une them pak me ndryshe ketu.
une ,ashtu si shume te tjere , mendoj se eshte shue e vertete qe fenomenet paranormale qe kane lidhje me fantazmat,demonet etj etj, jane te lidhura shume ngusht me imagjinaten, psiqiken tone njerezore.
Ktu jam mese i bindur.
Vetem se une e shikoj pak me ndryshe mendjen njerezore, mendimet, personalitetet. Per mua mendimi, fantazia jane reale po aq sa bota qe shohim perdite. ekziston nje bote mendimesh, ku ekziston çdo gje qe ne mund te imagjinojme. Thjesht jo ç'do mendim manifestohet ne boten materiale. Ne jemi nje ure lidhese midis botes se mendimeve(shpirtit?) dhe asaj materiale.
Sipas nje hetuesi te paranormales, keto IDE-mendime-shpirtra marrin jete nepermjet nesh, dhe ndikojne ne jeten tone, per mire apo per keq qofte. Ne rastet ekstreme te pushtimit "possesion" eshte kur ky "shpirt" merr kontroll te plote te trupit.
Eshte ç'menduri, apo multipersonalitet , kush e di.
Pranoj se eshte plotesisht fenomen psikologjik, por ne te njejten kohe po aq real sa materia.
E di ti land qe po thua, iku xfiles nga mendja, por po ta marrim kshu shtruar, fundja , a nuk jane emocionet, deshirat, mendimet ato qe nepermjet nesh marrin jete? A nuk jane keto emocione dhe mendime "joreale" qe nepermjet njerezimit ndikojne boten materiale? Dmth "jorealja" ka aftesi te ndikoje "realen", atehere i bie qe ajo "jorealja" eshte po aq e vertete dhe e pranishme ne jetet tona sa ç'do gje tjeter qe shohim.
Une kam ca kohe qe kerkoj ate librin ku Jung flet per Arketipet. Mendoj se mund te me ndihmoje te shpjegoj me mire ate qe dua te them.
kjo eshte vetem nje pikepamje me shume psikologjike e shpirtrave. Per mendimin tim, tek kjo menyre e te menduari bazohet adhurimi ne zota ne besimet pagane. Ne fakt shume pagane e dine mire kur i luten zotit te lufte, zotit te dijes, zotit te dashurise etj etj, qe keto ne fakt nuk ekzistojne ne boten reale. Por jane arketipe, idealizime te nje aftesie njerezore.
Shembull, zoti(zonja) i luftes, simbolizon nje qenie perfekte ne artin e luftes. Duke adhuruar kete zot, duke iu lutur, ne fakt ti aspiron drejt cilesive te ketij zoti, pak a shume si autosugjestioni, dhe kjo ndihmon ne zhvillimin e aftesive te tua luftarake, ti behesh njesh me zotin, ti behesh zoti. Psikologji e pastert, prandaj perendite pagane ishin shume, dhe ç'dokush ishte i lire te adhuronte sipas deshires ate qe donte.
Krijoni Kontakt