, eshte npm forcimit te ndergjegjes tuaj....Ndergjegjja juaj eshte arma me fuqishme, te cilin e zoteroni...Arma juaj sekrete eshte se ju nuk jeni kolektiv ne te menduar...Ju keni nje pike kyce: aftesia e te paturit nje mendje shembelltyre, qe frymezon nje individ per te realizuar lidhjen e tij/saj me Burimin e cdo gjeje qe eshte e pagabueshmja Perendi, s'ka rendesi se si e quani...ky eshte celesi i suksesit...."

Po ai mesazhi ne fund, ku na drejtohen me vellezer e motra, "lutuni per ne" dhe na bekojne, sa e marrim Ne parasysh??? Sa e ndiejme ne ate mesazh gjithe Dashuri qe na drejtohen???

Ja ta them une pse nuk e marrin parasysh. Pergjigjen do ta jap ne anglisht se ka me shume kuptim: If the base concept is not present in the human mind, not even the human eye will be able to see it.

Citim Postuar mė parė nga Darius Lexo Postimin
    Ja ta them une pse nuk e marrin parasysh. Pergjigjen do ta jap ne anglisht se ka me shume kuptim: If the base concept is not present in the human mind, not even the human eye will be able to see it.
    Epo nje zgjidhje duhet te kete (ka) per kete problem, por kam pershtypjen se mendjehapurit dhe atyre qe iu eshte hequr perdja e syve, e qe e shohin te Verteten, se paku duhet te gjejne nje zgjidhje edhe per masen e gjere qe po humbet dita dites ne honin e erresires....
    A e bejne kete?? Sigurisht mund te thuash qe e bejne, por harrojne dicka, qe te dalesh nga erresira duhet ta besh ngadale e ngadale, njesoj si ai shembulli qe na jep Platoni me shpellen ku njerezit tremben nga hija e tyre dhe nuk arrijne ta shohin mire as Driten, nuk e perballojne kollaj sepse jane mesuar ne erresire, dhe duhet fillimisht ta kuptosh se ne cfare erresire je, dhe pastaj ta duash e ta kerkosh Driten me ngadale....
    Por ajo qe une kam vene re, eshte pikerisht mungesa e menyres, mjeshterise se treguarit te Drites njerezve, informacioni vjen si bombe menjehere i dale nga erresira e sekretit dhe, Drita e saj eshte e paperballueshme per ata qe ishin ne erresire, prandaj sot nuk jane ne gjendje ta shohin, jo se nuk duan, por nuk eshte ndjekur nje Mjeshteri per ta arritur.
    Akoma nuk e kemi kuptuar qe kemi dicka Magjike brenda nesh, qe nuk kemi vetem fuqi intelektuale por mbi te gjitha Spirituale, dhe nese kete ti kerkon qe kete fakt t'ia besh te ditur dikujt, ndjen nje fare stepje nga frika se rrezik do te qeshin ne fetyre, lere pastaj t'u thuash edhe gjera me konkrete lidhur me kete....
    Ketu duhet ngulur kembe, qe te mos druhemi t'i themi gjerat ne menyre qe ky njerezim t'i hape syte njehere e mire, por ama duhet bere me rradhe, sepse po ta marrim me NQS, edhe nese nuk ekzitojne keto krijesa, te pakten te fokusohemi tek ai mesazh, ta bejme pjese Tonen, dhe pastaj ta transmetojme tek te tjeret, me ta arritur kete, eshte me e lehte pastaj t'i bindesh per gjera te tjera me te rendesishme....por a e bejme Ne kete???

Nuk me rezulton, disa heshtim se jemi te lodhur ngaqe kjo bote nuk kupton, po e merr llumi; disa te tjere e bejne shume vrullshem, menjehere, e keshtu gjendemi perballe dy qendrimeve ekstreme, dhe rezultati mbetet tek zero, esktrem per ekztrem...........
    A e kemi zgjedhur te mesmen???
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Fleur Blanche : 11-04-2011 mė 14:59

Nuk fillohet nga ky lloj informacioni sidoqofte. E kam shkruar qe ne fillim te temes qe eshte relativisht i avancuar dhe eshte shume e veshtire te besohet nga njerez qe skane as minimumin e dijenise e lere me te te pranuarit te fenomenit. Ndonese ka njerez qe perceptojne te verteten pertej asaj qe thuhet rendom neper media apo mjetet e tjera te informacionit, do duhet kohe e sakrifica qe mbare njerezimi te levizi si nje trup i vetem drejt nje shkalle me te larte ndergjegjeje dhe botekuptimi. Historia njerezore eshte mbushur plot me ndryshime te tilla thelbesore. Duhet kohe. Ska shume qe gjera te kesaj natyre kane filluar te paraqiten publikisht. Deri ne mes te viteve 90-te, mbi 95 % e njerezve ne bote se kishin fare idene se cfare perfaqesonin koncepte te tilla. Ajo qe do mundesoje levizjen masive drejt nje shkalle me te larte do jete shfaqja e fenomenit ne gjithe teresine e tij dhe publikisht. Kjo do shkurtonte distancen kohore. Besoj se ky argument eshte mese i konsumuar dhe sja vlen te perqendrohemi ketu. Pse-ne nuk e zgjidhim dot, sidomos po te kemi parasysh natyren njerezore.

... sja vlente perqendrohemi ketu.
    Se pari, me fal qe po ta them troc, por fjala "s'ja vlen" mund t'i shkoje shume personave, por ty: Jo, thjesht per diference niveli....
    Se dyti, ku u dashka te perqendrohemi qe t'ia vleje???

Pse-ne nuk e zgjidhim dot, sidomos po te kemi parasysh natyren njerezore.
    Qe ne momentin kur thua; nuk e zgjidhim dot, e ke humbur "betejen" pa e nisur; pse-te ekzistojne fale sepse-ve...dhe pikerisht ngaqe duhet te kemi parasysh natyren njerezore, duhet ta gjejme sepse-ne...

P.S: e di te lodha, si gjithmone....

Mund te mbash mendimin qe ke.
    Cfare mendimi paskam une, se sinqerisht nuk po e kuptoj???
    Qe ti me keqkupton gjithmone nuk eshte ndonje gje e re, i kemi qe ne fillim keto...
    Nuk dhashe asnje mendim, thjesht pyeta, por ty te eshte mbushur mendja qe une gjithmone fillimisht e kam nje mendim, dhe hy per te gjujte me kunja...

E di cili eshte paradoksi ketu, qe flasim per mesazhe te Larta njerezore si tek kjo teme, prekemi kur i lexojme dhe fillojme e reflektojme mbi te, por kur vjen puna tek vepra jone, tek menyra se si komunikojme ne njerezit me njeri tjetrin, e gjitha shkon ne kosh; ja ku eshte edhe shembulli, u dashka gjithmone te flitet dhe te paragjykohet biseda me tendenca te kunderta me realitetin, dhe ne fund bjeri me fshese.....e na rrofte pastaj Mesazhi kur nuk dime as te komunikojme me njeri tjetrin; nuk ka qenie me te veshtire se sa njeriu!!!!

E sic thote edhe Th.Filipi : "Ti fol po te dua e besoj, po nuk dua; nuk e besoj"....

Mos me detyro te fshij shkrime se u lodha me keto gjera. Te thashe mbaj mendimin qe ke sepse skam nder mend te debatoj thjesht per hir te debatit. Ska asgje te keqe qe kemi mendime te ndryshme. Ti mbaj tendin une do mbaj timin. Kaq. As me shume e as me pak. Komentet e natyres qe sapo ke postuar te lutem kurseji se nuk eshte tema per te tilla replika. Sa per ate te Filipit, une kam nje parim tjeter. Nuk flas sa per te folur dhe as ti mbush mendjen njeriu. Flas njehere dhe aq. Perndryshe debati vazhdon me jave pa u ndalur dhe nuk arrihet asgje. E mbylla ketu kete diskutim.

Faqja 16 prej 18 FillimFillim ... 61415161718 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Kadare, i madh apo i famshėm?
    Nga kalemi nė forumin Enciklopedia letrare
    Pėrgjigje: 177
    Postimi i Fundit: 10-11-2010, 06:36
  2. Prifeterinjte Pyesin Hoxhallaret Pergjigjen
    Nga Fjala e drejte nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 29
    Postimi i Fundit: 05-02-2009, 07:33
  3. Roli i Akides sė Selefėve nė bashkimin e muslimanėve
    Nga abdurrahman_tir nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 05-02-2009, 06:28
  4. Lumturia E Librit
    Nga Xhuxhumaku nė forumin Enciklopedia letrare
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 15-08-2005, 17:29

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •