Close
Faqja 10 prej 22 FillimFillim ... 8910111220 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 91 deri 100 prej 220
    Dalan mund te te siguroj per dicka. Ky material i Stichin eshte analizuar mire e mire edhe nga astronome. Nuk ka patur asnje kontestim te natyres qe ben ti. Plus, une nuk jam avokat i Stichin dhe as i sumereve. Tekstet e tyre kane kete permbajtje. Ate transmetova dhe une.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    27-12-2004
    Postime
    1,681
    Citim Postuar mė parė nga Darius Lexo Postimin
    Dalan mund te te siguroj per dicka. Ky material i Stichin eshte analizuar mire e mire edhe nga astronome. Nuk ka patur asnje kontestim te natyres qe ben ti. Plus, une nuk jam avokat i Stichin dhe as i sumereve. Tekstet e tyre kane kete permbajtje. Ate transmetova dhe une.
    Kur lexova Dalan mendova se i adresoheshe dikujt tjeter por nga teksti kuptova se me adresoheshe mua skagje nje lapsus i vogel.
    Nje postim qe bera dhe te ngeli qefi un nuk te akuzova per asgje solla thjesht mendimin tim sipas studimeve te mia.
    Ato qe kam shkruar une aty nuk i lexon ne asnje lloj reviste sepse po i shkruaj per here te pare dhe ti je personi i trete qe po i lexon sepse i dyti eshte profesori im gjeollogjise qe ka shkruar edhe shum libra ne shqip mbi token dhe prejardhjen e saj.
    Cdo njeri konteston apo aprovon dicka sipas njohurive qe ka dhe nese dikush jep nje mendim te ndryshem nga te tjeret do te thote se e shikon problemin nga nje kendveshtrim tjeter. Ne Shqiptaret nuk jemi me pak te zot se te huajt ne llogjikim biles mund te them se ne shume raste jemi me inteligjent por kete do ta vertetoje koha. Dhe koha e tanishme nuk eshte ende ne favorin tone.
    Nuk kam asnje dyshim qe tekstet e tyre kane ate permbajtje nuk kam asnje dyshim qe edhe ti i ke pershtatur ne shqip ne menyren me te mire, por kjo nuk do te thote qe cdo gje qe lexojme duhet ta marrim si te vertet por si nje opsion i mundshem i kesaj apo asaj hipoteze, pastaj ne fund te fundit edhe te qe shkruaj une jane hipoteza dhe asgje me shum,takon lexuesit sipas njohurive qe ka ta aprovoje apo kontestoje.

Me sa di une edhe qyteterimi yne ka lene nje pllake te tille ku jane shkruar disa simbole kryesore dhe vendndodhja e sistemit tone diellor, dhe kjo pllake eshte shkruar ne nje mineral te cmuar si platini. Tani ajo pllake ndodhet jashte kufijve tone diellor ne nje anije kozmike qe se mbaj mend emrin te leshuar shume vite me pare.

Uroj ta kalosh mir kete fund jave beni
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga dardajan : 05-04-2009 mė 04:23

Citim Postuar mė parė nga dardajan Lexo Postimin
    Kur lexova Dalan mendova se i adresoheshe dikujt tjeter por nga teksti kuptova se me adresoheshe mua skagje nje lapsus i vogel.
    Lapsus eshte

Nje postim qe bera dhe te ngeli qefi un nuk te akuzova per asgje solla thjesht mendimin tim sipas studimeve te mia.
    Nuk me ka mbetur qejfi dardajan. Se marr aspak per personale. Aq me pak qe ato qe solla ketu nuk i servira si te verteta te patundeshme. Kjo ndodh me cdo material ne kete forum. Une e sjell po antaret duhet ta pertypin. Doja vetem te isha specifik qe une i punova dhe jo prodhova. Emrin e kam Darius (nga beni eshte ca si shume larg per te qene lapsus).

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    27-12-2004
    Postime
    1,681
    Citim Postuar mė parė nga Darius Lexo Postimin
    Emrin e kam Darius (nga beni eshte ca si shume larg per te qene lapsus).
    Jo nuk eshte lapsus sepse kuptimi i sakte eshte ;

Uroj ta kalosh mir kete fund jave beni (dmth nga Beni qe jam une ) ky eshte nje keqkuptim sepse une nuk e kam specifikuar (nga beni).

Ok

Ne lidhje me temen do shtoja dhe dicka. Shkrimet e fundit mbi Kroniken e Tokes jane shume te kondensuara dhe mblodha vetem pjeset qe thurnin historine pa hyre ne detaje, sidomos ato astronomike. Nese te shtyn kurioziteti mund te kerkosh per librat dhe aty shpjegohen akoma dhe me qarte sic shpjegojne po ashtu dhe komentin tim ne lidhje me mungesen e kundershtise mbi faktet astronomike. Gjashte librave qe ju referova eshte e pamundur qe ti zgjeroja me shume. Edhe kaq dhe kam bere shume me teper se do bente dikush tjeter.

Meqe mu dha rasti dua ti pergjigjem publikisht dhe atyre mjeraneve te percudnuar dhe flakur ne plehra nga jeta qe me dergojne e-mail ku me shajne dhe nga familja. Jeni te mjere ne injorancen dhe padijen tuaj. Jeni te mjere ne varferine mendore dhe shpirterore sic jeni komplet deficente ne njohurine dhe botekuptimin tuaj. Sma lejon as pjekuria dhe as mosha e aq me teper karakteri tju pergjigjem me te njejten monedhe. Ju kam shumezuar gjithmone me zero dhe ju kam neveritur duke ju zgerlaqur me thembren e kepuces si bubuzhela. Mjer ju per kuterbimin qe leshoni dhe llumi te cilit i perkisni. Natyra ka ligj selektimin. Kur ajo nuk mbaron dot pune atehere i takon njeriut ta vazhdoje pjesen qe mbetet.

ShkOdrAne ForEver Maska e Adaes
    Anėtarėsuar
    06-01-2009
    Vendndodhja
    HeRe... TheRe... NoWheRe...
    Postime
    1,251
    Darius!
    Kto studime te nxjerrin deri diku ne te verteten e ekzistences njerzore. (Edhe pse mund te jete e besueshme,akoma mbetet nje hipoteze)

Ne postimet me lart eshte permendur nje date "Katastrofa e fundit" 21 Mars,pa ditur vitin.

Shkenctaret mendojne se momenti qe Nibiru i afrohet tokes daton ne vitet 2012-2014. Dhe sipas etimologeve dhe historianve , ky afrim do jete shkatrrimtari perfundimtar i Tokes.Nje pytje kisha un.Ne ca menyre supozohet te "shkaterroje" Token ky planet? Si gjendje fizike,apo ne nje menyre tjeter? Mund te ndodhe nje pushtim nga Anunaki,apo katastrofa atmosferike? Dhe sa per daten ka ndonje te dhene me te sakte?
    Really Dude... Get A Life!!!

Nibiri (ose ai trup qiellor qe mendohet se eshte Nibiru) ka te pakten 4 vjet qe eshte vezhguar ne kufijte e sistemit tone diellor. Date ekzakte nuk ka ose une personalisht nuk kam te dhena me te sakta. Mendohet se afrimi i tij do ndodhe rreth asaj periudhe qe ke permendur dhe ti, pra 2012-2014 por qe do filloje ti ndihet ndikimi qe ne 2010. Disa nga studiuesit e mitologjise i lidhin te dhenat mbi katastrofat qe transmetojne ato me kalimin ciklik te Nibirut cdo 3600 vjet afer Tokes. Jo gjithmone ky kalim eshte me pasoja, kjo ne varesi te afersise dhe ndikimit qe ai shkakton si mbi fushen magnetike ashtu dhe ate gravitacionale te planetit tone. Pushtim nga Anunnaki apo thjesht katastrofe atmosferike...kesaj sjam ne gjendje ti pergjigjem. Pastaj fjala pushtim sme duket e sakte. Nese e marrim per te qene kete tekst atehere nuk eshte pushtim po nje rikthim ne ate qe kane krijuar.

Canna-log Maska e Artson
    Anėtarėsuar
    24-07-2007
    Vendndodhja
    Loading...
    Postime
    416
    E kam lexuar me vemendje te madhe cdo shkrim dhe video te bere rreth kesaj ceshtjeje.

Mund te them qe nese nuk vrasim mitet, ato do krijoje serish mite te tjera pafund.

Keto jane vetem teori konspirative shume intriguese dhe joshese, por mundesisht pa asnje baze shkencore.

Pavareisht se jam i mendimit qe jeta ne toke ka ardhur nga trupat jashtetokesore, 2012 nuk presupozon absolutisht fundin e 80% te popullsise se botes.

Duhet te pranoj qe kjo teori eshte goxha e konsoliduar, por mbetet nje MIT
    Kur jam rrethuar nga njerėz tė vegjėl s'ndjej madhėshti, por mjerim! M.Roēi

Deklaratat me te paqendrueshme jane ato qe jepen si absolute. Nese e ke lexuar kete teme atehere sdo shpreheshe aspak qe 2012 presupozon fundin e 80 % te popullsise sepse jane dhene shume opsione dhe njera prej tyre eshte nje kataklizem globale. Pra nuk eshte e vetmja. Dhe ketu ska asnje teori konspirative sepse ky subjekt ska te beje fare me konspiraci. Mund te jete teori sic jane shume te tille po eshte larg nga te qenit konspiraci. Me flet per bazen shkencore po se di kujt baze i referohesh, cfare shkence dhe cfare rezultati shkencor mund te paraqesesh per ta hedhur poshte sado pak kete teori. Tema eshte e hapur per kete pune, mund te diskutohet gjere e gjate. Po te ndihmoj me disa fakte: Kalendari i Majave eshte rezultat shkencor qe mbaron ne 2012 dhe jo teori. Prania e nje trupi tjeter te madh qiellor ne sistemin tone diellor eshte shkence dhe jo teori.

Canna-log Maska e Artson
    Anėtarėsuar
    24-07-2007
    Vendndodhja
    Loading...
    Postime
    416
    Nuk kam degjuar deri tani ndo1 deklarate astrologesh, astronautesh, astrologesh etj etj etj qe te shprehe se nje trup i madh qiellor po i afrohet Tokes.

Perkundrazi, kam lexuar e pare mijera pamje false qe mbeshtesin kete ide.

Ndoshta po keqinterpretohet qellimisht kalendari Maya, ai mbase ka dashur te shprehe vetem fillimin e nje ere te re, me duket se ne jemi duke hyre tek ujori tani.
    Personalisht me ngjason shume me fundin e botes qe i ngjizur si ide fetare ne menyre supersticioze josh dhe intrigon masa te gjera.

Minimalisht besoj qe duhet te kishte nje deklarate shkencore, qofte edhe alarmante qe njerezimi te niste te merrte masat e duhura.

Cdo dite degjoj per 2100, per 40-vjetet e ardhshme, keshtuqe shkencetaret nuk parashikojne asnje rrezik qe mund ti kanoset tokes...

P.s Vertete Bill Gades, po hap tynele nentokes qindra kilometrash ???
    Kur jam rrethuar nga njerėz tė vegjėl s'ndjej madhėshti, por mjerim! M.Roēi

Faqja 10 prej 22 FillimFillim ... 8910111220 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Sumeret - Epika E Krijimit
    Nga Darius nė forumin Arkeologji/antropologji
    Pėrgjigje: 94
    Postimi i Fundit: 15-08-2011, 13:30
  2. Nga se rrezikohet planeti Toke?
    Nga Kryeplaku nė forumin Problemet ndėrkombėtare
    Pėrgjigje: 14
    Postimi i Fundit: 16-01-2010, 10:48
  3. Nga hapėsira yjore, fotoja e parė e njė planeti jashtė sistemit diellor
    Nga ^_BIM_BUM_BAM_^ nė forumin Shkenca dhe jeta
    Pėrgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 16-11-2008, 14:50
  4. Planeti Tokė pa njerėz! Ēfarė do tė ndodhte?
    Nga DYDRINAS nė forumin Shkenca dhe jeta
    Pėrgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 07-12-2006, 15:19
  5. Arkivat e Misterit
    Nga mad nė forumin Shkenca dhe jeta
    Pėrgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 21-01-2005, 21:38

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •