Postuar mė parė nga
Xemlo
Jam dakort me ty deri ne nje fare pike o maratonomak. Shpjegimi jot eshte goxha i thelle, po shume me teper i thelle se cduhet. Nese njeriu nuk do arrinte te zgjidhte problemet e tija te brendshme ndoshta sdo ishte as i zoti te zgjidhte ato te jashtmet, do ishte njeri i humbur, pa asnje interes, pa asnje perspektive. Kjo vlen per cfaredolloj situate, por situata e ndjenjave eshte dicka e vecante. Gabimi yne ( flas per mashkullin ne pergjithesi ) eshte se ne nuk arrijme kurre te dashurojme, jo ne menyre perfekte po te pakten ne nje nivel te pranueshem. Nuk jemi ne gjendje te perdorim zemren kur duhet, ose trurin ne raste te tjera. Ose dashurojme me shpirt, ose ndoshta nuk dashurojme fare. Dashuria duhet te jete nje miks i pergjithshem ndjenje dhe arsyetimi, sduhet te te mbaje ne qiellin e shtate se e humbet. Ai qe dashurohet shume, thone, nuk jep dashuri. Ndoshta eshte e vertete, po duhet te kuptosh ku eshte limiti lart dhe poshte. Kjo behet duke vene ne perdorim jo vetem zemren por dhe trurin.
Per te mos dale shume nga tema e hapur nga pepi.... sjellja e njeriut (cfaredoqofte mashkull apo femer) nuk eshte lineare, eshte e paparashikueshme dhe kete paparashikueshmeri e bejne pikerish emocionet. Mund te japim boten per nje vajze po jemi dhe aq te paparashikueshem sa mund dhe tja heqim boten asaj, dhe e gjitha kjo pa u kuptuar fare.... Ketu futet dicka qe nuk mund te shpjegohet, duhet te jete dicka irracionale po ndoshta mendoj se njeriu (mashkulli) ka gjithmone nevoje per stimuj te ri.Nuk dua te them qe duhet te gjeje nje vajze tjeter, po duhet te jete ne gjendje, ai vete bashke me partneren, te gjejne stimuj te rinj tek njeri tjetri..... nese shikohet se dashuria po venitet ndoshta nuk ka qene vetem faji juaj, po dhe i personit qe ju ka qendruar ne krahe, nuk ju ka bere te ndiheni personi rendesishem per te, nuk ka ditur te dozoje ndjenjat, nuk ka dashur te pranoje c'eshte toleranca, sepse rendesia tepert te ben qorr, te ben te harrosh shume gjera qe me pare i konsideroje primare dhe tani konsiderohen si te konsoliduara dhe te panevojshme per tu permendur..... Ehhhh dhe une me ju jam po kam nevoje te kuptoj....
Krijoni Kontakt