Kenaqem me ate qe arrij, perpiqem ta arrij plotesisht...
Sumerian is Albanian
A!!!!!!!!! dhe greket paskan prejardhje Sume re
interesant.
Mua nuk me intereson aspak civilizimi sumer,edhe pse kam lexuar mjaft gjera rreth tyre......persa i perket etimologjise,ktu duhet kujdes i madh,ka shume spekullues dhe shume nga keta jane dhe plotesisht medioker,per te mos thene shumica e tyre.
Une mendoj qe per Pellasget duhet qe ti referohemi autoreve te lashte,dhe keta nuk bejne asnje lidhje sumero-pellasge
UNE JAM TI-TI JE UNE
E LA NOSTRA GIOIA CON NOI
Me falni per kete pergjigje pothuaj jashte temes.
Do ishte mire qe ta lexoje me pak me teper vemendje listen e fjaleve ne artikull...
Menjehere do kuptoje se ne fakt ajo nuk eshte Etimologji por vetem ndarje shprehjesh ne fjale ose thjesht lexim Shqip i shprehjeve/fjaleve Shumere. Per ti kontrolluar shiko kete:
http://www.websters-online-dictionar...iterated%2529/
Ajo qe thua ti, qe me etimologji mund te spekullohet, eshte e vertete. Prandaj dhe une them qe sa me e thjeshte etimologjia aq me afer te vertetes eshte.
Pelasg = Pe Larg - ndryshon vetem nje germe
Sa i perket autoreve te lashte, dua te them se edhe ne histori ka shume manipulime. Por, sic thote S.N.Kramer, ne kemi fatin e madh qe pabesueshmerisht kemi ne dore materialet origjinale, pllakat me kuneiform, ashtu sic u shkruan ato nga dora e shkruesve te lashte.....
Kenaqem me ate qe arrij, perpiqem ta arrij plotesisht...
Sumerian is Albanian
MA CHE PALLE
nuk la vend pa hy ky pseudo.
ananas nuk je ne allias ktu.
Duke tentuar te futet tema ne shinat e veta,dhe duke injoruar krejtesisht sumeret aziatike.
1.Dionisi- qe quan Pellasget banore te Dodones te te njejtit gjak.
2.Herodoti-qe i ve Pellasget ne lidhje te drejtperdrejte me orakullin e Dodones.
3."Homeri"-qe percakton Pelag-un si Zeus te Dodones.
4.Straboni-qe tregon...shume quajne Pellasgjike stirpet(fiset) Epirote(atje ku gjendet Dodona)
Ps.Me vone do e zgjeroj.
Ps2.Pellasget nuk kane asgje te perbashket me sumeret..anastas mos i qelb tematshko shkruaj tek temat e sumereve,ka sa te duash ne forum
![]()
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga land : 06-11-2009 mė 14:50
KANE PASUR NJI FE TE PERBASHKET edhe SUMERET,EDHE PELLAZGET,ashte fakte dhe nuke mundet kushe ta ndryshoi,pore edhe HITITET,jane te njejtes fe me ate PELLAZGE,DODONA nuke ka qene Vetem e PELLZGEVE pore e shume CIVILIZIMEVE TJERA QE U ZHDUKEN,dhe nuke egzistojne,te vetmit jane PELLAZGET ILIRET SHQIPETARET,qe kane mbete prej CIVILIZIMEVE TE LASHTA QE ASHTE FAKT,dhe asgja nuke munde te NDRYSHOJE,asnji ENCIKLOPEDI BOTERORE.
Pash zotin se e banalizuat kete teme ne kufijte e absurditetit. Nga e di ti qe sumeret dhe pellazget kane patur te njejten fe? Tani na i nxorre dhe hititet pellazge... Ca perlash te tjera do lexojme ketu nje zot e di.
Absence Of Evidence Does Not Correlate To Evidence Of Absence... © Deny Ignorance © Autochthonox
Gjurmet e Civilizimeve te zhdukura Dodona pjese e trashegimise se vjedhur Fshehje te Zbulimeve Arkeologjike Shtetet Ilire Antropologjia e Ballkanit
Mesjeta Shqiptare dhe periudha e pushtimit Osman Rilindja Kombetare Illuminati ! Kulti i syrit qe sheh cdo gje Lufta Dulces Mistere Histori e Letersise Shqiptare
Krijoni Kontakt