Ajo ekziston ne Ish liqenin Atlantic, i cili ka ekzistuar ne Malta. Shikoje ketė fotografi te NASA's ku duket fare mire liqeni pėrreth Maltės.Postuar mė parė nga alibaba
Joni ka Ekzistuar ne atė kohe si det por ka qene i mbyllur nga ana e Maltės, Nga Libia ne Malte edhe Sicili ka qene e lidhur me toke, duke pėrjashtuar kėtu disa liqene apo lumenj qe lidhnin detin e Sardines me Jonin.
Pėr sa i pėrket banoreve nuk besoj se janė kėta te sotmit por megjithatė ēdo gjė ėshtė e mundur. Jam shume i bindur se gjuha e Atlanteve u pasua nga Etruskishtja si edhe Ilirishtja. Sa ka influencuar nuk dihet. Jam gjithashtu i bindur se Qytetėrimi i Taulanteve ka pasur ndikim te drejtpėrsėdrejti. Po te kisha mundėsitė financiare (jo me shume se $200,000) brenda njė afati prej 2 javėsh unė do tu tregoja Atlantin e vėrtetė.
Mu be njė oferte e madhe nga Departamenti i antropologjisė ne Florida pėr njė Expedite, Por kontrata thoshte qe unė te isha vetėm si njė ndihmės gjuhėsor i tyre kėshtu qe zbulimi do te ishte i Amerikaneve.
Shiko, mua me intereson qe ky publikim tu njihet shqiptareve sepse u takon, unė ndoshta nuk e tregova por gjithēka e kam arritur nga studimi i gjuhės Iliriane. Do tė ishte njė zbulim i madh si edhe njė ndikim pozitiv pėr ne. Me vjen keq qe janė interesuar Shkencėtarė gjuhėsor te mėdhenj nga Amerika deri ne Greqi, kurse nga Shqiperia sa do qe i kontaktova nuk e vunė ujin ne zjarr.
Po te mos ishte se doja te njihej si Zbulim shqiptar do ta kisha gjetur nga expeditat e shteteve te tjera. Por mos kujto se do pres shume. Por nuk u interesuan deri nga fundi i vitit do pranoje qofte edhe njė expedite Greke. Pastaj e ka fajin Pirro Dhima qe behet grek.
Unė jam 1000% i bindur qe e kam gjetur, pėr sa i pėrket imazheve mund te ketė perrithorio pėr gabime qe mund ta vendosin vetėm disa km reze.
Resekt,
NIKA.S
Krijoni Kontakt