Close
Faqja 6 prej 26 FillimFillim ... 4567816 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 60 prej 251
    OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar më parë nga Darius Lexo Postimin
    Ashtu eshte, shpirti nuk mund te ringjallet por nuk behet fjale per te ketu. Ringjallja e shpirtit ka parasysh misherimin, pra rikthimin e tij ne nje qenie fizike. Te pakten keshtu e kuptoj une.
    Resurection......right???
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    07-10-2007
    Vendndodhja
    ne syte e tu qe adhurojne syte e mi.ne buzet e tua,qe puthin te miat cdo cast.ne frymen tende,se eshte dhe imja.ne gjakun tend,qe vlon per mua.zemra ime,Land.
    Postime
    783
    Citim Postuar më parë nga billy the kid Lexo Postimin
    Resurection......right???
    ............................??????

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Jo, incarnation = misherim.
    Or reincarnation......reincarnazione,,,,,,,,, budism,,,,,,,transmigracioni i shpirtit nga nje njeri tek tjetri ose nga njeriu tek kafsha.......kur mbyllet cikli arihet Nirvana
    UNE JAM TI-TI JE UNE

Ne fakt ka qene shume kohe perpara budizmit. Qe ne kohet e Egjyptit te Lashte ku Osiris ishte figura kryesore e misherimit. Eshte thjesht i njejti misticizem qe ka kaluar nga kultura ne kulture gjate shekujve.

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Ne fakt ka qene shume kohe perpara budizmit. Qe ne kohet e Egjyptit te Lashte ku Osiris ishte figura kryesore e misherimit. Eshte thjesht i njejti misticizem qe ka kaluar nga kultura ne kulture gjate shekujve.
    Po eshte e vertete e kam degjuar(lexuar) dhe ne fakt eshte shume interesante se si misticizmi egjiptian ju ka dhene shume misticizmave te tjere.
    Darius nuk e di a ke degjuar per te ashtuquajturin Astral body(corpo astrale)..
    UNE JAM TI-TI JE UNE

Oj te degjuar Te gjithe e kemi nje astral body. Puna eshte se hajde ta arrish ta krijosh lidhjen midis astralit dhe fizikut. Yoga deri diku e arrin kete gje. Edhe shamanizmi shaolin qe jane te njohur per disiplina te forta mendore. Nese do arrinim te vinim ne funksionim nje pjese me te madhe te trurit se ajo qe perdorim tani, kalimi nga gjendja fizike ne ate astrale do ishte me i lehte. Arritja e gjendjes astrale tek disa njerez eshte e lindur ndersa tek disa te tjere edhe arrihet me trajnim. Nuk ka asgje fantastike apo irreale ne kete. Njihet shkencerisht dhe praktikohet dhe ne ate qe quhet remote viewing te cilen e kam shpjeguar disa here ne temat e ketij nenforumi. Gjendja astrale ndryshe njihet dhe si gjendje eterike ose trupi eterik.

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Se po hidhem sa ne nje dege ne tjetren,por eshte interesante,para ca kohesh kam lexuar nje liber te Ron Hubbard ai i church of scientology,nje liber i jashtezakonshem,por qe kjo kishe nuk shihet me sy te mire ne US,ka me te vertete gjera te mahnitshme,nuk e di Darius se çfare te duket ty kjo.
    UNE JAM TI-TI JE UNE

Hubbard dhe scientology une i rrij larg me kilometra. Ata me shume jane kult sesa kishe. Njerez teper te pasur, shume te fuqishem ne arenen politike dhe ne mbrapaskena, kane membership shume te forte, jane sekretive dhe mbi te gjitha shume te dhunshem. Nuk me pelqejne dhe as qe dua te perzihem me ta.

ABCÇDDhEËFGGjHIJKLLlMNNjOPQRRrSShTThUVXXhYZZh (Alfabeti Shqip, 36 gërma)

Faqja 6 prej 26 FillimFillim ... 4567816 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Sabit Idrizi
    Nga shigjeta në forumin Shkrimtarë shqiptarë
    Përgjigje: 137
    Postimi i Fundit: 22-06-2022, 01:35
  2. Wehhabizmi sipas Ehl-i Sunnetit
    Nga Bani gjk në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 31
    Postimi i Fundit: 22-10-2009, 12:28
  3. Për dëshmitarët e Jehovait
    Nga Kryeengjelli në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 23-12-2006, 17:29
  4. Feja Islame
    Nga Muslimane në forumin Komuniteti musliman
    Postimi i Fundit: 28-07-2005, 21:23
  5. Trupi dhe Shpirti
    Nga Fjala e drejte në forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Postimi i Fundit: 19-03-2004, 17:12

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •