Close

Rezultati i Sondazhit: Pse

Votues
5. Nuk mund të votoni në këtë sondazh
  • Sepse

4 80.00%
  • Meqe

0 0%
  • Pasi qe

1 20.00%
Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 14 prej 14
    i/e regjistruar Maska e R2T
    Anëtarësuar
    18-04-2003
    Postime
    1,061
    Citim Postuar më parë nga bajko
    Te falemnderosh dhe te adhurosh ate qe te dha nje bote per ta shfrytezuar dhe nje jete per ta jetuar...
    Valle a ka qellim me te mire se kjo?
    Pra sipas teje, dikush te krijoi qe ti ta adhurosh. Pra te krijoi ty qe te ndihet me mire per veten e tij. pra Zot egoist.
    Te thote, urdho kete bote, mund te besh c'te duash por po bere ate qe s'me pelqen mua do te te rraf. Une dua te behet keshtu, por te jap mundesine qe te besh dhe ashtu. Dhe po bere ashtu, megjithese isha une ai qe ta dha ate mundesi, une do te te ndeshkoj. Pra eshte Zot shpirtlig.
    Eshte Zot qe krijon nje fe, pastaj kerijon dhe nje fe tjeter, pastaj dhe 30 te tjera. Dhe te thote, tani zgjidh....ke 30 dyer te cila do hysh...kujdes se po hyre tek dera e gabuar do te te ndeshkoj...dhe keto dyer i krijova une vete, per te te ngatruar ty, dhe kenaqur shpirtin tim mizor...por ti zgjidh, po zgjodhe ti gabim eshte faji yt jo timi.
    Eshte Zot qe te frikeson. Bej keshtu se po nuk bere keshtu, do te ndeshkoj. Beso, se do te te vras, lutu se ndryshe do shkosh ne ferr, kthehu nga Qabja se ndryshe nuk quhet.
    Eshte Zot mosmirenjohes. Ti lutu, falu, beso ne mua, por po desha une te ndeshkoj te afermit e tu, per te provuar besimin tend eshte e drejta ime. Le ti bej une te afermit e tu te vuajne ti ki besim tek une, se per ty po e bej. le te ti mar nga jeta te afermit pa asnje arsye ti prape beso. Le ti jap une prosperitet atij qe nuk me njeh fare kush jam, ti mos e ki ziline prape vazhdo beso.
    Eshte zot qe krijon mijra ndjenja, por ti mos verpo ne to. Do te te jap urrejtjen por ti mos vepro. Do te te jap xhelozine por ti mso vepro. Do te te jap ide por ti mos vepro. Do te te jap mendje dhe nuk do e kufizoj vec per mire, por ti vec per mire mendo. Une ti jap mundesite por ti mos i bej, se une dua te shof sa me bindesh mua, qe une ti bej qefin vetes te shof sa i fuqishme jam, dha si i bej njerezit te bejne ate qe dua une.
    te ****** Zotin tat.
    Postimi i mesiperm nuk shpreh detyrimisht opinionin e autorit mbi temen e ngritur.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-06-2004
    Postime
    6,061
    qellimi i njeriut ne jete eshte realizimi i vetvetes , ne perputhje me thenjen e famshme qe na ardhur qe nga lashtesia deri ne ditet tona

NJIH VETVETEN

i/e regjistruar Maska e safinator
    Anëtarësuar
    29-06-2011
    Postime
    711
    Qellimi i njeriut eshte te arrije lumturine.

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,379
    Postimet në Bllog
    22
    Po te kesh deshire vertete te mesosh, shpenzo 20 minuta te lexosh kete me poshte qe e trajton shume thjeshte e qarte qellimin e jetes se njeriut sipas kendeshtrimit orthodhoks:

Theosis - qellimi i vertete i jetes njerezore
    http://www.forumishqiptar.com/showthread.php?t=96716

Shkrimi ne fjale eshte shkruajtur nga nje murg i Malit te Shenjte dekaden e kaluar.

Albo

Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12

Tema të Ngjashme

1. Adem Demaçi
    Nga lum lumi në forumin Elita kombëtare
    Përgjigje: 309
    Postimi i Fundit: 29-11-2016, 17:56
  2. Ungjilli si bazë e jetës
    Nga Albo në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 08-06-2006, 22:59
  3. NjËdimensionalitetin E QytetËrimit PerËndimor
    Nga ORIONI në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 02-02-2005, 17:02
  4. Qëllimi dhe kuptimi i fesë - besimit
    Nga ORIONI në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 04-12-2004, 16:59
  5. Emri Shqip Onomasiologjik "Arbëria" - Nezir Myrta
    Nga Henri në forumin Gjuha shqipe
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 02-08-2002, 02:51

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •