Close
Faqja 54 prej 106 FillimFillim ... 444525354555664104 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 531 deri 540 prej 1060
    Jeta ..... ka fund te keq Maska e Nessus
    Anėtarėsuar
    10-06-2007
    Postime
    89
    Shumė pyetje pa mend nė kėrkimin tė jashtėtokėsorėve

Duke qenė se ekziston njė teori qė format e jetės nė tokė e kanė origjinėn nga marsi, atėherė ėshtė e mundur qė ne tė jemi marsianė, gjė qė ėshtė njė ide shumė magjepsėse.

Sa pėr tė qartėsuar disa keqkuptime: David Morrison, drejtor i Institutit tė Shkencave Hėnore nė NASA, nuk ka parė asnjėherė njė marsian. Ai nuk e ka idenė se ēfarė ka nė zonėn 51, vendi i famshėm nė Nevada, ku disa njerėz pretendojnė se qeveria ka kapur dhe ka eksperimentuar me jashtėtokėsorė, por ai dyshon se ėshtė vetėm njė vend pėr tė kryer testime tė mjeteve ajrore.

Ai s’ka parė asnjėherė njė UFO, por premton se NASA do tė tregonte nėse do tė pikaste njė tė tillė. Kėto janė fakte tė cilat Morrison ua shpjegon pėrditė lexuesve tė artikujve tė tij nė faqen e internetit tė NASA-s. Dikur drejtor i astrobiologjisė dhe kėrkimeve hapėsinore nė Qendrėn Kėrkimore Ames tė NASA-s nė California, Morrison e krijoi hapėsirėn e tij nė internet si njė vend ku mendjet kureshtare mund tė bėnin pyetje pėr kėrkimet mė tė fundit, por nė vend tė kėsaj, atij i duhet tashmė tė japė sqarime pėr ēdo lloj fotomontazhi me alienė qė shfaqet nė internet. Dhe ai i lė tė paredaktuara pyetje tė tilla si: “Lexova pyetjen e dikujt tjetėr nė lidhje me Roswellin, ēfarė fsheh NASA? Qeveria po mbulon diēka, unė mendoj se ne, populli amerikan, duhet ta dimė. Pyetja ime ėshtė ēfarė mund tė bėjė kaq shumė NASA nė hapėsirė? Marsi dhe Hėna nuk do tė ishin kaq interesantė”. Pėrgjigja e tij? “Marsi, Hėna dhe kėrkimi pėr jetė pėrtej Tokės janė gjėra vėrtet interesante... Janė shumė mė interesante se sajimet qė pėrmend ti”.

Maura Judkis: Nė artikujt tuaj, sa kohė kaloni duke diskredituar komplotet rreth jashtėtokėsorėve ?

David Morrison: Sa mė pak tė jetė e mundur. Kaloj ndoshta gjysmė dite ēdo javė duke iu pėrgjigjur pyetjeve. Preferoj t’u pėrgjigjem pyetjeve qė lidhen me shkencėn. Do tė thosha se gjysma e tyre nuk kanė lidhje me shkencėn.

Judkis: Cilat janė disa prej pyetjeve mė qesharake qė ju ėshtė dashur t’u pėrgjigjeni?

Morrison: Mė erdhi njė pyetje nga dikush, qė thoshte se kishte parė fotot e NASA-s tė strukturave tė Marsit. Nuk ka foto tė NASA-s pėr strukturat e Marsit. Krova pak kokėn dhe thashė: “Ēfarė mund tė ketė parė ky njeri”? Mė shqetėson fakti qė ka kaq shumė dezinformim. Dhe disa javė mė parė mė bėnė njė pyetje, ku dikush mė thoshte se kishte parė njė video-filmim qė thoshte se planeti Nibiru, qė nuk ekziston, sipas shkencėtarėve, do tė shkatėrrojė Tokėn nė vitin 2012 dhe se njerėzit pranė tij po dridheshin dhe qanin. Janė kaq tė dezinformuar. Ne pėrpiqemi tė ndezim njė qiri nė errėsirė.

Judkis: A ju mėrzisin pyetje tė tilla?

Morrison: Ėshtė irritues fakti qė publiku ėshtė konfuz pėr kėto ēėshtje, por unė mund ta kuptoj. Mund tė bėj njė kėrkim nė Google pėr diēka me emrin Nibiru dhe mund tė gjej marrėzira, faqe pas faqeje dhe asnjė prej kėtyre nuk ka tė vėrteta. Mendoj se kjo ėshtė e trishtueshme.

Judkis: Pėrse mendoni se kaq shumė njerėz besojnė nė tė pavėrteta?

Morrison: Njerėzit shohin sajime nė internet dhe mendojnė se janė tė vėrteta. Nė fakt nuk ėshtė puna jonė tė luftojmė thashethemet, por gjėja mė e mirė qė mund tė bėjė NASA ėshtė qė tė thotė gjithmonė tė vėrtetėn. Ne nuk mund tė ndalojmė tė tjerėt qė tė mendojnė dhe tė shkruajnė ēfarė tė duan, dhe unė nuk do tė doja qė qeveria tė ndalonte njerėzit tė mendonin atė qė duan. Nuk jam psikolog, unė thjesht mendoj se bota reale ėshtė e mrekullueshme dhe urrej tė shoh njerėzit qė dezinformohen prej sharlatanėve.

Judkis: Nė fakt, ju jeni astrobiolog. Cilėt lloj shkencėtarėsh bėhen astrobiologė?

Morrison: Astrobiologjia ėshtė njė shkencė shumė-disiplinore . Ne krijuam Institutin e Astrobiologjisė, njė organizatė e decentralizuar shkencėtarėsh qė vijnė nga shumė fusha, me idenė qė kėto pyetje themelore qė kanė tė bėjnė me origjinėn dhe shpėrndarjen e jetės tė marrin pėrgjigje nga shkencėtarė me sfonde tė ndryshme. Po pėrpiqemi tė inkurajojmė shkencėtarėt qė normalisht nuk do t’i flisnin njėri-tjetrit, si pėr shembull, njė gjeolog dhe njė biolog, qė tė punojnė bashkė. Ne nxisim trajnimin e njė brezi tė ri studentėsh qė mund tė punojnė pėrtej kėtyre kufijve tė disiplinave.

Judkis: Si mund ta studiojnė astrobiologėt jetėn nė planete tė tjera, kur njė e tillė nuk ėshtė gjendur ende?

Morrison: Ne mund tė studiojmė vetėm njė lloj jete dhe kjo ėshtė jeta mbi tokė, kėshtu qė ne studiojmė jetėn mbi tokė tė gjallesave qė jetojnė nė mjedise ekstreme pėr tė kuptuar se si ka qenė realisht jeta mė parė. Ne studiojmė banueshmėrinė. Pėr shembull, kur shkencėtarėt tanė nga universitetet Princeton dhe Indiana gjetėn njė minierė dy milje tė thellė nė Afrikėn e Jugut, kjo ishte hera e parė qė zbulohej jetė, e cila ishte krejt e pavarur nga ajo ēfarė ndodh nė sipėrfaqe. Mikrobet jetojnė me gazra tė veprimtarisė radioaktive qė prodhohen nė shkėmbinj. Askush nuk e kishte idenė mė parė se ekzistonte jetė nė brendėsi tė Tokės. Mund tė jetė njė analoge e jetės nė brendėsi tė Marsit.

Judkis: A mendoni se NASA sė shpejti do tė gjejė shenja jete nė planete tė tjera?

Morrison: Kupa e Shenjtė e astrobiologėve ėshtė tė gjejnė dhe studiojnė njė formė jashtėtokėsore jete. Nė rastin e Marsit do tė ishte diēka e mrekullueshme tė gjendej jetė atje, por do tė ishte shumė mirė tė gjendej diēka qė nuk ėshtė shumė e lidhur me jetėn nė Tokė. Ne duhet tė kemi kapacitetin qė brenda 25 viteve tė ardhshme tė shpojmė nėn sipėrfaqen e Marsit. Nėse do tė jemi me fat, atėherė do tė ishte njė zbulim i jashtėzakonshėm.

Judkis: Si do tė ndikonte nė identifikimin e jetės atje shpimi nė sipėrfaqen e Marsit?

Morrison: Plani ėshtė tė merren cipa shkėmbinjsh dhe tė sillen nė Tokė pėr analizė. Ne nuk do tė dimė nėse ka jetė, derisa t’i kemi sjellė nė Tokė. Kemi detyrimin tė mbrojmė Tokėn nga kontaminimi prej Marsit, kėshtu qė ata do tė trajtohen sikur pėrmbajnė jetė jashtėtokėsore dhe do tė izolohen e studiohen, me qėllim qė as ata tė mos kontaminohen prej Tokės.

Judkis: Sa gjasa mund tė ketė qė jeta jashtėtokėsore tė jetė e lidhur me jetėn nė Tokė?

Morrison: Nėse jeta ka pasur origjinė tė pavarur, nuk do tė jetė e ngjashme me tonėn. Kjo do tė ishte origjina mė interesante. Megjithatė, nė rastin e Marsit, 4 miliardė vjet mė parė klimat e Tokės dhe Marsit ishin shumė tė ngjashme dhe ne e dimė se ka pasur njė shkėmbim shkėmbinjsh mes dy planetėve, pasi po ndodh edhe sot. Nėse klimat kanė qenė tė ngjashme, ėshtė e mundur qė nėse jeta do tė niste te njėri, atėherė do tė pėrhapej edhe te tjetri. Duke qenė se ekziston njė teori qė format e jetės nė tokė e kanė origjinėn nga Marsi, atėherė ėshtė e mundur qė ne tė jemi marsianė, gjė qė ėshtė njė ide shumė magjepsėse.

Maura Judkis
    U.S.News
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Nessus : 16-07-2008 mė 14:15

i/e regjistruar Maska e Deep sky
    Anėtarėsuar
    12-07-2008
    Vendndodhja
    anej,knej,gjithanej
    Postime
    134
    Hmmm....UFO
    Ekzistojne apo jo eshte nje gje,por qe kane kaluar tek ne Maqedoni,Sharre apo Laprak,ne filmime, etc jane pallavra.Te mbesim me kembet pertoke,se universi ka aq pikepyetje aq sa i madh eshte.Pse qeverite e botes e Astronomet jane budallenj qe nuk investojne as 5% se te atdhurave per kerkim UFO-sh.
    Ky ehte opinioni im personal,pastaj cdo njeri ka te drejte te mendoj si te doj.Kerkoj falje moderatorit ne qofte se jam perseritur me ndoke.

Pafshim

Qe eshte opinion personal ai dihet pasi ketu pervec opinioneve dhe informacioneve te te tjereve, ne japim opinionin tone qe ne kete rast duhet te jete i bazuar ne njohuri dhe jo bindje personale. Deep Sky jane 2.3 trilion dollare te investuar nga viti 1993-1997 ne projektet e zeza qe lidhen direkt me sistemin shtytes (ose propulsioni) te ufove dhe replikimin e tyre ne teknologjine tokesore. Per me shume mund te lexosh Librin e Dulces.

Anėtarėsuar
    12-07-2008
    Vendndodhja
    anej,knej,gjithanej
    Postime
    134
    Citim Postuar mė parė nga Darius Lexo Postimin
    Qe eshte opinion personal ai dihet pasi ketu pervec opinioneve dhe informacioneve te te tjereve, ne japim opinionin tone qe ne kete rast duhet te jete i bazuar ne njohuri dhe jo bindje personale. .
    1.une thashe qe eshte opinion,kurse bindja eshte gje tjeter.Mbase bindja ka nevoje te jete e bazuar ne njohuri,jo opinioni.Nje opinion nuk lind nga nje liber apo film apo teme,por nga eksperiencat e njohurite e pergjithme ne jete.
    Embelsirat nuk behen vetem me sheqer,zoti Darius.

Citim Postuar mė parė nga Darius Lexo Postimin
    Deep Sky jane 2.3 trilion dollare te investuar nga viti 1993-1997 ne projektet e zeza qe lidhen direkt me sistemin shtytes (ose propulsioni) te ufove dhe replikimin e tyre ne teknologjine tokesore. Per me shume mund te lexosh Librin e Dulces.
    une se di kush eshte Dulce-ja po me duket se i ke idete e ngaterruara,pasi propulsionin bota shkencore po e studion prej dekadash per arsye kerkimi,ne udhetimet tona ne hapesire e jo sepse don te replikoj UFO-t.Keshtu qe ato Dollare qe ti thua nuk kane te bejne me ufo.Po cte te them,ju jeni i bindur per keto gjera e jo une.Diten qe do kapen alienet do te kesh te drejt.por mbase une e mendoj keshtu sepse dashuroj astronomine dhe qiellin ne menyre praktike jo teorike.

e meqe je moderator e nuk e paske zakon pershendetjen,kesaj radhe po te imitoj
    (kerkoj falje te gjithe te tjereve per kete nderhyrje pak polemike)

i/e regjistruar Maska e extreme
    Anėtarėsuar
    29-04-2005
    Postime
    1,272
    une jam i bindur se qenje jasht toksore egzistoin ket bindje nuk e kam fituar as nga dokumentaret as nga provat e shkrimet e ndryshme reth tyre , ket bindje ma ka dhuruar vet universi qe nuk besoj se ka ndonje mundsi ne ket univers aq te madh te jemi te vetem
    We are all Aliens

Zoti/zonja deep sky jam shume i qarte ne mendimet e mija sic jam i qarte ne njohurite e mija dhe sidomos, shume i qarte ne shprehine time. Opinioni dhe ca me shume bindja kane nevoje per informacion qe te jene te mbeshtetura dhe te qendrueshme. Opinioni llogjikisht duhet te lindi nga libri, filmi apo historite qe degjon ndersa bindja plus ketyre qe permenda ka nevoje per njohuri te plote dhe eksperiencen e jetes. Le te mos dalim nga tema duke u perpjekur te sqarojme terminologji qe ska rendesi.

Propulsioni qe une flas nuk eshte ai qe bota shkencore ka dekada qe e studion por eshte propulsioni qe perftohet nga ajo qe mund te quhet si zero point energy apo free energy apo antigraviteti (quaje si te duash) dhe qe ka shume deshmi qe perdoret nga ufot. Dhe kjo eshte pjese e programeve shume sekrete ose black project. Pretendohet se ky lloj propulsioni eshte arritur te replikohet dhe perdoret me kufizime ne te ashtuquajturin SR-71 te cilin e deklasifikuan para disa vjetesh ndersa tani kane Aurora (i cili nuk konsiderohet me prototip) si dhe TR-3B, i quajtur ndryshe si trekendeshi fluturues, i permasave nga 100 ne 300 metra (te dy te dizajnuar dhe prodhuar nga Lockheed, Northrop dhe Boeing, te tre te perfshire shume ne projekte sekrete) qe fillimisht u dizajnua me propulsion atomik por me qe me pas u upgrade me sistemin tjeter dhe qe thuhet se ka aftesi udhetimi nderyjore.

Natyrisht ky informacion qe une po jap nuk eshte i pranuar dhe as i deklaruar nga ajo qe ti quan bota shkencore por jane deshmi te projektuesve, ish punonjesve dhe inxhinjereve te tre kompanive te mesiperme dhe sidomos te ish drejtuesit te pergjithshem per Skunk Works ne Lockheed Martin qe merrej direkt me keto projekte sekrete. Madje ka shume njerez qe mendojne se vezhgimet e objekteve triangulare ka mundesi te jene ato te TR-3B i cili eshte gjigand.

Do doja te shtoja dhe dicka tjeter. Brenda mundesive te shmangen replikat qe nuk kane lidhje direkt me temen. Sic e kam thene shume here eshte nje teme voluminoze me tendence per tu ngarkuar edhe me shume per shkak te informacionit qe pasurohet dite pas dite. Pra nese nuk ka gje konkrete, te tjerat le ti leme per ne mesazhe private.

Faleminderit

Anėtarėsuar
    12-07-2008
    Vendndodhja
    anej,knej,gjithanej
    Postime
    134
    Citim Postuar mė parė nga "Darius
    Propulsioni qe une flas nuk eshte ai qe bota shkencore ka dekada qe e studion ....
    Ne fakt kete e kisha kuptuar dhe gjithe te tjerat qe vine mbrapa nuk i perkasin shkences po spekullimeve qe prej viteve 50. Ne krahasim me leket qe kane bere spekullatoret me Roswellin,Area 51,souvenirs e filma te ndryshem ato leke qe ju permendet me pare jane lajthiza,the keto mendime apo bindjet e juaj nuk ndihmojne aspak te rinjte apo kush do te di me shume per shkencen reale qe cdo zbulim e verteton ne baze te fakteve jo ne baze se Dulces

Une doja vetem te shprehja qe kjo Pyetje qe i bejne vetes njerzit(ka apo ska ufo) te len te perpleksur;sepse ne te njejten kohe jane pyetje qe kundershtohen njera me tjetren. kur kerkojme te zbulojme UFO-t nuk e mendojme qe ajo jete qe ne kerkojme ekziston me ne,se ndryshe ku do ta bente kete pyetje,??? Nga ana tjeter nuk duhet mohuar se universi eshte aq i bollshen e kompleks saqe asgje nuk e ndalon jeten ne nje tjeter pike te universit,por ketu shkenca ndalon e fillon spekullimi njerzor....edhe vete posicioni juaj kundershtohet sepse per mendimin tim nuk mund te kete nje moderator per shkencen dhe te njejtin per fenomenet paranormal...sepse kundershtohen te dyja
    Personalisht kam pasur e kam fatin te shoh drejtperdrejt universin me ane te syve te mi ne nje telescop Ritchey Chretien 16" dmth 40cm diametri.Kur shikon nje galaksi me nje telescop ose nje "Dyndje globulare"("Globular cluster" ) si M13 ,me mahnit aq shume saqe te vetmen gje qe mendoj eshte se ai objekt ka 12 miliard vjet ,e se drita e tij ka udhetuar 12 miliard vjet per te arritur tek syri im ne ate sekond,dhe se nese atje nje tjeter do na shikonte ne te njejtin drejtim ne kerkim te jetes ska per te gjetur gje se mbas 12 miliard vitesh une,ti dhe Dulcja kemi cof ...dhe kjo s'eshte opinion po bindje
    Te me falin te gjithe per jashte temen,por kesaj i thone me ti nxjerr me zorr.....shpresoj te paktem te kem qene i qarte mbi cfare doja te thoja, se juve me gjithe ato numra e shifra qe keni postu me keni futur virusin compjuterit :-)
    mos ma merr per ters,ishte vetem nje sqarim dhe per mua mbaroi ketu.tek pranormali nuk do me shihni.
    Pershendetje nga Ardiani,ose me mire Astroalb nese hollesira ne web kerkon ne web

------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Dikush e pyeti Einsteinin; Jeni me te vertet i bindur mi relativitetin e kohes?Ai duke buzeqeshur u pergjigj,duke i thene se per nje burre afer nje femre te kendshme 10 minuta as nuk do ndjeheshin,kurse ne qofte se ai do u ulte afer nje sobe teper te ngrohte 5minuta do i dukeshin nje pafundesi................

Citim Postuar mė parė nga Deep sky Lexo Postimin
    Ne fakt kete e kisha kuptuar dhe gjithe te tjerat qe vine mbrapa nuk i perkasin shkences po spekullimeve qe prej viteve 50. Ne krahasim me leket qe kane bere spekullatoret me Roswellin,Area 51,souvenirs e filma te ndryshem ato leke qe ju permendet me pare jane lajthiza,the keto mendime apo bindjet e juaj nuk ndihmojne aspak te rinjte apo kush do te di me shume per shkencen reale qe cdo zbulim e verteton ne baze te fakteve jo ne baze se Dulces
    Kete pike qe ti ke shkruar ketu me siper e kam sqaruar dhe stersqaruar. Me pak fjale nuk eshte aspak imponim mendimi apo krijimi i nje sistemi besimi por nje informacion ndryshe qe sic e kam zakon e shoqeroj me referenca te bollshme per te hequr mundesine e spekulimit apo te fjaleve boshe. Per mua si Darius me aq sa e njoh kete fenomen, mjafton fjala qe ke thene ketu: spekullatoret me Roswellin,Area 51,souvenirs e filma te ndryshem ato leke qe ju permendet me pare jane lajthiza per te me krijuar bindjen qe jo vetem se njeh fare si fenomen por si shume te tjere nisesh me paragjykimin e asaj qe: Ajo qe nuk di une nuk ka sesi te ekzistoje sepse nuk e di une Ti mund te kesh lexuar ketej e andej dicka per Roswell apo Area 51 dhe kaq. Te ka mjaftuar predispozita jote per te mohuar fenomenin pasi edhe pikeveshtrimi jot eshte shkencerisht ndryshe duke i qendruar besnik istikamit te shkences konvencionale. Por mos harro se nuk i shikojme gjerat sesi jane ato por i shikojme sesi jemi vete. Meqe te pelqen universi dhe astronomia atehere po te citoj dicka nga H. J. Haldene

'The universe is not only stranger than we imagine, it is stranger than we can imagine.'

I qendroj idese qe tema te mos 'perdhoset' me nderhyrje te tilla por e quajta shume te domosdoshme per te sqaruar piken e mesiperme pasi komenti jot duke e konsideruar kete teme si nje lajthitje dhe rrezik per mendjet e te rinjve eshte shume shume here me demtues sesa mohimi i fenomenit. Ky i fundit paraqet nje opinion tendin ndersa i pari hedh dyshimin e nje inskenimi dhe kete nuk mund ta pranoj. Tani le ti kthehemi temes pa harruar qe ky seksion e ka Fenomenet Paranormale.

Anėtarėsuar
    12-07-2008
    Vendndodhja
    anej,knej,gjithanej
    Postime
    134
    ok,ok ska problem,S'postoj me

Citim Postuar mė parė nga Darius
    Por mos harro se nuk i shikojme gjerat sesi jane ato por i shikojme sesi jemi vete.........
    Kurse shkenca i sheh sic jane!!!,kete ma lejo

Tema tė Ngjashme

1. Makinė fluturuese? Jo mė imagjinatė por realitet
    Nga ^_BIM_BUM_BAM_^ nė forumin Aktualitete shoqėrore
    Pėrgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 30-06-2010, 11:16
  2. Paketa e propozuar nga Ahtisari pėr statusin final tė Kosovės
    Nga Nice_Boy nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 451
    Postimi i Fundit: 21-10-2007, 12:59
  3. Serbia i kthen Kosovės nė 2007 objektet e rrėmbyera
    Nga Lioness nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 02-01-2007, 17:21
  4. Pse nuk kanė shqiptarėt objektet e tyre tė kultit nė Greqi?
    Nga DYDRINAS nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 26-12-2006, 23:32
  5. Historianėt: Objektet e kultit qė u dogjėn ishin ilire
    Nga Kosovari_78_Ca nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 25-03-2004, 02:41

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •