Close
Faqja 14 prej 26 FillimFillim ... 4121314151624 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 131 deri 140 prej 251
    i/e regjistruar Maska e Timianonimi
    Anëtarësuar
    29-07-2008
    Vendndodhja
    Percaktohet me vullnetin tim duke i ndryshuar tri dimenzionet hapsirore dhe duke ju pershtatur rrjedhjes se dimenzionit kohor te cilin nuk mund ta kontrolloj
    Postime
    146
    Citim Postuar më parë nga xfiles Lexo Postimin
    Personalisht nuk kam guximin ta provoj ouija board apo qofte çdo lloj praktike mbi thirrjen e shpirtrave te ç'do lloji qofshin. Ne fakt nuk eshte se patjeter duhet te kesh nje fushe ouija, thjesht hapja e "dyerve" me vullnet dhe deshire te plote per kete lloj fenomeni mjafton.
    Po aq sa kam deshire te zbuloj dhe mesoj okultin po aq mendoj se disa gjera jane me zarar dhe e panjohura duhet respektuar si e tille deri sa te kesh njohuri dhe aftesi te mjaftueshme per ta kuptuar ate.
    Një fenomen është i frikshëm deri sa nuk behet i njohur, kjo ndoshta e ka burimin ne friken nga e panjohura te qeniet njerëzore. Po e marre ne rast hipotetik: Ne një vend ka radioaktivitet (psh uraniumi), banoret qe jetojnë afër vdesin ne mënyrë te mistershme dhe askush nuk guxon te ofrohet "se aty janë fantazmat apo përbindëshat e padukshëm". Një shkencëtar hipotetik (se për radioaktivitet dihen pothuaj se te gjitha sot, mos te ju lodhi me fakte shkencore) e zbulon se kemi te bëjmë me radioaktivitet dhe e sqaron fenomenin, mandej na sqaron se si mund te mbrohemi nga ky rrezatim, sa duhet te largohemi qe te jemi i sigurt etj etj dhe frika nga e panjohura humbet dhe zëvendësohet me një frike reale, pra frika prej rrezatimit radioaktiv, por tani dine se si te mbrohesh.

Ne lidhje me ojuja board me e besueshme me është dukur një bisede me një kroat (student ne ate kohe). Ishte një djalosh serioz dhe nuk besonte ne këto gjera dhe njëherë e kishte provuar atë me shoqëri. Sa për humor e ka pyet sa metalik i ka ne xhep (as vete nuk e ka ditur, vetëm i ka futur aty) dhe çuditërisht ojuja ja ke dhënë përgjigjen e sakte!! Koincidence (rastësi)? Shpirtrat e thirrur? Apo thjeshte edhe nëse ai nuk e ka ditur me vetëdije sa metalik i ka futur ne xhep, nënvetëdija e tij e ka ditur, dhe nënvetëdija e tij e ka shtyre gotën ne drejtim te numrit te sakte te metalikëve?

Ajo cka pohon Pratolini është shume e vërtet ne lidhje me ojuja board, por normalisht besoj qe ka edhe sqarime tjera...
    Ndryshuar për herë të fundit nga Timianonimi : 29-09-2008 më 10:39

Citim Postuar më parë nga Pratolini Lexo Postimin
    lexova per nje force te ashtuquajtur "forca ide-motorre", me ane te se ciles shpjegohej fenomeni ouija.

Pratolini
    Edhe une kete bindje kam. Plot nga ata qe e kane provuar ngulin kembe qe nuk eshte thjesht kjo force por dicka me e 'erret' dhe e thelle. Personalisht e kam provuar por nuk preferoj ta bej publike eksperiencen time. Thjesht ishte jashte normales.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Une nuk kam asnje dyshim qe fenomenet paranormale perfshire dhe Oujia jane te lidhura ngushte me te pandergjegjshmen si dhe me subkonshin kolektiv te njerzve qe eksperimentojne me Ouija.
    Por nuk e dime se çfare fsheh plotesisht e pandergjegjshmja jone, apo me keq akoma e pandergjegjshmja e dikujt tjeter. Brenda nesh thelle ne te pandergjegjshme fshihen djaj dhe engjej, problemi eshte si te mos lirojme djajte, ose te pakten dhe nese i lirojme te dime ti kontrollojme.

Timianonimi,
    Nuk them se nje dite nuk do t'i zbulojme te fshehta te tilla, dhe do i kuptojme me mire, por fakti qendron qe e panjohura duhet zbuluar me kujdes, pak e nga pak.
    Ti mire e dhe ate shembullin me ata njerezit qe vdisnin nga radioaktiviteti dhe per arsye se nuk e dinin se çfare ishte mendonin se ishte nje fantazme. Ti thua se erdhi ai i dituri dhe i mesoi. Po ne qe nuk kemi nje te ditur qe te na mesoje, si do t'ja bejme?
    Tek shembulli jot pak rendesi ka se çfare emri i vihej radioaktivitetit te panjohur, rendesi ka qe ai ishte i demshem. Radioaktiviteti nuk do bente dallim mes nje njeriu qe do i afrohej me besimin se aty eshte nje fantazem qe vret, nga nje shkencetar qe i pambrojtur do hynte ne nje ambient qe e dinte shume mire se çfare ishte.

Keshtu qe une te panjohuren e respektoj, dhe nese i afrohem dhe do i afrohem nje dite do ta bej me kujdes. Pak rendesi ka nese pervojat e çuditshme qe vijne pas perdorimit te Oujija vijne prej nje shpirti apo nje qenieje inteligjente ne ndonje plan tjeter ekzistence, apo nese vijne prej te pandergjegjshmes sone. Puna eshte(bottom line issssss) se nuk mund ta dime efektet e saj te mira apo te keqe qofshin mbi ne.

Une nuk mbroj as skeptiket e as besimtaret e ketyre fenomeneve, di vetem qe shume prej tyre jane te rrezikshme, dhe si te tilla pavaresisht prej burimit apo natyres se vertete te tyre duhet patur kujdes.
    Dija duhet kerkuar, por duhet dhe te jemi mjaftueshmerisht te perulur per te pranuar dhe kufijte e kesaj dijeje e mos te pretendojme gjithe arrogance se meqe nje shpjegim rracional duhet ta kete patjeter ti biem qorrazi me koke.

Moderator Maska e Pratolini
    Anëtarësuar
    10-01-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    724
    Xfiles, pa dashur ta kaloj temen nen nje koncept mirefilli filozofik ( sic rendom e kam zakon ), thjesht nuk rri dot pa thene se mendimi dhe ideja ime rreth zbulimit te "te panjohures" eshte katerciperisht e ndryshme nga e jotja ( pa pretenduar dhe pa u futur ne te thella nese ke ti, kam une, apo eshte nje e mesme e arte ajo e drejta )
    Personalisht mendoj qe individi duhet te jete i etur deri ne perversion per tu cliruar prej subkoshiences se vet. Une e gjykoj thjesht : Nese per te zbuluar subkoshiencen time, une teorizoj dhe argumentoj me koshience, ka nje konflikt themelor. Te ndergjegjesohesh per te pandergjegjshmen... Mua s me bind.
    Asgje qe ka lidhje me njeriun dhe boten e tij te brendshme nuk eshte e frikshme ( mendoj une ). Eshte e cuditshme, ekscentrike, egoiste, perverse, por jo e frikshme.
    E pra, duke e konkretizuar pak idene time. Nese mua me ben kurioz menyra e funksionimit te Ouija dhe jam ne vetvete i bindur se nuk behet fjale per asgje fantazmagorike apo jashte-tokesore, cdo gje tjeter une e quaj te parrezikshme dhe interesante per tu zhbiruar.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    25-04-2007
    Postime
    630
    E them se edhe un a kam provuar para 13 vjet ket ouijan, isha un dhe 2 persona tjer, mora nje terves buke dhe shtrova ne reth alfabetin shqip, nuk me kujtohet nese kam rendit edhe numrat!, dhe nje got ne mes, dhe filloj loja. Nuk mbaj mend ne detal sepse esht koh e gjat por jam shum i sigurt qe diqka nuk ishte normale, Fillova me do pytje per njerzt e familjes qe kan vdek dhe gota fillonte te levizte dhe te ma jep fjal pas fjale,(qfar pytje bera dhe qfar pergjegje mora nuk mund ti them ketu) me besoni qe nuk kisha aspak besim se po ndodh kjo edhe pse isha deshmitar, fillova te bertas personit qe ishte me mu se aj ishte qe e shtynte goten por te njejten ma thoshte edhe aj mu, dhe keshtu filluam te grindemi jo ti jo un. fillova te mar nje dridhje ne trup qe sdi si ta spjegoj ne asnje menyr,ishte nje moment i veqant por jo i mir.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Nuk jam kunder Pratolini, edhe une e kam ate etjen qe thua ti, por mire eshte te kemi kujdes, vetem kaq.

i/e regjistruar Maska e Timianonimi
    Anëtarësuar
    29-07-2008
    Vendndodhja
    Percaktohet me vullnetin tim duke i ndryshuar tri dimenzionet hapsirore dhe duke ju pershtatur rrjedhjes se dimenzionit kohor te cilin nuk mund ta kontrolloj
    Postime
    146
    Dicka te ngjajshme me ojuja board kam ndegjuar qe kane perdorur greket e vjeter. Duke u mbylle vetem ne nje dhome plotesisht te erret (te mos lejohet edhe asnje pike drite) dhe te shiqohet nje pashqyre qe e ke perpara. Sipas deshmitarve pas nje kohe (bukur te gjate) te lajmerohen fantazmat. Greket e vjeter gjeja se keshtu kane komunikuar me te paret e vet qe kane kaluar pertej. Kete e kam degjuar ne nje interviste te Dr. Raymond Moody.

A jane ato fantazma produkt i mendjes se lodhur dhe imagjinata qe shkaktojne halicunacione apo ta mbaj mendejn e hapur jane me te vertet fantazma te verteta nga pertej nuk mund ta dij?

A ka degjuar apo provuar ndokush kete metode?

Xfiles,

"Kujdesi eshte nena e sigurise", pajtohem plotesisht me ty ne kete pike, normalisht qe duhet pasur kujdes, do te ishim naiv nese veprojme ndryshe porvec se hap pas hapi( sikur provon te ecesh ne terre, pra duke prekur e duke u terheque) por nuk guxojme te paralizohemi dhe te ja veme vetit vijen e kuqe se gjithmone do jetojme me frike iracionale? Me largimin e velos se te panjohures largohet edhe frika iracionale. Benjamin Franklini kishte guxim ta hulumtuj dhe sqaroj rrufene, qe ne koherat e lashta mendohej qe ishte supernatyrale, nje arme e perendive etj.

Realiteti eshte ai qe eshte pa marre parasysh interpretimin tone per ta sqaruar ate me njohurite qe i kemi na ate moment, ky interpretim mund/ose do te ndryshoj me rritjen e njohurive tona.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Timianonimi : 29-09-2008 më 14:53

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Superstition (Latin superstitio, literally "standing over"; derived perhaps from standing in awe; used in Latin as a unreasonable or excessive belief in fear or magic, especially foreign or fantastical ideas, and thus came to mean a "cult" in the Roman empire).

njeriun gjithmone e ka tmerruar frika per te panjohuren,nje frike eksesive,pa shkak,per ate qe nuk di,ai krijon frikera ne mendjen e tij.i trembet injorances se tij,ka shume njerez qe e flakin supersticionin.........une nuk i trembem injorances time............................supersticion=fe.
    Ndryshuar për herë të fundit nga land : 29-09-2008 më 15:54
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

... Nese per te zbuluar subkoshiencen time, une teorizoj dhe argumentoj me koshience, ka nje konflikt themelor...
    E ke thene te gjithen me kete fjale. Pikerisht ketu qendron problemi me shumicen kur kerkojne te gjejne ate ane te panjohur te mendjes dhe ndergjegjes njerezore. Argumentimit me koshience do i shtoja dhe te menduarit ne menyre rracionale ose sic i pelqejne shpesh ta thone, me llogjike praktike. E gjitha kjo ne thelb eshte konfliktuale. Po nuk i ndave nga njera tjetra nuk arrin dot te e dyta, (dmth subkoshienca) sado absurde te tingelloje si menyre arsyetimi.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Personalisht mendoj qe individi duhet te jete i etur deri ne perversion per tu cliruar prej subkoshiences se vet. Une e gjykoj thjesht : Nese per te zbuluar subkoshiencen time, une teorizoj dhe argumentoj me koshience, ka nje konflikt themelor. Te ndergjegjesohesh per te pandergjegjshmen... Mua s me bind.
    Asgje qe ka lidhje me njeriun dhe boten e tij te brendshme nuk eshte e frikshme ( mendoj une ). Eshte e cuditshme, ekscentrike, egoiste, perverse, por jo e frikshme.
    E pra, duke e konkretizuar pak idene time. Nese mua me ben kurioz menyra e funksionimit te Ouija dhe jam ne vetvete i bindur se nuk behet fjale per asgje fantazmagorike apo jashte-tokesore, cdo gje tjeter une e quaj te parrezikshme dhe interesante per tu zhbiruar.
    Nuk jam kunder Pratolini, se me kishte shpetuar kjo me te zeze.
    Shiko se e ke keqkuptuar ate qe doja te thoja une. Fola per kujdesin qe duhet treguar dhe jo per menyren me te cilen duhet ta perballim te pandergjegjshmen, sepse sigurisht qe nuk mund te kuptohet duke u bazuar thjesht ne gjykim racional. Te jesh i ndergjegjshem per ekzistencen, rendesine dhe rreziqet qe mund te permbaje e pandergjegjshma brenda saj nuk do te thote te arsyetosh mbi te pandergjegjshmen.
    E dyta, ne fund te fundit drejtimi eshte zbulimi pak e nga pak i te pandergjegjshmes, duke e spostuar kufirin mes te dyjave per nga e pandergjegjshja. Ajo qe eshte e ndergjegjshme dhe e pandergjegjshme eshte relative dhe varet nga vete ne, Uni eshte kufiri qe qendron mes te dyjave. Sa me shume Uni evulon aq me shume nje pjese e pavetedijes behet e vetedijshme. Fundja çfare eshte Bashkimi me Zotin, Unity with God, eshte shkrirja e te dyjave, te pakten tendenca eshte per bashkimin e te dyjave, per njohjen e vetes, per njohjen e burimit. Pra rruga eshte drejt ndergjegjesimit.
    Evolucioni ka kete karakteristike, sa me e paevoluar nje qenie biologjike, aq me shume udhehiqet prej instiktit dhe vtedija per ambientin dhe veten eshte e paket, sa me shume ngjitemi ne shkallen evolutive aq me shume shtohet inteligjenca dhe vetedija. Deri tek ne njerzit qe jemi maja e evolucionit te pakten per sa dime ne.
    Menyra e vetme qe besoj une sherben per te shtyre sa me shume kete kufi eshte nepermjet ndjenjes. E pandergjegjshmja ndihet, perjetohet dhe pastaj kalon ne fazen e ndergjegjesimit.
    Pra jemi ne kufiri dhe jemi vazhdimisht ne levizje, dhe mjeti i levizjes eshte pikerisht pervoja dhe perjetimi nepermjet ndjenjes.

Megjithate nuk duhet nenvleftesuar e pandergjegjshmja dhe paranormalja, mendja eshte kokerr gruri dhe eshte e lehte te kalosh ne çmenduri apo deri ne vetvrasje, frike, terror kur hyn ne hapesira te panjohura dhe per me teper absurde per nga pikepamja jone e arsyetimit.
    Kjo ishte ajo qe une doja te theksoja mbi te gjitha.
    Ndryshuar për herë të fundit nga xfiles : 30-09-2008 më 08:25

Faqja 14 prej 26 FillimFillim ... 4121314151624 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Sabit Idrizi
    Nga shigjeta në forumin Shkrimtarë shqiptarë
    Përgjigje: 137
    Postimi i Fundit: 22-06-2022, 01:35
  2. Wehhabizmi sipas Ehl-i Sunnetit
    Nga Bani gjk në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 31
    Postimi i Fundit: 22-10-2009, 12:28
  3. Për dëshmitarët e Jehovait
    Nga Kryeengjelli në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 23-12-2006, 17:29
  4. Feja Islame
    Nga Muslimane në forumin Komuniteti musliman
    Postimi i Fundit: 28-07-2005, 21:23
  5. Trupi dhe Shpirti
    Nga Fjala e drejte në forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Postimi i Fundit: 19-03-2004, 17:12

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •