Close
Faqja 8 prej 26 FillimFillim ... 67891018 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 71 deri 80 prej 251
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar më parë nga land Lexo Postimin
    Ti capisco perfectly,nuk e di ça thot xfiles???
    une them pak me ndryshe ketu .
    une ,ashtu si shume te tjere , mendoj se eshte shue e vertete qe fenomenet paranormale qe kane lidhje me fantazmat,demonet etj etj, jane te lidhura shume ngusht me imagjinaten, psiqiken tone njerezore.
    Ktu jam mese i bindur.
    Vetem se une e shikoj pak me ndryshe mendjen njerezore, mendimet, personalitetet. Per mua mendimi, fantazia jane reale po aq sa bota qe shohim perdite. ekziston nje bote mendimesh, ku ekziston çdo gje qe ne mund te imagjinojme. Thjesht jo ç'do mendim manifestohet ne boten materiale. Ne jemi nje ure lidhese midis botes se mendimeve(shpirtit?) dhe asaj materiale.

Sipas nje hetuesi te paranormales, keto IDE-mendime-shpirtra marrin jete nepermjet nesh, dhe ndikojne ne jeten tone, per mire apo per keq qofte. Ne rastet ekstreme te pushtimit "possesion" eshte kur ky "shpirt" merr kontroll te plote te trupit.
    Eshte ç'menduri, apo multipersonalitet , kush e di.

Pranoj se eshte plotesisht fenomen psikologjik, por ne te njejten kohe po aq real sa materia.
    E di ti land qe po thua, iku xfiles nga mendja , por po ta marrim kshu shtruar, fundja , a nuk jane emocionet, deshirat, mendimet ato qe nepermjet nesh marrin jete? A nuk jane keto emocione dhe mendime "joreale" qe nepermjet njerezimit ndikojne boten materiale? Dmth "jorealja" ka aftesi te ndikoje "realen", atehere i bie qe ajo "jorealja" eshte po aq e vertete dhe e pranishme ne jetet tona sa ç'do gje tjeter qe shohim.

Une kam ca kohe qe kerkoj ate librin ku Jung flet per Arketipet. Mendoj se mund te me ndihmoje te shpjegoj me mire ate qe dua te them.

kjo eshte vetem nje pikepamje me shume psikologjike e shpirtrave. Per mendimin tim, tek kjo menyre e te menduari bazohet adhurimi ne zota ne besimet pagane. Ne fakt shume pagane e dine mire kur i luten zotit te lufte, zotit te dijes, zotit te dashurise etj etj, qe keto ne fakt nuk ekzistojne ne boten reale. Por jane arketipe, idealizime te nje aftesie njerezore.
    Shembull, zoti(zonja) i luftes, simbolizon nje qenie perfekte ne artin e luftes. Duke adhuruar kete zot, duke iu lutur, ne fakt ti aspiron drejt cilesive te ketij zoti, pak a shume si autosugjestioni, dhe kjo ndihmon ne zhvillimin e aftesive te tua luftarake, ti behesh njesh me zotin, ti behesh zoti. Psikologji e pastert, prandaj perendite pagane ishin shume, dhe ç'dokush ishte i lire te adhuronte sipas deshires ate qe donte.
    Ndryshuar për herë të fundit nga xfiles : 14-11-2007 më 19:17

Po ore del video, si nuk dilka?!!! E para eshte reklame, e dyta eshte video per Ghost. Shikoje me kujdes

http://www.cnn.com/video/#/video/off...gas.ghost.woio

P.S. Me mozilla firefox po e shoh.
    ABCÇDDhEËFGGjHIJKLLlMNNjOPQRRrSShTThUVXXhYZZh (Alfabeti Shqip, 36 gërma)

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Xfiles,Jung-un e kam lexuar une,per shume gjera ai nuk te bind,i mendon gjerat ndryshe nga Frojd-i,por qe te dy jane te tejkaluar besoj
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

Ok e pashe videon dhe lexova dhe disa gjera te tjera ne nje forum ku jam i rregjistruar dhe qe merret kryesisht me paranormalen. Ne fakt qenka nje periudhe qe paska plasur epidemi fantazmash ne te gjithe Ameriken lol. Kishte raste te ngjashme dhe ne Albuquerque dhe ne disa vende te tjera. Mund te shikohet video tek adresa qe ka postuar Brooklyn por me pare prisni sa te mbaroje reklama per floket dhe direkt mbas saj fillon pershkrimi i ngjarjes. Behet fjale per nje imazh te mjegulluar ne ngjyre blu i rregjistruar nga kamerat e survejimit ne nje pike furnizmi me benzine.

Gjeta dhe nje slideshow me foto qe mund ta shikoni ketu: http://www.local6.com/slideshow/news...24/detail.html

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Xfiles,Jung-un e kam lexuar une,per shume gjera ai nuk te bind,i mendon gjerat ndryshe nga Frojd-i,por qe te dy jane te tejkaluar besoj
    nuk i njoh mire, as qe i kam lexuar ndonjehere, por ma ndjen se ajo e arketipeve do me jete shume ne ndihme.
    Pastaj, detyra jone eshte ti bashkojme idete, ti integrojme me njeri tjetrin, ndoshta frojdi dhe jung, shohin te njejtat gjera nga dy pikpamje te ndryshme, jo domosdoshmerisht ata po thone gjera te kunderta .

Nejse, duhet ti lexoj ne fillim pastaj te nxjerr ndonje perfundim.

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Darius nuk kam si te besoj une,nuk kam pare kurre fantazma ne jeten time.Ose me sakte kam pare ne vieo por duke menduar qe ekzistojne dhe efektet speciale dhe mashtrimi ne kohen tone eshte teper i sofistikuar,nuk me ngelen hapesira per te besuar.Gjithsesi kjo eshte bindja ime dhe nuk mendoj qe jam une zoteruesi i te vertetes absolute, mund ta kem dhe gabim.
    UNE JAM TI-TI JE UNE

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    http://youtube.com/watch?v=WPGI0EX55BE

kjo eshte nder videot me te frikshme qe kam pare.
    Eshte pak dhe merita e japonezeve se ata kane talent per horror ashtu si e kane surratin,
    po ajo pasqyra ..... nuk di si ta shpjegoj.

Si truk me duket. Pale ca efekti viziv mund te kene sajuar.
    ABCÇDDhEËFGGjHIJKLLlMNNjOPQRRrSShTThUVXXhYZZh (Alfabeti Shqip, 36 gërma)

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Brook,nuk eshte se duket,eshte truk.
    UNE JAM TI-TI JE UNE

Darius nuk kam si te besoj une,nuk kam pare kurre fantazma ne jeten time.Ose me sakte kam pare ne vieo por duke menduar qe ekzistojne dhe efektet speciale dhe mashtrimi ne kohen tone eshte teper i sofistikuar,nuk me ngelen hapesira per te besuar.Gjithsesi kjo eshte bindja ime dhe nuk mendoj qe jam une zoteruesi i te vertetes absolute, mund ta kem dhe gabim.
    Lando as une nuk kam pare ndonjehere dhe as mos pafsha per ate pune. Po skeptiku eshte i cuditshem (nuk po te drejtohem ty). E ke parasysh ate perrallen e Andersenit me mbretin qe i bene rroba te padukshme? Te gjithe e shikonin qe mbreti ishte lakuriq ndersa mbreti vete thoshte jam me rroba. Keshtu eshte dhe me disa skeptike. Nuk do mjaftonin provat e kesaj bote per ti bere te ndryshonin mendje per nje fenomen te caktuar. Mund ti tregosh sa te duash qe mbreti eshte lakuriq, per ata ai perseri mbetet me rroba. Kjo kategori nuk i sheh gjerat sic jane por sic i duan ata te jene. Ka dhe mashtrime ka dhe spekullime. Por nuk flasim per ato. Eshte kollaj qe per cdo gje qe truri yne nuk eshte i gatshem ta pranoje, te etiketohet si e pamundur, mashtrim, iluzion etj. Por kjo ne fund te fundit bie ne nivel personal. Varet sa open mided eshte dikush te shikoje fenomenin ne sy dhe mos i 'iki' atij duke e mohuar si jo real. Ne me duket mua si rrace njerezore e kemi te ngulitur ne subkoshience refuzimin e nje realiteti te cilin sapo kemi filluar ta perceptojme si dicka te mundshme. Ka qene i pranishem me pare dhe i shpjeguar si shfaqe demoniake, fetare apo magjie. Tani truri i njeriut sikur pa hapet me shume drejt asaj qe quhet inner realm, pjese e subkoshiences, realiteti astral, komunikimi ultrasensorial etj. Nuk kam ndonje preference per kete teme ne pergjithesi por ka rendesi qe diskutohet pasi hapi i pare ne shikimin ne 'sy' te nje fenomeni te pazakonte eshte ai i diskutimit me tjetrin. Kjo eshte ajo qe quhet ndergjegjesim, packa nese besojme apo jo ne ekzistencen e tij.

p.s. Eshte dhe nje tjeter fakt qe mua me ben te mendoj qe kjo teme ka interes tek lexuesit. SHiko numrin e leximeve. Eshte tema me e frekuentuar nga anetaret e forumit me nje rekord (deri ne keto momente) prej 88.640 leximesh. Ska asnje teme ne kete forum qe te kete nje numer te tille. Kjo tregon qe e pranojme ose jo si realitet, jemi te interesuar te mesojme me shume.

Faqja 8 prej 26 FillimFillim ... 67891018 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Sabit Idrizi
    Nga shigjeta në forumin Shkrimtarë shqiptarë
    Përgjigje: 137
    Postimi i Fundit: 22-06-2022, 01:35
  2. Wehhabizmi sipas Ehl-i Sunnetit
    Nga Bani gjk në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 31
    Postimi i Fundit: 22-10-2009, 12:28
  3. Për dëshmitarët e Jehovait
    Nga Kryeengjelli në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 23-12-2006, 17:29
  4. Feja Islame
    Nga Muslimane në forumin Komuniteti musliman
    Postimi i Fundit: 28-07-2005, 21:23
  5. Trupi dhe Shpirti
    Nga Fjala e drejte në forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Postimi i Fundit: 19-03-2004, 17:12

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •