Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 15
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    27-06-2002
    Postime
    1,611

Syri magjik” i Çashkut, katër trofe në Kajro

Në edicionin e 29-të të Festivalit Ndërkombëtar të Filmit në Kajro ka fituar çmimin e kritikës, “Piramidën e argjendtë” dhe për skenarin dhe aktorin më të mirë

“Syri magjik” i Çashkut, katër trofe në Kajro

Alma Mile

“Syri magjik” i Kujtim Çashkut ka rrëmbyer katër trofe në festivalin ndërkombëtar të Filmit në Kajro. Prej datës 29 nëntor, deri në 9 dhjetor, u zhvillua në tokën e piramidave e sfinksave edicioni i 29-të i Festivalit të Filmit. Filma nga 48 vende të botës merrnin pjesë në këtë festival, prej Shqipërisë, deri në Jemen. Në këtë aktivitet ka marrë pjesë edhe filmi shqiptar “Magic eye” me regji të Kujtim Çashkut e skenar të shkrimtarit Vath Koreshi. Mbrëmjen e së premtes, në Kajro janë ndarë trofetë e festivalit dhe “Magic eye”, konkurrues në kategorinë A, ka fituar 4 syresh, çmimin e “Kritikës”, çmimin “Për skenarin më të mirë”, trofeun “Piramida e argjendtë” (“The Silver Pyramid”) dhe çmimin “Për aktorin më të mirë”, që e ka marrë aktori Bujar Lako. Të tjera çmime janë marrë nga filmat francezë, gjermanë, grekë e më së shumti finlandezë. Juria që vlerësoi filmat kishte në përbërje të saj emra të njohur të kinematografisë botërore, si regjisori kinez He Ping, në pozicionin e presidentit të jurisë, shkrimtari dhe regjisori gjerman Percy Adlon, aktorja greke Thalia Argiriou, aktorja egjiptiane Samiha Ayoub, kompozitori italian Manuel De Sica, producenti holandez Petra Goedings, regjisori indian Akbar Khan Actor, aktorja ruse Svetlana Khodtchenkova, etj. “Magic eye” është filmi më i fundit i regjisorit Kujtim Çashku. Ai është shfaqur për publikun shqiptar në krye të muajin nëntor. Filmi vërtitet rreth pushtetit të medias dhe rolit që ka pasur ajo gjatë vitit fatal 1997. Në qendër të filmit është Petro, një fotograf, i cili me aparatin e tij fotografik ka fotografuar vrasjen e një njeriu. Ai udhëton prej qytetit të lindjes, Gjirokastrës, drejt Tiranës dhe kërkon të realizojë një film dhe për këtë vë jetën në rrezik. Në rolet kryesore të filmit interpretojnë aktorët Bujar Lako, Alban Ukaj, Arta Dobroshi, Rajmonda Bulku, Ilir Bardha, Timo Flloko, etj. “Syri magjik” vjen si një bashkëprodhim i “Orafilm”, “Elsanifilm” dhe “Paradigma Entertaiment” dhe me distributor “Media Luna”. Xhirimet e filmit janë realizuar në Gjirokastër dhe Tiranë, ndërsa montazhi është realizuar në Gjermani.
    Fotografitë e Bashkëngjitura Fotografitë e Bashkëngjitura    

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    27-06-2002
    Postime
    1,611
    "Syri magjik" - i Kujtim Cashkut :

foto nga filmi :

NJE TOQE NGA BERATI Maska e Ligesia
    Anëtarësuar
    26-09-2005
    Vendndodhja
    Ne qytetin e miut
    Postime
    64
    Citim Postuar më parë nga autori
    "Syri magjik" - i Kujtim Cashkut :

foto nga filmi :

Kam dashur te shikoj kolonel bunker por nuk e gjej per marzalla ketu ne SHBA.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    08-11-2002
    Postime
    1,509
    E fshiva sepse nuk kopjoheshin dot karakteret. Moderator, hiqe fare te lutem
    Ndryshuar për herë të fundit nga Pasiqe : 30-12-2005 më 03:15
    Ignore List: Den Bossi

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    08-11-2002
    Postime
    1,509
    "Magic eye" praktikisht ka hedhur perdhe gjithe filmat e tjere sepse ka marre 5 cmime ne 10 te mundshmit.

Shihni:

http://www.cairofilmfest.com/

E pastaj awards 2005
    Ndryshuar për herë të fundit nga Pasiqe : 30-12-2005 më 03:16
    Ignore List: Den Bossi

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    27-06-2002
    Postime
    1,611
    http://d1257471.u340.ebicwireless.com/2005/awards.aspx

Ketu eshte tabela e çmimeve.

Perderisa filmi ka marre çmimin e kritikës FIPRESCI (qe eshte çmimi më prestigjioz ne kesi aktivitetesh) jane te gjithe shancet qe filmi te perzgjidhet ne Festivalin e Kanës ne 2006-en ose pse ndofta ne ate te Berlinit, meqe eshte bashkepunim shqiptaro-gjerman. Mbetet te dihet cilesia e filmave te tjere pasi padyshim, "Magic eye" ka qene më i miri.

i/e regjistruar Maska e Brari
    Anëtarësuar
    23-04-2002
    Postime
    18,826
    nje filmi cmimin me te mire ja jep KUJTESA ..

dhe... se sa ngjall ne popullin e vet interes ai film..

Cmimet e botes jane "Teknike".. e nje film do dhe teknik por mbi te gjitha eshte mesazhi..

merre me lang se mishi u mbaru...jan mesazhet e krejt filmave shqiptar qe kam pare une..

Unquestionable! Maska e Cupke_pe_Korce
    Anëtarësuar
    24-06-2002
    Postime
    1,602
    Citim Postuar më parë nga Brari
    merre me lang se mishi u mbaru...jan mesazhet e krejt filmave shqiptar qe kam pare une..
    kaq shume eshte rritur mireqenia saqe dieta eshte bere e domosdoshme huh?
    Summertime, and the livin' is easy...

Të tjera çmime janë marrë nga filmat francezë, gjermanë, grekë e më së shumti finlandezë.
    bc i'm an asshole -> ku i pa kto shum filmat finlandezë mër amon?
    Alle Serben müssen sterben

i/e larguar
    Anëtarësuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    189
    Filmi "Magic Eye" ta shpif.
    Eshte nje nga veprat me te dobeta qe kam pare ndonjehere.
    Skenar i mire ne ide, po i lene pergjysem...
    Dialogje te dobeta
    Transformim i realitetit
    dhe mos konkordance faktesh..."nje vajze ne 97 qe shkon ne jug me foristrade, dhe fustan te care deri tek b...." kur ne e dime shume mire qe ne 97 ne jug nuk guxonte te shkonte as ushtria.
    Shqipja e perdorur gjate filmit eshte per te ardhur keq...
    Une e pashe ne kinema ne Tirane, kinemaja ishte praktikisht bosh, dhe gjate filmit te vinte te fershelleje nga neveria...
    Jua keshilloj ta shihni, qe te dalloni c'eshte nje veper e dobet..

Me respekt per kinematografine e vertete
    Krispi

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •