Close
Faqja 11 prej 26 FillimFillim ... 91011121321 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 101 deri 110 prej 251
    Qe kjo teme mos ngarkohet me e lagu se lagu dhe vetem sa te rritet numri i postimeve, mendoj se nuk ka nevoje te behen 10 shkrime duke thene qe nuk besoj, jane mashtrime apo genjeshtra etj. Njehere mjafton te behet e qarte pikepamja e sejcilit mbi fenomenin. Ne rast se nuk besoni dhe tema ju duket pa interes atehere ose lexoni ate qe shkruhet ose mos merrni pjese fare. E njejta gje vlen dhe per ata qe besojne. Nuk eshte e nevojshme te behet 'lufte virtuale' per te bindur skeptiket. Sejcili ka bindjen e tij dhe nuk ka pse te imponohet nje ide apo fenomen. Tema ka interes per ate qe trajton. As me pak, as me shume.

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Po mire fshiji ça te them une,meqenese qenka kaq e veshtire te pranohet mendimi i kundert,ne shume tema bile,jo vetem ketu...........si gjithmone justifikimet standarte,te vihen gjerat brenda kornizave,temat nuk duhen kundershtuar etj etj.
    PS.tema me duket me interes,megjithese une bie ne kundershtim me ate.
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

land nuk kam ndermend te merrem me gjera te tilla...Spo pengoj mendimin kundra por po perpiqem te evitoj chit chatin qe ti e ke shume qejf. Dhe mos harro qe une skam nevoj te perdor justifikime. Tema eshte me interes dhe ti bie ne kundershtim me te por ska nevoje qe kundershtia jote te mbushi 2 faqe me te njejten fraze. E kam fjalen qe mjafton njehere te thuash qe nuk i besoj dhe ajo merret vesh. Ah nese ti e shoqeron me argumenta, links apo komente nga studjues te ndryshem atehere kjo e pasuron temen dhe nuk mbetet vetem ne kuadrin e shprehjes: Une nuk besoj, ose Keto jane perralla, etj...
    Besoj se me kupton.

Kete debat e mbylla ketu. Per gjera te tjera kam mesazhet private.

i/e regjistruar Maska e shpresa vranari
    Anëtarësuar
    16-12-2007
    Vendndodhja
    boston
    Postime
    95

Angry Nje ngjarje e jetuar

Jetonim aso kohe ne nje lagje te vjeter,me kalldrem dhe shtepia jone ,dhe ajo nje karakatine ishte ngjitur me ca vorreza te humbura ne kohe.Gjate dites kangjellat e ndryshkuar dhe dera gjysme e hapur nuk na pengonin qe gjate lojes te kapercenim e te futeshin ne vorreza,por naten...asnjehere.
    Mamaja ime punonte me tre turne ne kombinatin e peshkut dhe deri tek cepi i rrugices sone ajo vinte e shoqeruar me shoqet,ndersa ne pjesen qe mbetej ,i dilte im ate perpara dhe e priste.Ajo cope rruge kalonte detyrimisht ngjitur me vorrezat dhe ime me , e re atehere sec ndiente nje ftohtesire dhe nuk i pelqente te ecte vetem.Pra edhe ate nate ajo pasi u tha natenemire shoqeve u fut ne rrugicen e ndricuar zbehte nga nje poc i vogel mu ne maje te nje shtylle dhe pa ne sfont,prane kangjellave nje njeri i veshur me ngjyra te hapura.Babai im ne vere perdorte veshje me ngjyre te hapur dhe ajo ,e sigurt se ai ishte i shoqi i foli humorse rri aty,kujton se do me trembesh?
    Ajo nxitoi hapat per ta arritur,por sa me shume i afrohesh aq me shume largohej figura e zbardhelleme.
    -Me mua po loz,-vazhdoi ime me,-qendro aty se jam e lodhur.
    Dhe ajo vrapoi per ta arritur,por u tmerruar kur pa se figura kaperceu kangjellat si te ishte nje tym i bardhe dhe qenroi mbi nje varr.Ajo u tmerrua,shtoi vrapin dhe megjithate kurreshtja per te pare kete qe po ndodhte e beri te kthej koken pas dhe pa se figura e zbardhur po zgjatej e zgjatej deri tek poci i drites ne maje te shtylles.Ajo kete e pa shume mire.
    Natyrisht arriti ne shtepi me nje fryme,e tmerruar ,pa mundur te thoshte dot asnje fjale dhe e gjeti babane ulur ne shtepi.Ai kishte pertuar te dilte per nje cope rruge te qete ne lagjen e njohur.
    Banoret e vjeter te lagjes thane se kishte plot njerez qe e kishin pare ate hije nate.E kishin quajtur roja i varreve.Nuk i bente keq njeriu vetem se kishte dashur te argetohej nje cike ne vetmine e nates.
    Dhe ime me perpara kesaj ngjarjeje nuk i binte ne mendje asnje gje prej ketyre.
    Une nuk di te jap spjegime per keto lloj fenomene,por di te them qe jane dhe ndodhin.:

i/e regjistruar Maska e shpresa vranari
    Anëtarësuar
    16-12-2007
    Vendndodhja
    boston
    Postime
    95
    per Dariusin
    I lexoj me nje kersheri te vecante shkrimet qe pergatit,sepse ka shume informacion.Eshte nje impenjim i motivuar nga ana juaj.

Une vete nuk kam pare asnje gje te tille. Por kam degjuar shume njerez qe kane pare dhe shume programe televizive te cilat hetojne per ekzistencen e ketij fenomeni. Nuk kam asnje mendim konkret, pro ose kundra. Thjesht me duket interesant si subjekt por qe te them te drejten nuk eshte i preferuari im

Leader Maska e Ribery
    Anëtarësuar
    10-02-2008
    Vendndodhja
    Francë
    Postime
    830
    personalisht nuk besoj ne gjera te tilla, mendoj se jane thjeshte trillime "kinematografike ose komerciale", ndoshta me shume per perfitime materiale nga persona te caktuar
    duke u nisur nga logjika e shendoshe,mendoj se eshte shume absurde
    por thjesht, vazhdon te jete mendimi im personal, e kushedi, ndoshta e kam gabim!

Be the change you want to see in the world!

Trillimi eshte dicka qe ne si njerez ne subkoshiencen tone e konsiderojme si te tille per fenomenin qe nuk kuptojme. Kjo natyrisht nuk eshte pergjithesuese por ne rastin konkret ka shume me teper vend sesa koncepti trillim. Personalisht mbaj qendrim asnjanes per kete fenomen. Kam pare falsifikime sic kam pare dhe gjera qe nuk shpjegohen dot.

… ßriläntě … ΅ Ø λŁŁї Ϊм Maska e [Perla]
    Anëtarësuar
    07-09-2006
    Vendndodhja
    Aconteceu !!! Estava escrito assim...
    Postime
    6,577
    Do te me pelqente shume qe t'i besoja , por .... do ishte vetem nje iluzion. Ka shume fenomene qe kane ndodhur dhe nuk ka asnje shpjegim logjik, megjithate nqs nuk e shof me syte e mire realisht, atehere nuk mund t'i besoje.
    Un amigo verdadero es algien que cree en ti aunque tu hayas dejado de creer en ti mismo.

Ka nje kontradikte te madhe ne ate qe ke shkruar. Pranon qe ka shume fenomene qe kane ndodhur dhe nuk u jepet dot nje shpjegim llogjik por ne te njejten kohe i quan iluzione dhe nuk i beson po nuk i pe me syte e tu. Nese shpjegimi nuk i jepet dot llogjikisht atehere cfare ndryshimi ka per ty nese e shikon apo e degjon nga te tjeret? Si do qe te jete ti perseri nuk je menderisht e gatshme ta pranosh edhe po te behesh deshmitare. Arsyeja? Sepse je e predispozuar ta mohosh. Kjo ne shqip mund te konvertohet ne nje shprehje si psh: Mos i jep uje atij qe ska etje...

Nje autori im i preferuar ka thene dicka ndersa i drejtohej nje auditori specifik per njerin nga fenomenet qe mund te grupohet ne ato jo tezakonshme dhe qe nuk shpjegohen dot llogjikisht. Po e postoj ne origjinal qe mos humbasi saktesine therese qe permban:

Put 10 tons of proof in front of people. If they’re not ready to accept an idea, they will not accept the proof. No amount of evidence will suffice to prove anything, it is the jury that will decide…

Faqja 11 prej 26 FillimFillim ... 91011121321 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Sabit Idrizi
    Nga shigjeta në forumin Shkrimtarë shqiptarë
    Përgjigje: 137
    Postimi i Fundit: 22-06-2022, 01:35
  2. Wehhabizmi sipas Ehl-i Sunnetit
    Nga Bani gjk në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 31
    Postimi i Fundit: 22-10-2009, 12:28
  3. Për dëshmitarët e Jehovait
    Nga Kryeengjelli në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 23-12-2006, 17:29
  4. Feja Islame
    Nga Muslimane në forumin Komuniteti musliman
    Postimi i Fundit: 28-07-2005, 21:23
  5. Trupi dhe Shpirti
    Nga Fjala e drejte në forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Postimi i Fundit: 19-03-2004, 17:12

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •