Close
Faqja 7 prej 14 FillimFillim ... 56789 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 61 deri 70 prej 134
    Larguar.
    Anėtarėsuar
    02-11-2005
    Vendndodhja
    nė Blog
    Postime
    1,121
    Darius, Dionisi eshte e njejta perendi me Osirin e Egjiptianeve, e njejta me Adonin e Finikeve, e njejta me Thamuz-in e palestineve, e njejta me Yakinthus te pellazgeve qe quhej ndryshe dhe Bakh. Renja yakh- dhe bakh- eshte e njejta dhe tregon vajtimet, se ishte perendi qe per 6 muaj vajtohej dhe per 6 muaj nderohej. Ne fillim kjo perendi perfaqesonte diellin. Njerezit e lashte kishin pare se dielli fillonte te bente nje hark me te vogel nga ditet e 22-24 qershorit deri ne dhjetor dhe dita zvogelohej. Prandaj vajtonin te gjitha keto perendi (qe perfaqesonin diellin se mendonin se dielli po vdiste). Nga data 24-25 dhjetor (qe dita fillonte dhe zmadhohej) besonin se perendia po ringjallej dhe fillonin nderimet, qe ishin te gjitha orgjiastike. Duhet thene se elemente te tilla pagane, kane mbizoteruar dhe te krishterimi (sic kemi lindjen e Krishtit ne 25 dhjetor, kur dihet qe krishti eshte lindur ne Mars). Qe perfaqesonte diellin e tregon edhe emri i perendise Apollon i greqise qe ne fillim quhej Yakinthios Apollon. Pastaj ngeli qe Apolloni ishte perendia e diellit dhe Dionisi u be perendi e defrimit por ne mitologji ngeli miti me Apollonin qe vret Yakinthin. Thukidhidhi eshte ai qe pari tregon se festat e Spartes qe quheshin yakinthia jane te njejtat me festat e Athines qe quheshin dionisia.

Gentius, pellazget nuk kishin ne panteonin e tyre perendi te madhe mashkull se ishin shoqeri mitriarkane (kurse iliret dhe greket ishin patriarkan) dhe kishin ne festimet e tyre orgji, kanibalizeb dhe kurbane njerezish (gje qe popujt i.e. nuk e njihnin). Leri te mendojne se iliret ishin pellazge...

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    01-08-2005
    Postime
    28
    Citim Postuar mė parė nga King_Gentius

Po keta pellazget ku banonin para se te shfaqeshin iliret dhe greket?

njė pyetje pėr ty :
    grekėt janė pellazgė dmth?
    dhe mė thuaj pak preajrdhjen e ilirėve.

Ajo qe une nuk kuptoj eshte paralelizmi ose njehesimi qe i behet atyre te dyve kur edhe historine e krijimit e kane komplet ndryshe, sidomos fundin qe paten. Nga sa kam lexuar del sikur mitet e tyre greket i kane te huazuara nga popujt e tjeter, sidomos ata te lindjes se aferme. Tani ti permend dhe Adonin aty po ai mesa di une ka qene djali i mbretit te Kretes dhe i dashuri i Aferdites ose me sakte u be i dashuri i saj per 6 muaj dhe 6 muaj te tjere i Persefonit (gjithmone i referohem mitologjise greke). Dhe kjo ju lejua nga Zeusi. Ndersa Yakinthus eshte emri qe greket i kane dhene sic kane quajtur Osirisin qe ne Egjypt faktikisht njihej me emrin Asar dhe une se kam hasur asnjehere si perendi te Pellazgeve. Se di pse ka gjithmone nje tendence te vete grekeve qe te bejne paralelizma apo njehesime te perendive te tyre me perendi te popujve te tjere qe jane me te vjeter. Sikur i druhen faktit te vjetersise
    Sidomos kjo teoria qe pellazget kane qene kanibale dhe benin kurbane njerezish eshte tipike e akademikeve grek. Kurbanet njerezore kane qene normale ne kulturat shume te vjetra dhe Stitchini ngul kembe se ato jane sjelle ne Europe nga sumeret dhe Kananitet, sidomos babilonasit qe njiheshin per kurbane njerezore qe ja dedikonin Baal.
    Qe mos shperndahemi ne shume gjera sa andej ketej, mendimi im eshte ky. Ndofta per te pare menyren sesi kane ndikuar kulturat tek njera tjetra dhe per te pare vazhdimesine e tyre, eshte bere nje lloj krahasimi dhe perafersimi nga studiuesit te perendive te popujve antik. E vetmja gje qe me habit pak eshte qe shume nga teorite e dala nga goja e akademikeve grek, nuk i kam hasur ne asnje vend tjeter dhe bien ndesh me studimet dhe deklaratat e arkeologeve dhe studiuesve te tjere.
    Kjo eshte arsyeja qe me ben te rezervohem kur lexoj nje burim grek se keta kane dhe ate dreq mentaliteti per te greqizuar cdo gje.

Larguar.
    Anėtarėsuar
    02-11-2005
    Vendndodhja
    nė Blog
    Postime
    1,121
    Nga sa kam lexuar del sikur mitet e tyre greket i kane te huazuara nga popujt e tjeter, sidomos ata te lindjes se aferme
    Pjeserisht e vertete. Disa mite te huaja kane kaluar ne mitologjine greke, si Kadmi, Yakinthi etj. Greket kishin (sic cdo popull perendite e tyre, patriarkane).

Tani ti permend dhe Adonin aty po ai mesa di une ka qene djali i mbretit te Kretes dhe i dashuri i Aferdites ose me sakte u be i dashuri i saj per 6 muaj dhe 6 muaj te tjere i Persefonit (gjithmone i referohem mitologjise greke).
    E thua dhe vete. Eshte e njejta gje qe thash me larte per 6 muajt po qe ka kaluar ni mit.

dhe une se kam hasur asnjehere si perendi te Pellazgeve
    Duhet kerkuar pak me shume...

Se di pse ka gjithmone nje tendence te vete grekeve qe te bejne paralelizma apo njehesime te perendive te tyre me perendi te popujve te tjere qe jane me te vjeter. Sikur i druhen faktit te vjetersise
    Krahasimi duhet bere per shume arsye. Njera eshte qe te shikohet ne qofte se nje perendi eshte e 'huazuar' apo jo. Nuk mund te krahasojme perendite e njejta te Romakeve dhe te grekeve? Apo te fenikasve me egiptianet?

Sidomos kjo teoria qe pellazget kane qene kanibale dhe benin kurbane njerezish eshte tipike e akademikeve grek. Kurbanet njerezore kane qene normale ne kulturat shume te vjetra dhe Stitchini ngul kembe se ato jane sjelle ne Europe nga sumeret dhe Kananitet, sidomos babilonasit qe njiheshin per kurbane njerezore qe ja dedikonin Baal
    Nuk thashe une qe nuk ishte normale, ajo qe thashe eshte se pellazget nuk ishin i.e. sic iliret dhe greket. Disa aspekte te kanibalizmit kaluan permes pellazgeve edhe tek greket.

Kjo eshte arsyeja qe me ben te rezervohem kur lexoj nje burim grek se keta kane dhe ate dreq mentaliteti per te greqizuar cdo gje.
    Kur thone akademiket grek p.sh. se adoni nuk ishte grek, apo yakinthi apo shume te tjere te duket ky si grekezim i te githave?

Kur thone akademiket grek p.sh. se adoni nuk ishte grek, apo yakinthi apo shume te tjere te duket ky si grekezim i te githave?
    Po kur nuk thone qe eshte grek skam arsye pse te mendoj qe ka greqizim. Jam i rezervuar per rastet kur ngulet kembe per qenien grek te nje subjekti te caktuar ne nje kohe qe informacionet e meparshme jane kontradiktore.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    O njerez,
    une nuk marr vesh shume nga mitologjia greke dhe nuk flas dot per kete, por nje gje eshte e sigurte ,qe ne jemi populli me i vjeter ne ballkan dhe helenet erdhen me vone nga azia.Po ashtu dhe sllavet. Puna eshte se ne kemi qene ne fillim dhe emrin grekeve ne ja kemi vene. Emri greke vjen nga fjala "gryke" njerez te grykave sepse kur erdhen u vendosen neper grykat e lumenjve. Pirro,Genti,Teuta etj jane fakte. Mos harroni se sa te veshtire e ka patur perandoria romake te na pushtoje dhe te na mbaje te pushtuar? Kjo shpjegohet vetem me faktin qe ne kemi qene zoterit e ballkanit dhe kjo na e jepte forcen per te mbijetuar qofte edhe ndaj perandorive me te medha te koherave.

Aleksandri i madh kishte nene shqiptare. Dhe jo me kot Hitleri ka thene qe Shqiptaret jane rrace ariane, kete e kam degjuar edhe une. A na pushtoi ne gjermania? A bombardoi gjermania shqiperine? Thjesht kaloi nga ne per ne greqi. A e mundem ne gjermanine pe lufrat partizane? Gjermanine qe sfidoi boten?

Jane gjithmone popujt e vjeter qe perfundojne te vegjel,si ne ashtu edhe izraelitet, edhe indianet e amerikes. Kjo vjen sepse popujt e vjeter kane pasur kulture, kurse barbaret kishin si avantazh kafsherine dhe pushtonin deri sa i shuanin popujt e vjeter.

jemi ne qendra e ballkanit, kjo nuk mohohet.
    ne jemi populli me i vjeter ne ballkan dhe nuk habitem nese Akili ka qene shqiptar sepse ka me shume mundesi te jete shqiptar se sa njeri grykash.Ne dime se nderi dhe fisnikeria kane qene tipare shqiptare(deri para pak kohesh) dhe nese Akili ka qene hero ka shume mundesi te kete qene shqiptar.
    Vini re se çfare populli i dobet jane grekerit,frikacake, dhe luftrat i kane bere me dredhira,propagande dhe me genjeshtra. Greket kulturen e moren nga ne dhe tani pretendojne se ka qene gjithmone e tyre. Jo me kot nje studiues i huaj ka thene per fustanellat greke qe jane nje imitim qesharak i atyre shqiptare.

Historia eshte shkruar gjithmone sipas qejfit. E verteta gjitmone eshte mbajtur e fshehur.

Si thua ti Darius?
    E verteta gjithmone duket si e pabesueshme.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga xfiles : 02-12-2005 mė 13:27

Madrid
    Anėtarėsuar
    06-11-2005
    Vendndodhja
    Madrid
    Postime
    22

Thumbs down

Ne fillim isha i bintur qe shumica e ketyre ka.....ve qe shkruen ne keto tema postohen nga njerez injorant ose qe s'kan pune tjeter me bo.
    Tani jam mese i bindur qe postimet me keto tema behen per qellime propagante!

Edhe une shqiptar jam po se kam care ndo nje here koken a eshte Alexandri ose Akili shqiptar. So fucking what??? Nuk e shof te arsyeshme te jeni kaq komplex me popullin ose historine greke.

Si shqiptar kemi histori shume te lashte edhe te pasur. Perpara se te shkruni keto ka.....qe respektoni me teper veten edhe historine tone. Nuk i zgjidhin problemet e shqiperise as Akili, as Alexandri edhe sikur me u grit nga varri e te thone qe jane shqiptar.

Stop PROPAGANDA!!!
    "Never argue with an idiot.They'll lower you to their level and beat you with experience ! "

i/e regjistruar Maska e King_Gentius
    Anėtarėsuar
    24-11-2004
    Vendndodhja
    Boston
    Postime
    485
    Citim Postuar mė parė nga Tironc_per_jete
    njė pyetje pėr ty :
    grekėt janė pellazgė dmth?

Nuk e kam aty. Pse ke frike te pergjigjesh ku banonin pellazget? Nuk kafshon pergjigja.

dhe mė thuaj pak preajrdhjen e ilirėve
    Nga Thesalia

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    09-01-2003
    Vendndodhja
    mars
    Postime
    130
    kemi dale krejtesisht nga tema por iliret ishin mreteria me e adhe qe perfshinte pothuajse krejt pjesen veriperendimore te ballkanit dhe jugperendimore nuk mund te besoj qe ke ta ilire qe jetonin ku eshte sot sllovenia te ishin te ngjashem me iliret qe jetonin ku eshte sot saranda ne e shohim me shqiptaret e veriut dhe te jugut e kane me kollaj te meren vesh me njeri tjetrin ne anglisht se sa ne shqip pellazget ishin njerezit autoktone te ballkanit te cilet shpiken zeusin dhe mitologjin e lashte pellazge dhe prej te cileve me ane te lidhjeve martesore ndermjet fiseve pellazge dhe mes aleancave linden mreterite ilire maqedone epirote trake helenizmi ishte thjeshte nje edukim si te thush te jesh i shkolluar te jesh i helenizuar jo vetem te flases gjuhen ashtu popullorshe por ta flasesh ate me literature dhe ta shkruash ja se c'ishin helenet dhe fjala barbar ber-ber shpreh nje qe nuk e flet gjuhen ashtu si duhet jo si helenet e edukuar dhe te shkolluar edhe ne sot e perdorim kte (hajt ma hiqju atij se aj vetem ber-ber flet kot e se merr kush vesh) edhe njehere un dua qe te futemi ne teme kush ishte akili dhe car shpjegimit ka emri i tij nga shqipja dhe nga grecishtja apo nga ndonje gjuhe tjeter
    kurre mos thuaj kurre

Faqja 7 prej 14 FillimFillim ... 56789 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •