KAPITULLI I NJEZETEGJASHTE
RREZIK POSHTE NE THELLESI: HISTORIA E CHRISTA TILTON
Pjesa qe vijon eshte marre nga nje artikull me titull Duke shkuar Nentoke , shkruar nga e rrembyera Christa Tilton - - nje grua shume terheqese, Bjonde Nordike ne dukje e cila tregon disa eksperienca te pakrahasueshme kontakti dhe rrembimi te cilat i ka provuar vete dhe qe perfshijne dhe bazen e Dulces. Christa u tregua e sjellshme mjaftueshem oer te kontribuar me eksperiencen e saj fantastike ne realizimin e ketij shkrimi dhe sqarimin e disa pyetjeve ne menyre qe te rrembyerit e tjere, si vete ajo, mund te kuptojne me mire takimet e tyre konfuze me rrembyesit aliene dhe per bazat e nendheshme.
Disa muaj me pare u vura ne dijeni per dy raste te ndryshme, nje ne Maj te vitit 1973 ne te cilin Judy Doraty nga Texas kishte patur nje eksperience te pazakonte ku ajo mund te jete cuar ne nje baze te nendheshme, si dhe nje rast rrembimi i hetuar nga APRO dhe nga zoti Paul Bennewitz ne Maj te vitit 1980 qe ka per protagonsite Myrna Hansen nga New Mexico e cila kishte patur nje eksperience te ngjashme gjate te ciles ajo ishte cuar ne nje baze te nendheshme.
Duke qene se e po e zhvilloj kete hetim nisur nga eksperienca ime personale me bazat e nendheshme, e konsideroj kete gje fillimit te jete nje ndihme e madhe per mua si dhe te atyre qe kane provuar te njejten gje. Do detyrohesha te lexoja vete transkriptet e tyre. Per muaj te tere e vonova kete gje mbase sepse ne menyre te pandergjegjshme nuk desheroja te rijetoja eksperiencen time duke lexuar ate te dikujt tjeter. Tani jam e lumtur qe me ne fund e realizova. Do mundohem te gjej pikat e perbashketa midis tre eksperiencave ne menyre qe te tjeret qe kane ngjarje te tilla mund te avancojne dhe te tregojne ne publik ate qe ju ka ndodhur.
Eksperienca ime ka ndodhur ne Korrik te vitit 1987. Kisha patur nje mungese kohe prej 3 oresh te cilat me vone gjate seancave te hipnozes mesova se jane pjese e nates me te pazakonte te jetes sime... Nuk shkova tek anija me deshiren time. Dy aliene te vegjel me kapen nga dy krahet dhe duke me terhequr me futen ne pjesen e mbrapme te anijes se tyre mbasi me pare me pare me kishin shkaktuar nje gjendje te pavetedijeshme. Ajo qe kujtoj me pas ishte zgjimi mbi nje tavoline ne nje si anije te vogel. Nje udhrrefyes me pershendeti dhe me dha dicka per te pire. Tani besoj se ishte nje simulant ose dicka e ngjashme sepse mbas asaj qe piva nuk isha me ne gjendje gjumi. Me nxorren nga anija dhe kur pashe rreth e rrotull, vura se se gjendesha ne maje te nje kodre. Ishte erresire por ne afersi te nje shpelle pashe nje drite te zbehte. Ne ecem neper ate zone dhe ne ate moment pashe nje burre te veshur me nje si kominoshe ushtarake ne ngjyre te kuqe [si ato qe veshin pilotet]. Udhrrefyesi mesa dukej e njihte ate person dhe ndersa e pershendeti ne u gjendem afer njeri tjetrit. Po ashtu dallova qe ai mbante nje si lloj steme dhe nje arme automatike. Ndersa ecnim neper tunel, kuptova se po shkonim ne brendesi te nje kodre te madhe ose mali. Aty ne u ndeshem me nje tjeter roje, i veshur me te kuqe si i pari dhe pashe disa pika kontrolli te kompjuterizuara me dy kamera ne cdo ane. Ne te majten time pashe nje si transhe te gjere ku nje automjet i vogel tranziti te conte me ne brendesi. Ne krahun tim te djathte nje si korridor i pafund me shume zyra. Ne hipen ne mjetin e tranzitit dhe mbasi udhetuam per nje kohe te gjate u afruam nje tjeter zone sigurie. Kur arritem aty me urdheruan te hipja ne nje si shkalle qe te conte perpara ekranit te nje kompjuteri. Pashe drita qe ndizeshin dhe fikeshin, numra qe llogariteshin dhe nga vrima poshte monitorit doli nje karte. Me pas kuptova qe ajo ishte nje lloj karte identifikimi kompjuterike. Pyeta udhrrefyesin tim ku po shkonim dhe pse. Ai nuk foli pothuajse gjithe kohes vetem nje moment me tha se do me tregonte dicka qe duhej ta dija dhe qe do ta perdorja per referenca te mevonshme. Ai me tha qe ne sapo kishim hyre ne Nivelin e Pare te nje Stacioni. E pyeta se cfare lloj stacioni ishte por ai smu pergjigj.
Kjo histori eshte shume e gjate dhe e detajuar dhe shpresoj se nje dite do e shkruar te plote ndersa tani do nenvizoj vetem gjerat qe pashe... Me cuan ne nje ashensor qe ne dukej ishte madheshtor dhe pa dyer. Ai na coi poshte ne Nivelin e Dyte ku hasem dy roje te tjera me kominoshe ne ngjyre te ndryshme dhe me pas ecem neper nje korridor te madh dhe pashe shume zyra me kompjutera te vene ne rradhe ngjitur me muret. Ndersa ecnim me ra ne sy ndricimi qe ishte i cuditshem dhe nuk arrija dot ti identifikoja burimin se nga vinte. Shume njerez nga kalonin afer por asnjeri prej tyre nuk reagonte ndaj faktin qe une isha e huaj aty. Mu duk vetja sikur isha ne nje ndertese te pafundme me shume zyra dhe sektore. Me pas pashe nje zone gjigande qe dukej si nje fabrike madheshtore. Aty kishte anije te vogla aliene te parkuara neper qoshe. Ne disa prej tyre punohej poshte dhe aty pashe alienin tim te pare te llojit gri. Mesa dukej ata benin punen e pastrimit dhe ndersa kalonim afer asnjeri prej tyre nuk ngriti koken te na shikonte. Ngado qe te hidhje syte kishte kamera te instaluara.
Me pas arritem tek nje tjeter ashensor dhe zbritem ne Nivelin Pese. Ishte aty ku provova nje ndjesi frike dhe temerri te pakrahasueshem. Udhrrefyesi me shpejgoi qe per aq kohe sa isha me ate, nuk kishte asnje rrezik per mua. Dolem nga ashensori dhe ne piken e kontrollit pashe roje te tjera. Kete here ata nuk ishin aspak miqesore dhe jepnin urdhera ne te majte dhe ne te djathte. Vura se se dy nga rojet po diskutonin me njeri tjetrin per dicka dhe shikonin panderprerje nga une. Doja te gjeja daljen me te afert qe te ikja nga ai vend por e dija qe tashme ishte shume vone. Kete here mu kerkua qe te nderroja rrobat dhe te vishja nje si nga ato veshjet e spitalit por fale zotit qe kishte nje te hapur ne kurriz. Bera sic mu kerkua sepse sdoja te shkaktoja asnje problem. Me pas hipa ne nje si peshore me nje ekran dhe krejt papritur ekrani u ndez dhe tinguj te shumte filluan te dilnin prej andej, disa prej tyre shume te larte aq sa po me dhimbnin veshet. Ajo qe mu duk shumee cuditshme ishte fakti qe rojet pershendeten gjithe respektin personin qe me shoqeronte, ndonese ai ishte i veshur civil. Ai kishte te veshur nje si kominoshe ngjyre te blerte por pa asnje steme. Ai me kerkoi ta ndiqja neper nje korridor. Ndersa kaloja ne piken e kontrollit ndjeva zukatjen e kamerave qe ndiqnin cdo hap timin. Zbritem poshte ne nje tjeter korridor dhe aty ndjeva nje ere te temerrshme. Ne kundershtim me historine e Judy dhe Myrna, e dija se cfare po nuhasja, ose te pakten mendoja se e dija. Mbante nje ere si formaldehid. Ngaqe kam njohuri ne mjekesi, u ndjeva komfort me kete situate pasi shpesh here me pare isha ndodhur ne situata ku nuk mungonin aroma te tilla.
U gjenden perballe nje dhome te madhe dhe ndalova qe te shikoja se cfare kishte brenda. Aty pashe ca si vaska te medhaja me aparatura te kompjuterizuara te lidhura me to dhe nje si mekanizem ne forme krahu qe ndodhej ne maje te disa tubave qe humbisnin ne pjesen e poshteme te vaskave. Vaskat ishin rreth 4 kembe te larta keshtuqe nuk mund te shikoja se cfare kishin brenda. Ndejva nje si tingull zukates dhe te krijohej pershtypja sikur dicka po derdhej ne vaske. Fillova ti afrohesha vaskave kur ne ate moment udhrrefyesi im me kapi prej krahu ne menyre te vrazhde dhe me nxorri ne korridor. Ai me tha se nuk ishte e nevojshme te shikoja permbajtjen e vaskave, kjo gje vetem sa do komplikonte me shume situaten. Vazhduam ecen neper korridor dhe ne nje moment ai drejtoi gishtin ne nje laborator te madh.
Ne ate moment u mrekullova sepse kam punuar ne nje laborator me pare por ketu po shikoja aparatura qe nuk mi kishte zene syri ndonjehere ne jeten time. Ne ate moment kur ktheva koken pashe nje qenie te vogel Gri te perkulur mbi dicka qe dukej si mates. Degjova tingullin e metalit qe perplasej mbas metalit. Te njejtin tingull kisha degjuar kur pergatisja mjetet kirurgjikale per doktorin qe do operonte. Aty udhrrefyesi im me kerkoi te shkoja dhe te ulesha ne tavolinen qe ndodhej ne mes te dhomes. I thashe se sdo pranoja kurre ta beja ate gje por ai u pergjigj se kjo do ishte per te miren time dhe do ishte me mire qe te bashkepunoja. Kur me tha keto fjale ai nuk buzeqeshte me dhe u ndjeva e frikesuar. Nuk doja te mbetesha vetem ne ate dhome me ate alien gri!
Gjate momentin qe po mendoja keto gjera, nje human mashkull hyri ne dhome. Ai ishte i veshur si doktor me nje perparse te bardhe laboratori dhe mbante te njejten karte identifikimi qe me ishte leshuar kur hyra ne ate vend. Udherrefyesi im ju afrua ta pershendeste dhe ata token duart miqesisht. Fillova te dridhesha dhe kisha ftohte. Temperatura duhej te ishte shume e ulet. Udhrrefyesi me buzeqeshi dhe me tha se do me priste perjashta pasi do me duhej te rrija ne ate dhome per disa minuta. Fillova te qaja. Qaj kur jam e trembur. Alieni Gri me shikoi per nje cast dhe u kthye te vazhdonte ate qe po bente me pare. Doktori kerkoi me shume ndihme dhe ate moment nje tjeter alien gri u fut ne dhome. Nje moment me pas u keputa dhe filluan te me merreshin mende. E dija qe po me ekzaminonin nga brenda trupit dhe kur ngrita koken pashe ate alienin e frikshem qe me shikonte me syte e tij te medhenj te zinj. Ate cast ndjeva nje dhimbje te papershkruar. Ulerita me te madhe ndersa doktori human filloi te ferkonte dicka mbi stomakun tim. Ishte ftohte. Dhimbja u qetesua menjehere. Nuk mund ta besoja qe kjo gje po me ndodhte mua perseri. I lutesha qe te me linin te largohesha por ata vazhdonin te punonin akoma me shpejte. Mbasi mbaruan me thane qe te cohesha dhe te shkoja ne nje dhome te vogel ku duhej te vishja rrobat e mija te meparshme. Vura re qe isha e gjakosur sikur te me kishin filluar menstruacionet. Vazhdova te vishesha dhe kur dola jashte pashe udherrefyesin tim qe po fliste me doktorin ne nje qoshe te dhomes. Qendrova ne dhome e pafuqishme dhe pa levizur. U ndjeva me e vetmuar se kurre ne jeten time. U ndjeva si nje kavje laboratori. Mbasi dolem nga dhoma une vazhdoja te qendroja e heshtur dhe shume e zemeruar me udherrefyesin qe e lejoi ate gje te ndodhte. Ai me tha se ajo ishte e domosdoshme. Me tha te harroja cdo gje.
Ndersa kaloja neper korridore shikoja gjithmone e me shume aliene ndersa ata si me pare me injoronin sikur te isha ndonje fantazem. I kerkova udhrrefyesit tim te me shpjegonte se ku ndodheshim. Ai mu pergjigj se ishim ne nje vend shume sensitiv dhe qe do me sillnin perseri ne vitet qe do vinin. Perseri e pyeta se ku ndodheshim dhe ai mu pergjigj qe do ishte me mire per mua qe mos e dija. Me pas hipem ne nje mjet te vogel tranziti qe na coi ne anen tjeter. Aty pashe gjene me shqetesuese nga te gjitha ato qe pershkrova me siper. Ne dallim nga dy grate e tjera (Myrna Hansen nga New Mexico qe u rrembye dhe cua ne bazen e Dulces ne maj te vitit 1980 dhe Judy Doraty nga Texas qe kishte patur nje eksperience te ngjashme ne Maj te vitit 1973 dhe qe u hetua nga AVRO dhe Paul Bennewitz) qe pane bageti ndersa gjymtoheshin, une pashe cfare dukej te ishin, njerez te te gjithe llojeve qe qendronin ne mur brenda disa kutiave si dhomeza. I shkova me afer dhe ata dukeshin si figura prej dylli. Nuk mund ta kuptoja se cfare po shikoja. Pashte po ashtu kafshe neper kafaze dhe qe ishin te gjalla...
Ne kete moment udhrrefyesi e shoqeroi Christan per tek ashensori dhe me pas u ngjiten siper ne nivele te ndryshme derisa arriten tek mjeti i pare i tranzitit qe e coi mbrapsht tek disku i alieneve dhe me pas ajo u cua ne shtepine e saj, 3 ore mbasi kishte filluar eksperienca e rrembimit.
Aksidentalisht, Christa deklaron se ka patur kontakt dhe me qenie te ngjashme me njeriun nga bote te tjera. Nje alien i quajtur Maijan qe kishte komunikuar me Christen gjithe jeten e saj, mbante gjithmone nje embleme te nje gjarperi me pende, ka mundesi simbolin e Majave te Lashte, Zotin Kecalkoatl. Ai deklaron qe ka stergjyshe qe i perkasin rraces se actekeve dhe majave, sic deklarojne shume nga Telosianet qe banojne ne kolonite e nendheshme poshte Malit Shasta, California. Christa Tilton pranon se humanet e ngjashem nga Lyra dhe Pleiades qe ka takuar [perpos takimeve me grite e gjate] variojne nga ata qe jane strikt jonderhyres ne ata qe jane fraksione imperialiste te cilet besojne se pushtimi i planetit Toke eshte i justifikueshem si nje menyre per te nenshtruar armiqte e tyre mbi ose nen siperfaqen e ketij planeti. Nga kjo deduktojme ate qe eshte supozuar me pare qe Drakonianet mbajne qendra komande nentoke, nensiperfaqen e planetit tone nga ku drejtojne shume prej aktiviteteve te tyre nderhyrese interyjore.
Si shtese e historise se mesiperme, Christa Tilton u tregua aq e sjellshme sa ju pergjigj disa prej pyetjeve qe kane te bejne me kete volum, ne lidhje me eksperiencen e saj personale. Keto pyetje dhe pergjigje jane si me poshte:
PARATHENIE NGA CHRISTA: Kam hetuar bazat e nendheshme dhe Dulcen, aktualisht dhe baza te nendheshme ne te gjithe boten qe nga viti 1987. Kam patur disa eksperienca te mira dhe kam patur disa te keqija [me alienet, etj.]
PYETJE: Gjate rrembimit ne Dulce dhe ne baza te tjera, a keni pare ndonje njeri te mbahet robt nentoke?
PERGJIGJE: Para se gjithash me lejoni te deklaroj se ka shume me teper evidenca TANI per te provuar ekzistencen e nje baze ne vitin 1987, sesa atehere kur u rrembeva une (rreth 8 vjet te shkuara, mbas luftes se Dulces kur u nderprene operacionet e perbashketa per dy vjet) qe ishte ne nje proces zberthimi. Shpesh here qeveria i perdor ato per qellime te ndryshme dhe krejt papritur i mbyll ato dhe shkon e nderton nje tjeter baze ne nje vend tjeter. Ajo qe do ju them eshte kjo. Po i qendroj pyetjes. Ju me pyetet nese kam pare njerez te mbajtur rob kur u rrembeva ne Dulce? Me kujtohet qe kam pare disa individe gjate kohes qe ecja. Ata dukeshin sikur ishin te pezulluar ne veprim e siper. Ju afrova njeres prej atyre kasave ku mbaheshin dhe i pastrova xhamin. Mbeshteta duart ne xhap dhe u afrova ne menyre qe te shikoja nese ata do reagonin ne nje fare me menyre. Por pa rezultat. Ne ate kohe nuk isha ne gjendje te saktesoja nese ishin te gjalle apo te vdekur. Ata nuk leviznin dhe nuk arrija te dalloja nese kishte ose jo ndonje lloj lengu brenda ne kase. Ne kete rast te vecante mendoj se kasa ishte bosh. Persa i perket rastit kur jam cuar ne nje tjeter baze, sdua te bej asnje koment tani sepse po vazhdoj dhe po e hetoj ate rast. Jane bere spekulime dhe kane dale informacione nga oficere te Forcave Ajrore ne KIRTLAND AIR FORCE BASE qe une dhe disa gra e burra te tjere jemi rrembyer dhe cuar ne nje baze kerkimore te nendheshme afer Kirtland AFB. Ndodhet ne pjesen e malit Manzano ne jug te KIRTLAND AFB ku zhvilloheshin provat nukleare ne ate kohe.
(Shenim: KIRTLAND AFB eshte baza ku ka filluar ndarja e Komunitetit te Inteligjences ne lidhje me bazen e Dulces dhe operacioneve te perbashketa dhe qe fillimisht perfshiu Kol. Doty, Kol. Edwards, Krahun Komandues dhe te tjere, nje ndarje midis anti-grive fraksione te U.S. Navy ne CABAL/COM-12 mbeshtetur nga qeveria e zgjedhur dhe kundershtaret e tyre pro-gri fraksioni NSA ne AQUARIUS/MAJI - - mbeshtetur nga qeveria e Korporatave. Branton)
Krijoni Kontakt