Close
Faqja 18 prej 40 FillimFillim ... 8161718192028 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 171 deri 180 prej 391
    i/e regjistruar Maska e klaus fisher
    Anėtarėsuar
    29-04-2008
    Vendndodhja
    aty ku mbaron hapesira
    Postime
    254
    ai ishulli prane Sazanit me duket si pjese e gadishullit te Karaburunit

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Keshtu mendova e edhe une ne fillim. Mirepo po te shikosh hartene Merkatorit 1606, perseri ke dy ishuj. Pe rme shume Karaburumi eshte shume me i gjere (jo si nje rryp qe eshte sot) dhe gjiri ujor (po ne harten e merkatorit eshte po as i thelle) ne mos me shume se ai sot.

Me sa duket nje pjese e Karaburunit, ana lindore duhet te jete fundosur, se bashku me nje pjese te ishullit ne veri te Sazanit. Ndersa toka mund te jete ngritur mbi uje dhe bashkuar me pjesen e mbeture te ishullit. Por, eksiston edhe probabiliteti me i madh qe i tere ishulli verior bashle me anen Lindore te Karaburunit jane perpire nga deti, i cili ne kohen e Merkatorit quhej Deti Mesdhe (jo Jon), ndersa ai Adriatik, Deti Veneteve.

Me pak fjale Durresi ishte ne Detin e Veneteve.
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    harte origjinale e vitit 1887
    This lovely map is by Edward Stanford, from the "London Atlas of Universal Geography" published in London, 1887.

Size: The map measures approx 29" x 22", (74 cm x 56 cm).

Description: This is an original antique map which is printed on one side only. This map is a genuine antique, 121 years old.

Condition: The map is in good condition except for two tears with no loss.

harta tjeter

Grece under theban headship 362 BC
    Fotografitė e Bashkėngjitura Fotografitė e Bashkėngjitura   
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

Citim Postuar mė parė nga Styx Lexo Postimin
    Keshtu mendova e edhe une ne fillim. Mirepo po te shikosh hartene Merkatorit 1606, perseri ke dy ishuj. Pe rme shume Karaburumi eshte shume me i gjere (jo si nje rryp qe eshte sot) dhe gjiri ujor (po ne harten e merkatorit eshte po as i thelle) ne mos me shume se ai sot.
    Qe nga koha qe Merkator vizatoi hartat e tij ose me sakte shume kohe para Merkatorit bregdeti shqiptar ka mbetur i njejte. Kjo eshte nje tjeter prove e forte qe Merkator ka perdorur burime shume te lashta ne mos kopje te hartave shume te vjetra te vizatuara nga te tjere. Kjo eshte dhe epiqendra e debatit mbi hartaberesit dhe hartakopjuesit duke filluar qe me Piri Reis, Merkator dhe Buache, Finaeus e te tjere.

Styx e kuptova une gabim apo kjo eshte eshte bere nga Merkator? Po te jete keshtu atehere ka nje vlere te jashtezakonshme pasi jane shume te rralla hartat origjinale te mbetura prej tij.

Ernst Kaltenbrunner Maska e Bizantin
    Anėtarėsuar
    26-01-2008
    Vendndodhja
    Swabia
    Postime
    670
    Ėshtė mendimi im (vetėm) apo duket qartė se jugu i Italisė (cepi i ēizmes) ka qėnė i lidhur me karaburunin?

Mos vallė kjo lidhet drejtpėrdrejt me vendbanimin e mesapėve? Vallė mesapėt shkuan nė itali duke lundruar apo nga toka?

Po me Atlantidėn si mund tė lidhet?
    Slagt ham! Kristenmands sųnn har dåret. Dovregubbens veneste mų.

Gott mit Uns

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Messapo/Japige/Ylliro/Shqiptare,kane bere lufte me gerqit e Taranto-s.

indovina un po chi ha vinto?!
    Fotografitė e Bashkėngjitura Fotografitė e Bashkėngjitura  
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar mė parė nga Darius Lexo Postimin
    Qe nga koha qe Merkator vizatoi hartat e tij ose me sakte shume kohe para Merkatorit bregdeti shqiptar ka mbetur i njejte. Kjo eshte nje tjeter prove e forte qe Merkator ka perdorur burime shume te lashta ne mos kopje te hartave shume te vjetra te vizatuara nga te tjere. Kjo eshte dhe epiqendra e debatit mbi hartaberesit dhe hartakopjuesit duke filluar qe me Piri Reis, Merkator dhe Buache, Finaeus e te tjere.

Styx e kuptova une gabim apo kjo eshte eshte bere nga Merkator? Po te jete keshtu atehere ka nje vlere te jashtezakonshme pasi jane shume te rralla hartat origjinale te mbetura prej tij.
    E kuptove drejt.

Harta te ashtuquajtura besnike origjinale te Merkatorit kam blere disa. Kjo per te cilen flas, nje harte origjinale e tij ne 1606 eshte ndryshe. Nuk mund ta konceptoj se perse i njejti autor ben nje harte me dy ishuj dhe tjetren me nje. Mbase qisha mund te na ndihmoje ketu.

Do ishte ide shume e mire qe te mblidhnim fonde per te blere relike te kesaj nature per shfrytezim kolektiv, por problemi edhe ketu shtrohet se kush do te jete guvernanca dhe kush ekszekutuesit e kesaj pasurie kombetare. Pune dreqi te besh shtet jashte shtetit, te tille qe te mos bleje rolex ne vend te hartave.
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar mė parė nga Styx Lexo Postimin

Me sa duket nje pjese e Karaburunit, ana lindore duhet te jete fundosur, se bashku me nje pjese te ishullit ne veri te Sazanit. Ndersa toka mund te jete ngritur mbi uje dhe bashkuar me pjesen e mbeture te ishullit. Por, eksiston edhe probabiliteti me i madh qe i tere ishulli verior bashle me anen Lindore te Karaburunit jane perpire nga deti, i cili ne kohen e Merkatorit quhej Deti Mesdhe (jo Jon), ndersa ai Adriatik, Deti Veneteve.

Me pak fjale Durresi ishte ne Detin e Veneteve.
    Ja ku eshte nje miniature e hartes ne fjale. Pardon per cilesine e saj. Sidoqofte detajet per te cilat kam shkruar me lart dallohen qarte. Do vendos edhe nje harte tjeter te ashtuajtur Merkator, qe presupozohet te jete kopje e kesaj ne link. E dyta dallohet per mungese detajesh dhe ndryshime "minore" si pershembull mungesa e nje apo dy ishujve.

http://www.freewebs.com/styx49/apps/...hotoID=8838631
    Aeneas Dardanus

Citim Postuar mė parė nga Bizantin Lexo Postimin
    Ėshtė mendimi im (vetėm) apo duket qartė se jugu i Italisė (cepi i ēizmes) ka qėnė i lidhur me karaburunin?

Mos vallė kjo lidhet drejtpėrdrejt me vendbanimin e mesapėve? Vallė mesapėt shkuan nė itali duke lundruar apo nga toka?

Po me Atlantidėn si mund tė lidhet?
    Vazhdoj ti stresoj pikes se vjetersise se madhe te burimeve te perdorura nga Merkator ne vizatimin e hartave te tij. Ndersa Atlantida per mua ketu eshte komplet jashte vendit dhe mbase (pa profetizuar asgje) shpejt do kemi te dhena shume te forta per vendnodhjen e sakte te saj. Le te presim...

Faqja 18 prej 40 FillimFillim ... 8161718192028 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Ēfarė mendoni pėr Ahmet Zogun?
    Nga honzik nė forumin Elita kombėtare
    Pėrgjigje: 242
    Postimi i Fundit: 03-03-2014, 08:03
  2. Incidenti i Korfuzit - 22 tetor 1946
    Nga Tannhauser nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 25
    Postimi i Fundit: 10-06-2011, 08:32
  3. Hyseni: Kadare kundėr bashkimit tė Shqipėrisė etnike
    Nga Brari nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 69
    Postimi i Fundit: 18-06-2009, 12:44
  4. Projektet greko-serbe pėr pastrim etnik
    Nga Drini_i_Zi nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 136
    Postimi i Fundit: 03-03-2009, 08:19
  5. Cili ėshtė synimi i AKSH-sė?
    Nga Faik nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 65
    Postimi i Fundit: 04-12-2003, 04:22

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •