Angels and Demons eshte libri i pare dhe Kodi i Davincit eshte i dyti. Jo se jane kopje te njeri tjetrit po jane vazhdimesia e njeri tjetrit. Lidhen personazhet, ngjarjet dhe idete. Librit nuk i jap aspak mbivleresim sepse sfus gje ne xhep personalisht. Ato qe kam lexuar ne ate liber, jane 1/8 e asaj qe qarkullon mbi Priory of Sion apo teorine e Maria Magdalenes. Sme intereson Dan Bronw si shkrimtar aspak por merita e tij eshte qe nxorri mesazhin qe duhej ne forme "artistike". Si konspiracist ai nuk vlen 2 lek dhe e di shume mire se ku bazohet ne materialet qe ka marre. Mjafton te lexosh raportet e John Birch Society dhe e shikon se ku mbeshtetet Brown. Ajo qe spajtohem une eshte mania per te mjegulluar gjerat apo konsideruar ato si rrenoja dhe mbetje letrare ne nje kohe kur e verteta eshte krejt ndryshe. Mendimi te vecanta do kete gjithmone, ka qe pelqejne dicka, ka qe sjane dakort dhe kjo eshte mese normale. Por kur i referohemi te pergjithshmes, ajo eshte pro ketij libri. E perseris sme intereson fare si shkrimtar dhe ka gabime te shumta ne gjerat qe shkruan jo vetem tek Davinci Code por edhe tek Angels and Demons.
Gjeja qe me intereson me shume eshte ajo qe pa llogaritur nderthurjen e ngjarjeve fakteve historike ai ju eshte permbajtur me korrektesi. Ka nje pike ne ate qe thua qe libri i tij i pare nuk pati publicitetin e ketiuj te dytit. DHe kjo eshte ajo qe une vleresoj tek Kodi i Davincit. Me te drejte thua qe ka shume autore qe kane shkruar per tema te tilla dhe aspak ne menyre artistike, konspiraciste apo thjesht studiues dhe askush me pare ska arritur te terheqi vemendjen e masave sac arriti ky liber. Dhe kjo eshte vlera e tij me e madhe. Kjo duket nga rritja e interesit per ngjarje te tilla si dhe frika e kishes (Vatikani) nga dalja e fakteve te tilla.
Nuk diskutohet qe jo cdo gje qe fluturon hahet, por personalisht me pelqen te shikoj anet e cdo gjeje jo thjesht ato qe paraqiten nga shumica apo qe quhen si deduksione akademike por edhe anen tjeter te medaljes qe ne nje menyre apo tjetren sikur kemi nje perde para syve dhe sduam ta shikojme.
Krijoni Kontakt