Close
Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 28

Tema: Incestet

Unquestionable! Maska e Cupke_pe_Korce
    Anėtarėsuar
    24-06-2002
    Postime
    1,602
    Citim Postuar mė parė nga pepi
    Sipas psikologeve rastet e incestit jane shume te pranishem ne familjet me nje nivel shume te ulet kulturor dhe arsimor, kryesisht ne zonat rurale, ato te thella qe skane komunikime shume te shpeshta me civilizim ne kuptimin e ngushte te fjales.
    Pepi, keta qe permend ti, mund te jene gjithcka pervecse psikologe. E them kete se incesti ka qene dhe eshte pjese e natyres njerezore, e asaj skute te erret ky drita s'ka mundur te hyje kurre. Pertoj te hyj ne te thella tani, por po ti merrja civilizimet me rradhe (qe nga antikiteti dhe deri ne ditet e sotme) kishe per te pare qe incesti nuk ben dallim fare kur vjen puna per nivel kulturor, per te mos thene qe ne shume raste, eshte shfaqur si "luks" i aristokracise. (kur them "luks" nuk i referohem dickaje te pranueshme nga morali i kohes, po nje deshire ekstravagante e njerezve "te privilegjuar")

Me keto qe thashe nuk dua te mbroj incestin si akt te pranueshem; dua vetem te ve ne dukje natyren e tij.
    Summertime, and the livin' is easy...

Cupke nuk thashe qe eshte dicka psikologjike po te dhashe nje shembull sesi e konsiderojne psikologet. Fakti tjeter eshte qe flasim per incestin ne ditet e sotme dhe jo ne lashtesi. Bere mire qe si hyre fare atij argumenti sepse sdo ishte vendi. E di mire se si ka qene ne kohet e kaluara apo edhe me mbrapa dhe ne cfare klasash ka qene tipik. Por po flasim per incestin ne ditet e sotme...

Shamikuqja!!! Maska e BRADYKININ
    Anėtarėsuar
    07-01-2004
    Vendndodhja
    In Constant Motion!
    Postime
    498
    Citim Postuar mė parė nga Fiona
    Thone qe njeriu ka ardh nga majmuni.
    I strongly refuse to believe the above! Mgjths. cdo njeri ka mendimin e tij.

Me sa pashe me siper, shume po flitet per incestin, por cfare konsideroni si te tille? Maredheniet intime ne familjen imediate apo edhe lidhjet midis kusherinjve te pare?

Me sa di une, lidhjet martesore midis kusherinjve te pare ndalohen me ligj ne U.S.A.; mgjtht, ky ligj nuk egziston ne asnje nga shtetet Evropiane?? Martesat midis kusherinjve te pare kane egzistuar ndoshta qe ne zanafillen e egzistences se njeriut, egzistojne, dhe do te egzistojne. Dhe jane te perhapura ne shume kultura, qe nga familjet mbreterore e deri tek fshataret e zonave me te thella te Indise.

A jane foshnjet e lindura midis 2 kusherinjve me te predisposuara per te pasur probleme shendetesore-mendore? Rekomandohet qe sa me larg te jene gjenet midis 2 partnereve, aq me i forte gjenetikisht del femija...si nga tiparet fizike dhe ato gjene qe do kaloje tek brezi ardhshem.
    Me sa mbaj mend nga 1 klase gjenetike qe kam marre shekuj me pare, kusherinjte e pare kane afro 1/8 e gjeneve te perbashket....qe nuk eshte mjaft per te shkaktuar semundje ne nje perqindje te konsiderueshme ne krahasim me pjesen tjeter te popullsise....ndoshta, ne disa %. Kjo sepse kodi gjenetik ben mutations (gabime ose rikombinime pa qeder) duke i dhene femijes nje variacion te vecante te tijin. Por nese ne 1 familje keto martesa ndodhin brez pas brezi midis kusherinjve te pare, atehere the genetic pool eshte shume e vogel....pa variacione dhe normalisht qe mund te priten probleme gjenetike si Cystic Fibrosis (ku duhen dy allelle difektoze te prodhojne semundjen).

Per veten time, martesen midis kusherinjve s'e kaperdij dot sepse kushot e mi i kam si vellezer. Se c'ben bota, eshte pune tjeter. Por me sa lexova ne 1 artikull te edicionit te Prill 2002 of the Journal of Genetic Counseling, studimi NUK i ndalon keto lloj martesash, vecse kerkohet qe te bejne teste gjenetike ne fillim.

p.s. no sherr, please.
    If I Only Could....

Anėtarėsuar
    07-01-2004
    Vendndodhja
    In Constant Motion!
    Postime
    498
    Citim Postuar mė parė nga Evelyn
    Kam pare njehere ke Jerry Springer , moter e vella , (motra) kishin ngelur me barre ....cfare nuk ndodh ne kete bote .....edhe ne Amerike qe gjoja ka arritur kulmi i civilizimit ....
    Hahaha, une kam pare gjyshen me nipin ne kete emision. Amon se s'kishte gjo me te shpifme, sidomos kur e mendon se sa larg shkojne njerezit vec per i grusht pare.....se thone qe emisioni s'eshte i vertete.

Henry, dhe po mos rezultonte ne femije, incesti mbetet incest....degjenerim!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga BRADYKININ : 07-08-2005 mė 16:41
    If I Only Could....

injoranca e fetarėve, ē'ti bėsh

Citim Postuar mė parė nga BRADYKININ
    I strongly refuse to believe the above! Mgjths. cdo njeri ka mendimin e tij.
    ti refuzon "tė besosh", kėshtu qė ēdo njeri ka "besimin" e tij, deshe tė thoshe. realiteti ėshtė njė (dhe s'varet nga besimi)

pėr inēestin pastaj, mospraktikimi i tij ėshtė ēėshtje praktike, pėrvoja tha qė ėshtė i keq se jep fėmijė me tė meta mendore, shkatėrron bėrthamėn familjare etj. -> ka dy lloje moralesh, morali qė lind nga pėrvoja, dhe morali qė lind nga libra katunarėsh prej shkretėtire. i pari kuptohet qė i ka fillesat bashkė me shoqėrinė njerėzore dhe si i tillė ėshtė provuar historikisht dhe evolucioni shoqėror e ka zgjedhur si tė pėrshtatshėm pėr pėrjetėsimin e njeriut si specie. morali shkretėtiras ėshtė siē ia thotė dhe emri, plus qė ėshtė hedhur poshtė nga ana historike, pėr "fat tė keq" s'mbushi dot as 1 mijė vjetshin- thjesht disa i ngatėrrojnė moralet pėrvojore me ato fetare, shumė e bėjnė gjoja pa dashje dhe ia kėpusin tėrė moraleve pėr lesh

siē thotė dhe henri, gjithēka shihet nga kėndi i riprodhimit, po sot ka kontraceptivė, pra mund tė bėhet seks inēestual pa pasoja (relative me qėllimin). kjo s'ėshtė gjė e re ama, ēėshtja kėtu ėshtė qė inēesti si veprim ėshtė hedhur poshtė nga evoluimi i shoqėrisė, si inferior ndaj pėrshtatjes nė kėtė mjedis dhe qėllimeve tė shoqėrive qė e kanė hedhur poshtė atė (gjithė botės?)- pse-ja nė rastin e ruajtjes apo jo tė kėtij morali ka tė bėjė me qėllimin e shoqėrisė pėrkatėse. shqipot p.sh. s'kanė ndėrmend tė krijojnė apo tė mbajnė e eksportojnė qytetėrim, ashtu si as amerikanėt,etj. pra familjet e tyre mund fare mirė t'i zbėrthejnė dhe tė jetojnė nė kope derisa tė vdesin me ritme tė pėrshpejtuara. inēesti jep njė ndihmė tė rėndėsishme drejt kėsaj. nuk ėshtė se i prish punė popujve tė tjerė kjo. sa mė shumė shoqėri tė vetėshkatėrrohen aq mė mirė ėshtė pėr mbetėsit, se pėrfitojnė tokė dhe rezerva natyrore.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Legjion : 08-08-2005 mė 01:44

kėtė tabelė tė re vendos para jush: predikoni inēestin

Anėtarėsuar
    07-01-2004
    Vendndodhja
    In Constant Motion!
    Postime
    498
    Citim Postuar mė parė nga Legjion
    Ne fakt, "evolucioni i njeriut nga majmuni" eshte teoria e evolimit e Darvinit.

ti refuzon "tė besosh", kėshtu qė ēdo njeri ka "besimin" e tij, deshe tė thoshe. realiteti ėshtė njė (dhe s'varet nga besimi)
    Jo, jo, une doja te thoja ate qe thashe. Une refuzoj te besoj se e kam prejardhjen nga majmuni; megjithate cdo njeri ka MENDIMIN e tij ne lidhje me kete ceshtje....

Po, REALITETI eshte NJE por deri tani nuk kemi ndonje prove egzakte nga shkenca e ndoshta vetem vdekja do i jape pergjigje atyre pyetjeve qe mbare njerezimi ka joggle for centuries. Deri atehere, mbeshtetemi ne besimet tona individuale te tipit "realiteti eshte kshu si them une dhe te tjeret jane gabim." E kemi kete te drejte, apo jo?
    If I Only Could....

Ne fakt, "evolucioni i njeriut nga majmuni" eshte teoria e evolimit e Darvinit. ;)
    apo mos "evolucioni i njeriut nga majmuni" ėshtė thjesht injoranca e fetarėve ;)

Jo, jo, une doja te thoja ate qe thashe. ;) Une refuzoj te besoj se e kam prejardhjen nga majmuni; megjithate cdo njeri ka MENDIMIN e tij ne lidhje me kete ceshtje....
    mos ngatėrro opinionin me mendimin ;)

Po, REALITETI eshte NJE por deri tani nuk kemi ndonje prove egzakte nga shkenca e ndoshta vetem vdekja do i jape pergjigje atyre pyetjeve qe mbare njerezimi ka joggle for centuries. Deri atehere, mbeshtetemi ne besimet tona individuale te tipit "realiteti eshte kshu si them une dhe te tjeret jane gabim." E kemi kete te drejte, apo jo?
    nga pavioni 17, po - nuk tė ngacmon njeri ēfarėdo qė tė thuash, pavarėsisht sa lidhje ka me realitetin ;)
    Alle Serben müssen sterben

Anėtarėsuar
    07-01-2004
    Vendndodhja
    In Constant Motion!
    Postime
    498
    Legjion, me fal qe po te them por ne po flasim ne frekuenca shume te largeta, prandaj nuk ja vlen te debatoj mbi ato qe ke thene!
    If I Only Could....

ēėshtja ėshtė qė tė gjithė flasin pėr evolucionin pa e ditur se ēfarė thotė evolucioni dhe kėtė e quajnė "KAM MENDIMIN TIM"...

nėse tė duket shumė larg kjo frekuencė, punė antene shkon dhe ky muhabet, ēa tė them mė dhe unė, as qė kam pėr qėllim tė fyej njeri me termin injorancė, por kur nuk di diēka ashtu thuhet dhe nė shqip dreqi e mori

Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •