Close
Faqja 3 prej 10 FillimFillim 12345 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 98
    bashkekohor Maska e ~Geri~
    Anëtarësuar
    21-06-2004
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    914
    Largimi i shpalljeve hyjnore nga populli Izraelit dhe ardhja e Profetit Muhamed a.s.

Bibel

"Skeptri nuk do ti hiqet judes as bastumi i komandimit nga kembet e tij derisa te vije Paqja dhe atij do ti binden njerzit. (Zanafilla 49-10)

" dhe tha une do tua fsheh atyre izraeliteve fytyren time dhe do te shoh cili do te jete fundi i tyre sepse ata jane nje brez i degjeneruar ,bij tek te cilet nuk ka fare besnikeri.Ata me kane bere xheloz me ate qe nuk ishte zot ,kane provokuar zemerimin tim me idhujt e tyre te kote dhe Une do ti bej ato xheloz me njerez qe nuk jane nje popull do te ngacmoj cmiren e tyre me nje komb qe seshte ne vete.(ligji i perterire 32-20-50)

Pastaj ai(Jezusi) filloi t'u flasë me shëmbëlltyra: ''Një njeri mbolli një vresht, e thuri me gardh, gërmoi një vend për të shtrydhur rrushin, ndërtoi një kullë dhe ua besoi disa vreshtarëve dhe pastaj shkoi larg.
    Në kohën e të vjelave dërgoi shërbëtorin te vreshtarët për të marrë prej tyre pjesën e vet të frutave të vreshtit.
    Por ata e kapën, e rrahën dhe e kthyen duarbosh.
    Ai u nisi përsëri një shërbëtor tjetër, por ata, mbasi e gjuajtën me gurë, e plagosën në kokë dhe e kthyen të turpëruar.
    Përsëri dërgoi edhe një tjetër, por ata e vranë. Më pas dërgoi shumë të tjerë dhe nga këta disa i rrahën, të tjerët i vranë.
    I ngeli edhe një për të dërguar: birin e tij të dashur. Më së fundi ua dërgoi edhe atë duke thënë: "Për djalin tim do të kenë respekt".
    Por ata vreshtarë i thanë njeri tjetrit: "Ky është trashëgimtari, ejani ta vrasim dhe do të na mbesë trashëgimia".
    Dhe e kapën, e vranë dhe e hodhën jashtë vreshtit.
    Tani kur të vijë i Zoti i vreshtit, çfarë do tu bëjë këtyre vreshtarëve?
    Ata i thanë do ti vrasë keqas ata faqezinj dhe do tua besojë vreshtin vreshtarëve të tjerë, të cilët do të japin prodhime në kohën e vet.
    Jezusi u tha atyre: “A nuk e keni lexuar kurrë në shkrimet: “Guri që ndërtuesit e nxorën të papërdorshëm, u bë guri i qoshes.Kjo është vepër e Zotit dhe është e mrekullueshme në sytë tonë”?
    Prandaj po ju them se juve do tu hiqet mbretëria e Perëndisë dhe do ti jepet një kombi që do ta bëjë të japë fryt.
    Dhe ai që do të bierë në këtë gurë do të bëhet copë copë; dhe ai mbi të cilin do të bierë ai do të jetë i thërmuar.
    Dhe krerët e priftërinjve dhe farisenjtë, kur dëgjuan shëmbëlltyrën e tij, e kuptuan se po fliste për ata.
    Dhe kërkonin ta kapnin po kishin frikë nga turma, sepse ato e konsideronin profet”(Mateu 21/33-46) ose (Marku 12/1-13) ose (Luka 20/9-19)-

37 Jeruzalem, Jeruzalem, që i vret profetët dhe i vret me gurë ata që të janë dërguar! Sa herë kam dashur t'i mbledh bijtë e tu ashtu si i mbledh klloçka zogjtë e vet nën krahë, por ju nuk deshët!
    38 Ja, shtëpia juaj po ju lihet e shkretë.
    39 Sepse unë po ju them, se tash e tutje nuk do të më shihni më deri sa të thoni: "I bekuar qoftë ai që vjen në emër të Zotit!"''. Matthew 23:37)"

7 Megjithatë unë ju them të vërtetën: është mirë për ju që unë të shkoj, sepse, po nuk shkova, nuk do të vijë te ju Ngushëlluesi; por, po shkova, unë do t`jua dërgoj.(Gjoni 16)

10 Në fakt Zoti ka shpërndarë mbi ju një frymë topitjeje; ka mbyllur sytë tuaja, profetët, ka mbuluar me vel krerët tuaj, shikuesit.
    11 Çdo vegim profetik është bërë për ju si fjalët e një libri të vulosur që i jepet dikujt që di të lexojë; duke i thënë: "Të lutem, lexoje, këtë!", por ai përgjigjet: "Nuk mundem, sepse është i vulosur!".
    12 Ose si një libër që i jepet dikujt që nuk di të lexojë, duke i thënë: "Të lutem, lexoje këtë!", por ai përgjigjet: "Nuk di të lexoj".,(isai29*)

Kuran

96. 'Alek
    1. Lexo me emrin e Zotit tënd, i cili krijoi (çdo gjë).
    2. Krijoi njeriun prej një gjaku të ngjizur (në mitrën e nënës).

(Muhamedi a.s u pergjigj se nuk di te lexoj atehere zbriti ajeti tjeter)

3. Lexo! Se Zoti yt është më bujari!
    4. Ai që e mësoi (njeriun) të shkruaj me pendë.
    5. Ia mësoi njeriut atë që nuk e dinte.
    "Ta duam "Shqiperine", si shqiptaret "Ameriken"

V per Vendeta Maska e ORIONI
    Anëtarësuar
    10-12-2003
    Vendndodhja
    Shkup-Prishtine-Ulqin-Tirane-Cameri
    Postime
    919
    HOMOSEKSUALIZMI

Thotë rreth saj Muhammedi a.s.: Ajo së cilës i frikësohem më tepër është puna e popullit të Lutit (homoseksualizmi), dhe i mallkoi ata që e bëjnë atë duke thënë: E ka mallkuar Allahu atë që vepron si populli i Lutit... e ka përsëritur këtë tre herë.” Ky popull njihet në histori me emrin Sodoma. Ja se ç’thotë Zoti për ta në Kur’an: “A shkoni pas meshkujve të kësaj bote? E gratë tuaja i lini anash, të cilat Zoti i krijoi për ju! Por ju jeni një popull që kalon çdo kufi”. (Shuara, 165-166). Dhe për këtë arsye u ndëshkuan. “Kur erdhi urdhri ynë dhe mbi ta hodhëm gurë pa pushim, ne i përmbysëm të gjithë ata duke kthyer çdo gjë nga lart poshtë.” (Hud, 81). Gjithashtu Islami ndalon edhe rrugët që shpiejnë drejt imoralitetit, duke i konsideruar ato të ndaluara pasi janë shkak për rënien në të. Thotë Resulull-llahu a.s.: “Katër (lloje njerëzish) gdhihen në zemërimin e Allahut dhe ngrysen në zemërimin e Tij. I thanë: ‘Kush janë ata, o I dërguar i Allahut?’ – tha: “Burrat që ngjajnë si gratë dhe gratë që ngjajnë si burrat, ai që i afrohet kafshës (siç ka njerëz që e veprojnë atë sot) dhe ai i cili i afrohet mashkullit, pra homoseksuali” si dhe “E ka mallkuar Allahu gruan që vishet si burrat dhe burrin që vishet si gratë”, pra, të gjitha paraqitjet e jashtme me të cilat femra i ngjan mashkullit dhe mashkulli femrës.

Ne bibel

26 Prandaj Zoti i dorëzoi ata në pasioneve të ulëta, sepse edhe gratë e tyre i shndërruan marrëdhëniet natyrore në atë që është kundër natyrës.
    27 Në të njejtën mënyrë burrat, duke lënë marrëdheniet e natyrshme me gruan, u ndezën në epshin e tyre për njëri-tjetrin, duke kryer akte të pandershme burra me burra, duke marrë në vetvete shpagimin e duhur për gabimin e tyre.
    28 Dhe meqenëse nuk e quajtën me vend të njihnin Perëndinë, Perëndia i dorëzoi në një mendje të çoroditur, për të bërë gjëra të pahijshme,
    29 duke qenë të mbushur plot me çdo padrejtësi, kurvërim, mbrapshtësi, lakmi, ligësi; plot smirë, vrasje, grindje, mashtrim, poshtërsi,
    30 mashtrues, shpifës, armiq të Perëndisë, fyes, krenarë, mburravecë, trillues ligësish, të pabindur ndaj prindërve,
    31 të paarsyeshëm, të pabesë, pa dashuri të natyrshme, të papajtueshëm, të pamëshirshëm.
    32 Por ata, ndonëse e kanë njohur dekretin e Perëndisë sipas të cilit ata që bëjnë gjëra të tilla meritojnë vdekjen, jo vetëm i bëjnë, por miratojnë edhe ata që i kryejnë.(Romakeve 1)

9 A nuk e dini ju se të padrejtët nuk do të trashëgojnë mbretërinë e Perëndisë? Mos u gënjeni: as kurvarët, as idhujtarët, as shkelësit e kurorës, as të zhburrëruarit, as homoseksualët,
    10 as vjedhësit, as lakmuesit, as pijanecët, as përqeshësit, as grabitësit nuk do të trashëgojnë mbretërinë e Perëndisë.
    11 Dhe të tillë ishit disa nga ju; por u latë, por u shenjtëruat, por u shfajësuat në emër të Jezus dhe me anë të Frymës së Perëndisë tonë.(I Corinthians 6:9-11)

Anëtarësuar
    10-12-2003
    Vendndodhja
    Postime
    919
    Citim Postuar më parë nga ~Geri~
    Ne bibel ndeshkimi per ate qe nuk beson dhe largimi nga vendi i te keqit.

sepse armët e luftës sonë nuk janë prej mishi, por të fuqishme në Perëndinë për të shkatërruar fortesat, që të hedhim poshtë mendimet dhe çdo lartësi që ngrihet kundër njohjes së Perëndisë dhe t`ia nënshtrojmë çdo mendim dëgjesës së Krishtit, dhe jemi gati të ndëshkojmë çdo mosbindje, kur të bëhet e përkryer bindja juaj.(2 e Korintasve 10/4-6)

Dhe u tha: "Dilni në mbarë botën e predikoni Ungjillin të gjithë popujve. Kush do të besojë do të pagëzohet, do të shëlbohet, ndërsa kush s'do të besojë, do të dënohet". (Marku, 16:15-16).

9 Ju kam shkruar në letër, të mos përziheni me kurvarë,
    10 dhe aspak me kurvarët e kësaj bote, ose me lakmuesit ose me cubat, ose me idhujtarët, sepse atëherë duhet të dilni nga bota.
    11 Por tani ju shkrova të mos përziheni me atë, të ashtuquajturin vëlla, që është kurvar, ose lakmues ose idhujtar, o shpi-fës, o pijanec ose cub; me një të tillë bile as të mos hani bashkë.
    12 Sepse a më takon mua të gjykoj edhe ata që janë jashtë? A nuk i gjykoni ju të brendshmit?
    13 Por ata të jashtmit Perëndia i gjykon. Prandaj nxirreni të ligun nga vetja juaj.(I Korintesave 5)

Renegimi dhe denimi per te eshte me i qarte ne kete verset biblik

6 Në rast se vëllai yt, bir i nënës sate, biri yt ose bija jote, gruaja që prehet mbi gjirin tënd apo shoku që ti e do si shpirtin tënd të nxit fshehtazi, duke thënë: "Shkojmë t`u shërbejmë perëndive

7 hyjnive të popujve që ju rrethojnë, që janë pranë apo larg teje, nga një skaj i tokës deri në skajin tjetër të tokës,

8 mos iu nënshtro atij dhe mos e dëgjo; syri yt nuk duhet të ketë mëshirë për të; mos e kurse, mos e fsheh.

9 Por ti duhet ta vrasësh; dora jote të jetë e para që të ngrihet kundër tij, për ta vrarë; pastaj le të vijë dora e gjithë popullit.

10 Ti do ta vrasësh me gurë dhe ai do të vdesë, sepse ka kërkuar të të largojë nga Zoti, Perëndia yt, që të nxori nga Egjipti, nga shtëpia e skllavërisë.

11 Kështu tërë Izraeli do ta dëgjojë këtë ngjarje dhe do të ketë frikë, e nuk ka për të kryer më asnjë veprim të keq si ky në gjirin tënd.

12 Në qoftë se një ndër qytetet e tua që Zoti, Perëndia yt, të jep për të banuar, dëgjon të thuhet

13 që njerëz të çoroditur kanë dalë nga gjiri juaj dhe kanë mashtruar banorët e qytetit të tyre duke thënë: "Shkojmë t`u shërbejmë perëndive të tjera", që ju nuk i keni njohur kurrë,

14 ti do të bësh hetime, kërkime dhe do të marrësh me kujdes në pyetje; dhe në qoftë se është e vërtetë dhe e sigurt që ky veprim i neveritshëm është kryer me të vërtetë në gjirin tënd,

15 atëherë do të vrasësh me shpatën tënde banorët e atij qyteti, duke vendosur shfarosjen e tij dhe gjithçka që ndodhet në të; do të vrasësh edhe bagëtinë e tij.

16 Pastaj do të mbledhësh tërë plaçkën e tij në mes të sheshit dhe do ta djegësh me zjarr qytetin dhe tërë plaçkën e tij përpara Zotit, Perëndisë tuaj; ajo do të mbetet një grumbull gërmadhash për gjithnjë dhe nuk do të rindërtohet më kurrë.(Ligji i Përtërirë 13)

me 40 hajdutë Maska e alibaba
    Anëtarësuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Ndryshuar për herë të fundit nga INDRITI : 08-02-2006 më 16:28

i/e larguar Maska e forum126
    Anëtarësuar
    05-10-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    1,198
    Ne bibel

sepse edhe ju keni vuajtur nga ana e bashkëkombasve tuaj të njëjtat gjëra, sikurse edhe ata kanë vuajtur nga Judenjtë, të cilët e vranë Jezus dhe profetët e tyre, dhe na përndoqën edhe ne. Ata nuk i pëlqen Perëndia, dhe janë armiq me të gjithë njerëzit,(1 e Thesalonikasve Kapitulli 2 /14-15)

Ne kuran

3:112.
    Atyre (jehudive) u është vënë njollë e nënçmimit kudo që të gjenden, vetëm nëse kapen për litarin (fenë) e All-llahut dhe kthehen në besën e njerëzve (të muslimanëve), ata kanë shkaktuar kundër vetes përbuzje nga All-llahu, andaj atyre u është shtruar shtypja e mjerimi. Këtë për shkak se ata i mohonin argumentet e All-llahut, i mbytnin mizorisht pejgamberët dhe për shkak se kundërshtonin (udhëzimet e Zotit) dhe tejkalonin (çdo normë njerëzore).
    7:152.
    Nuk ka dyshim se ata që adhuruan viçin ka për t'i përfshirë përbuzja nga Zoti i tyre dhe nënçmimi në jetën e dynjasë. Kështu, i shpërblejmë (me dënim) trilluesit e rrenës.

i/e regjistruar Maska e Albin
    Anëtarësuar
    06-03-2004
    Vendndodhja
    ???
    Postime
    242
    Vlera e Monoteizmit dhe vlera e kesaj bote.

Ne Islam

Muhamedi a,s thote sikur ti vije ne njeren ane te peshores fjalen "Ska hyjni tjeter me te drejte qe meriton te adhurohet pervec Allahut" dhe qiejt dhe token ne anen tjeter te peshores, fjala "Ska hyjni tjeter me te drejte qe meriton te adhurohet pervec Allahut" do te peshonte me shume.

Ne bibel

Djalli e coi sërish mbi një mal shumë të lartë dhe I tregoi të gjitha mbretëritë e botës dhe lavdinë e tyre. 9. Dhe I tha: Unë do të ti japë të gjitha këto, nëse ti bie përmbys para meje dhe më adhuron. 10. Atëherë Jezusi I tha: "Shporru Satan", sepse është shkruar: Adhuro Zotin, Perëndinë tënde dhe shërbeji vetëm Atij. 11. Atëherë djalli e la dhe ja, u afruan engjëjt dhe I shërbenin." (Mateu 4/ 8-11)

Keshtu pergjigjuni atyre qe thone nderoni fene per materien, per hyrjen ne Europe etj."Shporru satan" sepse Shqiptari musliman nuk e nderron fene Monoteiste para politeizmit dhe paganizmit.

Ne kuran

14:22.
    E pasi të kryhet çështja (të hyjnë ata të xhennetit dhe të xhehenemit në të, xhehenemlinjve) djalli (u mban ligjëratën e shëmtuar), dhe u thotë: "Vërtet, All-llahu ju pat premtuar premtim të vërtetë, e unë ju pata premtuar dhe, qe, nuk zbatova premtimin ndaj jush. Po unë nuk pata kurrfarë pushteti ndaj jush (që t'ju detyroj), përpos që ju thirra (në rrugë të gabuar), e ju m'u përgjigjët; atëherë, pra mos më qortoni mua, po qortonie veten. Unë nuk mund t'ju shpëtojë juve, e as ju nuk mund të më shpëtoni mua. Unë mohoj shoqërimin tuaj që më bëtë mua më parë (më adhuruat në vend të Zotit)". S'ka dyshim, jobesimtarët kanë dënim të dhembshëm.

Sami Frasheri Maska e Arrnubi
    Anëtarësuar
    19-07-2003
    Vendndodhja
    dynja
    Postime
    741
    Bibla

9 Dhe mos t`ju shkojë mendja të thoni me vete: "Ne kemi Abrahamin për atë"; sepse unë po ju them se Përëndia mund të nxjerrë bij të Abrahamit edhe prej këtyre gurëve.

Kurani

Sure 3:47: "AJo (Merjemja) tha: Zoti im, si mund te kem unë djalë e mua s'më ka prekur njeriu. Ai (Allahu) tha: Ja, kështu Allahu krijon çka te doje. Kur Ai vendos për një çeshtje, vetëm i thotë "Bëhu" Ajo menjehere bëhet."

Dhe 3:59: "Vërtetë çeshtja e Isait (Jezusit) (te lindur pa baba) tek Allahu është sikurse çeshtja e Ademn (Adamit). Atë e krijoi Ai nga dheu, e pastaj atij i tha: "Bëhu ai u be."

Bibla

Mos pirja e Alkolit

15 Sepse ai do të jetë i madh përpara Zotit; nuk do të pijë as verë as pije dehëse dhe do të jetë i përplotë me Frymën e Shenjtë që në barkun e s`ëmës.(luka 1)
    Sa budalla eshte "Odisea"

Perjashtuar nga Mod. Maska e realitetiweb
    Anëtarësuar
    30-01-2006
    Postime
    13

Jezusi në Bibël dhe në Kuran

Mrekullia e parë e Jezusit në Bibël dhe në Kur'an:
    Shndërron ujin në verë. (Gjon, 2:9)
    Në Kur'anin Fisnik mrekullia e tij e parë ishte mbrojtja që i bëri nënës së tij si foshnje, kundër akuzave të rrejshme ndaj saj. (19:30-33)

Mënyra e të shprehurit të tij ndaj të moshuarve në Bibël:
    "Ju hipokritë..." Mateu, 23:13
    "Ju brez i keq dhe kurorëshkelës..." Mateu, 16:4

Ai e quan nënën e tij "GRUA" te Gjoni 2:4, në mënyrë të njëjtë i drejtohet një prostitute "...GRUA ku janë ata që të akuzojnë?" (Gjoni, 8:10)

Jezusi në Bibël pretendon se ka ardhur të sjellë ndarje:
    "Menduat se erdha të sjellë paqe në botë? Jo, jo paqe POR NDARJE." Luka, 12:49 dhe 51

Jezusi nuk është zot, as bir i Zotit edhe sipas Biblës, është i dërguar i Zotit dhe nuk ka ndonjë atribut hyjnor
    "Unë nuk mund të bëjë nga vetja ime ASGJË"... Gjoni, 5:30
    "...(Jezusi) tha, JAM ETUR." Gjoni, 19:28
    "Jezusi QAU". Gjoni, 11:35 Mbani në mend se kjo është fjalia më e shkurtër në Bibël.
    Jezusi provokohet nga djalli te Marku 1:13

Në Bibël paraqitet URREJTJA si bazë e besimit
    "Nëse një njeri vjen te unë, dhe NUK E URREN babain e tij, nënën e tij, gruan e tij, fëmijët,... NUK MUND TË JETË apostull i imi." Luka, 14:26

Fjalët e Pjetrit bien në kontradiktë me ato të Jezusit:
    "Jezusi i tha, unë jam rruga, e vërteta dhe jeta. Asnjë njeri nuk vie te ati, pos përmes meje." Gjoni, 14:6
    "Pastaj Pjetri hapi gojën... por NË ÇDO KOMB ai që iu frigua Atij (Zotit), dhe veproi drejtë, pranohet me Të (Zotin)." Veprat apo Bëmat, 10:34-35

KUR'ANI RRETH JEZUSIT

O ithtarët e librit, mos teproni në fenë tuaj dhe mos thuani tjetër gjë për Zotin, përveç asaj që është e vërtetë. Mesihu Isa, bir i Merjemes, ishte vetëm i dërguar i Zotit. Ishte fjalë e Tij (bëhu) që ia drejtoi Merjemes dhe ishte frymë (shpirt) nga Ai. Besoni pra Zotin dhe të dërguarin e Tij e mos thoni: “Tre” (trini). Pushoni (së thëni), se është më mirë për ju. Zoti është vetëm një Zot; larg qoftë asaj që Ai të ketë fëmijë. Ç’ka ka në qiej dhe në tokë është vetëm e Tij. Mjafton që Zoti është planifikues i pavarur. (Kur'an, 4:171)

Bënë mosbesim ata që thanë: “Zot është ai, Mesihu, bir i Merjemes”. E vetë Mesihu, (Isai) tha: “O beni israilë, adhuroni Zotin, Zotin tim dhe Zotin tuaj, sepse ai që i përshkruan Zotit shok, Zoti ia ka ndaluar atij Xhennetin (Parajsën)... (Kur'an, 5:72)

Dhe kur Zoti tha: “O Isa, bir i Merjemes, a ti njerëzve u the: “Më besoni mua dhe nënës time dy zota pos Zotit!?” (Isai) Tha: “Larg asaj të mete je Ti (o Zoti im). Nuk më takon mua ta them atë që s’është e vërtetë. Ta kisha thënë unë atë, ti do ta dije. Ti e di ç’ka në mua, e unë nuk e di ç’ka në Ty. Ti je më i dijshmi i të fshehtave!”
    Unë nuk u kam thënë tjetër atyre, pos asaj që Ti më urdhërove;ta adhuroni Zotin, Zotin tim dhe Zotin tuaj,dhe sa isha ndër ta, kam qenë përcjellës i tyre, e pasi që më more mua, Ti ishe roje (dhe dëshmues) i tyre. Ti je dëshmitar për çdo send!”
    Nëse i dënon ata, në të vërtetë ata janë robër Tu, e nëse u falë atyre, Ti je i gjithëfuqishmi, i Urti. (Kur'an, 5:116-118)

Shikoni si i shpjegon atributet e Tij Zoti ynë:

Thuaj: Ai, Zoti është Një!
    Zoti është mbështetja (Atij i mbështetet çdo krijesë).
    As s’ka lindur kë, as nuk është i lindur.
    Dhe Atij askush nuk i është i barabartë. (Kur'an, 112:1-4)

A mund të ketë shpjegim më të qartë, më të sinqertë se ky? E PAMUNDSHME! Kjo është fjalë e Zotit, Krijuesit, Sunduesit, Furnizuesit dhe Mbikëqyrësit të gjithësisë.

U bëjmë apel të gjithë të krishterëve që të dëgjojnë zërin e ndërgjegjes së tyre dhe të adhurojnë vetëm Zotin, të shkojnë rrugës së Mojsiut, Jezusit dhe Muhammedit. Të pendohen dhe ta jetojnë pjesën e mbetur të jetës së tyre duke iu përmbajtur urdhërave të Kur'anit.

i/e regjistruar Maska e drenicaku
    Anëtarësuar
    06-05-2003
    Postime
    3,263
    Feja eshte mjeti me i sigurt per ta perqa njerzimin,shiqoje sot qdo gje behet ne emer te fes,edhe serbet kur benin gjenocit ne popujt tjer shkonin se pari ne kish dhe u lutnin ,edhe myslimanet me fjalen allau egber terrorizojn njerz te pa fajshem,pra eshte duke u ber nje luft e pa par se kush qenka me i afert i zotit.

Anëtarësuar
    10-12-2003
    Vendndodhja
    Postime
    919
    Xhihadi i Jezusit ne Dhiaten e re

Ai, pra, që do të shkelë një nga këto urdhërime më të vogla, dhe do t`u ketë mësuar kështu njerëzve, do të quhet më i vogli në mbretërinë e qiejve; kurse ai që do t`i vërë në praktikë dhe do t`ua mësojë të tjerëve, do të quhet i madh në mbretërinë e qiejve. (Mateu 5:19)

“ Por është më e lehtë që të mbarojnë qielli dhe toka, se sa të bjerë poshtëë qoftë edhe një pikë nga ligji.” (Lluka 16:17)

“ Mos mendoni se unë erdha për të shfuqizuar ligjin ose profetët; unë nuk erdha për t’i shfuqizuar, po për t’i plotësuar.” (Mateu 5:17)

34 ``Mos mendoni se unë erdha të sjell paqen mbi tokë; nuk erdha të sjell paqen, por shpatën.
    35 Sepse unë erdha ta ndaj birin nga ati, bijën nga nëna, nusen nga vjehrra,
    36 dhe armiqt e njeriut do të jenë ata të shtëpisë së vet.
    37 Ai që e do të atin ose nënën më shumë se unë, nuk është i denjë për mua; dhe ai që e do birin ose bijën më shumë se unë, nuk është i denjë për mua.(Mateu 10)

49 ``Unë erdha të hedh zjarr mbi tokë dhe sa dëshiroj që ai të ishte tashmë i ndezur.
    51 A kujtoni se erdha të sjell paqen mbi tokë? Jo, po ju them, por më shumë përçarjen;
    52 sepse, tash e tutje, pesë veta në një shtëpi do të jenë të ndarë: tre kundër dyve dhe dy kundër treve.
    53 Babai do të ndahet kundër të birit, dhe i biri kundër babait; nëna kundër së bijës dhe e bija kundër nënës; vjehrra kundër nuses së saj dhe nusja kundër vjehrrës së vet``. (Luka 12)

sepse armët e luftës sonë nuk janë prej mishi, por të fuqishme në Perëndinë për të shkatërruar fortesat, që të hedhim poshtë mendimet dhe çdo lartësi që ngrihet kundër njohjes së Perëndisë dhe t`ia nënshtrojmë çdo mendim dëgjesës së Krishtit, dhe jemi gati të ndëshkojmë çdo mosbindje, kur të bëhet e përkryer bindja juaj.(2 e Korintasve 10/4-6)

Dhe u tha: "Dilni në mbarë botën e predikoni Ungjillin të gjithë popujve. Kush do të besojë do të pagëzohet, do të shëlbohet, ndërsa kush s'do të besojë, do të dënohet". (Marku, 16:15-16).

27 Veç kësaj, i sillni këtu armiqtë e mi, të cilët nuk donin që unë të mbretëroja mbi ta dhe i vritni përpara meje!"`(Luka 19/27)`.

36 U tha, pra, atyre: ``Po tani, kush ka një trastë le ta marrë me vete, dhe po kështu thesin; dhe kush nuk ka shpatë, le të shesë rrobën e vet e ta blejë një.

37 Sepse unë po ju them se çfarë është shkruar duhet të plotësohet ende në mua: "Dhe ai është radhitur ndër keqbërësit". Sepse ato gjëra që janë shkruar për mua do të kenë kryerjen e tyre``.

38 Atëherë ata thanë: ``Jezus, ja këtu dy shpata``. Por ai u tha atyre ``Mjaft!``.

49 Atëherë ata që ishin përreth tij, duke parë çfarë do të ndodhte, i thanë: ``Jezus, a t`u biem me shpatë?``.

50 Dhe një nga ata i ra shërbëtorit të kryepriftit dhe ia preu veshin e djathtë.
    51 Por Jezusi, duke u përgjigjur, tha: ``Lëreni, mjaft kështu(Luka 22)

51 Dhe ja, një nga ata që ishte me Jezusin, zgjati dorën, nxori shpatën e vet, iu hodh shërbëtorit të kryepriftit dhe ia preu veshin(Mateu 26)

Pse nuk luftoi Jezusi?

50 Atëherë dishepujt e lanë dhe ikën të gjithë.(Marku 14)

Jezusi donte qe te luftonin por ai iu nenshtrua fatit.

36 Jezusi u përgjigj: ``Mbretëria ime nuk është e kësaj bote; po të ishte mbretëria ime e kësaj bote, shërbëtorët e mi do të luftonin që të mos u dorëzohesha Judenjve; porse tani mbretëria ime nuk është prej këtej``(Gjoni 18).
    Ndryshuar për herë të fundit nga ORIONI : 08-03-2006 më 15:25

Faqja 3 prej 10 FillimFillim 12345 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Islami Sot Dhe Nesër
    Nga llokumi në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 11
    Postimi i Fundit: 22-09-2012, 10:50
  2. Përgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 04-04-2009, 15:02
  3. Feja e vertete
    Nga forum126 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 12-04-2007, 16:39
  4. Muhamedi, Nje Perpjekje Perendimore Per Te Kuptuar Islamin
    Nga forum126 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 06-02-2006, 10:44
  5. Përgjigje: 139
    Postimi i Fundit: 14-06-2005, 06:29

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •