Close
Faqja 14 prej 38 FillimFillim ... 4121314151624 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 131 deri 140 prej 374
    me 40 hajdutė Maska e alibaba
    Anėtarėsuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    ΕΙΣ ΟΙΩΝΟΣ ΑΡΙΣΤΟΣ ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΗΣ
    Po, shkruaje me germa shqipe se je nė forum shqiptar mor junan.
    E pastaj flasim.

i/e regjistruar Maska e Azem Beta
    Anėtarėsuar
    03-11-2006
    Postime
    48
    une sjam shkenctar,nuk jam as student,jam thjesht ni djal i pa shkullum si 75% ose ma shum e gjenerates teme,nuk kam studju kurr ne jeten teme,per ata nuk muj me ju pru fakte bindese,un du me ju kallxu dicka ne lidhje me ket tem qe mu personalisht shpesh her ma ka shtru ket pytje, si ka munsi qe troja nuk qenka diku ne shqiperi?

ne qytetin tim un e di shum mir dhe mbaj men shum mir qe helena e trojes asht permen zakonisht,pershemull ne dasman e vjetra,kur nusja ka qen e bukur,thon qe ka qen si helena e trojes, ose kur dikush esht ber manjemadhe,i kan than ik bre se sje helena e trojes,kto shprehje, i mbaj mend un personalisht,qe nuk jam shum i vjeter, ne qytetin vazhdon edhe sot te ket analfabeta,dhe nok e besoj
    qe gjyshrit e tan te ken lexuar per trojen,ndoshta ju ka treguar ndoje grek,a thua spaska pas nje vajz te bukur ne gjith shqiperi qe ata ta merrnin si shemull per nuset????e maj men nja prrall qe e kallxonin dikur te vjetrit,bile shpesh her kur nuk kishim drita i thanshim babes na kallxo at prrallen e kalit te drnuit qe ja kish kallxu gjyshi i vet,prralla kallxojke qe ai akili qe e kishte zemren ne themer,erdh me ja marr grun ni mreti shqiptar,
    kjo asht diqka qe mu ma ka shtu pytjen,ku asht troja,

athua kan desht gjyshan tan ta defermojn historin???
    athua e kan degju pej grekve dhe na e kan kallxu neve?
    athua skan pas prralla me shqiptart?

kto jan pytje qesharake per ju,po me gjith ata deshiroj qe ju te ju pergjigjeni,
    qishtu qart sikur jau kam shtru une pytjen,looool

si perfunim ju lutna moderatorve,mos ta shlyjn ket postim,ne ni furum demokrat,
    duhet me egzistu edhe budalla,eheheheheh

Citim Postuar mė parė nga Styx
    Interesant, qe Akili ishte ne krye te Akeasve ne luften e Trojes. Nuk kisha degjuar me pare per komandant mercenar, per ushtare mercenare po. Nderkohe Akili ishte vertet pellazg, sic e thua. Djali Akilit quhej Pirro/Neoptolem dhe qe martuar me Hermionen vajzen e Helenes, por preferonte skllaven Andromaken, ish-gruan e Hektorit. Pyetja lind: Ku ku shtrihej Akea ne te vertete? Si shpjegohet qe kur Homeri pershkruan rrembimin e Briseides (skllaves se Agamemnonit) nga Akili, e ben kete te shkoje te vije nga muret e Trojes ne rezidencen e vet brenda nje dite. Gjekundi nuk permendet anije e ujra.

Hititet jane teme tjeter dhe nuk po zgjatem ketu. Keni degjuar per Himaren (shqiptohet keshtu, por shkruhet ndrsyshe) dhe racen bjonde ne ishujt Canarie?

P.S. Me pelqen iniciativa juaj per te sjelle harxhet. Kali i dhuruar nuk shihet nga dhembet, por nga ana tjeter kendej nga krahina jone, nuk i hedhim plehrat aty ku hame. Kur hedh plehrat jashte nuk e bej per t’ju inatosur ndonje, vetem sugjeroj ne emer te pastertise.
    Per pjesen me te zeze dhe te nenvizuar: Guanche?

p.s. Te vetmit bjond, shtatelarte dhe sycelet qe jane komplet jashte fizionomise se gjithe zones perreth...

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    10-08-2007
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    1,100
    Nė linear b kemi edhe radhėn o-ka tė cilėn unė e njohė fundė e krye tė lexuar nė gjuhėn pellazge ..shqipen tonė.radha o-ka fletė pė hakmarrjen qė ushtarėt e maskuar me brinjė kau=o ka=ėshtė ka....e pėrmėndura kokorja e diomidit nga homeri..kasidi=ka si divi.

to-ro-ja o-ka ro-va
    ka-da-si mo-ro-ka zo-o

nė troj oka rronte,Kadashin e mbronte zoti........pra okat qė vranė rreth 500 burra nė Pilo e pėrreth vinin nga Troja edhe po tė shtojmė elementin o-re-ta qė pėrmėndet kėshtu

a-pe-ri-ta wo-ne o-re-ta e-te-wa ko-ki-jo

pra ka mbėrrit vonė Oreta edhe theu kok jo....kok jo= o ka=mbulimi i kokės me maskė=nuk duket koka!............pra me Oreta=Oresti kemi djalin e agamėmnonit edhe hakmarrjen Trojane.
    ndertimi veprave homeriki u krye me ndihmen e shkrimit na thotė radha o -ka edhe na kujton edhe hakmarrjen e mėvonshme trojane.

Troja u gėrmua nga njė njeri i gjoja me tė meta psiqike(si puna e edi ramės me sopatė nė dorė)shaka................pra Sliman vodhi edhe pėrdhunoj gėrrmimin e trojės ...pastaj kur erdhi ora tė shkruhej historia ai nuk "mbante mėnde" shumė gjėra ...por mbajti mėndė shumė mirė ..qė ta quante qytetrimin si qytetrim "grekė".....INJORANTI I SHITUR.....NĖ NJĖ KOHĖ KUR GJITH ANTIKITETI si edhe mbishkrimet origjinale nuk na flasin pėr grekė edhe kreqishte nė atė kohė ...por pėr pellazgė?
    Thukididi thotė se:....as homeri edhe pėrse mė i mė vonshėm i luftės sė trojės ,as ky nuk i pėrmėnd grekėt si kombė nė ato kohė pasi nė ato kohė vendet thirreshin sipas qytetshteteve edhe banorve tė tyre..mė tė shumtit PELLAZGĖT.

Vetė iliada kryevepra pellazge u shkruajtė nė gjuhė jo greke nė shek 6-5 p e s ..nė gjuhėn jone akoma tė panjohur edhe sotė e kėsaj dite.....mė vonė u pėrkhye nė greqishtė.

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar mė parė nga Darius
    Po shtrohet pyetja; A ishte grek Homeri?
    Homeri nuk ishte grek,nuk eshte e qarte edhe nese ai ka ekzistuar,dhe kemi disa stile te te shkruarit tek Iliada dhe Odisea,qe le te kuptohet qe mund ti kene shkruar nje grup njerezish.
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    14-08-2007
    Postime
    3

troja eshte ne Shqiperi

Ju pershndes te gjith bashkeatdhetarve kudo qe ndodheni.Une jam nje shqiptare me banime ne Amerike.I lexoj tash disa kohe temat e ndryshme te forumi shqipetar per ceshtjen kombetare dhe u them nje gje qe po beni nje pune te mrekullushme,na beni te ndihemi krenar me shume se kurr per prejardhjen e popullit ton te lavdishem.Nuk dua te zgjatem shume por doja te ndaja me ju nj gje shume interesante qe une ndoqa nenje kanal televizive ketu ne amerike.Perpara disa muajsh ne kanalin histori chanel ishte nje emision ku diskutohej se a ishte e vertet historia trojes duke marr parasysh qe homeri rrojti dhe e shkruajti kete histori gati 500 vjet mbas suposimit te ndodhjes se kesaj ngjarje ose lufte.Mbas diskutimeve te ndryshme rreth zbulimit te Shillmanit per vendodhjen trojes per te cilen nuk kishte nje mendim te qart kishte arkeologe e historian te ndryshem qe mbeshtesnin dhe e hidhnin poshte zbulimin e Shillmanit per te cilat argumenta une jam i sigurte se shumica e juaj jeni te informuar.Me vona tema kaloi te si ka mundesi qe Homeri e shkroi illiaden 500 vjet me pas duke marre parasysh se asnjeri perpara tije nuk kishte shkruajtur per te ku e gjeti kete informacion qe me pas krioji illiaden e tije te famshme.Sipas ketyre historianve Homeri mblidhte gojdhenat e ndryshme nga populli dhe i hidhte ne poemat e tije te famshme.Me pas keta zotrinjte historian na sjellin nje shembull se si nje mbledhes kengesh te vjetra me origjine amerikane nga vitet 1920-1930 kishte regjistruar ne serbine e jugut e cila qe kosova rapsodat shqiptar me plisa ose qeleshe ne koke sic i quajm ne nga jugu dhe me lahuten e malsis duke kenduar per betejen e kosoves e cila kishte ndodhur afersishte 500 vjet me pare.Konkluzioni qe doli ishte se keto kenge qen shume te sakta mbas 500 vjetesh dhe kjo duhet te ket qene dhe metoda ekalimit te historis se Tojes deri tek Homeri dhe perfundimi i tyre qe se historia e trojes duhet te jet e vertet.Shume mire deri ketu por me tutje asnjeri nga keta historjan nuk mer mundimin te shkoje me tutje dhe te beje lidhjen e ngjashmeris se gjuhes se perdorur nga Homeri me shqipen dhe fenomenit te kalimit te historis nepermjet kengve dhe gojdhenave te shqipetaret esotem te historive te lashta edhe kur nuk ka kronika te sakta.Prandaj dikush nga ju ketu duhet te beje nje studim me te madh midis ketije fenomeni te ndodhur te shqiptaret dhe te mos lihet historia jon te vidhet nga greket por edhe nga sllavet qe nuk kane asnje hisrori te lasht ne keto troje.Kur keta palo historian, shqipetaret e sotem me plis te bardhe ne koke dhe lahuten ne dore duke kenduar shqipe na i quajne fshatare nga jugu i serbise cfare mund te presesh per historin tone mijra vjecare se cfare deformimesh ka marre duke u kthyer gjithcka ne greke.

Rony ke degjuar ndonjehere per pyetje retorike?

E di shume mire qe Homeri ska qene grek po tema nuk ndihmohet vetem me pergjigje. Ndihmohet dhe me 'pyetje'...

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar mė parė nga Darius
    Rony ke degjuar ndonjehere per pyetje retorike?

E di shume mire qe Homeri ska qene grek po tema nuk ndihmohet vetem me pergjigje. Ndihmohet dhe me 'pyetje'...
    I mirenjohuri Darius,e di shume mire qe nje poliedrik si ty e di,edhe une e shfrytezova pyetjen tende per te dhene sadopak informacion,kur te kem kohe me teper ndoshta jap edhe me shume
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    10-08-2007
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    1,100
    omiri=o miri=ėshtė i miri!ky pėrmėnd edhe Thamirin=tha mirė ,tė cilin muzat i morėn zėrin nga xhelozija sepse ai "i thoshte mirė".
    mik nga usa......lufta ka kohė qė ka fillur edhe do vazhdoj....por kėtu do duhet edhe ndihma juaj nė internet e kudo ,nga ku edhe ju si njohės i anglishtes duhet tė pėrhapni punimet e Jakovo Thomopulos(mbishkrime pellazge shqipe 2500 p e s-200 p es)...G .F Williams,Albanėt.R.de Angeli,enigma.Aristidh Kola,arvanitėt.Dhimitėr Pilika.Pellazgėt orgjina jonė e mohuar........si edhe shumė premtuesen edhe tė vetmen nė jetė edhe nė moshė tė re e cila me sa njohė mbanė tė vetmen medalje tė artė nė histori si edhe mbronė tė njėjtat mendimelena Kocaqi,e cila duhet tė tej reklamohet nė gjuhėn angleze nė mėnyrė qė tė zgjuajmė ndėrgjegjien e dijetarve tė botės ....

iliada nuk do shumė mėndė tė kuptosh se ėshtė njė luftė mindis pellazgėve edhe dardanopellazgėve e cila ėshtė e pasqyruar nė ēdo pėrshkrim tė mijvjeēarit tė parė para erės sonė.iliada ėshtė shėmbulli tipik i ruajtjes sė kujtesės se rrėnjėve tė veta nga populli autokton pellazgė shqipfolės.Nė greqishtė u pėrkthye edhe u rishkruajtė dorė pas dore duke u deformuar.

thukididi thotė se "as homeri nuk i pėrmėnd grekėt si kombė"....pra nė vitet 500-400 p e s kur u shkruajtė iliada(thuhet se rrojti nė shekullin e 8).............tani pėr njohsit e mirė tė temės kemi:

1)athina e shekujve 6-5 shkruajti iliadėn edhe nė tė nuk pėrmėndi krenarin e tė qėnit grekė

2)pėrdhunoj homerin edhe futi elementė dorikė tė cilėt ishin tė mėvonshėm si hekuri edhe djegia e tė vdekurve

3)gjuha dore nuk njihet nė mbishkrimet origjinale .....dorshkrimet ..u pėrkthyen!
    ndaj iliada ėshtė fundė e krye vepėr pellazge e cila me dorėrishkrimin u pėrkthye edhe u pėrshtat ashtu si ēdo pėrkthim nė gjuhė tė huaj...pa bukuri rimore!.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    10-08-2007
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    1,100
    nė ato kohra nuk flisnim pėr shqipėri apo greqi...por pėr qytet shtete!qytetshtetet mė tė shumta i banonin pellazgėt thotė Thukididi.Thomopulo e vėrteton me anė tė mbishkrimeve origjinale tė azis sė vogėl....................kėshtu qė troja fliste shqipe(heteen kunjore e me radhė mė vonė).

nė kėto zona rrojnė akoma shqipfolės ashtu si edhe nė greqi edhe nė itali tė cilėt janė autokton nė bazė tė mbishkrimeve tė shekujve 2 p e s kudo nė turqi-greqi-etruri(thomopulo 1912)...por fetė joshqipdashėse nuk e lejojnė shkrimin edhe kėndimin e shqipes pėr ta.............hapin shkolla greke nė shqipėri......kjo do tė thotė bythėshqyersi kombėtare antishqiptare.

Faqja 14 prej 38 FillimFillim ... 4121314151624 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Si mund tė ulet ndikimi grek nė shqipėri ?
    Nga Anton nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 192
    Postimi i Fundit: 14-08-2011, 17:46
  2. Esse dhe artikuj të muslimanëve
    Nga ORIONI nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 35
    Postimi i Fundit: 09-12-2010, 09:31
  3. Kryepeshkopi Anastas ende pret nėnshtetėsinė shqiptare
    Nga Arrnubi nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 130
    Postimi i Fundit: 19-08-2009, 07:39
  4. Guerilasit e LANC
    Nga Tannhauser nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 28
    Postimi i Fundit: 21-04-2007, 14:12
  5. Debat mes anti liberalėve dhe liberalėve
    Nga liridashes nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 22-03-2005, 19:26

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •