Close
Faqja 14 prej 52 FillimFillim ... 4121314151624 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 131 deri 140 prej 512
    alpha dominant Maska e D@mian
    Anėtarėsuar
    20-09-2005
    Vendndodhja
    Boston, MA
    Postime
    1,170
    Citim Postuar mė parė nga Baptist
    Truri i homosapiensit nuk ka evoluuar, e vetmja gje qe ka evoluuar eshte "softweri" dhe baza e shenimeve te ruajtura. Kujtesa kolektive e perdorimeve praktike te mesimeve te shkuara dhe "upgrade-ave" qe i jan bere gjenerate pas gjenerate.
    Memetics (meqe ra fjala) eshte nje mekanizem pershtetjeje me i rendesishem akoma se edhe Genetics, kur behet fjale per pershpejtimin e nje ecurie evolutive (sic eshte rasti i "njeriu i shpellave"-"njeriu i internetit", brenda vetem 20 mije vjetesh).
    Megjithate Memetics nuk kufizohet tek Njeriu, por verehet edhe ne boten shtazore...
    FLUCTUAT NEC MERGITUR

me 40 hajdutė Maska e alibaba
    Anėtarėsuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Pellazg me tė vėrtetė do tė thotė fėmijė i parė siē e ka cekur Katapano.
    Nė gjuhėn shqipe kemi fjalėn pjellak qė ka tė njėjtin kuptim.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    05-06-2006
    Postime
    354

SI ta Porositim Librin e Catapanos?

O njerez te mire,
    a di kush te me tregoj,si mund te porositet nga perendimi(Gjermania) perkthimi shqip i librit te CATAPANOS(“THOTI FLISTE SHQIP”)?
    E kam fjalen per ne qe s`kemi asnje te njohur ne Shqiperi.
    Shume do t`ia dija per ndere atij qe me ndihmon!

i/e regjistruar Maska e BARAT
    Anėtarėsuar
    20-07-2006
    Vendndodhja
    Himarjot jet' e jet', Zot mbi male Hyll mbi det
    Postime
    2,565
    O njerez te mire,
    a di kush te me tregoj,si mund te porositet nga perendimi(Gjermania) perkthimi shqip i librit te CATAPANOS(“THOTI FLISTE SHQIP”)?
    E kam fjalen per ne qe s`kemi asnje te njohur ne Shqiperi.
    Shume do t`ia dija per ndere atij qe me ndihmon!
    Librari Albania

Provo ketu njehere, po une e vizitova faqen dhe akoma se kane marre si liber, ose nuk i kane bere rifreskim website. Gjithsesi mund te kontaktosh me ta sepse jane librari serioze me poshte ke adresen dhe nr e tel dhe email:

Adresa
    Rr. Sami Frasheri
    (prane shkolles Edith Durham,
    ish shkolla 11 Janari)
    Tirane
    P.O Box. 213/1
    ---------------------

Kontakto:
    Tel. 1 355 4 271 749
    Tel. 2 355 4 271 550
    Email: info@albaniabook.com
    Website:
    http://www.albaniabook.com

Gaius Plinius Secundus, i njohur si Plini Plaku (23-79 e.s.) qe dihet mire se eshte natyralist romak i famshėm i cili botoi nė vitin 77 e.s. serinė madhėshtore prej 37 vėllimesh pėr historinė natyrore tė titulluar Naturalis Historia. Nė vėllimin VII, ai shkruan:

"Ilirėt kanė krijuar tė parin alfabet dhe romakėt shkrimin e tyre e morėn nga ilirėt."

Perjashtuar Maska e Zėu_s
    Anėtarėsuar
    02-05-2006
    Postime
    1,672
    Citim Postuar mė parė nga Darius
    Gaius Plinius Secundus, i njohur si Plini Plaku (23-79 e.s.) qe dihet mire se eshte natyralist romak i famshėm i cili botoi nė vitin 77 e.s. serinė madhėshtore prej 37 vėllimesh pėr historinė natyrore tė titulluar Naturalis Historia. Nė vėllimin VII, ai shkruan:

"Ilirėt kanė krijuar tė parin alfabet dhe romakėt shkrimin e tyre e morėn nga ilirėt."
    Darius, pse po e thua kete ?

Plini nuk ka thene ashtu, kemi diskutuar per kete nje here dhe e kemi pare te gjith qe ai nuk ka thene ILIRET por PELLAZGET.

Nuk eshte mire qe shkrimeve te vjetra ti nderrohet as ndonje shkronje e lere me nje fjale apo nje emer i tere, kjo eshte shum e demshme per neve.

Ju lutem sillni referencat origjinale, ashtu siē jan, pa ia ndryshuar asnje shkronje hiq.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Zėu_s : 07-06-2007 mė 12:18

Cfare te shtyn te mendosh qe une kam ndryshuar ndonje germe?

Nese plini nuk ka thene kete gje atehere me trego ne cfare teme eshte diskutuar kjo sepse une nuk po e gjej dot. Pastaj ne kemi (te pakten une) perseritur me qindra here qe iliret jane pellazge. Ku qendron problemi i kesaj qe eshte shkruar dhe pse ky reagim kaq impulsiv nga ana jote?

Perjashtuar Maska e Zėu_s
    Anėtarėsuar
    02-05-2006
    Postime
    1,672
    Cfare te shtyn te mendosh qe une kam ndryshuar ndonje germe?
    Une nuk thash qe ke ndryshuar ti ndonje shkronje. Nuk je ti qe ka ndryshuar diēka, tjeter kush e ka ndryshuar kete fjali, dhe kjo fjali ekziston moti neper forume Shqiptare.

Nese plini nuk ka thene kete gje atehere me trego ne cfare teme eshte diskutuar kjo sepse une nuk po e gjej dot.
    ja ketu eshte diskutuar

http://www.forumishqiptar.com/showthread.php?t=29936

Pastaj ne kemi (te pakten une) perseritur me qindra here qe iliret jane pellazge.
    Po, kjo eshte e vertet, edhe une e kam perseritur 1000 here kete qe Pellazget, Iliret, Shqiptaret jan i njeti popull, por edhe pse Pellazget jan Ilir apo Shqiptar, une nuk mundem te them qe Plini ka thene:

"Shqiptarėt kanė krijuar tė parin alfabet dhe romakėt shkrimin e tyre e morėn nga Shqiptaret."

Ku qendron problemi i kesaj qe eshte shkruar dhe pse ky reagim kaq impulsiv nga ana jote?
    Ku qendron problemi i asaj qe eshte shkruar te tregova me lart, e sa per "reagim impulsiv", une e shkrova dhe e postova si nje korrigjim apo skjarim te thjesht, e ne qoft se tek ti ka tinglluar shkrimi im si "reagim impulsiv", at'here me vjen keq se nuk ishte e menduar ashtu nga une, nuk kam asnje arsye te sillem keq me ty, bile bile shumicen e shkrimeve tua i qmoj shum se kan vlere dhe jan shum shum te dobishme per shqiptarizem.

Ok. Te njejtin e-mail kam marre dhe une shume kohe me pare. Duke qene se kam nje mani per te ruajtur gjera qe i konsideroj shume te rendesishme kjo fraze ka qene ne arkivin tim sic jane dhe shume te tjera.

The first that brought the Alphabet into Latium or Italie, were the Pelasgians.

Per mua kjo nuk perben aspak problem. Perkundrazi, si partizan i idese qe pellazgjishtja eshte mema e ilirishtes/arberishtes/shqipes citimi nga Plini nuk peson asnje dem.

Natyrisht qe ky eshte mendimi im.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    04-07-2006
    Postime
    170
    The first that brought the Alphabet into Latium or Italie, were the Pelasgians.
    Per mua kjo nuk perben aspak problem. Perkundrazi, si partizan i idese qe pellazgjishtja eshte mema e ilirishtes/arberishtes/shqipes citimi nga Plini nuk peson asnje dem.
    Natyrisht qe ky eshte mendimi im.
    Ajo sentanca ne bold eshte me te vertet shume domethenese dhe se edhe une kam ato rezervet e mia ne lidhje me perdorimin e termave ekuivalente, pasi keto te fundit e kane fituar kete ekuivalence ne nje kohe dhe hapesire te caktuar dhe se perdorimi i tyre jashte ketyre kontureve te caktuara te kohes dhe hapesires perben nje disinformim te opinionit publik, te cilet keta te fundit mund t'i marrin shabllon dhe arrijne te thone, sic ka ndodhur edhe ketu ne forum se, Akili na qenkesh shqiptar e po ashtu edhe Leka i Madh po edhe ay na qenkesh shqiptar etj. etj. brockulla si keto e meqe ra fjala, ne rastin konkret, une personalisht kam dy probleme me perdorimin e termit "Ilir" per te identifikuar "Pellazget", apo "Etrusket/Tusket" ne "Latium" dhe jo "Itali" per aresye se, vet termi "Ilir" duhet "Yllir" , ose "Illir" (po t'i referohemi dialektit cam) (gjithmone sipas meje) dhe se, "Hillyr" (ne latinisht) jane emertuar vetem pellazget e gadishullit (ku ndodhemi edhe ne) dhe jo ata te Apenineve dhe se edhe une jam nje nga ata qe nuk e kam per profesion historine dhe se ne menyre, qe te mos keqkuptohesh un mahnitem kur lexoj shkrimet e tua, te Baptistit, Stixit edhe ca te tjereve ketu ne forum!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga arsato1 : 07-06-2007 mė 17:00

Faqja 14 prej 52 FillimFillim ... 4121314151624 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Hipoteza pseudoshkencore e "Prejardhjes se shqiptarėve nga Azerbajxhani"
    Nga glaukus 001 nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 98
    Postimi i Fundit: 17-05-2013, 19:12
  2. Nezir Myrta - Iliristika
    Nga GL_Branch nė forumin Gjuha shqipe
    Pėrgjigje: 30
    Postimi i Fundit: 09-02-2013, 13:51
  3. Pėrgjigje: 902
    Postimi i Fundit: 19-09-2011, 05:00
  4. Gjuha e Perėndive!
    Nga AsgjėSikurDielli nė forumin Gjuha shqipe
    Pėrgjigje: 87
    Postimi i Fundit: 27-09-2007, 16:08
  5. Moisiu kreut tė ri tė OKB: Njihni vullnetin e popullit tė Kosovės
    Nga Xhuxh Xhumaku nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 10-03-2007, 11:07

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •