Close
Faqja 9 prej 11 FillimFillim ... 7891011 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 81 deri 90 prej 103
    Maska e *Babygirl*
    Anëtarësuar
    06-07-2006
    Vendndodhja
    Local Disk :D
    Postime
    910
    Ehhh kemi kohe boll qe te rrim ne martese ta shfrytzojme rinin njeher
    Mos jeto pa buzëqeshur...sepse dikush në këtë botë jeton nga buzëqeshja jote ...!

Larguar.
    Anëtarësuar
    30-11-2004
    Postime
    1,506
    Citim Postuar më parë nga Fiori Lexo Postimin
    Ka të divorcuar dhe te divorcuar. Të divorcuarit e 'stazhionuar' janë njerëz që nuk kanë mësuar ndonjëherë nga gabimet e tyre e as kanë për të mësuar. Si të tillë nuk mund të merren si shëmbuj, madje as nuk ja vlen ti llogarisësh për gjëra kaq madhore siç është martesa.

Unë do thoja 'provojeni' dhe atëherë mund të flisni dhe të jepni mendime, jam e sigurt se do ndryshoni mëndje në lidhje me ato që keni lexuar e që keni dëgjuar, e që kujtoni se janë të vërteta në lidhje me martesën...
    Well, kjo ideja qe "martohu njehere e pastaj eja flasim", nuk me ngjet dhe aq.

Ca gjera jane dhe me nuhatje, me instinkt. Nuk kemi nevoje te veme doren mbi pllaken e gatimit per te pare nese eshte e nxehte apo jo. Mjafton te jemi pak te kujdesshem dhe ta mbajme doren te pakten nja dy cm siper pllakes. Diçka e nxehte e tregon veten, gjithsesi .

Gjithashtu, per te pare nese nje spec te djeg shume ose jo, ate e afrojme tek maja e gjuhes dhe jo ta fusim kelltuq ne goje, symbyllur. (sorry, do kisha vene ketu nje ikone me dy sy te mbyllur, por nuk paska, po mjaftohem me nje, e pastaj ua nderrojme vendet).

Te kthehemi tek Cupke_pe_Korçe. Aluzioni i saj eshte krejt me vend dhe duhet germuar mire.

Martesa, shpesh, eshte shpenzim kohe per njerin, ngaqe njerezit e sotem kane prirje te martohen per ate "te ashtuajturen" dashuri.

OK, me duket se ketu ka goxha per te folur. Dashuria, nje karrem ? Maybe, maybe... Cupka prek aty ku dhemb dhembi. Po sikur dashuria te ishte nje iluzion ? E kam fjalen per dashuri te "perjetshme" dhe jo per dashuriçka kalimtare pa te neserme.

Persa me perket mua, kam menduar dhe mendoj gjithmone qe martesa eshte nje pakt besnikerie, nje beselidhje. Jo per te luftuar Turqit por thjesht nje angazhim per t'u çiftosur sa me mire.

Nje shembull nga mekanika. Te marrim nje ingranazh. Nje ingranazh eshte perputhja e dy rrotave. Dhembet e njerit çiftezohen me hapesirat ndermjet dhembeve te tjetrit, dhe anasjelltas. Jo gjithmone ka ingranim, jo gjithmone dhembet gjejne folete e tyre. Duhet nje kusht i cili eshte ky :

Per te pasur nje ingranim korrekt, eshte e nevojshme qe modulet e tyre te jene te njejta. Por ç'eshte moduli ? Moduli eshte raporti i diametrit te rrotes me numrin e dhembeve.

Shembull konkret :

Nje rrote me diameter 100 cm dhe me 20 dhembe (moduli = 5) mund te çiftezohet me nje rrote me diameter 80 cm dhe me 16 dhembe (moduli = 5). Ndryshe, ska çiftezim.

Shembull konkret nga jeta (jane veçse menyra ilustrimi, nuk ka asgje te vertete ne keto, mos keqkuptoni)

zzzz... provon te çiftezohet me Fiorin.

zzzz... ka permasa te tilla : nuk eshte shume i pashem, jo fort i zgjuar, pa shkolle, dhe pa para. Por ka familje te mire, nje vella i punon ne kryeministri.
    Mund te themi qe zzzz... nuk ka permasa te medha, me perjashtim te ketij vellait qe mund t'ia rrise diametrin.
    Por zzzz..., nuk ka dhe shume dhembe, dmth nuk pi asgje : alkol, duhan, droge, muzike hard-rock dhe chat neper forume.

Raporti diameter/nr. dhembesh eshte, le te themi keshtu : i pranueshem, por me rezerva.

Fiori ka keto permasa : eshte e zgjuar, e pashme, e gjate, me shkolle, me pune te mire dhe e fiton mire jeten e vet.
    Mund te themi qe Fiori ka permasa te medha, dmth nje diameter per t'u lakmuar dhe jo ne doren e gjithkujt.
    Por Fiori, nga ana tjeter, ka dhe shume dhembe : ajo kerkon nje djale te pashem, te gjate, te zgjuar, me pune te mire, por pa para (kjo nuk ka rendesi per Fiorin)

Raporti diameter/nr. dhembesh eshte : e lakmuar nga te tjeret, por me njefare rezerve (frika, etj.)

Atehere, çfare gjasash ka qe te ndodhe ky çiftezim ? Ne pamje te pare, zero !

Por te mos ngutemi. Vertete qe zzzz... ka permasa te vogla, por ai nuk ka dhe shume dhembe, dhe nga ana tjeter, vertete qe Fiori ka permasa te medha, por ajo ka dhe shume dhembe, ndaj modulet e te dyve duket qe perafrohen.

Atehere, ne nje rast ideal si ky, çiftezimi mund te behet, por njera rrote do te jete shume e madhe (Fiori), dhe tjetra shume e vogel (zzzz...), dhe dhembet e zzzz... vetem sa do te pesojne peshen e dhembeve te Fiorit, megjithese zzzz... do te jete shume i kenaqur ngaqe permasat e tij jane te vogla dhe kenaqen me pak.

A ka jetegjatesi ky çiftezim ? Aq sa kane dhe çiftezimet e ingranazheve te verteta, derisa ato te gerryhen dhe brehen, dhe hahen dhe hollohen. Nqs kane qelluar material i forte (psh, prodhim suedez), çiftezimi reziston, nqs kane qelluar material i dobet (psh, prodhim elbasani), atehere dhembet e zzzz..., meqe jane me te paket , do t'u bjere te hollohen me shpejt se te Fiorit, dhe pas ca kohes, shpallet divorci.

zzzz... ka ngelur pa dhembe, kurse Fiorit vetem sa i jane ngrene pak. zzzz... e ka te veshtire te ngulet gjekundi tjeter, Fiori do te gjeje menjehere nje rrote tjeter.

Perfundimisht, ruani dhembet, eshte kapitale per martesen.

Administratore Maska e Fiori
    Anëtarësuar
    27-03-2002
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    3,016
    haha : ) Sa kam qeshur, per dhembet e medhaja me shume lol

Me ke keqkuptuar pak...nuk e kisha fjalen provojeni dhe pastaj flisni u dogjet s'u dogjet. Por mendoj se vetem nje njeri qe eshte djegur/ngrohur/ftohur mund te jape keshilla per martesen. Keshtu ne ajer se tani 'njerzit' martohen per keto arsye e se dje martoheshin per te tjera, me duken pak hamendje. Njerzit jane shume te ndryshem, vetem ne familjen time kam aq shume shembuj te kundert ne lidhje me martesen sa po te filloja te jepja mesataren e asaj cfare ndodh sot ne Bote duke u nisur nga pervojat dhe shembujt qe kam njohur do ju kisha bere rremuje te tereve.

'Njerzit e sotem kane prirje te mos martohen fare, pikerisht sepse rrine vrasin mendjen mbi historite e ingranazheve '

bubbly
    Anëtarësuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    Citim Postuar më parë nga zzzz... Lexo Postimin
    Well, kjo ideja qe "martohu njehere e pastaj eja flasim", nuk me ngjet dhe aq.

Ca gjera jane dhe me nuhatje, me instinkt. Nuk kemi nevoje te veme doren mbi pllaken e gatimit per te pare nese eshte e nxehte apo jo. Mjafton te jemi pak te kujdesshem dhe ta mbajme doren te pakten nja dy cm siper pllakes. Diçka e nxehte e tregon veten, gjithsesi .

Gjithashtu, per te pare nese nje spec te djeg shume ose jo, ate e afrojme tek maja e gjuhes dhe jo ta fusim kelltuq ne goje, symbyllur. (sorry, do kisha vene ketu nje ikone me dy sy te mbyllur, por nuk paska, po mjaftohem me nje, e pastaj ua nderrojme vendet).

Te kthehemi tek Cupke_pe_Korçe. Aluzioni i saj eshte krejt me vend dhe duhet germuar mire.

Martesa, shpesh, eshte shpenzim kohe per njerin, ngaqe njerezit e sotem kane prirje te martohen per ate "te ashtuajturen" dashuri.

OK, me duket se ketu ka goxha per te folur. Dashuria, nje karrem ? Maybe, maybe... Cupka prek aty ku dhemb dhembi. Po sikur dashuria te ishte nje iluzion ? E kam fjalen per dashuri te "perjetshme" dhe jo per dashuriçka kalimtare pa te neserme.

Persa me perket mua, kam menduar dhe mendoj gjithmone qe martesa eshte nje pakt besnikerie, nje beselidhje. Jo per te luftuar Turqit por thjesht nje angazhim per t'u çiftosur sa me mire.

Nje shembull nga mekanika. Te marrim nje ingranazh. Nje ingranazh eshte perputhja e dy rrotave. Dhembet e njerit çiftezohen me hapesirat ndermjet dhembeve te tjetrit, dhe anasjelltas. Jo gjithmone ka ingranim, jo gjithmone dhembet gjejne folete e tyre. Duhet nje kusht i cili eshte ky :

Per te pasur nje ingranim korrekt, eshte e nevojshme qe modulet e tyre te jene te njejta. Por ç'eshte moduli ? Moduli eshte raporti i diametrit te rrotes me numrin e dhembeve.

Shembull konkret :

Nje rrote me diameter 100 cm dhe me 20 dhembe (moduli = 5) mund te çiftezohet me nje rrote me diameter 80 cm dhe me 16 dhembe (moduli = 5). Ndryshe, ska çiftezim.

Shembull konkret nga jeta (jane veçse menyra ilustrimi, nuk ka asgje te vertete ne keto, mos keqkuptoni)

zzzz... provon te çiftezohet me Fiorin.

zzzz... ka permasa te tilla : nuk eshte shume i pashem, jo fort i zgjuar, pa shkolle, dhe pa para. Por ka familje te mire, nje vella i punon ne kryeministri.
    Mund te themi qe zzzz... nuk ka permasa te medha, me perjashtim te ketij vellait qe mund t'ia rrise diametrin.
    Por zzzz..., nuk ka dhe shume dhembe, dmth nuk pi asgje : alkol, duhan, droge, muzike hard-rock dhe chat neper forume.

Raporti diameter/nr. dhembesh eshte, le te themi keshtu : i pranueshem, por me rezerva.

Fiori ka keto permasa : eshte e zgjuar, e pashme, e gjate, me shkolle, me pune te mire dhe e fiton mire jeten e vet.
    Mund te themi qe Fiori ka permasa te medha, dmth nje diameter per t'u lakmuar dhe jo ne doren e gjithkujt.
    Por Fiori, nga ana tjeter, ka dhe shume dhembe : ajo kerkon nje djale te pashem, te gjate, te zgjuar, me pune te mire, por pa para (kjo nuk ka rendesi per Fiorin)

Raporti diameter/nr. dhembesh eshte : e lakmuar nga te tjeret, por me njefare rezerve (frika, etj.)

Atehere, çfare gjasash ka qe te ndodhe ky çiftezim ? Ne pamje te pare, zero !

Por te mos ngutemi. Vertete qe zzzz... ka permasa te vogla, por ai nuk ka dhe shume dhembe, dhe nga ana tjeter, vertete qe Fiori ka permasa te medha, por ajo ka dhe shume dhembe, ndaj modulet e te dyve duket qe perafrohen.

Atehere, ne nje rast ideal si ky, çiftezimi mund te behet, por njera rrote do te jete shume e madhe (Fiori), dhe tjetra shume e vogel (zzzz...), dhe dhembet e zzzz... vetem sa do te pesojne peshen e dhembeve te Fiorit, megjithese zzzz... do te jete shume i kenaqur ngaqe permasat e tij jane te vogla dhe kenaqen me pak.

A ka jetegjatesi ky çiftezim ? Aq sa kane dhe çiftezimet e ingranazheve te verteta, derisa ato te gerryhen dhe brehen, dhe hahen dhe hollohen. Nqs kane qelluar material i forte (psh, prodhim suedez), çiftezimi reziston, nqs kane qelluar material i dobet (psh, prodhim elbasani), atehere dhembet e zzzz..., meqe jane me te paket , do t'u bjere te hollohen me shpejt se te Fiorit, dhe pas ca kohes, shpallet divorci.

zzzz... ka ngelur pa dhembe, kurse Fiorit vetem sa i jane ngrene pak. zzzz... e ka te veshtire te ngulet gjekundi tjeter, Fiori do te gjeje menjehere nje rrote tjeter.

Perfundimisht, ruani dhembet, eshte kapitale per martesen.

O zzzzz , qe u ziffffsh ti , ( i think i know u lol )

sa bukur ma krahason martesen ti me ingranazhet ? Po prandaj ty ingranazhit me dhembe te mprehte dhe te medhenj te takon te gjesh ingranazhin tjeter me material te forte ... qe sa here tja ngulesh dhembet ti , ajo te te rezistoje ty dhe kohes .

martesa , dhe ta zgjat jeten .. po dhe ta shkurton ... varet nga ingranazhet pra . lol

Salut Zzzzzz . lol

Trazuar nen qiellin blu Maska e Blue_sky
    Anëtarësuar
    29-05-2004
    Postime
    2,300
    Citim Postuar më parë nga Darius Lexo Postimin
    Martesa te zgjat jeten? Nahhhhhh

Deduktim i ndonje beqari te stazhionuar...
    Hahahahaha!
    Jo,jo, Darius, ky eshte deduktim i ndonje te martuari qe mundohet t'i mbushe mendjen vetes te qendroje i martuar Beqaret ia ndjejne lezetin beqarllekut
    Kam vetem nje limit: qiellin!

don't bother me Maska e Apollyon
    Anëtarësuar
    07-11-2007
    Vendndodhja
    periferi
    Postime
    8,589
    Poshte martesa me te gjitha format e saj, staliniste-leniniste-hrushoviane..

lol
    There is no never ending banquet under the sun. All good things must come to an end.

jom mo i bukri katunit Maska e TikTak
    Anëtarësuar
    26-04-2005
    Postime
    1,633
    martesa o none o none. you wake up she's there you go to sleep she's there you go to the kitchen she's there you go whatever

un jom me ate qi tha pinkja ta shkurto jeten

posht martesa roft qefi hhahahahahahah
    no glove no love

http://www.ganoweb.com Maska e Shpirt Njeriu
    Anëtarësuar
    30-09-2002
    Vendndodhja
    Ne toke sepse ne HENE per fat te keq nuk arrita dot
    Postime
    1,869
    Edi qe jam nismetari temes,por nuk do te thote qe jam i martuar mos i keqkuptoni gjerat
    You are the master of your fate...You are the captain of your soul...

Citim Postuar më parë nga Darius Lexo Postimin
    Martesa te zgjat jeten? Nahhhhhh

Deduktim i ndonje beqari te stazhionuar...
    Citim Postuar më parë nga Blue_sky Lexo Postimin
    Hahahahaha!
    Jo,jo, Darius, ky eshte deduktim i ndonje te martuari qe mundohet t'i mbushe mendjen vetes te qendroje i martuar Beqaret ia ndjejne lezetin beqarllekut
    Per ibret i bije ne te dyja rastet ...

Faqja 9 prej 11 FillimFillim ... 7891011 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •