ai ishulli prane Sazanit me duket si pjese e gadishullit te Karaburunit
ai ishulli prane Sazanit me duket si pjese e gadishullit te Karaburunit
Keshtu mendova e edhe une ne fillim. Mirepo po te shikosh hartene Merkatorit 1606, perseri ke dy ishuj. Pe rme shume Karaburumi eshte shume me i gjere (jo si nje rryp qe eshte sot) dhe gjiri ujor (po ne harten e merkatorit eshte po as i thelle) ne mos me shume se ai sot.
Me sa duket nje pjese e Karaburunit, ana lindore duhet te jete fundosur, se bashku me nje pjese te ishullit ne veri te Sazanit. Ndersa toka mund te jete ngritur mbi uje dhe bashkuar me pjesen e mbeture te ishullit. Por, eksiston edhe probabiliteti me i madh qe i tere ishulli verior bashle me anen Lindore te Karaburunit jane perpire nga deti, i cili ne kohen e Merkatorit quhej Deti Mesdhe (jo Jon), ndersa ai Adriatik, Deti Veneteve.
Me pak fjale Durresi ishte ne Detin e Veneteve.
Aeneas Dardanus
Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...
harte origjinale e vitit 1887
This lovely map is by Edward Stanford, from the "London Atlas of Universal Geography" published in London, 1887.
Size: The map measures approx 29" x 22", (74 cm x 56 cm).
Description: This is an original antique map which is printed on one side only. This map is a genuine antique, 121 years old.
Condition: The map is in good condition except for two tears with no loss.
harta tjeter
Grece under theban headship 362 BC
UNE JAM TI-TI JE UNE
E LA NOSTRA GIOIA CON NOI
Qe nga koha qe Merkator vizatoi hartat e tij ose me sakte shume kohe para Merkatorit bregdeti shqiptar ka mbetur i njejte. Kjo eshte nje tjeter prove e forte qe Merkator ka perdorur burime shume te lashta ne mos kopje te hartave shume te vjetra te vizatuara nga te tjere. Kjo eshte dhe epiqendra e debatit mbi hartaberesit dhe hartakopjuesit duke filluar qe me Piri Reis, Merkator dhe Buache, Finaeus e te tjere.
Styx e kuptova une gabim apo kjo eshte eshte bere nga Merkator? Po te jete keshtu atehere ka nje vlere te jashtezakonshme pasi jane shume te rralla hartat origjinale te mbetura prej tij.
Absence Of Evidence Does Not Correlate To Evidence Of Absence... © Deny Ignorance © Autochthonox
Gjurmet e Civilizimeve te zhdukura Dodona pjese e trashegimise se vjedhur Fshehje te Zbulimeve Arkeologjike Shtetet Ilire Antropologjia e Ballkanit
Mesjeta Shqiptare dhe periudha e pushtimit Osman Rilindja Kombetare Illuminati ! Kulti i syrit qe sheh cdo gje Lufta Dulces Mistere Histori e Letersise Shqiptare
Ėshtė mendimi im (vetėm) apo duket qartė se jugu i Italisė (cepi i ēizmes) ka qėnė i lidhur me karaburunin?
Mos vallė kjo lidhet drejtpėrdrejt me vendbanimin e mesapėve? Vallė mesapėt shkuan nė itali duke lundruar apo nga toka?
Po me Atlantidėn si mund tė lidhet?
Slagt ham! Kristenmands sųnn har dåret. Dovregubbens veneste mų.
Gott mit Uns
Messapo/Japige/Ylliro/Shqiptare,kane bere lufte me gerqit e Taranto-s.
indovina un po chi ha vinto?!
UNE JAM TI-TI JE UNE
E LA NOSTRA GIOIA CON NOI
E kuptove drejt.
Harta te ashtuquajtura besnike origjinale te Merkatorit kam blere disa. Kjo per te cilen flas, nje harte origjinale e tij ne 1606 eshte ndryshe. Nuk mund ta konceptoj se perse i njejti autor ben nje harte me dy ishuj dhe tjetren me nje. Mbase qisha mund te na ndihmoje ketu.
Do ishte ide shume e mire qe te mblidhnim fonde per te blere relike te kesaj nature per shfrytezim kolektiv, por problemi edhe ketu shtrohet se kush do te jete guvernanca dhe kush ekszekutuesit e kesaj pasurie kombetare. Pune dreqi te besh shtet jashte shtetit, te tille qe te mos bleje rolex ne vend te hartave.
Aeneas Dardanus
Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...
Ja ku eshte nje miniature e hartes ne fjale. Pardon per cilesine e saj. Sidoqofte detajet per te cilat kam shkruar me lart dallohen qarte. Do vendos edhe nje harte tjeter te ashtuajtur Merkator, qe presupozohet te jete kopje e kesaj ne link. E dyta dallohet per mungese detajesh dhe ndryshime "minore" si pershembull mungesa e nje apo dy ishujve.
http://www.freewebs.com/styx49/apps/...hotoID=8838631
Aeneas Dardanus
Harta qe paraqitet ne link te vendosur nga Styx
![]()
Absence Of Evidence Does Not Correlate To Evidence Of Absence... © Deny Ignorance © Autochthonox
Gjurmet e Civilizimeve te zhdukura Dodona pjese e trashegimise se vjedhur Fshehje te Zbulimeve Arkeologjike Shtetet Ilire Antropologjia e Ballkanit
Mesjeta Shqiptare dhe periudha e pushtimit Osman Rilindja Kombetare Illuminati ! Kulti i syrit qe sheh cdo gje Lufta Dulces Mistere Histori e Letersise Shqiptare
Vazhdoj ti stresoj pikes se vjetersise se madhe te burimeve te perdorura nga Merkator ne vizatimin e hartave te tij. Ndersa Atlantida per mua ketu eshte komplet jashte vendit dhe mbase (pa profetizuar asgje) shpejt do kemi te dhena shume te forta per vendnodhjen e sakte te saj. Le te presim...
Krijoni Kontakt