Close
Faqja 5 prej 17 FillimFillim ... 3456715 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 164
    Faleminderit adibela. Me vjen mire qe keto tema terheqin lexues dhe jane te kendeshme. Qellimi im eshte jo thjesht percjellja e informacionit tek lexuesit e forumit por edhe per te pare shkallen e interesit qe ka per lexuesin shqiptar ne lidhje me fenomene te tilla. Po ashtu me pelqejne dhe replikat qe bejme dhe mendimet qe ndajme me njeri tjetrin. Ke permendur aty Eksperimentin e Filadelfias dhe meqe te ka ngjallur interes, ne kete forum une kam hapur nje teme per ate ngjarje dhe mund ta lexosh duke klikuar ketu: Eksperimenti i Filadelfias. Rruga per ne botet e tjera...

Kalofsh mire.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    02-03-2006
    Postime
    2

wow

Darius, jane shume interesante materialet e paraqitura po qe mua personalisht me fusin pak friken. Te shembin gjithe mendimet per boten e universin me te cilat jemi rritur. Gjithnje kam menduar se ufo-t ekzistojne por fakti qe qeveria amerikane ben shume eksperimente sekrete dhe ka arritur ne nje nivel suprem me ben te imagjinoj ca luftra te boteve. Ndoshta jam une pak naive ose ndoshta jane ca gjera shume me te medha se ne dhe qe smund ti shpjegojme dhe frika eshte reagimi normal per kedo qe i degjon e i beson. Do te doja mendimin tend dhe te Era ! per kete.
    Faleminderit

Little_kitty sje aspak naive. Thjesht je me open minde se shume te tjere qe te rrethojne dhe nga kjo ste vjen asnje e keqe po me shume nivel awareness. Lexo ne kete nenforum se ka shume tema te hapura per fenomene te tilla. Sa me shume qe lexon aq me shume te hapen syte dhe ndonese me rezerva fillon dhe i percepton ndryshe gjerat. Per te filluar mund te te sugjeroj kete teme: Lufta Dulces

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    21-02-2006
    Postime
    48
    Mendoj se sot me zhvillimin e teknologjise fare mire mund te vendosen kamera te ndryshme ne cdo pozicion te nje anije dhe mund te shikohet live gjithcka qe ndodh. Nuk e di por une jam shume skeptik ndaj te tilla anomalish. Megjithate te falendoroj Darius per vullnetin dhe shkrimet tere pasion qe pasqyron ne forum.

i/e regjistruar Maska e Bani gjk
    Anėtarėsuar
    06-01-2005
    Postime
    550
    Un personalisht besoj qe ky trekendsh eshte diqka sekret i tokes !
    Deri me tani i kam par pes emisjone dokumentar, lidhje me ket trekendshin,dhe i kam ne Pc ...
    Aty shum shkenctar shum meterolog etj flasin lidhje me ket tem, por as kush nuk din te jap nje pergjegje sakt sisht, te gjith thon per mendimin tim !!!
    Kshtu qe edhe un po them per mendimin tim, siq kan then shumica e shkenctarve se ky trrekendsh eshte sekret i tokes.
    Ka shansa qe edhe ndoshta e dijin se qfar ndodh ne at trekendsh, por ja qe nuk don me na trregu, kush e din !!!!

Po keshtu qendrron puna edhe me Ufo, un besoj qe ka, dhe qe shkenca ka shum argumente per ufo, por nuk don ta shpall nje her per nje her, nuk e di pse?
    Keshtu kan then shum gjeneral te Amerikes, qe kan te bejn me ket pun.
    Zoti e din me se miri se qka ka ne tok dhe qka ka ne qiej.

pirg hologramesh Maska e Inteligjentja
    Anėtarėsuar
    08-10-2005
    Vendndodhja
    Ne kontinentin e Kurrkundit
    Postime
    862
    Shoh qe tema eshte konsumuar disi ndaj po jap mendimin tim duke shpresuar qe te mos jete i pereseritutr.
    Me sa kam lexuar une (tek gazeta ime e preferuar "E Panjohura" ) shume ide jane dhene mbi kete trekendesh. Eshte e verrtetuar se njerezit aty "zhduken" [por ka shume shkencetare qe mendojne se keta njerez mund te trensferohen ne nje dimension te katert te panjohur. Arsyeja per kete eshte se trupat e te perpireve ne kete trekndesh famekeq nuk jane gjendur. Ka edhe nga ata me me imagjinate qe mendojne se trekendeshi eshte vendi bosh qe ka lene Atlantida , kontinenti i zhdukur nga faqja e dheut mijera vjet me pare.Atlantida (ende nuk eshte provuar qe ekzistonte realisht) pershkruhej kryesisht nga poetet e kohes si nje vend i mrekullueshem , ku inteligjenca e njerezve ishte shume e larte, zhvillimi ishte i paimgjinueshem e nga dita ne dite gjithe ky qytetrim u zhduk nga nje termet qe fundosi te tere kontinentin. Po e le me kaq tashti se nuk dua t'ia merzis.

Pak a shume Teorite kryesore rrahin ne kete pike, pra qe trekendeshi eshte nje fenomen i mbetur nga ajo qe ndodhi me Atlantiden. Vetem se per kete te fundit teorite kane evoluar shume dhe nuk flitet me per nje fatkeqesi natyrore por per dicka te shkaktuar nga vete njeriu. Pra duke gjykuar nga fenomenet elektromagnetike qe ndodhin ne trekendesh si dhe duke shtuar gjithe hipotezat mbi kalimin ne nje dimension ose realm tjeter, ka filluar te supozohet me force qe Atlantidasit me zhvillimin e tyre te madh "u ngaterruan" me forcat e natyres duke shkaktuar prishjen e balancave natyrore dhe si rrjedhoje shkaterrimin e kontinentit te tyre. Teorite jane te shumta por ato i perkasin temes per Atlantiden qe eshte e hapur ne kete forum dhe nuk dua ta perzjej me kete teme.

Manitu Maska e kiniku
    Anėtarėsuar
    08-07-2005
    Vendndodhja
    Mos tė na vijė cudi se cdo frymor nga vete natyra priret tė kerkoj ushqim; Lukreci
    Postime
    869
    ...

Citim Postuar mė parė nga Darius
    Ou?? Po kush qenkan keta shkenctare qe e paskan zgjidhur misterin dhe ku eshte ky informacion sepse 3 dite me pare ne simpoziumin e Fenomeneve te Pashpjeguara ne Las Vegas te organizuar nga Smithsonian Institute, fenomeni i Trekendeshit te Bermudes u konsiderua edhe nje here si misteri me i madh i te gjitha koherave dhe me i pashpjegueshmi sot per sot nga shkenca.

Ou?!!! Edhe unė kujtoj se misteri i trėkėndshit tė bermundeve ėshtė zgjidhur. Bile, ka dekada. Dihet shumė mirė ku shkojnė anijet\avionet e humbur, dihet procesi se si bėhėt kjo, krejt cka ėshtė mbetur tė zbulohet ėshtė se cka e shkakton kėtė proces. Nuk ka tė bėjė asgje me udhetime nėpėr kohe e dimensione, mjegulla e fenomene tė paspjegueshme.

Nuk ėshtė se sa lexon, por cfare lexon.

Tregimet tuaja, Mr Darius, janė filma vizatimor.

...
    Where have all the good men gone
    & where are all the gods?

i/e regjistruar Maska e Bani gjk
    Anėtarėsuar
    06-01-2005
    Postime
    550
    Kiniku mbasi ti paske infermacjone per ket trekendsh, a ke ateher mundesi te na trregosh se ku po shkojn anijet dhe avijonet, se un deri tash kam par kater emisjone dokumentar ne TV lidhje me trekendshin, dhe aty lloj lloj shkenctaresh flistin plus metorolog dhe fizikant , dhe as kush nuk dinte te jepte nje shpjegim komplet lidhje me ket trekendsh, te gjith than ne fjal " Ky eshte nje send i pa shpjegushem deri me tani"
    Kshtu qe din ti diqka ma teper urdhro trregona se met vertet jo vetm mu qe me intereson por gjith botes ju intereson nje gje e till.

Paq

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar mė parė nga kiniku
    ...

Ou?!!! Edhe unė kujtoj se misteri i trėkėndshit tė bermundeve ėshtė zgjidhur. Bile, ka dekada. Dihet shumė mirė ku shkojnė anijet\avionet e humbur, dihet procesi se si bėhėt kjo, krejt cka ėshtė mbetur tė zbulohet ėshtė se cka e shkakton kėtė proces. Nuk ka tė bėjė asgje me udhetime nėpėr kohe e dimensione, mjegulla e fenomene tė paspjegueshme.

Nuk ėshtė se sa lexon, por cfare lexon.

Tregimet tuaja, Mr Darius, janė filma vizatimor.

...
    Sipas meje ka rendesi edhe sa lexon,
    mendimet jane te pafundme dhe qe te gjesh te verteten duhet ta kerkosh ate ne te gjitha vendet.

Kam pare nje dokumentar ne lidhje me kete trekendesh, dhe disa shkencetare hipotizuan se anijet mbyteshin per shkak se ne ate zone kishte dalje gazi nga deti, duke ulur dendesine e ujit anijet fundoseshin. Madje u perpoqen ta rikrijonin kete ide ne nje vaske me uje, me modele te vogla.
    Kjo eshte nje hipoteze goxha rracionale sikur te mos ishte per faktin se ndodhite dhe zhdukjet jane mjaft larg rracionales nen syrin e shkences se sotme.
    Perseri nuk arrin te shpjegoje pse zhduken edhe avionet, pse ne disa raste anijet rimorkiatore kane raportuar qe anija te zhdukej dhe te shfaqej perseri, e shume te tjera.
    Prandaj kinik dyshoj te jete zgjidhur misteri i bermudave dhe as nuk ka per tu zgjidhur duke ndjekur llogjiken e sotme shkencore.

Nese eshte zgjidhur na e trego ose na jep ndonje sit ku kjo gje shpjegohet.

Faqja 5 prej 17 FillimFillim ... 3456715 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •