Close
Faqja 11 prej 11 FillimFillim ... 91011
Duke shfaqur rezultatin 101 deri 105 prej 105
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    27-06-2002
    Postime
    1,611
    FITUESI I FESTIVALIT TE FILMIT NE VENECIA dhe aktualisht ne ekranet e kienase ne USA dhe Europė:

"BROKEBACK MOUTAIN" - film amerikan nga Ang Lee.

Dje pashe "Brokeback mountain" fituesin e katėr "GOLDEN GOLBE"-eve (filmi me i mire i vitit, regjizori me i mire... etj) dhe fitues i Luanit te ARTE ne "Mostra di Venezia" 2005 (festivali i filmit ne Venecia).

Filmi i vendos ngjarjet ne fillim te viteve '60 dhe rrefen historine e dy cow-boy (dy djem barinj) qe kullosin bagetine e tyre ne malin Brokeback, ne shtetin Wyoming. Miqesia e tyre (rolet e dy cow-boy-ve luhen ne menyre te persosur nga Heath Ledger & Jake Gyllenhaal) transformohet ne diēka idilike qe merr formen e dashurise. Pas kthimit te bagetive nga bjeshkėt, te dy djemtė martohen, njeri ne Wyoming me Almėn, te fejuaren e tij (luajtur nga Michelle Williams) dhe tjetri, ne Texas, nga dhe eshte me origjinė, por gjithnje duke ruajtur kontaktin me njeri-tjtrin dhe sekretin e dashurise se tyre. Ky eshte vetem fillimi i filmit i cili vazhdon te tregoje kete histori dashurie deri ne fillim te viteve '80 (pra, nje film qe shtrihet nė gati 20 vite jetė).

Shtypi (kritika), perveē fjalėve shume te mira per filmin, shpesh i ka rene shkurt dhe e ka konsideruar si nje histori homoseksualėsh, pra nje "gay cow-boy movie". Eshte e vertete qe filmi rrefen historine e dashurise se dy djemve, por merita e regjizorit eshte pikerisht fakti se ka mundur te rrefeje nje histori humane dashurie ku nuk ka asnje rendesi fakti nese dy personat jane nje djale e nje vajze apo dy djem. Magjia e filmit qendron pikerisht nė atė qe nuk bie ne cliché dhe shabllone te gatshme gay por me nje force magjepse do te na thote : "Love Is A Power Of Nature" (dashuria eshte nje forcė e natyrės).

"Brokeback mountain" eshte nje film TEJET emancipues dhe eshte nje fat qe ai shfaqet ne te njejten kohe sa ne USA aq dhe ne vendet europiane. Padyshim, filmi mė i mundshėm per te fituar Oscar ne mars te ketij viti.

web-site i filmit dhe TRAILER : www.brokebackmountain.com
    ose : www.brokebackmountain-lefilm.com

dhe "making of movie": http://65.36.225.227/images/brokeback-doc-hi.wmv

E gjifa Maska e Henri
    Anėtarėsuar
    14-04-2002
    Vendndodhja
    Kanada
    Postime
    1,086
    Na i keni bere lemsh keto temat, megjithate une po pergjigjem se lexova "Chungking Express" nje nga filmat qe kam me shume for zemer, e m'u kujtuan lotet e peshqirit

Si eshte 2046? Per t'u pare?

Mbase vellazeria me kinezet do t'i hape deren edhe ndonje autori shqiptar kete vit ne Kane
    Perėndia nuk ėshtė mace...

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    24-04-2002
    Postime
    395

Mbase vellazeria me kinezet do t'i hape deren edhe ndonje autori shqiptar kete vit ne Kane [/QUOTE]

Pershendetje Henri,pershendetje nimf.Pershendetje autori.
    Shpresoj qe te jeni mire me planin e filmave qe regjizoret na servirin neper ekranet e medhaja.Filmat rrjedhin si lumi keto vitet e fundit,vetem te kesh kohe,leke dhe kurajo per te perkthyer ne trurin tend ate qe pjelloria kapitaliste ben per artin e shtate.Cfare nuk po shohim.Une per vete pashe Brown bunny te Vincent Gallo.Pas Buffalo 66,nje tjeter veper e mire kinematografike.
    2046 e kam pelqyer,por me teper In the mode of love.Pra ja vlen te shikohet,pastaj ti si cinefile qe je,ēuditem si te paska shpetuar nje film i tille.
    Nejse,se ketu eshte ftohur teper situata,kudo,por shpresojme te mbajne nje vere e mire,me disa filma te mire dhe cilesore.

Pershendetje cinefileve.

p.s.autori,duhet ta shoh Sekretin e Brack...,por ja,koha s'na lejon.Pashe nje pjese te Syriana,oh lą...Po 13 tzameti?ēmendon?

bye all

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    27-06-2002
    Postime
    1,611
    Citim Postuar mė parė nga Henri
    "Chungking Express" nje nga filmat qe kam me shume for zemer, e m'u kujtuan lotet e peshqirit

Mbase vellazeria me kinezet do t'i hape deren edhe ndonje autori shqiptar kete vit ne Kane
    "Chunging express" eshte film i mrekullueshėm ! Edhe une e adhuroj!

"2046" eshte, si te thuash, arritja maksimale e artit te Wang KarWai-t (mbiemri i ketij te fundit, nuk shkruhet bashke, por jam i detyru me e shkrujt nje fjalė te vetme, sepse perndryshe, forumi e zevendeson me tre pika *** ).

Kam nje parandjenje qe "Magic eye" ("Syri magjik") i Kujtim Cashkut ka per t'u pranu ne konkurim ne Kanė, kete vit. Problemi eshte se brenda Festivalit, ka plot kategori (p.sh. "Un certain regard" -(Nje farė veshtrimi), ose "Une 15e de réalisateurs" ("Nje 15-she regjizorėsh"), por katoegoria qe ka mė rendesi, eshte ajo zyrtare, pra grupi i rreth 20 filmave qe jane ne konkurim zyrtar. Zakonisht, perzgjedhėsit bejne kujdes edhe per shperndarjen gjeografike te filmave, pra per vendet nga ata vijne. Zakonisht, ne konkurim eshte gjithmone edhe nje film nga "Lindja", pra nga Europa Lindore, pra varet shume edhe nga fakti nese ka kandidatura te tjera te rendesishme nga vendet ne fjalė... Pergjithesisht, prezantohen rreth 1000 filma, por perzgjidhen vetem ... 20 ! Tmerr ...

Nuk e kam pare "Magic eye" te Cashkut (do ta enderroja !) por tek kjo teme, http://www.forumishqiptar.com/showthread.php?t=58325 , andej nga fundi, kam bisedu me dike qe e ka pare dhe shenjat jane, mė se shumti, te jete nje film novator, qe sjell diēka te re ne kinematografi, dhe ky eshte dhe kriteri pothuaj vendimtar ne seleksionimin e filmave ne Kanė.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    27-06-2002
    Postime
    1,611
    Citim Postuar mė parė nga peoples
    Pashe nje pjese te Syriana,oh lą...Po 13 tzameti?ēmendon?
    Si pake pare "nje pjesė" te Syriana ?? Ku? Si? Qysh? Sepse, filmi del ne France veēse mė 22 shkurt !!

"13 tzameti" (qe eshte francezizim i fjalės turke "qameti") dhe qe lidhet me shifrėn e mallkuar "13", del mė 8 shkurt ne France. Di qė ne "Mostra di Venezia" mori "Luanin e ardhmėrisė", dmth ēmimin per filmin mė te mire midis regjizorėve te rinj (pra, per si film i parė i nje regjizori). ka nje web-site, hidhi nje sy vete: http://www.mk2.com/13/home.htm . Po ashtu, filmi u prezantoka ne festivalin e filmit indipendent ne Sundance ne USA, qe mbaron neser, pra te djelėn 28 janar 2006.

Faqja 11 prej 11 FillimFillim ... 91011

Tema tė Ngjashme

1. Festivali nderkombetar operistik "Marie Kraja"
    Nga angeldust nė forumin Muzika shqiptare
    Pėrgjigje: 14
    Postimi i Fundit: 03-04-2022, 12:24
  2. Fillimet e Kinematografisė Shqiptare
    Nga Fiori nė forumin Kinematografia dhe televizioni
    Pėrgjigje: 25
    Postimi i Fundit: 16-05-2012, 10:15
  3. Festivali i Kėngės nė RTSH 2005
    Nga Xhuxhumaku nė forumin Muzika shqiptare
    Pėrgjigje: 51
    Postimi i Fundit: 07-01-2006, 18:17
  4. Festivali Folklorik i Gjirokastrės 2004
    Nga dodoni nė forumin Folklori shqiptar
    Pėrgjigje: 10
    Postimi i Fundit: 05-10-2004, 06:47
  5. Nga Festivali Kenges 2002
    Nga Brari nė forumin Muzika shqiptare
    Pėrgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 20-01-2003, 02:18

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •