Close
Faqja 3 prej 3 FillimFillim 123
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 28 prej 28
    Volter.... Maska e Goldanitus
    Anëtarësuar
    24-09-2007
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    328
    Une te them te drejten nuk besoj ne gjera te tilla. LINDJA, ZHVILLIMI DHE VDEKJA jane karakteristikat tona-karakteristikat e ekzistences tone. Po ta heqim njeren prej tyre do te bien te triat. Dhe nese do te bien te triat atehere ne nuk ekzistojme. Mirpo ja qe ne ekzistojme. Nese e heqim LINDJEN atehere ne nuk kemi ekzistuar fare. Ne nuk kemi kurrfare gjasa qe t'a heqim zhvillimin dhe ketu nuk mund te perdoret shprehja "asgje e pamundur"(nese e ka ndermend t'a permend ndokush). Dhe po ta heqim VDEKJEN do ta humbiste kuptimin edhe vet ekzistenca jone. Do te humbiste vleren Krijuesi. Dhe nese e humbe vleren Krijuesi atehere shtrohet pyetja se si jemi krijuar ne? Mos valle nga asgjeja? Prandaj t'i bie shkurt. Nuk kemi kurrfare gjasa te eliminojme vdekjen. Nese e kemi eliminuar Vdekjen e kemi eliminuar edhe vet ekzistencen. Ekzistenca dhe Vdekja jane te pandara, te pashmangshme. Nese ne Ekzistojme atehere duhet edhe te Vdesim. Nuk mund te Vdesim pa ekzistuar. Mirpo as nuk mund te ekzistojme pa vdekur kurre. Pra Ekzistenca dhe Vdekja jane pandara. Shume kush mendon se vdekja eshte absolute. Asgje nuk eshte absolute perveq kesaj thenie. Edhe vdekja eshte relative. Ashtu edhe ekzistenca. Prandaj une nuk besoj se ne mund te shmangim vdekjen. Vdekja eshte e pashmangshme. Qdo qenie e has vdekjen.
    Sipas meje:
    Ekzistenca paraqet fillimin e Vdekjes.
    Vdekja parqet fundin e Ekzistences.
    Nese nuk ekziston vdekja atehere ekzistenca nuk paraqet asgje. Dhe nese paraqet "asgje" atehere ne nuk ekzistojme. Do te humbe kuptimi i ekzistences. Dhe nese humbe kuptimi i ekzistences ekziston vetem asgjeja. Asgjeja paraqet asgjen. Asgjeja paraqet mosekzistencen. Per me teper po e perseris nje artikull te shkruar nga une per "asgjen", qe e kam postuar njehere ne forum:
    Mendimi im per "asgje". Asgjeja eshte asgje. Nga ajo lind asgjeja. Asgjeja mund te transformohet vetem dhe vetem ne asgje pra, asgjeja transformohet ne asnje gje. Nuk transformohet ne ndonje gje. Nga ajo nuk lind gjithqka siq po thuani ju xfiles i nderuar. Prap po them se nga asgjeja mund te lind vetem asgjeja. Vetem Zoti mund te bej qe asgjeja te mos jete asgje. Vetem Ai mund te bej qe asgjeja te jete gje. Vetem Ai mund te bej trasformimin e asgjes ne qdo gje tjeter perveq asgjes. Pra nga asgjeja "ka lindur"(jo lind) qdo gje dhe ky rast ka ndodhur ne momentin e pare te ekzistences se asgjes, kur nga asgjeja eshte krijuar gjithqka. Ndoshta po quditeni se si mund qe asgjeja te ekzistoje. Asgjeja tani me nuk ekziston mirpo ka ekzistuar ne momentin e pare te saj(kur Zoti nga asgjeja ka krijuar hapesiren dhe kohen, kur hapesiren e ka mbushur me materie etj.) Asgjeja pra eshte joekzistenca. Une siq kam thene edhe me pare, para se te ekzistonin hapesira dhe koha, as asgjeja nuk ka ekzistuar. Pra eshte dikush qe ate asgjen e ka shendrruar ne gje(besoj se tani e keni me te lehte te kuptoni ate qe e po e them). Ja edhe nje gje qe te argumenton pse hapesira dhe koha ekzistojne. Sepse asgjen Zoti e ka shenderruar ne gje. Dhe ajo gje eshte hapesira dhe koha. Pra hapesira dhe koha nuk jane asgje.

Asgjeja paraqet mosekzistencen.
    Mosekzsistenca paraqet materien e cila ka peshe=0, shpejtesia=0, vellimi=0 etj. Pra kur te gjitha permasat e materies jane=0 atehere kemi te bejme me asgjen.
    Ekzistenca paraqet materien, pozicionimin dhe levizjen e saj ne hapesire dhe nen veprimin e pasojave te kohes. Pra mosekzistenca paraqet materien e cila nuk pozicionohet dhe nuk leviz ne hapesire(kushti per kete eshte qe pesha=0, shpejtesia=0....) dhe pasojat e kohes ne te nuk perfillen. Pra asgje do te thote te mos ekzistosh.
    (fund)

Dhe "problemi" eshte se ne ekzistojme. Sipas kesaj teorie(Goldanitus) nese e shmangim Vdekjen atehere e shmangim edhe Ekzistencen. Pra:
    1. Nuk mund te ekzistoje ilaqi antivdekja, apo nuk ka gjasa te sintetizohet antivdekja.
    2. Nese shkencetaret arrijne ta mposhtin vdekjen, nga momenti kur ndodh kjo-zbulohet bari sherues antivdekja, atehere qe nga ai moment ne do te vdesim te gjithe apo do te shuhemi-nga Krijuesi. Sepse siq thashe do t'i humbiste edhe vete vlera Krijuesit. Pra Krijuesi ne momentin e zbulimit te antivdekjes do te ju "dhuronte" vdekjen: 1. Atyre qe e munden apo e zbuluan ilaqin antivdekja. 2.Gjithe njerezimit do te ia dhuronte vdekjen-do ta shuante ekzistencen.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Goldanitus : 18-11-2007 më 18:16
    Imagjinata eshte me e rendesishme se dija sepse dija ka limit ndersa imagjinata perfshin tere boten

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    08-08-2007
    Postime
    197
    PËRJETËSIA (???)

Një temë interesante, por jo e re, ngase që tek prindërit tanë të parë Eva e Adami, mund të ketë rraplluar në kokat e tyre JETA-VDEKJA-PËRJETËSIA.

Zotriu që e hap këtë temë na tregon sesi një i huaj në SHBA na e paska zbuluar, ose qenka në rrugë të mbarë për ta zbuluar iliqin e përjetësisë. Përrallë e bukur! E hasim edhe në tregime fetare të popujve të ndryshëm: musliman, krishter, budist, madje edhe tek besimet e popujve primitiv-pagan.
    Zotri, nuk ka gjëra të përjetshme, madje as materja pas shndërrimeve të shumta nuk mbetet e përjetshme.
    NJERIU I PËRJETSHËM ËSHTË ABSURD...
    Logjikojeni pak për sa kohë përjetësia e tij do ta mbushte hapësirën. Shumë shpejt...
    Është më se e vërtet se njeriu bën përpjekje të pakrahasueshme për ta zgjatur jetën, por kurrë për ta zbuluar përjetësinë, ngase e ka gjithnjë të qartë se specia njerëzore është e vdekshme.
    Përtrirja e QELIZAVE do t'ia zgjaste njeriut jetën. Dhe kjo mund të arrihet në një të ardhme të afërt; megjithatë Qelizat nuk mund të përtrihen në mënyrë të vazhdueshme dhe sidomos pafundësisht. Prandaj, duhet pranuar, ne specia njerëzore jemi të VDEKSHËM dhe me këtë duhet të pajtohemi, sepse përjetësia do të nashkaktonte probleme të mëdha...
    E, si mund të pretendojnë përjetësi speciet që shumohen. Assesi!
    Kozmosi në mënyrë të vazhdueshme zgjerohet, ndaj edhe është afër mendsh që mund të lindin trupa qiellor...
    Planeti ynë, Toka është tepër e vogël për përjetësin e species njerëzore...
    Më në fund, për njeriun e tanishëm, PËRJETËSIA ËSHTË EGOIZËM, natyrisht edhe e pamundur gjithsesi...

Anëtarësuar
    24-09-2007
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    328
    Citim Postuar më parë nga trysil Lexo Postimin
    PËRJETËSIA (???)

Një temë interesante, por jo e re, ngase që tek prindërit tanë të parë Eva e Adami, mund të ketë rraplluar në kokat e tyre JETA-VDEKJA-PËRJETËSIA.

Zotriu që e hap këtë temë na tregon sesi një i huaj në SHBA na e paska zbuluar, ose qenka në rrugë të mbarë për ta zbuluar iliqin e përjetësisë. Përrallë e bukur! E hasim edhe në tregime fetare të popujve të ndryshëm: musliman, krishter, budist, madje edhe tek besimet e popujve primitiv-pagan.
    Zotri, nuk ka gjëra të përjetshme, madje as materja pas shndërrimeve të shumta nuk mbetet e përjetshme.
    NJERIU I PËRJETSHËM ËSHTË ABSURD...
    Logjikojeni pak për sa kohë përjetësia e tij do ta mbushte hapësirën. Shumë shpejt...
    Është më se e vërtet se njeriu bën përpjekje të pakrahasueshme për ta zgjatur jetën, por kurrë për ta zbuluar përjetësinë, ngase e ka gjithnjë të qartë se specia njerëzore është e vdekshme.
    Përtrirja e QELIZAVE do t'ia zgjaste njeriut jetën. Dhe kjo mund të arrihet në një të ardhme të afërt; megjithatë Qelizat nuk mund të përtrihen në mënyrë të vazhdueshme dhe sidomos pafundësisht. Prandaj, duhet pranuar, ne specia njerëzore jemi të VDEKSHËM dhe me këtë duhet të pajtohemi, sepse përjetësia do të nashkaktonte probleme të mëdha...
    E, si mund të pretendojnë përjetësi speciet që shumohen. Assesi!
    Kozmosi në mënyrë të vazhdueshme zgjerohet, ndaj edhe është afër mendsh që mund të lindin trupa qiellor...
    Planeti ynë, Toka është tepër e vogël për përjetësin e species njerëzore...
    Më në fund, për njeriun e tanishëm, PËRJETËSIA ËSHTË EGOIZËM, natyrisht edhe e pamundur gjithsesi...
    Ju po thuani se Toka eshte teper e vogel per perjetesine njerezore. Une nuk e besoj kete gje fare, sepse kjo gje nuk ka te beje fare me perjetesine. Une mendoj se koha dhe hapesira ku jetojme ne jane dy faktoret qe n'a "dhurojne" ekzistencen dhe vdekjen. Prandaj nuk ka rendesi se sa e madhe eshte Toka per t'a arritur ne perjetesine, mirpo rendesi ka koha qe rrjedh. Eshte koha shkaktari i vdekjes sone. Une njehere kam thene mirpo po e perserise prap. Shkencetaret nuk po munden fare te gjejne shkaktarin e mplakjes se qelizave-plakes sone dhe vdekjes. Mirpo une si shkaktare mendoj se eshte "koha".
    Prandaj nese ekziston koha me pasojat e saj ekziston edhe ekzistenca me pasojat e saj(rritja, zhvillimi, plakja dhe vdekja). Pra koha eshte shkaktare e ekzistences dhe pasojave te ekzistencializmit. Ne nuk mund te ekzistojme pa rrjedhur koha, sepse siq ka thene Ajnshtajni po te mos ishte koha te gjitha gjerat do te ndodhnin pernjehere. Dhe ne nuk mund te ekzistojme pa qene edhe hapesira ku rrjedh koha. Prandaj hapesire pa kohe dhe kohe pa hapesire nuk ka. Hapesira dhe koha jane te pandara, nuk jane produkt i imagjinates tone, ato ekzistojne. Dhe nese ne deshirojme kontrollojme ekzistencen(te mos vdesim) apo duhet t'a kuntrollojm edhe kohen. Ashtu siq vepron koha në ne edhe ne veprojme ne kohe. Kete mund t'a marrim si ligjin e III te Njutonit aksioni dhe reaksioni. Ne qdo veprim paraqitet kunderveprime. Koha vepron ne ne dhe ne vetem mund ti pranojme pasojat e kohes, nuk mund te ndryshojme kohen(te pakten deri me sot). Nuk besoj se do te mundim ndonjehere te mposhtim vdekjen.

Une mendoj se menyra e vetme per te mpshtur vdekjen eshte te ndalim kohen. Ajnshtajni ne Teorine e Relativitetit tregon se koha rrjedh njejte per te gjithe ne. Mirpo nese ne levizim apo udhetojme me shpejtesine e perafert me shpejtesine e drites, atehere koha do te ndaloje. Nese ne udhetojme-e tejkalojme shpejtesine e drites koha do te rrjedh prapa. Ajo qka po dua te them eshte se mos ndoshta kjo eshte menyra e vetme per te mposhtur vdekjen, duke udhetuar pafundesisht apo duke levizur pafundesisht me shpejtesine e drites.

Dhe tani do te kisha kerkuar nga ai kinezi mos te fillozofon teper, se nje proverb thote:"Ata qe mundohen te behen me budalle se sa qe jane shpeshhere edhe ia dalin". Dhe mendoj se ky far kinezi ia ka arritur qellimit te tij. Do te kishte bere me mire sikur te mos behej me budalle se sa qe eshte, apo se paku mos t'a publikoje budallakine e tij, sepse siq tha edhe Xfiles nje budall e gjuan gurin dhe 1000 te menqur nuk e gjejne.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Goldanitus : 19-11-2007 më 08:43
    Imagjinata eshte me e rendesishme se dija sepse dija ka limit ndersa imagjinata perfshin tere boten

i/e regjistruar Maska e Borix
    Anëtarësuar
    17-01-2003
    Postime
    2,316
    Pra koha eshte shkaktare e ekzistences dhe pasojave te ekzistencializmit.
    Rendesi ka te kuptohet qe ekzistenca i paraprin thelbit te vet. Ne te kundert, jeto sa te duash...

Heavily Equipped Maska e Force-Intruder
    Anëtarësuar
    04-11-2002
    Postime
    4,910
    Nje gje me beri pershtypje te kjo faqja e ktij kinezit (pervec faktit qe ky ka vdek dukje u mundu te lepinte te pasmet e veta si nje qen). Qe ajo si tip logo qe ka, eshte e mbushme me simbole te kopjuara free masonesh dhe drakonianesh.

ThE_MaStEr Maska e eastbaby
    Anëtarësuar
    12-11-2003
    Vendndodhja
    ,,,,, ne univers ,,,,,
    Postime
    211
    arsya qe njerezit pleqerojne eshte se shtresa qe mbron kromozonet e qelizave qe tani per tani mua sme kujtohet emrin se e kam bere biologjine para 5 vitetve,
    kjo shtrese sa here qelizat ndahen zvogelohet edhe nese qelizat ndahen cdo 20 minuta(as kete se mbaj mend mire) per nje kohe 80-1XX vite do arri ne piken qe shume qeliza vdesin
    derisa disa qeliza kryhesore ne organe kryhesore vdesin
    tani une nuk e shikoj si disa magnete mund ti lejojne qelizave te dyfishohen edhe te kene te njejten shtres mbrojtese kromozoneve

mendimi i ti qe qe duke cuar magnete ne gishta energjia qe dy magnetet do clirojne per ti qendruar ne distance me njeri tjetrin do thithet na trupi yne e do perdoret per rigjenerim
    ai ka nja ca mendime interesante po webi i ti ishte me te thene banal,
    edhe nje femij i vogel mund te krijoj nje faqe webi me te mire edhe me mendime me te formuara e me me shume arsye e pergjijgje, shume here ai i pergjigjesh pyetjeve te tij me me shume pyetje
    Dashuria eshte fillimi i jetes dhe i cdo marrezie ,,, shijoje ate

Anëtarësuar
    24-09-2007
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    328
    Citim Postuar më parë nga eastbaby Lexo Postimin
    arsya qe njerezit pleqerojne eshte se shtresa qe mbron kromozonet e qelizave qe tani per tani mua sme kujtohet emrin se e kam bere biologjine para 5 vitetve,
    kjo shtrese sa here qelizat ndahen zvogelohet edhe nese qelizat ndahen cdo 20 minuta(as kete se mbaj mend mire) per nje kohe 80-1XX vite do arri ne piken qe shume qeliza vdesin
    derisa disa qeliza kryhesore ne organe kryhesore vdesin
    tani une nuk e shikoj si disa magnete mund ti lejojne qelizave te dyfishohen edhe te kene te njejten shtres mbrojtese kromozoneve

mendimi i ti qe qe duke cuar magnete ne gishta energjia qe dy magnetet do clirojne per ti qendruar ne distance me njeri tjetrin do thithet na trupi yne e do perdoret per rigjenerim
    ai ka nja ca mendime interesante po webi i ti ishte me te thene banal,
    edhe nje femij i vogel mund te krijoj nje faqe webi me te mire edhe me mendime me te formuara e me me shume arsye e pergjijgje, shume here ai i pergjigjesh pyetjeve te tij me me shume pyetje

Mirpo po te shiqojme me thelle, a do te mund te ndodhte ky proces po te mos ishte KOHA? Eshte koha shkaktari i gjdo gjeje.

Citim Postuar më parë nga Force-Intruder Lexo Postimin
    Nje gje me beri pershtypje te kjo faqja e ktij kinezit (pervec faktit qe ky ka vdek dukje u mundu te lepinte te pasmet e veta si nje qen). Qe ajo si tip logo qe ka, eshte e mbushme me simbole te kopjuara free masonesh dhe drakonianesh.
    Ne fakt ato sjane simbole te mirefillta masone, ose me sakte jane simbole qe jane adoptuar nga masonet dhe jo krijuar prej tyre. Kjo ka arsyen e vet pse masonet preferojne te perdorin ne simboliken e tyre simbole shume te lashta qe lidhen direkt me jeten, gjatesine e saj dhe sidomos genin njerezor (njeri prej tyre simbolizon pikerisht ate, ndryshe e kane quajtur dhe Pema e Jetes dhe jo rastesisht gjarpri eshte simboli tjeter aty).

Faqja 3 prej 3 FillimFillim 123

Tema të Ngjashme

1. Fatmir Baci
    Nga ~Geri~ në forumin Shkrimtarë shqiptarë
    Përgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 01-09-2011, 04:54
  2. Nga Iliret deri tek Shqiptaret!
    Nga tani_26 në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 111
    Postimi i Fundit: 06-03-2007, 21:53
  3. Zbulimi i vetëvrasjes
    Nga Xhuxhumaku në forumin Aktualitete shoqërore
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 12-09-2005, 02:13
  4. Permbysja e rregjimit ne 97, Revolucion komunist?
    Nga Seminarist në forumin Problematika shqiptare
    Përgjigje: 66
    Postimi i Fundit: 28-05-2003, 23:29
  5. Zhvillimet e fundit politike
    Nga Albo në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 19
    Postimi i Fundit: 01-08-2002, 14:31

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •