Close
Faqja 4 prej 5 FillimFillim ... 2345 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 42
    i/e larguar Maska e Gordon Freeman
    Anëtarësuar
    03-05-2009
    Vendndodhja
    .
    Postime
    2,895
    Citim Postuar më parë nga Drit7 Lexo Postimin
    nuk kan faj ato qe shajne regjimin e Enverit se ai regjim nuk i la Gjermanet ti benin sapun sic ben miliona Hebre....dehet ti kishin dergu ke fabrika e sapunit
    po nqoftse do ishe aleat ne bosht at`here do kishe mundesi te beheshe nder fuqite me te medha,te pasur e te civilizuara jo vetem me kaq por do kishe mundesi te mbroje identitetin tend dhe te merrje teritoret e humbura prej kohesh e jo shtet i izoluar vetem kujto se si shqiptaret iknin nga kufijte per ne itali i prenin duart qe te mos shtohehet masa etj etj pastaj edhe anti-fetarizmi ne shkalle ekstreme e perzierje racash me jevgj ,ja pse u strehuan hebrejt sepse komunizmi ia mundesonte kete te drejte dhe nuk fituam asgje me strehimin e atyre semitëve te ndyrë...ende me sot jepen filma serviren hisori,libra propagandistike me ideologji komuniste.

Citim Postuar më parë nga Darius Lexo Postimin
    Je gabim dhe shume biles. Njihet ne gjithe analet historike te kalvarit te ebrenjeve ne bote se Shqiperia eshte i vetmi vend qe mbas luftes se dyte boterore kishte me shume cifute se para saj. Nuk eshte aspak e vertete qe cifutet nuk jane kerkuar ne Shqiperi, jo vetem qe jane kerkuar nga nazistet por jane kerkuar me lista fare te perpikta. Ne si popull jemi homogjen dhe nuk kemi perzjerje rracore, per kete arsye statistikat e te huajve ne vend kane qene te sakta. Eshte shume fakt historik qe familje te tera shqiptare kane humbur pronat dhe jetet e tyre per te mbrojtur cifutet, mbajtur, ruajtur dhe fshehur ata neper shtepite e tyre. Dhe kleadoni te ka dhene nje pergjigje shume te drejte, para vitit 45 shqiptaret i kishin ende te forta vlerat e tyre te trasheguara prej shekujsh, ate te respektit, nderimit e mbrojtjes deri ne fund te atij qe e quan mik apo bujtes te shtepise se tij.
    Darius, para pak kohesh eshte publikuar nje liber i tere me foto e histori te hebrenjve te mbrojtur ne shqiperi. Titullohet Besa!
    Ne te falenderohen familjet shqiptare qe i kane mbrojtur e citohet shpesh fakti qe kane rrezikuar jeten e tyre duke i mbrojtur etj etj por edhe mua me lind nje dyshim.... po te donin nazistet mund te futeshin te kerkonin brenda shtepive e me siguri do i gjenin, apo jo? Edhe sikur te ishin fshehur neper skuta te ndryshme do ishin gjetur se njerez ishin dhe dalloheshin kollaj.
    Ajo qe shqiptaret bene ndryshe nga vendet e tjera te ballkanit, ishte qe i dhane hebrenjve emra e pasaporta shqiptare, duke i paraqitur si persona te familjes se tyre. Ky ishte veprimi qe i mbrojti hebrenjt e jo fshehja e tyre.

La vita non si spiega, si VIVE!

MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Nuk eshte aspak e vertete qe cifutet nuk jane kerkuar ne Shqiperi, jo vetem qe jane kerkuar nga nazistet por jane kerkuar me lista fare te perpikta.
    ashtu? ke prova per keto gje thua??? jo per gje por kam lexuar shume per historine e cifuteve. ana fetare nuk me intereson, por ajo historike po.
    me sill ca fakte historike meqe paska. une nuk kam hasur asnje.

jo vetem aq. ekziston nje dokument i vitit 1943. eshte nje bisede mes dy zyrtareve te larte te reich-ut te trete.
    njeri eshte shef i gestapo-s dhe tjetri nje zedhendes i ministrise se jashtme gjermane. biseda eshte bere ne berlin.
    ne te tregohet se si per momenti nazistet vendosin te mos i kerkojne hebrenjte shqiperise.
    Vasudhaiva Kutumbakam

Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Po arsyen di? Ta them une, sepse nuk i gjenin dot sado qe kishin lista emerore te sakta.
    jo. arsyeja eshte ne kete dokumet qe te thashe une. arsye totalisht politike.
    shteti shqiptare nuk i jepte informacione per hebrenjte e strehuar. kjo gje dihet.
    gjithashtu populli i ka mikepritur dhe strehuar. gjera te tilla nuk mohohen.
    por gjermanet nuk i kane kerkuar.
    ja cfare thote nje ekspert i historise bashkekohore cifute:

esiste un documento tedesco di quell’epoca che contiene un’indicazione molto importante per la comprensione storica. Vediamo cosa dice e cosa lascia capire. Si tratta del riassunto di un colloquio, avvenuto il 17 ottobre 1943, a Berlino, tra un alto responsabile del ministero degli Esteri del Terzo Reich e il capo della polizia segreta di Stato, la Gestapo. Il colloquio aveva per oggetto lo sviluppo della politica antiebraica tedesca in tutti i territori ex italiani. Per la Francia meridionale, la linea d’azione era quella di iniziare subito gli arresti e le deportazioni. Stessa cosa veniva decisa per la Grecia meridionale. In Italia l’azione doveva essere ancora più “fulminea” perché si temeva la reazione della Chiesa cattolica.
    Nella riunione del 17 ottobre 1943, i due alti esponenti del governo nazista parlarono anche della situazione albanese. Il capo della Gestapo disse al suo interlocutore che egli “comprende benissimo la posizione del ministero degli Esteri (tedesco), secondo cui una operazione eseguita senza il consenso del governo albanese, o senza che questi ne sia a conoscenza, apparirebbe offensiva e potrebbe causare gravi complicazioni in Albania”.
    Per questo motivo, il capo della Gestapo concluse che l’azione in Albania era sospesa, in attesa del “momento opportuno”.

dhe eshte e vertete. ky dokument ekzistonte dhe e gjeta edhe tek nje faqe gjermane shume rendesishme ne kete fushe. quhet "chronologie des holocaust" (kronologjia e holokaustit) ku tregon ne menyre te detajuar dite pas dite nxharjet nga viti 1933 deri ne 1945..

po hebrenjte e prishtines e di ti ku kane perfunduar???
    edhe ata u mikpriten e u strehuan nga familjet shqiptare, por te gjithe u bene sapun.
    cmenduria naziste ishte marramendese.

p.s. vertete ta merr mendja qe nder shqiptar nuk do te dilnin spiune qe do te tregonin vendndodhjen e hebrenjve???
    shqiptaret kane spiunuar familiaret ne kohe te xhaxhit.

p.s.2 nese nuk di italisht, nuk e kam problem ta perkthej. ose te sjell permbledhjen e ketij dokumenti ne gjuhe tjeter.
    Ndryshuar për herë të fundit nga the admiral : 21-01-2011 më 20:48
    Vasudhaiva Kutumbakam

Degjo kete qe te thashe nuk e kam fjale xhepi. E kam mesuar rastesisht mbas njohjes me dike qe me pas u be miku im e qe ishte cifut i lindur ne New York. Mesoi qe isha shqiptar dhe qe mbas heres se dyte qe u takuam me foli gjere e gjate per historikun e cifuteve ne Shqiperi dhe sesi u ruajten nga shqiptaret. Per tu habitur kishte jo vetem shume informacion por dhe dokumentim te fakteve. Eshte nje nga antaret e Jewish Genealogical Society of Canada, nje nga institucionet me te forta hebraike qe ruan dhe kerkon gjenezen e cifuteve jo vetem ne Canada po ne gjithe boten.

p.s. Mos u lodh te ma perkthesh. Kam mbaruar studimet ne Itali !!!

Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    ok. po si e komenton kete rast pra? si e komenton qe shefi i gestapo-s thote "te anullojme aksionin ne shqiperi"?
    pastaj personi qe citova une, ka 10 vite qe eshte drejtor i "Fondazione Centro di Documentazione Ebraica Contemporanea". ka shkruar libra per historine e hebrenjve.

po ne prishtine??? edhe ne prishtine shqiptare jetonin, mirepo hebrenjte e prishtines u deportuan ne 1944. si ka mundesi?
    Vasudhaiva Kutumbakam

Nuk e ve ne dyshim. Kjo mund te kete qene nje dicka e perkoheshme se aty e thote qe nderpritet deri ne momentin e duhur. Pra kjo sdo te thote se aksioni per kerkimin e cifuteve nuk ka ekzistuar ose nuk ka vazhduar me pas. Ndonese nuk e kuptoj arsyen pse pasi dihet sesi i kerkonin nazistat cifutet ne cdo vend, thjesht duke ju referuar statistikave te mikut tim qe filloj te krenohej pse njihte nje shqiptar qe vinte nga nje vend i cili kishte mbrojtur cifutet them se fshehja qe i beri populli yne i ka shpetuar.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    21-10-2009
    Postime
    461
    Je gabim dhe shume biles. Njihet ne gjithe analet historike te kalvarit te ebrenjeve ne bote se Shqiperia eshte i vetmi vend qe mbas luftes se dyte boterore kishte me shume cifute se para saj. Nuk eshte aspak e vertete qe cifutet nuk jane kerkuar ne Shqiperi, jo vetem qe jane kerkuar nga nazistet por jane kerkuar me lista fare te perpikta. Ne si popull jemi homogjen dhe nuk kemi perzjerje rracore, per kete arsye statistikat e te huajve ne vend kane qene te sakta. Eshte shume fakt historik qe familje te tera shqiptare kane humbur pronat dhe jetet e tyre per te mbrojtur cifutet, mbajtur, ruajtur dhe fshehur ata neper shtepite e tyre. Dhe kleadoni te ka dhene nje pergjigje shume te drejte, para vitit 45 shqiptaret i kishin ende te forta vlerat e tyre te trasheguara prej shekujsh, ate te respektit, nderimit e mbrojtjes deri ne fund te atij qe e quan mik apo bujtes te shtepise se tij.
    Mire e ke,duhet te germosh pake ne arkiva,dhe munde te gjetish qe propozimi europian ashte konun qe shteti i hebrenjeve te vendoset ne shqiperi,propozimet jane konen,e pse nuke u muer propozimi nuke e di,.Ateher propozimi i dyte ke vetem me ane te luftes ta kthejne shtetin israelit.Palestina dhe israeli,gjate luftimeve 3 000 vjeqare nuke dihet kushe ashte hebrej,e kush palestinez.

Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar më parë nga kutje Lexo Postimin
    Mire e ke,duhet te germosh pake ne arkiva,dhe munde te gjetish qe propozimi europian ashte konun qe shteti i hebrenjeve te vendoset ne shqiperi,propozimet jane konen,e pse nuke u muer propozimi nuke e di,.Ateher propozimi i dyte ke vetem me ane te luftes ta kthejne shtetin israelit.Palestina dhe israeli,gjate luftimeve 3 000 vjeqare nuke dihet kushe ashte hebrej,e kush palestinez.
    nuk e kam degjuar asnjehere qe eshte propozuar te behet shteti hebre ne shqiperi dhe nuk eshte se nuk kam germuar...
    me duket nje ide qesharake. shqiperia eshte vetem 28.000 km²...
    propozimi i dyte paska qene ky qe permende me pas??? nuk ka pasur propozime te tjera???

po idene e madagaskarit nuk e ke degjuar?
    po ate te etiopise???

lufte 3000 vjecare mes hebrenjve dhe palestinezeve?????? haha.
    po si ore paska lufte qe 3000 vjete???
    Vasudhaiva Kutumbakam

Faqja 4 prej 5 FillimFillim ... 2345 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Mosekzistenca historike e "Jezusit" dhe e "Pavlit"
    Nga Qafir Arnaut në forumin Agnosticizëm dhe ateizëm
    Përgjigje: 153
    Postimi i Fundit: 06-03-2015, 11:37
  2. Diaspora shqiptare në mbrojtje të çështjes sonë kombëtare
    Nga altin55 në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 09-10-2012, 09:20
  3. Incidenti i Korfuzit - 22 tetor 1946
    Nga Tannhauser në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 25
    Postimi i Fundit: 10-06-2011, 08:32
  4. Hyseni: Kadare kundër bashkimit të Shqipërisë etnike
    Nga Brari në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 69
    Postimi i Fundit: 18-06-2009, 12:44
  5. Projektet greko-serbe për pastrim etnik
    Nga Drini_i_Zi në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 136
    Postimi i Fundit: 03-03-2009, 08:19

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •