Close
Faqja 12 prej 28 FillimFillim ... 2101112131422 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 111 deri 120 prej 276
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    22-03-2003
    Postime
    10,240
    Polemika në Gjermani

Ministri i Mbrojtjes deklaron: Të rrëzohet çdo avion i rrëmbyer

Të rrëzohet çdo avion që rrëmbehet nga terroristët. Edhe pse mund të jetë plot me pasagjerë. Ministri gjerman i Mbrojtjes, Franc Jozef Jung, nuk ka dyshime: përballë rrezikut të atentateve, do të ishte ky urdhri që ai do t‘i jepte aeronautikës ushtarake. Këto komente ai i ka bërë për të përjavshmen "Focus". Në Gjermani, pas kësaj janë ndezur polemikat. Opozita, të gjelbër dhe liberalë, kanë kërkuar dorëheqjen e menjëhershme të ministrit. Ndërsa brenda koalicionit të gjerë, i vetmi që është renditur përkrah tij është kolegu i partisë së tij, CDU-së, Volfgang Shauble, titullar i Ministrisë së Brendshme. Ai ka përforcuar dozën: "Kërcënimi terrorist në Gjermani është real. Nuk përjashtohet as ndonjë sulm bërthamor". Por, nuk janë në të njëjtën gjatësi vale me ministrin Jung pilotët e Bundesverit, forcës së armatosur gjermane: "Nuk do t‘i bindeshim kurrë një urdhri të tillë, pavarësisht se është dhënë nga eprori më i madh i ynë". Madje as Kushtetuta nuk e parashikon një situatë të tillë: është e lejueshme të qëllohet dhe rrëzohet një avion i rrëmbyer nga civilët, por vetëm nëse nuk ka civilë në bord.

Gazeta Shqip
    #VamosArgentina

i/e regjistruar Maska e Dorontina
    Anëtarësuar
    22-09-2006
    Vendndodhja
    "In your dreams making you happy"Nese e ke humb dashurin e ke humb aryen e jetes, nese ende se ke gjet ke arsye te jetojsh "
    Postime
    3,488
    Citim Postuar më parë nga mal Lexo Postimin
    Të gjithë duket sikur i kanë sytë nga fanatizmi islamik, aq sa ndonjë fanatiku i mbushet dhe mendja se po e luftojnë ngaqë e kanë inat, apo ngaqë e kanë frikë se është i mirë…

Strategët që shpikën “terrorizmin islamik”, në erën e mbipopullimit të globit tokësor, në erën e fitores së “kapitalizmit” ndaj sistemeve alternative ekonomikë dhe politikë, në erën e teknologjive dhe armëve të reja, në erën e komunikimit global dhe injorancës globale, e dinë se mjafton më pak se një brez për të transformuar dashurinë ndaj vëllait në urrejtje për vdekje ndaj birit të prindërve të tu që mendon ndryshe nga “çfarë duhet të mendojë”… e dinë se sot kanë gjithçka u nevojitet për të bërë formatimin në masë të trurit njerëzor, në një mënyrë që as Orwell nuk kish imagjinuar…

Viktimat e vërteta të këtij terrori global janë njerëzit e lirë, që po eliminohen pa mëshirë, fizikisht dhe politikisht, në “lindje” si në “perëndim”.

Ndoshta strategët u gabuan dhe nuk llogaritën “faktorin njerëzor” kur filluan gjithë këtë rrëmujë, ndoshta e gjithë kjo rrëmujë po bëhet për të eliminuar përfundimisht “faktorin njerëzor”...
    Vertet kem nevoj per njerz si ti MAL....ka nevoj jo vetem shqiptaria por edhe Bota...keto i lexova ne nji reviste private ne vizit te mjeku ........

Demokracia beri nji grusht njerz te lumtur e nji dynje te lenduar te shkkatrruar .....
    te gjitha ne emer te "demokracis"...
    "Msyja Henes po smujte me u ndal ne Hene,mbi yje ateron gjitsesi" ....

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Kush simpatizon njerez si mal ,sigurisht nuk mund ta doje demokracine.
    PS.USA do ta zhduki terrorizmin,duan apo sduan disa.
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

Lum si ne ne USA qe kemi Bushin per president dhe na mbron nga terroristat Apo me mire ?!
    ABCÇDDhEËFGGjHIJKLLlMNNjOPQRRrSShTThUVXXhYZZh (Alfabeti Shqip, 36 gërma)

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Darius,pershendetje
    Mendoj qe kemi te bejme me perplasje qyteterimesh,qyteterimi oriental nuk e duron dot epersine e qyteterimit perendimor,dhe keshtu ka pjelle terrorizmin.
    Cold war ka qene perplasje sistemesh,ndermjet kapitalizmit dhe komunizmit,por edhe atehere ka patur terrorizem oriental,por qe i cili nuk ishte ne plan te pare.
    Ndersa per rezikun kozmik,ai eshte thjesht nje shpikje per te spostuar vemendjen e njerzve nga problemet e perditeshme,edhe une kam degjuar shume per te,jo me kot une e quaj unidentified f.u.c.k.i.n.g obssesion(mos ma merr per te keq kete teprim).Nuk ka asnje lloj reziku nga kozmosi.
    UNE JAM TI-TI JE UNE

Anëtarësuar
    22-09-2006
    Vendndodhja
    "In your dreams making you happy"Nese e ke humb dashurin e ke humb aryen e jetes, nese ende se ke gjet ke arsye te jetojsh "
    Postime
    3,488
    Citim Postuar më parë nga brooklyn2007 Lexo Postimin
    Lum si ne ne USA qe kemi Bushin per president dhe na mbron nga terroristat Apo me mire ?!
    Ra bushi e ja humbi vleren amerikes se te gjith kan andrru me filma te bukur ....
    --------------------------
    Lexoni Darius me vemendje se qka shkrun ai ka kokê dhe dije !....mesohuni te lexoni dhe te ndegjoni ....

Nuk po e shef nji gja ti se kur i bjen shuplak ujit ne pjat te gjith ujin e ke ne ftyrê dhe tesha .....pra te gjith kan dal ne ter Boten ....e ata pak qe kan mbet mjaft po mbrohen nga nji "superfuqi" siq kemi then ne fillim ...i ke gjithku qata "terorista" ....

mora nji publicitet ne post me fotografi per Gabiç si i thuni ju kofave te plehit , ketu i ndajm letrat , shishet , berdhogu, llastikat ne kanta me ngjyra.thash opet kanta tjera ? ohhh

Jo ..kantat ishin keshtu
    kanta e kuqe ...ne te hudhen komunistat !
    kanta e kaltert ...ketu hudhen partija MR qe perkrah Globalizmin
    kanta jeshile ...ketu hudhen ata qe hargjojn shtetin per elektorat dhe ata qe ndihmojn Islamin !.....pse? pse arabet e muren brukselin .....kot asht kot lufta e muren asht krejt vonê ....te gjith kan ardh ketu....

ne gazeten Match sot shkrun pse te ndahet veriu i belgjikes nga jugu per problem te gjuhes ? kur ne bruksel fliten 170 gjuhê .....
    Dija ska fund bunari Po ...
    Ndryshuar për herë të fundit nga Dorontina : 20-09-2007 më 13:33

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar më parë nga Dorontina Lexo Postimin
    .... Gabiç si i thuni ju kofave te plehit , .[/B]
    Ndoshta do te thuash garbage,shkruaje mire dreqi ta haje,mire qe shqipen tende se marim vesh,shkruaje mire anglisht te pakten.
    UNE JAM TI-TI JE UNE

Citim Postuar më parë nga Dorontina Lexo Postimin
    Ra bushi e ja humbi vleren amerikes se te gjith kan andrru me filma te bukur ....
    --------------------------
    Lexoni Darius me vemendje se qka shkrun ai ka kokê dhe dije !....mesohuni te lexoni dhe te ndegjoni ....

Nuk po e shef nji gja ti se kur i bjen shuplak ujit ne pjat te gjith ujin e ke ne ftyrê dhe tesha .....pra te gjith kan dal ne ter Boten ....e ata pak qe kan mbet mjaft po mbrohen nga nji "superfuqi" siq kemi then ne fillim ...i ke gjithku qata "terorista" ....

mora nji publicitet ne post me fotografi per Gabiç si i thuni ju kofave te plehit , ketu i ndajm letrat , shishet , berdhogu, llastikat ne kanta me ngjyra.thash opet kanta tjera ? ohhh

Jo ..kantat ishin keshtu
    kanta e kuqe ...ne te hudhen komunistat !
    kanta e kaltert ...ketu hudhen partija MR qe perkrah Globalizmin
    kanta jeshile ...ketu hudhen ata qe hargjojn shtetin per elektorat dhe ata qe ndihmojn Islamin !.....pse? pse arabet e muren brukselin .....kot asht kot lufta e muren asht krejt vonê ....te gjith kan ardh ketu....

ne gazeten Match sot shkrun pse te ndahet veriu i belgjikes nga jugu per problem te gjuhes ? kur ne bruksel fliten 170 gjuhê .....
    Dija ska fund bunari Po ...

Sa bukur qe flet Dorontine. Asnje gje nuk te morra vesh se ca the
    ABCÇDDhEËFGGjHIJKLLlMNNjOPQRRrSShTThUVXXhYZZh (Alfabeti Shqip, 36 gërma)

Anëtarësuar
    22-09-2006
    Vendndodhja
    Postime
    3,488
    Citim Postuar më parë nga brooklyn2007 Lexo Postimin
    Sa bukur qe flet Dorontine. Asnje gje nuk te morra vesh se ca the
    nji burr tue vozit e qellon nji kerr e zoti i kerrit i thot , Hej a je qorr ?ai thot jo more qysh qorr a te qellova ?
    Bruklin (NY) e pash qe nuk din me lexu po nuk koke qorr

Land

Terrorrizmi eshte nje pjelle e atyre qe prodhuan dhe komunizmin si dhe kapitalizmin. Eshte pjese e kontrollit dhe nenshtrimit. Mbaroi lufta e ftohte, duhej krijuar nje tjeter stanjacion... Do mbaroje lufta dhe rreziku nga terrorrizmi dhe do krijohet nje tjeter... ku i dihet, mbase rreziku nga kozmosi (mos qesh me kete te fundit se eshte diskutuar ca si shume kohet e fundit). Gjithmone do gjehet dicka qe mjeshtrat te vazhdojne te mbeten mjeshtra dhe kukullat te vazhdojne te hedhin hapin me komande. Trinomi problem, reaksion, zgjidhje eshte shpikja me e madhe e historise se njerezimit.

p.s. Po ashtu mesazhi subliminal me efikas eshte ai qe perkufizon cdo mendim ndryshe si kundershti ndaj demokracise. Gjerat fshihen me lehte kur jane ne plain sight...

p.p.s. Landi me fal per riperseritjen e shkrimit por gabimisht fshiva ate siper teje.

Faqja 12 prej 28 FillimFillim ... 2101112131422 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Kur'ani dhe Bibla (Analizë)
    Nga Shpresmiri në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 84
    Postimi i Fundit: 31-07-2010, 11:45
  2. Kosova: unjust politics
    Nga bqato në forumin Problemet ndërkombëtare
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 06-10-2006, 08:07

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •