kjo qe shume e forte.. hahahha desh u binda dhe une me rrafte pika...Postuar mė parė nga Tannhauser
kjo qe shume e forte.. hahahha desh u binda dhe une me rrafte pika...Postuar mė parė nga Tannhauser
You were meant for me. Perhaps as a punishment.
Po, ky dhe zoterinje te tjere po na dalin me autentik se Homeri ne rrefimin per Luften e Trojes.
Homeri s'e dinte se ishte i verber por une e di! Une do i tregoj edhe Homerit se ku gjindej Troja.
E vetmja gje diskutabile eshte dhe ka mbetur koha, datimi i luftes se Trojes dhe asgje me teper.
Por kjo nuk eshte e vetmuar. Te njejtat preobleme jane me Ekzodin semit nga Egjipti, Ekzodi nga Lidia (Tirsenet/Etrusket) e shum tjera te ngjashme qe ne realitet i takojne te njejtes periudhe historike. shekullit XIV, XIII apo XII pes. Kjo eshte e vetmja teme diskutabile ne lidhje me Trojen dhe asgje tjeter.
Ne cilin shekull ka ndodhur lufta?
Aeneas Dardanus
Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...
Kur ka ndodhur lufta e Trojes ?
A thua se ka ndodhur ndonjehere lufta e Trojes ?
Sa per te paren, sipas mendimit tim, Troja nese eshte djegur nga flaka, ajo ka mundur edhe te digjet vetevetiu, pse jo, nga ndonje aktė i pa kontolluar, si Roma qe u dogj gjoja nga Neroni ?
Per mua te gjitha keto legjenda rrethe kesaje djegėje kane nje domethenje dhe asgjė tjeter, pra zmadhim dhe teprim...
E nese ka ndodhur ndonjehere ndonje lufte e tillė atehere ajo ka ndodhur pas kalimit te popujve te detit, qe une mendoje se kan ardhur andej nga veriu, vala e pare e Vikingeve, shek. XIII, para eres ku te gjitha mbretrit shuhen prej sulmeve te tyre, e perse te shpetoje vetem Troja ?
Atehere perse lodhe koken tende po edhe neve te na bindesh se qenka ne baltik dicka qe nuk ka ekzistiur kurre?Kur ka ndodhur lufta e Trojes ?
A thua se ka ndodhur ndonjehere lufta e Trojes ?
Aeneas Dardanus
Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...
Po te mos kete ndodhur lufta e trojes, te gjithe do e grisnim iliaden, qe do ishte dem i madh per njerzimin....
Le te mbetet pra ashtu si thuhet....pa u deshprua.
e lexova me kureshtje kete informacion mbi trojen, por do te sugjeroja nje ide timen ndoshta do te jete krejt pa vend....
une mendoj se homeri beri nje liber shume te miredhe nje liber qe kurre nuk do ti humb vlera e tij , por ky liber nuk tregon nje ngjarje reale per nje lufte 10 vjecare.
homeri donte te bente nje shkrim me ane te te cilit do te lartesoheshin dhe vleresoheshin greket per mijera vite me radhe , pra ashtu sic ndodhi. nje gje e tille pak a shume eshte eposi yne i kreshnikeve por qe ne nuk arritem ta ngrinim ne nje nilel kaq te lart sa troja. pra dua te them qe troja eshte tjeshte nje trillim ose nje legjend per te cilen nuk do te zbulohet asgje per vec asaj qe cdo kush do te flase me subjektivezma te theksuar per ta bere vetem pjese te ketij trillimi qe eshte ndashta me i mire ne bote. percaktimi jo i sakt i vendit largesise se trojes nga greqia eshte i qellimshem pasi si paska mundesi qe sparta sot dihet kush eshte dhe nuk dihet ku eshte vendi me te cilin zhvilloi nje lufte 10 vjecare? si ka mundesi qe nuk doli nje njeri i kesaj troje kaq te zhvilluar te shkruj nje histori per vendin e tij si nje legjend e kesaj bote,. e harruan trojanet luften apo ata nuk dinen te thurnin nje histori per vendin e tyre......
edhe mbyllja e librit me djegie e plote te trojes per mua ka domethenie pasi vetem nje mbyllje e tille do ti jepte vlera dje jete te pa vdekshme kasaj qe edhe une e quaj kryeveper nga ana artistike. ka shume gjera te dyshymta nese i futesh ne thellesi atij libri por nejse si perfundim dua te them qe:
TROJA NUK KA PER TU GJETUR KURRE POR EDHE NESE GJENDET NDONJEHERE DO TE JETE NJE PERCAKTIM THJESHTE ARBITRARE DHE SUBJEKTIVE ME FAKTE TE RREME....
TO BE OR NOT TO BE
THET IS CAUSIS?
Po shtrohet pyetja; A ishte grek Homeri?Postuar mė parė nga elita5
![]()
Absence Of Evidence Does Not Correlate To Evidence Of Absence... © Deny Ignorance © Autochthonox
Gjurmet e Civilizimeve te zhdukura Dodona pjese e trashegimise se vjedhur Fshehje te Zbulimeve Arkeologjike Shtetet Ilire Antropologjia e Ballkanit
Mesjeta Shqiptare dhe periudha e pushtimit Osman Rilindja Kombetare Illuminati ! Kulti i syrit qe sheh cdo gje Lufta Dulces Mistere Histori e Letersise Shqiptare
Homeri nuk ka qene shkrimtar dhe as qe ka shkruar ndonje here ndonje liber.Postuar mė parė nga elita5
Atehere cfare tregon ne mos jo kete qe cdokush e di?Postuar mė parė nga elita5
Homeri as qe kishte degjuar ndonjehere per kurrefare grekerish derisa ishte gjalle, nga te erdhi kjo ide?!!Postuar mė parė nga elita5
Athere athua cfare bejne ata shkencetar te marre duke germuar edhe sot e kesaj dite ne rrenojat e trilluara? Pse s'shkon tu tregosh se germojne kot, ti shpetosh nga kjo ndermarrje e pafrytshme? Ata jane shkencetare dhe nuk gjinden aty nga hamendja.Postuar mė parė nga elita5
Per luften e Trojes ka shkruar e gjithe bota antike dhe jo vetem Homeri. Prej nga kjo ide?Postuar mė parė nga elita5
Librin nuk e paske lexuar kurre dhe as postimet e meparshme, Iliada permbyllet me varrimin e Hektorit dhe perfshine vetem 30 dite nga lufta 10 vjecare! Ne Iliade nuk ka asgje artistike, perpos ndonje pershkrimi te rastit te cilin ne realitet ia bene redaktoret e shkullit V pes.Postuar mė parė nga elita5
Troja esht gjetur tash njeqind e sa vjete, ne realitet ajo nuk kishte humbur kurre.Postuar mė parė nga elita5
Pyetje me vend, se ciles me duket se i kam dhene pak saqrim diku!Postuar mė parė nga Darius
Aeneas Dardanus
Provoje.Postuar mė parė nga Clauss
Le te marrim nje fraze nga Homeri, psh kete qe eshte tek profili im: ΕΙΣ ΟΙΩΝΟΣ ΑΡΙΣΤΟΣ ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΗΣ (perkthim i lire: ME E MIRE SE GJITHCKA ESHTE TE LUFTOSH PER ATDHEUN)
Cila nga keto fjale nuk perdoret sot?
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga D@mian : 28-09-2006 mė 11:54
Krejtesish varet nga rasti se cilin nga perkthimet e shumta ne greqishten jeni duke perdorur momentalisht.
Aeneas Dardanus
Krijoni Kontakt