Close
Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 17 prej 17
    Nuk mendoj se ka Mos besimtare , mund te kete njerez qe nuk besojne ne nje zot apo ne nje tjeter por secili nga ne beson ne dicka , qofte dhe ne veten e vete kjo na ben te ndryshem nga kafshet apo jo , dhe kur beson ne vete e jo ne zot ti beson ne dicka sepse ti u krijove nga dicka qe u be shkak qe ti te vije ne kete jete ...
    !!!

HUNDLESH Maska e altin55
    Anėtarėsuar
    01-02-2003
    Vendndodhja
    Vlore Al
    Postime
    1,324
    1. Nuk ka fakte per egzistencen e Zotit. Pra nuk dihet se nga esht krijuar apo si esht krijuar raca njerezore.
    Myslimanet thon qe nqs doni prova per egzistencen e Zotit, shihni qiellin, token, natyren etj....po ky s'esht fakt. Kjo esht si ajo "ka nje tren me 30 vagona, secili vagon ka nga 50 veta, gjeni emrin e trenistit." Plus qe mundesite jane te pafundme. Mund te kete 2 "Zota" (ose forca krijuese)...mund te kete 3, 4, 1000. Ajo esht e bukura e jetes...misteri. X-in te cilin nuk e di askush.
    Nuk e di ke quan ti fakt por faktet jane me qindra duke filluar nga qenia jote si njeri dhe gjithe universi.

"Ne do t'ua bėjmė atyre tė mundshme qė tė shohin argumentet tona nė horizonte dhe nė vetėn e tyre, derisa tu bėhet e qartė se ai (Kur'ani), ėshtė i vėrtetė. A nuk mjafton qė Zoti yt ėshtė dėshmitar pėr ēdo gjė?" (Fussilet, 53)

Shikoje pak kete baraspeshe madheshtore qe ndohet tek njeriu dhe universi.

http://www.forumishqiptar.com/showthread.php?t=33178

Sa per trenin me 30 vagona dhe secili vagon ka 50 veta dhe sa vjec eshte trenisti dihet se trenisti eshte 45 vjec do thuash nga e di e kam ne lagje.

Ryder si deshmon treni per trenistin si deshmon makina per projektuesin e saj si deshmon piktura per piktorin si deshmon gjruma per kafshen qe ka kaluar.Keshtu deshmon gjithesia per egzistencen e Zotit.Nuk do shume mend dhe zgjuarsi te besosh ne egzistencen e Zotit mjafton ta lesh zemren e lire larg dyshimeve filozofike ateiste.Nuk mund ti atribohet keto mrekulli universale rastestise patjeter eshte Krijuesi i tyre Fuqi plote.Nuk ka as 2 Zota as 3 as 5 1000 sepse sikur te kishte Zota te tjere pervec Allahut do shkatarroheshin qiejt dhe toka ku secili Zot me fuqine e tij do donte sundim mbi Zotin tjeter .Do ishte kaos .Imagjino nje shtepi ose shtet me dy kryetare.

Ju paraqitni nje argument meqe se shikoj Zotin nuk egziston.Dhe dashuria nuk shikohet por ndejhet dhe shprehet me vepra.Kjo sdo te thote se dashuria nuk egziston.Pra meqe ti nuk e sheh Zotin kjo nuk do te thote qe ai nuk egziston sepse shkenca nuk per baze shikimin por studimin.Imagjino kur njeriu nuk e shikonte akoma elektronin me teleskop nese dikush do ti thoshte qe ka atom dhe elektron por per arsyese ne ate kohe nuk kishte mikroskop ky njeri e mohoi dicka e cila ishte reale ne ate kohe dhe u vertetua ne kohen tone me ane te mjeteve shkencore(mikroskop).Zoti eshte madheshtor dhe shikimet tona se arrijne dot ta shikojne ate per shka te kufizueshmerise sone si qenie ne shikim dhe mendim.Mirepo mbas vdekjes do te jepet mundesia ta vertetosh kete gje sikurse shkenca dhe mikroskopi i dha mundesi njeriut te shikoje atomin.Pra mos pretendo ta shikosh Zotin me syrin qe ke tani ose me natyren tende njerezore trupore dhe te kufizuar.Shikoje pak qiellin.Shikoje pak diellin.I pari nuk perfshihet nga shikimi yt dhe i dyti ti vret syte kur te dy keto jane krijesa ,Atehere mos pretendo kur nuk shikon keto krijesa mikroskopike te shikosh Zotin madheshtor .Mjafon besimi me zemer.Nuk eshte argument llogjik cdo gje qe nuk shikohet nuk egziston.
    Sepse qe te mohosh dicka duhet te kesh njohuri per gjithe universin .E pamundur kjo per ty.Kurse per te pohuar dicka mjafton nje fakt i vetem.Universi tregon per egzistencen e Zotit.

2. S'ka fakte qe Muhameti te kete komunikuar me Xhebrailin ne shpelle. Si i gjen faktet per ket? Komplet besimi qe keni ju, vjen nga fjala e nje njeriu. Pra ngulite mire kete qe edhe nqs Zoti egziston, Ai nuk do te denonte kurre nje njeri per shkak se ky njeri nuk i ka besuar nje njeriu tjeter
    Ka shume fakte sa qe ti si imagjinon dot qe xhbraili ka folur me profetin Muhamet .as keto jane fakte historike dhe shkencore.

Imagjino pak shkencen ne ate kohe dhe metodat per zbulime dhe mrekullite shkencore te kuranit.
    Hudhi nje sy kesaj teme
    http://www.forumishqiptar.com/showthread.php?t=639

Ti thua ka "te mira" dhe "te keqija" qe duhen denuar dhe levduar, un them ka vetem realitet. Pa "te keqe" s'do te egzistonte "e mira" dhe anasjelltas. Keshtuqe duhet ta lavderosh "te keqen" aq sa lavderon "te miren".
    Bota rri ne ekuiliber dhe te denosh te pashmanshmen esht absurde.
    ps: Konceptet feminore "e keqja" dhe "e mira" do i zevendesoja me "dobesia" dhe "forca".
    Te denosh te keqen do te thote ti japesh perparesi te mires.Vete denimi hyjnor ose natyror eshte argument per kete.Nese njeriu do lavderonte te miren dhe te keqen njekohesisht atehere ku do qendronte njeriu dhe qenia e tij dhe motivi per te bere mire kur e keqa shenjterohet.Vete ne mynyre artificiale njeriu do ishte shkatarruar veten e tij dhe njerzimin dhe boten.Imagjino nese lavderojme pirjen e droges cfare motivimi i japim njerzve.Imagjino nese konsiderojme per te keqe dhe e lavderojme homoseksualizmin.Sdo kishim me femioje dhe mosha mesatare e njerzimit do te ishte mbi 50 .Pra e keqa ve ne rrezik egzistencen tone prandaj ajo duhet demaskuar ne mynyre qe njeriu ti largohet asaj.Sepse ne nuk mund te shamngemi dot nga opinioni sidomos kur veprojme keq.
    Per kete profeti Muhamed a.s thote .
    E keqa (mekati) eshte ajo qe te ngushton gjoksin dhe shqtesohesh kur e marrin vesh te tjeret.

Pra po ta analizosh kete hadith del qarte shkatarrim i vetes dhe mospelqim nga te tjeret .

Nese lavderohet e keqa atehere njeriu do krenohet me te dhe si ben pershtypje se po shakatarron veten e tij mjafton se i sjell kenaqesi te castit.Pikerisht ky eshte humanizmi i islamit ruajtjen e njeriut nga e keqa dhe pasojat e saj duke e ndaluar shkakun qe ne origjine ne mynyre qe mos merret pastaj me pasojat.Pikerisht ky humanizem per zbukurimin e njeriut me te mira dhe largimi i tij nga te keqiat nuk i vjen per shtat disave dhe e quajne islamin si konservator ose lirfrenues, duke kujtuar si liria qendron ne veprimin e cdo gjeje dhe ahrrojne qe me kete liri roberojne epshet dhe deshirat e tyre dhe gjymytyret e tyre kur racionalizmi ne te mire i jep liri dhe kontroll njeriut mbi cdo faktor te jashtem dekonstruktiv.

Ti mendon qe po flas per "Kultin e njeriut" si koncept egoist dhe egocentrik qe thote qe njeriu esht i plotfuqishem...un po bej te kunderten. Po them qe njeriu s'mund te hype nje shkalle me lart se njeriu dhe te pretendoje qe njef Zotin. I thon te shtrish kembet jasht jorganit.

Tashi e kuptoj qe te dy flasim me mendje te mbyllur, pra as ti s'do te pranosh nej argument kunder, as un s'do besoj qe do kesh nej fakt te pakundershtueshem qe te ma kthesh mendjen (megjithse kur debatoj e mbaj mendjen e hapur), kshuqe me mire per qef e per lezet, secili me mendim te vet.
    Une mendoj se ne islam ka vend per humanizem aq shume sa nuk eshte nevoja e largimit prej fese ne hyrjen ne humanizem por ky humanizem duhet te sherbeje gjithmone per mire dhe mos jete qellimi njerzor vetem humanizmi .Sigurisht vete diversiteti dhe perpjekjet tona ne jete na bejne te ndryshem prandaj dikush ngrihet dhe dikush bie.Por ajo qe me ben me shume pershtypje eshte se e drejta sot njihet si argument i te fortit pikerisht per shka se pushtetin e ka dhe i keqi atehere Zoti pruri shpallje hyjnore qe njeriu mos humbi nga pushteti i te keqit dhe se e drejtamos behet prone faraonike por tejete prone e cdo njeriu dhe cdo njeri te kete standarte dhe kritere hyjnore ku me to mund te gjykoje dhe pushtetarin me diktator ne mynyre qe ta njohi te keqen prej mendjes dhe diturise se tij te fituar nga Zoti dhe jo nga manipuluesit te veshur me pushtet.
    Megjithate debati me ty eshte interesant.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga altin55 : 13-10-2004 mė 11:52
    SUKSESI ME I MADHE QE NJERIU MUND TE ARIJ NE KETE JETE! ESHTE BINDJA NDAJ ALLAHUT TE MADHERUAR

Perjashtuar Maska e Ryder
    Anėtarėsuar
    24-06-2002
    Postime
    1,160
    Ju paraqitni nje argument meqe se shikoj Zotin nuk egziston
    S'me paske kuptu hic, nqs thu qe un dua te provoj qe Zoti nuk egziston.
    Nqs un pohoj qe Zoti nuk egziston vihem ne te njejten pozite me ty si fetar, qe thua qe Zoti egziston. Pra pretendoj te di dicka mbi Zotin apo c'faredo force tjeter universale.
    Un them qe s'di asgje mbi egzistencen e Zotit dhe jam i kenaqur ne injorancen time....persa i perket egzistences se Zotit injoranca esht pika me e afert nga e cila mund ti afrohesh te vertetes.
    Kur thua "S'di" je ne prag te gremines, por qendron lart me kembe ne toke....Edhe nje hap po te marresh pertej shprehjes "S'di", qofte ky Mohim apo Pohim per egzistencen e Zotit, bie ne gremine plako, zgjedh ta jetosh jeten ne genjeshter. Mund te jesh i lumtur...ashtu sic je i lumtur kur pi i dor hashash dhe te rren menja se fluturon...por je i lumtur nen iluzion.

Nuk do shume mend dhe zgjuarsi te besosh ne egzistencen e Zotit mjafton ta lesh zemren e lire larg dyshimeve filozofike ateiste.
    Ktu jam dakort. Nuk do as mend as zgjuarsi te besosh ne egzistencen e Zotit.lol

Sa per dyshimet ateiste dhe zemren e lire, un s'kam dogma kunder fese se askujt, dmth urrejtje te pashpjegueshme ndaj nje feje te caktuar.
    Si shembull po te them qe ka pas nje periudhe para disa vitesh ne te cilen jam fal ne xhami gati perdite, kam mbajt Ramazan dhe kam lexu Kuranin...nga tradita me shum se nga zgjedhja personale. (Njeriu duhet te pranoje principet perpara dhe pastaj te zgjedhe fene, apo ta zgjedhi feja njeher (sic ndodh ne cdo vend te botes) dhe pastaj te mbroje principet, pasi e sheh veten te zene ne kurth?)

Kshuqe keto argumentat tuaja s'jan asgje e re per mu, i kam nigju shume here nga gojet e shum Imameve dhe hoxhallareve ne gjuhe te ndryshme po gjithmon me jan duk gjysmake.

Ajo "filozofia" per te cilen ti flet me urrejtje, te thash esht vlera me e larte e njeriut, qe feja esht munduar ta hedhe poshte...pra koncepti qe njeriu duhet te mundohet te kuptoje, por mos te pretendoje qe kupton ate qe s'mundet...pra te dije kufinjte e tij, por pa i vene kufi perpjekjeve.

Islami ka koncepte pozitive mbi dijenine, (Kerkojeni dijenine derisa te vdisni) po me kufinjte qe ve mbi te, keto koncepte kthehen ne paradokse absurde, si te thuash "I burgosuri esht I LIRE te beje xhiro lart e poshte neper qeli".

Gjith te mirat
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Ryder : 13-10-2004 mė 12:55

HUNDLESH Maska e altin55
    Anėtarėsuar
    01-02-2003
    Vendndodhja
    Vlore Al
    Postime
    1,324
    Citim Postuar mė parė nga Ryder
    Edhe une ketu jam dakort me ty me kete poshte.LOL

Un them qe s'di asgje mbi egzistencen e Zotit dhe jam i kenaqur ne injorancen time
    Tani jemi barazim
    Fillojme debatin ku e kemi lene.

S'me paske kuptu hic, nqs thu qe un dua te provoj qe Zoti nuk egziston.
    Nqs un pohoj qe Zoti nuk egziston vihem ne te njejten pozite me ty si fetar, qe thua qe Zoti egziston. Pra pretendoj te di dicka mbi Zotin apo c'faredo force tjeter universale.
    Un them qe s'di asgje mbi egzistencen e Zotit dhe jam i kenaqur ne injorancen time....persa i perket egzistences se Zotit injoranca esht pika me e afert nga e cila mund ti afrohesh te vertetes.
    Kur thua "S'di" je ne prag te gremines, por qendron lart me kembe ne toke....Edhe nje hap po te marresh pertej shprehjes "S'di", qofte ky Mohim apo Pohim per egzistencen e Zotit, bie ne gremine plako, zgjedh ta jetosh jeten ne genjeshter. Mund te jesh i lumtur...ashtu sic je i lumtur kur pi i dor hashash dhe te rren menja se fluturon...por je i lumtur nen iluzion.

Sa per dyshimet ateiste dhe zemren e lire, un s'kam dogma kunder fese se askujt, dmth urrejtje te pashpjegueshme ndaj nje feje te caktuar.
    Si shembull po te them qe ka pas nje periudhe para disa vitesh ne te cilen jam fal ne xhami gati perdite, kam mbajt Ramazan dhe kam lexu Kuranin...nga tradita me shum se nga zgjedhja personale. (Njeriu duhet te pranoje principet perpara dhe pastaj te zgjedhe fene, apo ta zgjedhi feja njeher (sic ndodh ne cdo vend te botes) dhe pastaj te mbroje principet, pasi e sheh veten te zene ne kurth?)

Kshuqe keto argumentat tuaja s'jan asgje e re per mu, i kam nigju shume here nga gojet e shum Imameve dhe hoxhallareve ne gjuhe te ndryshme po gjithmon me jan duk gjysmake.

Ajo "filozofia" per te cilen ti flet me urrejtje, te thash esht vlera me e larte e njeriut, qe feja esht munduar ta hedhe poshte...pra koncepti qe njeriu duhet te mundohet te kuptoje, por mos te pretendoje qe kupton ate qe s'mundet...pra te dije kufinjte e tij, por pa i vene kufi perpjekjeve.

Islami ka koncepte pozitive mbi dijenine, (Kerkojeni dijenine derisa te vdisni) po me kufinjte qe ve mbi te, keto koncepte kthehen ne paradokse absurde, si te thuash "I burgosuri esht I LIRE te beje xhiro lart e poshte neper qeli".

Gjith te mirat
    Une jam dakort deri diku me ty se te mos dish fare je me afer te vertetes se te dish gabim sepse njeriu qe sdi kur e degjon te vertetn e merr dhe e pranon kurse ai qe e ka mesuar gabim e kundershton me ato argumenta qe ka mesaur gabim.

Qe Zoti egziston sdo mend dhe zgjuarsi sepse ky eshte pranim qe i ben shpirti i njeriut kesaj egzistence prandaj te thashe ashtu dhe jo ne kuptimin qe budallai e pranon besimin ne Zot.Prandaj besoj se ketu je keqkuptuar sic mund te jem keqkuptuar une me barazimin.

Une nuk e di ne ckohe je futur ti ne fe dhe je falur por kam frike se ke qene ne kohen kur sapo ishte hapur feja dhe dituria fetare per fene islame propagndohesh nga disa pleq te mbetur ne egzistence mbas kohes se komunizmit dhe pervec qe skane pas dituri me i shpjeguar njerzit por kane ndikuar dhe per keq.Tani do te ishte e domosdoshme per ty ti hudhje nje sy forumit Komuniteti musliman vertet ka nje gjalleri diturie ne kete nenforum me tema te larmishme.

Per principet ato me duket se me mire formohen dhe merren nga feja Islame se ne cdo ideologji tjeter e cilka ka burime njerzore .Sepse midis principeve te verteta dhe ato te fese islame nuk ka kundershtime.

Asnjehere muslimanet se kane urryer "Dashurine ndaj diturise" perkufizim qe shpjegohet sot filozofia por ne kohen e platonit aristotelit filozofia ka pasur si perkufizim "Dashuria ndaj urtesise" duke futur brenda kesaj urtesie vetem diturine e vertete.Kurse sot filozofia perkufizohet si dashuria ndaj diturise pa theksuar ose kufizuar ke dituri behet fjale sepse brenda filozofise eshte futur dhe dituri e cila ska dobi njeriu perkundrazi i ka sjell atij probleme ne lidhje me shume kuptime.

njeriu duhet te mundohet te kuptoje, por mos te pretendoje qe kupton ate qe s'mundet...pra te dije kufinjte e tij, por pa i vene kufi perpjekjeve.
    Kjo sbie aspak ne kundershtim me Islamin perkundrazi ne islam egziston Ixhtihadi "perpjekja" e dijetareve per shume ceshtje .

Islami e motivon njeriu per te mesuar dhe ajeti i pare qe zbriti eshte fjala Ikra "lexo" Meso , studio per cdo gje .Islami dhe profeti i tij eshte sistemi me motivues per te mesuar njeriun.Per kete profeti Muhamed a.s thote ne nje hadith.

Profetet nuk kane lene as pasuri as dirhem por ata kane lene dituri dhe kush ka mundesi ta marre sa me shume .Shembulli i dijetarit me njeriun e thjeshte eshte si shembuli i diellit me planetete e tjere.Per dijetarin luetet cka ne qiej dhe dhe ne toke.
    Shume e shume hadithe te cilat i motivojne muslimanet per te mesuar.

Kuptimi i racinalizimit dhet te kuptohet mire .Sepse njeriu duhet te jete i racionalizuar ne forimimin e koncepteve dhe te menduarit dhe jo ne konceptin e mesimit qofte dhe nje diturie te kote.
    Pra nese nje njeri e di qe njeriu e ka krijuar Zoti ska ndonje gje nese ai meson teorine e darvinit dhe mynyrat e e te argumentuarit qe ka ai per kete gje.
    Une jam musliman dhe lexoi per krishterimin .

Pikerisht ky racionalizem eshte te fiksuarit ne te verteten ne koncepte dhe mendime.Dhe kush nuk e ka kete eshte shume kontardiktor me veten e tij.Pra kuptoje mire racionalizimin qe Islami ka si rregull per njeriun.Pra ka lidhje me te menduarit tend dhe konceptet ne mynyre qe mos ndikohesh nga dituria e cila e ka emrin dituri e pavertete ose injorance.

Psh shume njerez kane koncepte te gabuara ne lidhje me lirine e njeriut.Disa mendojne se liria eshte e njeriut deri ne ate pike sa njeriu te shakatarroje dhe veten e tij vetem per nje kenaqesi iluzionare qe i jep ajo.Pra pijne droge nen emrin e shijimit te lirise.

Muslimani mund ti studijoje dhe ti mesoje keto koncepte por jo ti privatizoje keto koncepte ne koken e tij duke i quajtur te mira.Pra per kete racionalizim behet fjale ne qeli.
    Besoj se me ke kuptuar .Gjithe te mirat Ryder.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga altin55 : 18-10-2004 mė 15:32
    SUKSESI ME I MADHE QE NJERIU MUND TE ARIJ NE KETE JETE! ESHTE BINDJA NDAJ ALLAHUT TE MADHERUAR

i/e regjistruar Maska e amaro
    Anėtarėsuar
    21-02-2003
    Vendndodhja
    NenToke
    Postime
    242
    sunriser you rule man!!! ktu ne forum sa here qe hapen tema fetare "besimtaret" jane gati per "love share" tipa si kto moren guximin dhe e kthyn filmin "matrix" qe ishte filmi me ateist ne bote ne film me fetar qe kam pare ndonje here ku filozofia dhe faktet u zevenddesuan me efekte super moderne, i vune edhe emrin -revolutions- shit can happen!
    ateist jam per kto arsye e shume te tjera nje grup njerzish qe te imponoje mendiment dhe zotin e tyre marrin parasysh cdo rruge qe nga lufta e deri tek mashtrimet dhe lyerja e syve.
    chose the pill!!
    Money Makes Man act Funny

Perjashtuar Maska e Ryder
    Anėtarėsuar
    24-06-2002
    Postime
    1,160
    Citim Postuar mė parė nga altini55
    Une jam dakort deri diku me ty se te mos dish fare je me afer te vertetes se te dish gabim sepse njeriu qe sdi kur e degjon te vertetn e merr dhe e pranon kurse ai qe e ka mesuar gabim e kundershton me ato argumenta qe ka mesaur gabim.
    Po mundesine qe te jesh ti ai personi qe e di gabim dhe qe kundershton me argumenta mekanike te gabuara dhe un te jem ai personi qe e pranon padijenine e tij dmth esht me afer te vertetes, e pranon?
    S'po them te thush qe je gabim, po per hir te debatit demokratik te pranosh mundesine qe mund te jesh gabim. (me qellim qe te pohosh thenjen qe ke then me lart ne praktike dmth)

HUNDLESH Maska e altin55
    Anėtarėsuar
    01-02-2003
    Vendndodhja
    Vlore Al
    Postime
    1,324
    Po mundesine qe te jesh ti ai personi qe e di gabim dhe qe kundershton me argumenta mekanike te gabuara dhe un te jem ai personi qe e pranon padijenine e tij dmth esht me afer te vertetes, e pranon?
    S'po them te thush qe je gabim, po per hir te debatit demokratik te pranosh mundesine qe mund te jesh gabim. (me qellim qe te pohosh thenjen qe ke then me lart ne praktike dmth)
    Te mohosh te verteten do thote qe sdi dhe te pohosh te verteten nuk do te thote se di gabim.

147. E vėrteta ėshtė nga Zoti yt, pra kurrsesi mos u bėn nga ata qė dyshojnė.

Une kur flas ose flas me te drejte ose me mire me pelqen te hesht sesa tia fus kot ose pa argumente.Kam dy dite qe me ka rene biseda me dy njerez ateiste .Njeri besonte ne diellin si Zot sipas mitologjise greke dhe sepse dielli ishte ndihmes i jetes ne toke kurse tjetri Zot te tij kishte punen dhe leket.Te dy keto e mohonin Zotin megjithese mohimi i tyre shpesh here binte ne kundershtim me theniet e tyre .

Ryder ajo qe dua te thksoj me debatin demokratik me ty eshte se
    Zoti nuk shikohet me sy sepse syri jone eshte i krijuar per te shikuar gjera normale dhe me kapacitet te kufizuar por Zoti ka lene vepra madheshtore per te cilat njeriu te meditoje dhe me ane te tyre duke pare mrekullite , harmonite dhe perfeksionin e veprave dhe krijimeve te Zotit te indetifikoje se Krijuesi i tij eshte madheshtor dhe mjaft i njohur per gjithcka.

164. Ėshtė fakt se nė krijimin e qiejve e tė tokės,ndėrrimin e natės e tė ditės, tė anijes qė lundron nė det qė u sjell dobi njerėzve, nė atė shi qė e lėshon All-llahu prej sė larti e me tė ngjall tokėn pas vdekjes sė saj dhe pėrhapė nė te nga ēdo lloj gjallese, nė qarkullimin e erėrave dhe reve tė nėnshtruara mes qiellit e tokės, (nė tė gjitha kėto), pėr njė popull qė ka mend ka argumente.

Shikimi ne krijim

Ėshtė fakt se nė krijimin e qiejve e tė tokės,

Ne kete ajet te kuranit Zoti i terhek vemdnejn njerzve duke i thene qe kushdo qe hulumton dhe veshtron Krijimin e qijve dhe tokes ti milionave yjeve qe rrotullohen ne galkatika te ndryshme dhe nuk perplasen te nje rendi shume te sakte te krijimit te tyre po keshtu planetet rreth tokes nuk kane jete kurse toka ka jete ka uje ka bime kafshe ka shtrese ozoni ka gjithcka qe i nevojitet njeriut e gjithe kjo ryder nuk eshte rastesi sikurse nuk eshte rastesi ndertimi i nje pallati i cili deshmon se punetoret e kane ndertuar ate dikur megjithese sot ti dhe une nuk e shikojme ato.

Po keshtu Zoti i ben thirrje njeriut qe pervec ne shikimin e krijesave te shikojne dhe ne Ligjet e krijimit.-

ndėrrimin e natės e tė ditės, tė anijes qė lundron nė det qė u sjell dobi njerėzve

Pra ne ligjet e krijimit ose ligjet natyrorwe ose ligjet kozmologjike.Eshte nje gur i vogel e hudh ne uje dhe ai zhytet kurse nje anije shume e madhe rri siper detit pa u zhytyr por perkundrazi e mban njeriun dhe paisjet e tij.E ka bere diten me dite nate qe diten njeriu te punoje e naten te pushoje.

Shikimi ne Miresite e Zotit qe i sjell njerzimit me ane te krijesave te tij.-

nė atė shi qė e lėshon All-llahu prej sė larti e me tė ngjall tokėn pas vdekjes sė saj dhe pėrhapė nė te nga ēdo lloj gjallese, nė qarkullimin e erėrave dhe reve tė nėnshtruara mes qiellit e tokės

Shikoje shiun si bie pike pike pse nuk qe rastesi te binte i gjithe menjehere cdo ti bente njeriu bimesise ose tokes por bie pike pike si meshire per njerzit.Shiko pak se nga i njeti uje dhe nga e njeta toke kemi shumellojshmeri frutash, perimesh ,druresh qe i sherbejne njeriut pse nuk qe rastesi qe te gjitha keto te ishin te ishin vetem nje lloj fruti ose druri meqe ushqimi (toka dhe uji) jane po te njejte.Shikoji pak ererat si levizin sikur dikush i luan me dore dhe i cojne rete aty ku ka nevoje per uje.Pra nuk rrine siper detit por shkone ne shkretetire etj si keto ka shembuj plot keto nuk jane rastesi por tregojne per perkujdesesin e tyre.

Shiko sa miliona miresi Zoti i ka sjelle njeriut duke filluar qe ne trupin e tij me te cilin ti rfle gjume dhe zemra jote punon kurse doren tend nuk mund ta luash kur je ne gjume sepse truri dhe zemra jane jashte vullnetit tend si njeri ndryshe nga dora.Kjo tregon varesine tende nga Ai qe i ka ne dore pjeset e trupit tend dhe i ka vene ligje qe ato te fuskionojne pavarsisht nese ti je ne gjume apo zgjuar.
    Po keshtu ne mikrobakterie e vogel te shkatarron ty si njeri e pse duhet me qene mendjemadh kur nje mikrob i vogel nese te hn ne trup te shkatarron te gjithe ate fuqine qe njerzit sot mburren dhe ia kushtojne te mirat e tyre kesaj fuqie qe burimin e saj e ka nga ligjet qe Zoti ka krijuar per njeriun.Eshte nje sitem imunitar qe me radaret e tij sinjalizon rruazat e kuqe te gjakut dhe ato te bardha per lufte kunder ketij bakterie ose mikrobi i cili kercenon trupin tend.Pra mijera fije radaresh te cilat jane ne cdo kohe ne gadishmeri per te mbrojtur trupin tend te cilat jane ne gadishmeri te ruajne ty dhe trupin tend ne cdo sec te jetes tende dhe pavarsisht se ti je ne gjume i komandon apo jo ato bejne punen e tyre duke iu neshtruar ligjeve te Fuqiplotit.A te jete kjo thjesht nje rastesi? Se besoj kjo mrekulli dhe harmoni kaq e bukur te jete thjesht rastesi.Po pse duhet ta ruajne trupin tend keto radare trupore imunitare nga semundjet? Per te vetmin qellim qe ky trup i jot ka nje mision mision per te cilin Zoti ia ka nenshtruar cdo njeriu nga kafshet planetet bemet , diellin henen, ujin ajrin natyren , dhe e ka bere njeriun shfrytezuesin e tyre dhe e ka ngritur ne shkallen me te larte te krijesave.Kurse njeriu thote Zoti im eshte puna ose leku dhe e ul veten e tij ne graden e nje kafshe qe gjithe jeten punon .Ja pse se ka prejardhjen njeriu nga majmuni sepse nuk eshte majmuni kafsha me e mire ose me e bukur po pikerisht vete llogjika dituria dhe vllneti te cilat nuk egzistojne tek kafshet te cilat veprojne me instikt e dallojne njeriun nga kafsha dhe i tregojne atij se Ka nje Zot madheshtor qe te ka dhen mendjen dhe diturine dhe fuqine per ta falenderuar dhe adhuruar ate dhe mos jesh kryenec kur nje mikrob i vogel te shkatarron dhe te semur dhe ndoshta nje dite edhe te shkakton vdekjen e cila sikurse cdo gje ne kete bote e ka lidh Zoti me shkaqe natyrore.

Ryder po te shikosh tek idhujt ka tjeter gje idhujt i shikon por nuk shikon veprat e tyre dhe krijmet e tyre.Kurse Zotin nuk e shikon por shikon veprat dhe krijimet e e tij.
    Per te mohuar dicka duhet te jesh i sigurte se ne gjithesine qe ti je nuk egsiton.A mos ti a ndonje tjeter e beri kete dhe doli me mendimin se meqe kerkova gjithesine dhe nuk e pashe Zotin atehere nuk ka Zot.Kurse per te pohuar dicka(Egsitencen e Zotit) Mjafton nje shembull nje krijese nje njeri nje profet i cili e verteton kete sepse nuk ka mundesi qe gjithesia te jete rastesi dhe kjo rastesi te mos jete e krijuar prej askujt.Padyshim qe pallati deshmon per punetorin ose inxhinierin dhe gjithesia (toka dhe qiejt) deshmojne per Krijuesin.

Une kur flas flas me teorema dhe jo me hipoteza prandaj sbesoj se jam une gabim per egzistencen e Zotit sikrse nuk jam gabim qe besoj se ka nje gjithesi te krijuar ne persosmeri.Vete njeriu deshmon per egzistencen e Zotit.Vete frika qe ka njeriu ndaj Zotit ne raste te veshtira ose lutja drejtuar atij tregon natyren e origjines shpirterore te njeriut qe beson ne Zotin.Pse nuk thote o mal o koder ku bie njeriu keq.Po e di megjithese me goja e mohon se Ka Zot porse ideologjite dhe mendime te kota i kane futur dyshime.

147. E vėrteta ėshtė nga Zoti yt, pra kurrsesi mos u bėn nga ata qė dyshojnė.

pėr njė popull qė ka mend ka argumente.

Megjithate debati eshte shume me gjere se kjo teme.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga altin55 : 22-10-2004 mė 16:32

Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •