Close
Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 15 prej 15
    i/e regjistruar Maska e Albin
    Anëtarësuar
    06-03-2004
    Vendndodhja
    ???
    Postime
    242
    Ka nje marreveshje midis njeriut dhe bashkesise islame ose shtetit islam kur ai eshte per njeriun i cili perqafon islamin si fe.Kjo behet per shkak qe njeriu mos te luaje ose te jete hipokrite dmth ti bej keto kthim rikthim per tu tallur ose si lojra politike ose propaganduese.Po kurrsesi nuk lejohet qe nje person ta detyrosh te behet musliman duke e dhunuar fizikisht ose shpirterisht ose menderisht.

Per kete ne kuran thuhet.

Ne fe nuk ka dhune .Eshte e sqaruar e verteta nga e kota ..... Kush nuk nuk i beson te pavertetes e i beson Allahut ai eshte kapur ne lidhjen me te forte e cila nuk ka keputje.(sure bekare )

Si rrjedhoje, pse foshnja lind musliman...?(!!!) Apo shprehja musliman mund te perdoret megjithe nuk do te thote qe personi ne fjale mund te besoje. (?!!!)
    Foshnja lind musliman sepse fjala musliman ka kuptim ti nenshtorhesh ligjeve te Zotit te vertete dhe jo idhujve .Edhe dielli quhet me kete kuptim musliman .

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    07-06-2004
    Postime
    2
    Une mendoj se te gjithe profetet qe ka njohur njerezimi kane ardhur per nje popull te caktuar dhe per nje kohe te caktuar.Numrin e sakte te tyre e di vetem Zoti.Permendet nje numer qe per momentin nuk me kujtohet ne Kuran por mendohet qe kane qene edhe me shume por nuk eshte shkruajtur per ta ndoshta sepse kane qene per ndonje popull shume te vogel.Une po ju them se profeti i fundit deri ne diten e gjykimit eshte Muhamedi (paqja dhe meshira e zotit qofshin mbi te)dhe jo Jezu Krishti qe pretendojne kristianet.Pse do thoni ju ..
    Dihet nga te gjithe qe Bibla eshte e ndryshuar dhe kjo ndoshta per qellimet e errta te njerezve qe kane qene te interesuar per te ndryshuar fjalen e zotit dhe jo prej pakujdesive njerezore qe skane patur mundesi per ta ruajtur ate.Ne kete moment kuptohet qe nje liber i shkruajtur gabim ka per te cuar ne humbje te sigurte te gjithe njerezit qe praktikojne ate.Por them se ata njerez nuk kane faj,kjo sepse nuk ka qene nje nga premtimet e Zotit per ta ruajtur ate ashtu sic ka premtuar per Kuranin.
    Dime qe ne Bibel shkruhen histori nga me te ndryshmet qe jane te ilustruara deri ne detajet me te parendesishme.Atehere si
    ka mundesi qe ne darken e fundit te Krishtit te mos jete shkruajtuar asgje me vlere.Ju mendoni se ne ate darke vetem eshte henger dhe eshte pire ????Jo une se mendoj si ty por
    mund te them se ne ate darke eshte folur me shume,dhe eshte folur per profetin tjeter qe do vinte me vone.por kishes nuk i interesonte kjo faqe ne bibel dhe perfundimi dihet.....dhe ne nuk e dime sec ka thene vete Krishti ate nate.Kjo ngre dyshime sepse kisha nuk do donte te largonte nga vetja te gjithe ata besimtare sepse dihet se kush do ishte ai prift ose pape qe do i mohonte vetes te mirat materliale qe i ofronte pushteti i kishes.Nejse per me shume debat reth kesaj pike me shkruani une sepse te dini nje gje qe nje besim i kote ju con ne humbje ne boten tjeter per te cilen ju besoni ashtu si edhe une.

Ikon-thyes Maska e Qafir Arnaut
    Anëtarësuar
    27-07-2002
    Vendndodhja
    Shum po shndrit aj Diell, e pak po nxeh
    Postime
    1,542
    Ne rastin tim personal mund te them qe u konvertova nga nje gjendje te 'pafe' ne nje fe te Krishtere[protestante ne kete rast]. Menuja ne Shqiperi asokohe ishte teper e pasur. Kishe qe nga Bahai, Scientology deri ne Wahhabi Muslims. Duke qene i ri ne moshe, dhe se Ismail Kadare ma kishte mbush mendjen top qe Islami ishte fe e prapambetjes, ja hoqa vizen Islamit dhe u fokusova tek te Krishteret. Fillimet e mia Protestante qene te fuqishme, por me kohe m'u zvenit deshira pasi nuk kisha disiplinen e duhur t'e ndrroja komplet stilin e jeteses. Tani jam konvertuar serisht ne gjendje te 'pafe' por po kerkoj nje botekuptim qe i pershtatet idealeve te mija. Nuk e pranoj me absolutizmin Abrahamik.

Ne pergjigje te pyetjes tende Cyclotomic: Ne Arabi Saudite te pritet koka po u konvertove nga Islami ne nje fe tjeter. Te Krishteret e kane lene kete avaz qe prej disa qindra vjetesh.

Ju uroj te gjitheve te gjejne nje komunitet fetar ku jane te lumtur. Deri tani nga pervoja ime, dhe atyre qe njoh asnje lloj feje 'ekstremiste' (si Mormone, Deshmitare te Jehovahit, Wahhabi Muslim) nuk kam pare te kete 'ndricuar' e 'lumturuar' ndonje per nje perjudhe te gjate e konsistente. Kjo tregon shume.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Qafir Arnaut : 14-06-2004 më 00:12

Konvertimi???

Marku4:3-9; 14-20"Degjoni! Ja, doli mjellesi te mbjelle. Dhe ndodhi qe kur hidhte faren nje pjese e fares ra gjate rruges dhe zogjte e qiellit erdhen dhe e hengren. Nje pjese tjeter ra ne gurishte, ku nuk kishte shume dhe, dhe mbiu menjehere sepse nuk kishte toke te thelle. Por kur doli dielli, u dogj; dhe meqe nuk kishte rrenje u tha. Nje pjese tjeter ra midis ferrave; ferrat u rriten , e mbyten dhe nuk dha fryt. Nje pjese tjete ra ne toke te mire, dhe solli frut qe rritej, dhe u zhvillua per te dhene njera tridhjete, tjetra gjashtedhjete dhe tjetra njeqind. Pastaj u tha atyre kush ka veshe le te degjoje."

"Mbjellesi mbjell fjalen. Ata gjate rruges jane ata ne te cilet mbillet fjala; por mbasi e kane degjuar ate vjen menjehere satani dhe ua heq fjalen nga zemrat e tyre. Po ashtu ata qe e marin faren mbi nje gurishte jane ata qe kur e kane degjuar fjalen e pranojne menjehere me gezim; por nuk kane rrenje ne vetvete dhe jane te perkohshem; dhe kur vjen mundimi ose perndjekja per shkak te fjales skandalizohen menjehere. Ata perkunderazi e qe marin fjalen midis ferrave jane ata qe e degjojne fjalen, Por shqetesimet e kesaj bote, mashtrimet e pasurise dhe lakmite per gjera te tjera qe hyne, e mbyten fjalen dhe ajo behet e pafrytshme.
    Kurse ata qe e moren fjalen ne toke te mire, jane ata qe e degjojne fjalen , e pranojne dhe japin fryt; nje tridhjete nje gjashtedhjete dhe tjetri njeqind."
    Ndryshuar për herë të fundit nga Manulaki : 17-06-2004 më 17:34
    Te shpëtohesh do të thotë të transformohesh prej Perendise, të ribëhesh ashtu siç Ai donte që ne të ishim që nga fillimi!

Voleur du coeur.. Maska e Roi
    Anëtarësuar
    10-06-2004
    Vendndodhja
    Ne vendin tim....
    Postime
    2,303
    Unë mendoj se gjitha keto gjera te mira te cilat i kemi jan te mirat qe naj dergoi ZOTI ,
    sa i perket fese qe i perkt nje feje tjeter munde te ndryshoj mendimet e tij ,pamvarsisht gabon apo jo ,por megjith ate duhet ti besojm zotit dhe profeteve te tij te cilet ai nai dergoj qe njerzimi te merr rugen e tij dhe ti perket PERENDIS .
    Por si profet i fundit dhe thuaja vendimtar erdhi Muhamedi A.S i cili solli me vete edhe KURANIN A.M i cili ndihmoi shume ne zhvillimin e shkencave exzakte dhe qe shtylla kryesore e trurit tr njeriut ,(Per ata qe nuk e keq perdoren)siq kemi shume raste..

Ju faleminderit..

Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12

Tema të Ngjashme

1. Konvertimi i besimtarve musliman ne Kishen e Krishtit
    Nga toni77_toni në forumin Komuniteti katolik
    Përgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 28-02-2009, 16:51
  2. Në Shqipëri ndodhi ndërrimi, duhet të ndodhë edhe ndryshimi
    Nga Davius në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 05-07-2005, 16:46
  3. Konvertimi ne NTSF pa ndonje program specifik.
    Nga alditirona në forumin Trajnim & leksione
    Përgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 27-05-2005, 09:03
  4. Konvertimi i permesos se soxhornos ne Itali??!!
    Nga Guina në forumin Emigracioni
    Përgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 15-11-2004, 08:38

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •