Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 7
    R[love]ution Maska e Hyllien
    Anëtarësuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708

Pasojat e futjes së fesë ne Shkollat Shqiptare.

Pershendetje,

Desha thjesht te dija cfar pasojash do kishte nje futje eventuale e nje lende te pergjithshme mbi fenë apo dhe specifike(Islami apo Krishterimi) në edukimin e brezit të ri Shqiptar.

Cdo te mire
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,380
    Postimet në Bllog
    22
    Feja nuk duhet te mesohet ne shkolla publike, por ne shkolla private. Prinderit shqiptare qe duan ti edukojne femijet e tyre ne shkolla fetare, le ti dergojne ne to, por te gjithe ata qe duan ti dergojne ne shkollat publike, nuk kane perse femijet e tyre te perballen me doktrinat fetare.

Kushtetuta shqiptare nuk duhet te lejoje asnje forme manifestimi te fese ne shkollat publike, por duhet te lejoje dritare per hapjen e shkollave private fetare. Ne kete menyre te gjithe ngelen te kenaqur, edhe ata qe nuk duan qe femijeve te tyre tu predikohet neper shkolla publike, edhe ata qe duan qe femijet e tyre te edukohen me mesimet fetare te nje feje te caktuar.

Nese duam te ndertojme nje shoqeri demokratike, duhet te kete nje ndarje me thike te shtetit nga feja.

Albo
    "Babai i shtetit është Ismail "Qemali", e zbuloi Edvin shkencëtari!"

Gezuar Kosoven e Pavarur Maska e dodoni
    Anëtarësuar
    07-11-2002
    Postime
    3,393
    Edhe unë jam kundër.
    Leje mos m'trano, pashe zotin!!!!

Rrofte Shqiperia Etnike

Authentic Maska e DeuS
    Anëtarësuar
    08-06-2003
    Postime
    2,319
    Kur eshte hedhur per diskutim ky lloj ligji ?!

Meqe po diskutohen pasojat , flas !

i/e regjistruar Maska e Albin
    Anëtarësuar
    06-03-2004
    Vendndodhja
    ???
    Postime
    242
    Citim Postuar më parë nga Albo
    Feja nuk duhet te mesohet ne shkolla publike, por ne shkolla private. Prinderit shqiptare qe duan ti edukojne femijet e tyre ne shkolla fetare, le ti dergojne ne to, por te gjithe ata qe duan ti dergojne ne shkollat publike, nuk kane perse femijet e tyre te perballen me doktrinat fetare.

Kushtetuta shqiptare nuk duhet te lejoje asnje forme manifestimi te fese ne shkollat publike, por duhet te lejoje dritare per hapjen e shkollave private fetare. Ne kete menyre te gjithe ngelen te kenaqur, edhe ata qe nuk duan qe femijeve te tyre tu predikohet neper shkolla publike, edhe ata qe duan qe femijet e tyre te edukohen me mesimet fetare te nje feje te caktuar.

Nese duam te ndertojme nje shoqeri demokratike, duhet te kete nje ndarje me thike te shtetit nga feja.

Albo
    Po shoku president si te thuash ti do behet i ka vdek nena atij muhabeti.

O plak po se ke ti ne dore ate mo plak pse c'te keqe ka qe ne maqedoni po mesojne femijet shqiptare per fene po lerini keto mer daje se sju ka hije keshtu mer se po na merrni qafe popullsine e pafajshme te forumit.Ore po kush ju pyet juve njeher ty albo me cyclotomikiun kush ju pyet juve si do behet apo po jepni mendime ju aheeeeeee jepni mendime jepni se na duhen .
    Po beheni ma katolike se papa dhe me ortodosk se janallutaosi mre C'beni keshtu mre laike ju me orgjine kristiane andej-kendej beni sherr per janullatosin eshte i mire apo i keq kendej thoni te mos jepet mesim fetar ne shkolla ta presim dhe me thike posi jo re nuk diksutohet më Po e marrim si urdher nga amerika apo nga greku .
    Ndryshuar për herë të fundit nga Albin : 09-04-2004 më 07:58

R[love]ution Maska e Hyllien
    Anëtarësuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    LORD, e shikon qe un kam pyetur ? Shef ndonje pergjigje nga ana ime ? Apo mos me identifikon mua gje me Albon ?

Urdhero jep opinionet, ske pse kundershton te tjeret me kritika jo argumentative.
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

i/e regjistruar Maska e ^AngeL^
    Anëtarësuar
    14-08-2002
    Vendndodhja
    U.k . London
    Postime
    2,169
    Citim Postuar më parë nga LORD
    Po shoku president si te thuash ti do behet i ka vdek nena atij muhabeti.

O plak po se ke ti ne dore ate mo plak pse c'te keqe ka qe ne maqedoni po mesojne femijet shqiptare per fene po lerini keto mer daje se sju ka hije keshtu mer se po na merrni qafe popullsine e pafajshme te forumit.Ore po kush ju pyet juve njeher ty albo me cyclotomikiun kush ju pyet juve si do behet apo po jepni mendime ju aheeeeeee jepni mendime jepni se na duhen .
    Po beheni ma katolike se papa dhe me ortodosk se janallutaosi mre C'beni keshtu mre laike ju me orgjine kristiane andej-kendej beni sherr per janullatosin eshte i mire apo i keq kendej thoni te mos jepet mesim fetar ne shkolla ta presim dhe me thike posi jo re nuk diksutohet më Po e marrim si urdher nga amerika apo nga greku .
    ti shoku me lart Lord sa me vrull e paske mor i dashur, kjo eshte vetem nje pyetje se si do ishte dmth diskutim, se e di qe spo na pyet kush ne,por ktu ka vec diskutime.
    masanej ty kush te tha te besh komente te tilla,meqe paske problem me lexu clearly lexoje dy her i dashur se do jete me mire.

edhe un jam kunder,sepse mendoj se do kene probleme me njeri tjetrin, jo katolik jo mysliman,jo ne me te mire jo ju.
    pajtohem me mendimin e albos qe nese prinderit kan deshire ti edukojne per fe te behet nje shkoll private.
    Two Heart, Two Minds, In Time, Did Find, One Love, One Aim, Two Paths, The Same

Tema të Ngjashme

1. Si mund të ulet ndikimi grek në shqipëri ?
    Nga Anton në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 192
    Postimi i Fundit: 14-08-2011, 17:46
  2. Lidhja Shqiptare e Prizrenit
    Nga dodoni në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 13
    Postimi i Fundit: 01-06-2009, 00:29
  3. Plavë e Guci
    Nga Davius në forumin Bashkëpatriotët e mi në botë
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 05-10-2008, 23:36
  4. Brukseli: Zgjedhjet e 2005, shansi juaj i fundit
    Nga Brari në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 32
    Postimi i Fundit: 12-04-2005, 14:53
  5. Si vjen bashkimi kombëtar?
    Nga Anton në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 487
    Postimi i Fundit: 22-02-2004, 00:19

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •