Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 6
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    22-02-2003
    Vendndodhja
    rome
    Postime
    35

Universitete ne Kanada

Pershendetje te gjitheve.

Pike se pari doja tju uroja te gjtheve Juve Gezuar viti e Ri 2005 ,qofte ky nje vit i lumtur per te gjithe juve Shqipetare anembane globit.

Ne shume tema ne kete forum flitet mbi universitetet amerikane mbi te mirat dhe te metat e tyre, por mua nuk me ka zene aspak syri mbi univerisitetet kanadeze.
    Mua (jo vetem mua por dhe shume te tjereve)do me hynte shume ne pune nqs ndonjeri qe studion ne kanada (per me teper ne Toronto) te me shpjegonte pak se si vene punet atje,psh:
    Si eshte organizume shkolla?
    Si jane te organizume me konviktet?
    A ka burse ,dhe nqs ka kush jane kriteret per ta mare?
    Sa jane taksat e shkolles ne vite?
    Sa kushton jeta ne nje vite studimi?

etj.

Do tjua dija shume per nder nqs ndonjeri prej jush i jepe pergjigje ketyre pyetjeve.

Pershendetje te gjitheve dhe Forca Shqiperia

Love's Lover Maska e ice_storm
    Anėtarėsuar
    24-12-2003
    Vendndodhja
    fajv 1 for
    Postime
    1,043
    un vlla jam ne Montreal

Shkolla esh e organizume ne baze te kredive. Nqs i ploteson kredite e mjaftueshme ne lendet e kerkuara merr deftesen.
    Per ata qe e kan ba kolegjin ne Quebec bejne vetem 3 vite universitet dhe pagesat nqs ke ēertifikaten e seleksionit te quebecut ateher te bie lire.
    bursa ka por nqs aplikon si student i huaj duhet te jesh as dhe nga shkolla qe i njohin kto jo nga shqipnia.
    Jeta ne montreal nuk esh aq e shtrenjt sa ne toronto. Besoj se do te vente ma lire.
    Un njoh nje djal qe studion ktu ne do e pyes pak a shum sa paguan ne vit.
    Ktu pagesa per nje kredi esh 150$ mduket por sjam i sigurt por duhet te jet rreth atij ēmimi.
    domini sumus
    sumus servi
    ubicumque
    nusquamque

i/e regjistruar Maska e MtrX
    Anėtarėsuar
    29-11-2002
    Vendndodhja
    Korēė
    Postime
    755
    edhe une jam i interesuar ne lidhje me kete, edhe ne fakt kam lexuar ca website te universiteteve kanadeze, me shume ato te Torontos, po gjithmone ka te beje edhe keshilla e studenteve qe jane aktualisht aty, dhe ndonje ndihme si "i brendshem" se dihet qe nga jashte eshte me veshtire. shpresoj qe komuniteti shqiptar ne Kanada te tregoje sadopak dashamiresi ne lidhje me njeri tjetrin, se nuk kam degjuar dhe shume fjale te mira deri tani, sidoqofte do Zoti na ndihmon. iu uroj shume fat edhe atyre qe ndodhen ne Kanada, se kudo jeta eshte e veshtire, duhet te mundohesh shume te arrish dicka.
    gjithe te mirat,
    MtrX
    MtrX ubicumque felix

Citim Postuar mė parė nga MtrX
    shpresoj qe komuniteti shqiptar ne Kanada te tregoje sadopak dashamiresi ne lidhje me njeri tjetrin, se nuk kam degjuar dhe shume fjale te mira deri tani,
    MtrX
    Me fal se mbase po dal prej temes po kjo qe ke shkruajtur eshte komplet pa vend dhe shume shume e pasakte. Komuniteti shqiptar ne Kanada jo vetem eshte shume i organizuar dhe solid (flas te pakten per Toronton ku dhe eshte perqendrimi me i madh) por eshte dhe me i formuari nga ana intelektuale. Ne ndryshim nga Usa apo vendet e Europes, pjesa derrmuese e rezidenteve shqiptare ne Kanada jane intelektuale dhe pothuajse te gjithe jane integruar ne jeten kanadeze ne punera intelektuale. Jo vetem qe jane te lidhur me njeri tjetrin po dhe te organizuar. Sa per fjalet qe ke degjuar se di nga i ke degjuar por si banues i Torontos qe jam dhe pjesmarres aktiv i jetes se komunitetit shqiptare ketu, te garantoj qe informacioni qe ke eshte shume shume i pasakte.

i/e regjistruar Maska e MtrX
    Anėtarėsuar
    29-11-2002
    Vendndodhja
    Korēė
    Postime
    755
    me behet qejfi te degjoj keto fjale te mira, duke mos qene ne Kanada vete, nuk mundem te gjykoj, prandaj dhe shpreha cfare impresionesh kisha lexuar neper forume apo diskutime ne internet. shpresoj te kem qene sa me i pasakte ne impresionin tim sepse ashtu duhet te jene shqiptaret kudo, edhe te organizuar edhe te ndihmojne njeri tjetrin. mbase shpejt do arrij edhe une te marr pjese ne komunitetin e formuar nga shqiptaret ne Kanada, e te ndihmoj me sa kam mundesi.
    shendet,
    MtrX
    MtrX ubicumque felix

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    22-02-2003
    Vendndodhja
    rome
    Postime
    35

Asnje rezultat,si keshtu...

Me thene te drejten shpresoja qe te kjo teme te ishin publikuar me shume informazione sesa llafe...

Duke menduar se nje publikim i vogel i informazioneve qe ju kerkova nuk ju mere shume kohe ,une ju rinovoj prape ftesen e te gjithe atyre qe dine ndonje gje rreth temes te shkruajne.

Ju falemniderit per kuptimin dhe Forca Shqiperia.

Tema tė Ngjashme

1. Studente ne Kanada
    Nga skerdi nė forumin Mentori akademik
    Pėrgjigje: 16
    Postimi i Fundit: 22-12-2014, 10:32
  2. Emigracioni ne Kanada
    Nga SUPERSTAR_N1 nė forumin Emigracioni
    Pėrgjigje: 58
    Postimi i Fundit: 13-02-2013, 17:05
  3. Tahir Veliu interviste per gazeten Intervista e Emigrantit
    Nga Tahir_Veliu nė forumin Bashkėpatriotėt e mi nė botė
    Pėrgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 04-06-2011, 03:59
  4. Lufta Kunder Terrorizmit: arrestime ne Kanada
    Nga Darius nė forumin Problemet ndėrkombėtare
    Pėrgjigje: 46
    Postimi i Fundit: 10-06-2006, 18:54
  5. Ulet numri i pikėve tė pranimit pėr nė Kanada
    Nga Henri nė forumin Portali i forumit
    Pėrgjigje: 19
    Postimi i Fundit: 22-10-2003, 01:28

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •