Close
Faqja 10 prej 26 FillimFillim ... 8910111220 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 91 deri 100 prej 251
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar më parë nga land Lexo Postimin
    Xfiles,ti beson ne ekzistencen e fantazmave???po te pyes kshu kot.
    Anoj me shume nga po.Jam ende duke kerkuar nje pergjigje se ç'fare eshte ky fenomen. si te kam thene me pare, nuk mohohet qe ky eshte fenomen psikologjik, e ne te njejten kohe ndikon ne materie.I kam te gjitha arsyet per kete, kam degjuar shume histori te verteta, dhe kam studiuar ne nje shkolle ku tema e xhindeve ishte e perditshme. Gjithmone jam munduar ti kuptoj se ç'fare kane te perbashket fantazmat, xhindet, ufot.

Ka shume persona qe kane pare, nuk mund te jem indiferent, ose qenkan te gjithe te ç'mendur, ose ka diçka te vertete.

Ajo fantazma mund te jete dhe nje lloje forme jete jo-biologjike, po jete e bazuar ne energji. Ti je i bazuar ne materie dhe molekula organike, kush na thote se nje analogji e tille nuk ekziston me disa lloje valesh energjitike?

Nje shpjegim tjeter per ate videon do ishte , aftesia qe kane disa njerez te ndikojne filmin e aparatit fotografik, duke shfaqur mendimet, me ose pa vetedije. I njejti fenomen mund te kete ndodhur dhe ne ate video.

Nje gje eshte e sigurte, ia vlen te studiosh me teper ne kete fushe, edhe pse te them te drejten mua nuk ma mban .

Citim Postuar më parë nga land Lexo Postimin
    Xfiles,ti beson ne ekzistencen e fantazmave???po te pyes kshu kot.
    land nuk eshte fjala fantazem qe ka rendesi por fenomeni. Me duket se ketu po ngaterrohen gjerat. Ne ose te tjere i quajme fantazma (meqe ra fjala une personalisht nuk besoj ne fantazma por mendoj se jane fenomen shume me teper natyral qe ne nuk e njohim ende) por ato shume mire mund te jene nje forme energjie qe manifestohet ne menyre te tille dhe qe per te cilen ne nuk kemi fare njohuri. Vitet e fundit eshte bere nje zgjerim i konceptit materie-energji (ku futet dhe ajo astrale) dhe fjala fantazem thjesht sa ka mbetur si nje forme arkaike e shpjegimit te ketij fenomeni pasi njerezit nuk kane qene ne gjendje ta etiketonin ne tjeter menyre. Ne ende dime shume pak per qenien tone dhe sidomos per trurin tone. Dime pak per ambjentin qe na rrethon dhe forca te tjera te perfshira ne te. E di qe ka falsifikime, ka mashtrime per qellime perfitimi ose thjesht per tu tallur por nuk po flas per raste te tilla. As nuk mund te thuash qe behet fjale per nje histeri masive pasi raporte te tilla vijne nga e gjithe bota. Nuk ka rendesi se cfare besojme ne nese eshte fantazem apo shpirt, forme jetesore e panjohur apo energji e panjohur. Ajo qe ka rendesi eshte qe ky fenomen eshte i pranishem pavaresisht nga emri qe i veme ne, pavaresisht nese e besojme apo jo ne.

Heavily Equipped Maska e Force-Intruder
    Anëtarësuar
    04-11-2002
    Postime
    4,910
    Ketu me duhet te bashkohem me Darius... mbajtem nje diskutim te tema e Diellit nqs nuk gaboj per dimensionet. Le te supozojme se "fantazma" eshte nje qenie n-Dimensionale (n>3).
    Prerja e kesaj qenie ne sistemin tone 3 dimensional do te ishte dicka qe nuk do mund ta perceptonim te plote. Rrjedhimisht do te ishte dicka e mistershme dhe e pashpjegueshme. Ky do te ishte nje shpjegim pershembull.

Pastaj eshte kollaj ti veshesh kesaj ngjarje elemente spiritualiste dhe okulte, frike etj etj qe e bejne qesharake. Por mund te jete apo jo?

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar më parë nga Force-Intruder Lexo Postimin
    Pastaj eshte kollaj ti veshesh kesaj ngjarje elemente spiritualiste dhe okulte, frike etj etj qe e bejne qesharake. Por mund te jete apo jo?
    dmth , elementet spiritualiste dhe okulte e bejne qesharake ....?

Anëtarësuar
    04-11-2002
    Postime
    4,910
    Per mendimin tim sa here qe nje ngjarjeje i vishen elemente qe nuk i perkasin... ajo kthehet ne qesharake. Per rrufete mendonin se ishin shigjetat e perendive kur nuk i kuptonin :
    Te duket serioz si shpjegim apo qesharak?

Ska asgje qesharake me qenien okulte apo spirituale. Eshte fushe qe e njohim pak. Po te flasesh me ata qe e studiojne do bindeni qe nuk eshte aspak jo vetem qesharake por as e pavlefshme. Perkundrazi ...

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Per mendimin tim sa here qe nje ngjarjeje i vishen elemente qe nuk i perkasin... ajo kthehet ne qesharake. Per rrufete mendonin se ishin shigjetat e perendive kur nuk i kuptonin :
    Te duket serioz si shpjegim apo qesharak?
    ajo me perendite, qesharake,

po sikur disa nga ato "fantazma" te jene tamam mbetjet e perqendruara emocionale ,jo inteligjente ,te njerezve qe kane vdekur, do te dukej qesharake?

Anëtarësuar
    04-11-2002
    Postime
    4,910
    Emocionet jane impulse elektrike... jane ngarkesa elktrostatike. Ti po me flet per ngarkesa elektrostatike te perqendruara? Ja ta zeme se jane te tilla... nuk do te kishim mundesi ti shikonim gjithsesi.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Emocionet jane impulse elektrike... jane ngarkesa elktrostatike. Ti po me flet per ngarkesa elektrostatike te perqendruara? Ja ta zeme se jane te tilla... nuk do te kishim mundesi ti shikonim gjithsesi.
    impulse elektrostatike?
    nuk e di perse i quan keshtu, ndoshta per ty emocionet jane thjesht impulse elektrike te trurit tone.
    Por dhe ashtu qofshin, elektriciteti nuk shihet direkt, por ndikon ne ambientin perreth....

nuk dua te diskutojme ketu se si mund apo se si nuk mund, fundja mundesite jane te pafundme, pikepamjet jane te larmishme gjithashtu
    thjesht nuk duhen marre lehte , fenomenet kane gjithmone dy faqe, dy faqe te monedhes, ate materiale, dhe ate shpirterore.
    Ti psh studion okultin nga ana historike, politike, konspiraci etj etj,
    une e studioj nga ana krejtesisht shpirterore dhe e marr seriozisht, sepse e vertete eshte qe okulti ka qene dhe mbetet me konspiracion, por arsyet ndoshta shkojne pertej materiales.

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar më parë nga Darius Lexo Postimin
    land nuk eshte fjala fantazem qe ka rendesi por fenomeni. Me duket se ketu po ngaterrohen gjerat. Ne ose te tjere i quajme fantazma (meqe ra fjala une personalisht nuk besoj ne fantazma por mendoj se jane fenomen shume me teper natyral qe ne nuk e njohim ende) por ato shume mire mund te jene nje forme energjie qe manifestohet ne menyre te tille dhe qe per te cilen ne nuk kemi fare njohuri. Vitet e fundit eshte bere nje zgjerim i konceptit materie-energji (ku futet dhe ajo astrale) dhe fjala fantazem thjesht sa ka mbetur si nje forme arkaike e shpjegimit te ketij fenomeni pasi njerezit nuk kane qene ne gjendje ta etiketonin ne tjeter menyre. Ne ende dime shume pak per qenien tone dhe sidomos per trurin tone. Dime pak per ambjentin qe na rrethon dhe forca te tjera te perfshira ne te. E di qe ka falsifikime, ka mashtrime per qellime perfitimi ose thjesht per tu tallur por nuk po flas per raste te tilla. As nuk mund te thuash qe behet fjale per nje histeri masive pasi raporte te tilla vijne nga e gjithe bota. Nuk ka rendesi se cfare besojme ne nese eshte fantazem apo shpirt, forme jetesore e panjohur apo energji e panjohur. Ajo qe ka rendesi eshte qe ky fenomen eshte i pranishem pavaresisht nga emri qe i veme ne, pavaresisht nese e besojme apo jo ne.
    Nuk i ngatarroj gjerat aspak,dhe kam lexuar mjaft per keto lloj gjerash,fantazma,astral body,okultizem(dhe di per okultizmin shume me teper se sharlatanet qe mashtrojne njerezit per para),forma te ndryshme energjie te hipotizuara qe per shume mund te jene fakte,per mua dhe te tjere nuk jane aspak.
    Sa per keto videot,keto jane qesharake komplet...............histeri masive ka,dhe madje jo vetem per keto probleme,fakti qe ne nuk dime shume gjera nuk na jep te drejten te hipotizojme lloj lloj budallalleqesh.
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

Faqja 10 prej 26 FillimFillim ... 8910111220 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Sabit Idrizi
    Nga shigjeta në forumin Shkrimtarë shqiptarë
    Përgjigje: 137
    Postimi i Fundit: 22-06-2022, 01:35
  2. Wehhabizmi sipas Ehl-i Sunnetit
    Nga Bani gjk në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 31
    Postimi i Fundit: 22-10-2009, 12:28
  3. Për dëshmitarët e Jehovait
    Nga Kryeengjelli në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 23-12-2006, 17:29
  4. Feja Islame
    Nga Muslimane në forumin Komuniteti musliman
    Postimi i Fundit: 28-07-2005, 21:23
  5. Trupi dhe Shpirti
    Nga Fjala e drejte në forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Postimi i Fundit: 19-03-2004, 17:12

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •