Close
Faqja 10 prej 14 FillimFillim ... 89101112 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 91 deri 100 prej 134
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    11-06-2005
    Postime
    360
    Citim Postuar më parë nga alibaba
    Enver Hoxha nuk ka qenë musliman por ateist.Qëllimi i tij ka qenë të zhdukë klerin fetar e t'a zëvendësojë atë me klerin ateist partiak, dhe përfundimisht të krijojë qytetërimin e proletariatit.
    Enver Hoxha nuk i ka analizuar pasojat e veprave të veta por vetëm shkaqet.
    lexoje librin zonja e zez.

Peace and love
    Anëtarësuar
    16-06-2006
    Vendndodhja
    usa
    Postime
    1,897
    Perzierje racash ka pas edhe ne trojet shqiptare,ashtu sic ka pasur kudo ne bote.Pyetja eshte se deri ne c'fare mase ka ndodhur kjo perzierje.
    Le te flasim vetem per periudhen nga pushtimi turk e ketej.
    Ardhjet e turqve ne trojet shqiptare nuk ishin ardhje popujsh primitive te paorganizuar,por erdhen si pushtues me qellime te qarta.
    Fillimisht atyre u duheshin rruget kryesore dhe portet(limanet) ne menyre qe te kontrollonin tregetine.Gradulaisht me metoda te sofistikuara ata dominuan ose joshen shtresat e pasura te shqiptareve duke u lene atyre toka e privilegje te tjera.Ne zonat malore pushteti turk nuk pati kurre nje sundim te plote,per vete faktin se nuk i interesonin shume malet e thata qe nuk afronin asnje perfitim ekonomik.Si rrjedhoje zonat malore megjithe sundimin e gjate osman,paten shume pak kontakt me turqit dhe arriten te ruajne format e tyre te jeteses.Ne zonat e zhvilluara,pra ne qytetet kryesore influenca ka qene me e madhe,dhe ka pasur edhe kolone te ardhur nga Turqia,ndonese numri i tyre nuk ka qene kurre aq i larte sa te mund te dominonin pjesen tjeter te popullsise.
    Njefare perzierje individuale ka eksisituar nepermjet martesave mikste,por edhe keto kane qene te kufizuara dhe pothuaj inekzistente ne fshatra.
    Po te shohesh me vemendje edhe tiparet fizike duket qe perzierjet kane qene shume te paperfillshme per te ndikuar ne transformimin e races.Shqiptaret , sidomos ata te veriut dhe Ksoves me shume duken si popuj Kelte se sa ndonje race tjeter lindore.Perjashtime ka kudo.Mendimi im eshte se jugu i Shqiperise eshte me shume i perzier(jo vetem me turq po edhe me greke, vllehe,etj.) dhe disa zona te Shqiperise se mesme si Kavaja apo Elbasani(i ndertuar nga vete turqit).Gjithashtu ne disa zona te Kosoves dhe Maqedonise ka pasur perzierje,por gjithmone ne numer te kufizuar.

Citim Postuar më parë nga Clauss
    teknollogjia zoterinj teknollogjia. u demaskuan te gjithe ata qe besojne akome qe atehere nuk kishte kyca p qe hapeshin vetem mbas kontrollit DNA.
    Teknologjia pra teknologjia, ajo e ka bere punen dhe i ka nxjerre komshinjte ata qe jane. Tani e njejta teknologji nese sna nxjerr aspak te tille. I bie qe ne si komb (qe jemi 98% te paster ne rrace dhe te paperzjere) ose kemi ardhur te gjithe ne mase nga ndonje vend tjeter ose keta qe na rrethojne qe i perkasin kaq % nje grupi rracor dhe aq % nje grupi tjeter te jene te ardhur dhe te sterardhur.

Orthodhoks Maska e ilia spiro
    Anëtarësuar
    02-02-2009
    Postime
    3,588
    Postimet në Bllog
    1
    Kam degjuar (pasi nuk kam ndonje dokument historik per kete), se ngjarje te shemtuara ndodhen pas vdekjes se Gjergj Kastriotit (jo se s`kishin ndodhur me pare), sic eshte fenomeni i perdhunimit masiv te grave shqiptare nga turqit. Nje pjese e grave u hodhen nga shkembinjte (dihet kjo), per te mos rene ne duart e turqve.

Por me pas, pas pushtimit, sulltani vuri taksa te larta, te cilat zona e Shqiperise Kruje-Diber, ne ate kohe nuk pranoi te paguante.

Turqit u sollen sic dine ata. Perdhunuan masivisht grate e kesaj zona, (pasi me pare kishin bere te paafte burrat e kesaj zone) dhe grate mbeten shtatzana e linden nje brez te tere ne ate zone qe mund te quhet "me gjak turk".

Nuk e di se c`levizje demografike pesoi me pas dhe a jane sot po te njejtet njerez ne ate zone, por me sa kam degjuar fakti eshte i njohur. Ndoshta kjo popullsi ka levizur drejt Kosoves (ku eshte i ndjeshem ndikimi turk), apo ne jug drejt Tiranes-Elbasanit.
    Per kete zone kam degjuar se ka pasur turq te cilet kane mbetur ne Shqiperi dhe mund te jene martuar me shqiptare.
    Nje gje eshte e padiskutueshme. Turqishtja nuk njihet ne asnje rrethane. Te paret tane nuk lejuan bastardimin e gjuhes shqipe (qe do te ishte shkombetarizim i plote).
    Ndryshuar për herë të fundit nga ilia spiro : 30-03-2009 më 15:28

i/e regjistruar Maska e bnik
    Anëtarësuar
    27-12-2007
    Postime
    152
    Citim Postuar më parë nga ilia spiro Lexo Postimin
    Kam degjuar (pasi nuk kam ndonje dokument historik per kete), se ngjarje te shemtuara ndodhen pas vdekjes se Gjergj Kastriotit (jo se s`kishin ndodhur me pare), sic eshte fenomeni i perdhunimit masiv te grave shqiptare nga turqit. Nje pjese e grave u hodhen nga shkembinjte (dihet kjo), per te mos rene ne duart e turqve.

Por me pas, pas pushtimit, sulltani vuri taksa te larta, te cilat zona e Shqiperise Kruje-Diber, ne ate kohe nuk pranoi te paguante.

Turqit u sollen sic dine ata. Perdhunuan masivisht grate e kesaj zona, (pasi me pare kishin bere te paafte burrat e kesaj zone) dhe grate mbeten shtatzana e linden nje brez te tere ne ate zone qe mund te quhet "me gjak turk".

Nuk e di se c`levizje demografike pesoi me pas dhe a jane sot po te njejtet njerez ne ate zone, por me sa kam degjuar fakti eshte i njohur. Ndoshta kjo popullsi ka levizur drejt Kosoves (ku eshte i ndjeshem ndikimi turk), apo ne jug drejt Tiranes-Elbasanit.
    Per kete zone kam degjuar se ka pasur turq te cilet kane mbetur ne Shqiperi dhe mund te jene martuar me shqiptare.
    Nje gje eshte e padiskutueshme. Turqishtja nuk njihet ne asnje rrethane. Te paret tane nuk lejuan bastardimin e gjuhes shqipe (qe do te ishte shkombetarizim i plote).
    E çuditeshme more ilia qe ti e paske me te degjuar dhe jo ne baze te ndonje dokumenti historik, edhe sepse e shoh shume te veshtire qe turku te kete mundur ti hipi maleve te Dibres dhe Krujes per te perdhunuar grate shqiptare!!
    Kupton ilia qe ska llogjike ajo "llogjika" jote edhe sepse kur taksat nuk paguheshin perdoreshin menyra te tjera dhe jo perdhunimi i grave!! LOL

Po kete te Tiranes-Elbasanit nga na e nxore apo edhe kete nga hamendja e "llogjikes" tende te pagabueshme??
    Nese s'ke te dhena per teorite e tua, na bej nje nder te gjithve, mos na i posto !!!

Pro diturise Maska e Gjelosh PRekaj
    Anëtarësuar
    07-07-2008
    Vendndodhja
    N'rranjen e Rozafs
    Postime
    681
    Citim Postuar më parë nga alibaba Lexo Postimin
    Enver Hoxha nuk ka qenë musliman por ateist.Qëllimi i tij ka qenë të zhdukë klerin fetar e t'a zëvendësojë atë me klerin ateist partiak, dhe përfundimisht të krijojë qytetërimin e proletariatit.
    Enver Hoxha nuk i ka analizuar pasojat e veprave të veta por vetëm shkaqet.

Prandaj rrezoi gjithe ato kisha, disa prej tyre mije vjeqare kurse xhamin mu ne mes te tiranes e lejoj?

Prandaj jau nderroj emnat Shqiptar nga Gjin, Gjon, Mhill, Illi etj kurse emrat e tyre turkoarab i mbajnten.

As adhe nje Shqiptar me emer turkoarab apo greke(perfshi te tyren) nuk ashte ken i detyruem me e ndryeshue menin perveq ato qe kishin emna puro Shqiptar.

E si ishte parulla

"me vellezerit tone kineze dhe me shoket tone Kosovar"

Te vetmit ato qe duhet ta mbrojne enver turkoarabin jane minoritaret

Orthodhoks Maska e ilia spiro
    Anëtarësuar
    02-02-2009
    Postime
    3,588
    Postimet në Bllog
    1
    Duke i perjashtuar megjithate te tjerat per te cilat ka edhe supozime (historia jone eshte e padokumentuar), fakt i njohur historik i padokumentuar mbetet ai i perdhunimit masiv te grave ne zonen Kruje-Diber, si zona e principates se Kastrioteve dhe me vendosur ne luften kunder turqve.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    03-12-2008
    Vendndodhja
    ATJE KU ME RESPEKTOJN SI SHQIPTAR
    Postime
    1,015
    500 vjet nuk jan pak, por ne ate koh jan bastarduar me pak, se sa po bastardohen sot,ne 20 vjet demokraci,ky eshe kulmi.Te luftosh 500 vjet per mos tu bastarduar, e te bastardohesh, me deshire per 20 vjet, ky eshte falenderimi, qe brezat e rinj po i bejn gjakut te stergjysherve te tyre, po i thojn se kot luftuat ju se ne po na pelqejn shum,kulturat , dhe martesat e huaja.Nuk di si te pergjigjet njeriu ne kete rast, eshte evolucioni, apo tranzicioni?

i/e regjistruar Maska e bnik
    Anëtarësuar
    27-12-2007
    Postime
    152
    Citim Postuar më parë nga ilia spiro Lexo Postimin
    Duke i perjashtuar megjithate te tjerat per te cilat ka edhe supozime (historia jone eshte e padokumentuar), fakt i njohur historik i padokumentuar mbetet ai i perdhunimit masiv te grave ne zonen Kruje-Diber, si zona e principates se Kastrioteve dhe me vendosur ne luften kunder turqve.

ku i ke faktet ore kungullac??
    Edhe sepse eshte vertetuar nga studimet gjenetike qe shqiptaret jane i vetmi popull ne ballkan i paperzier me rraca te tjera!!

Studimi antropologjik "Survey of anthropological features of the Illyrians" ka deshmiuar fare qart se hqiptaret modern jane pasardhes te ilireve: 75% Dinaric, 10% West Atlanto Mediterranean (not East like are the modern "greeks"), 10% Alpine, 5% Noric = 5% periphery/ substratum Nordish.
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/3304152

Studimi gjenetik "HLA Class I Polymorphism in the Albanian Population" thot: "Albanians are a very homogenous population, their history suggests that they did not mix with neighboring populations. It is assumed that Albanians have Illyrian Origin."
    link: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11216397

Studimi gjenetik:"Haplogroup E3b1a2 as a Possible Indicator of Settlement in Roman Britain by Soldiers of Balkan Origin" nga Steven C. Bird thot se nje perqindje e mire e britanikeve modern e kane origjinen nga ushtaret iliro-thrak te ballkanit dhe konkretisht nga popullsia shqiptare!!!
    link: http://www.jogg.info/32/bird.htm

Etj etj ka plot studime gjenetike qe mbeshtesin pastertine e rraces shqiptare prandja mos me fol si kodra pas bregut kur nuk ke asnje te dhene dhe asnje burim shkencor per pellitjet e tua anti-shqiptare!!
    Ndryshuar për herë të fundit nga bnik : 30-03-2009 më 16:07

i/e regjistruar Maska e firaku
    Anëtarësuar
    03-04-2008
    Vendndodhja
    Nen qiell
    Postime
    660
    Nga chriatina54(ne shqiperi nuk eshte e vertete qe shqiptaret jane te perzier me turq..kjo ka ndodhur ne kosove dhe maqedoni.kjo duket qarte ne emrat qe ata kane nga fanatizmi islamik dhe mos folja mire e shqipes nga ana tyre.bile femrat shqiptare maqedonase jane te mbuluara me shami dhe nuk i dallon nga marokenet kuptohet jo te gjitha.)

O zot tipat e ketille fali se nuk dine

Faqja 10 prej 14 FillimFillim ... 89101112 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Identiteti evropian i shqiptarëve
    Nga Iliriani në forumin Portali i forumit
    Përgjigje: 572
    Postimi i Fundit: 02-05-2012, 15:45
  2. Letersia Shqiptare
    Nga new-man në forumin Gjuha shqipe
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 16-01-2009, 12:28
  3. Mesjeta e hershme shqiptare
    Nga DYDRINAS në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 15-11-2006, 15:10
  4. Gjergj Kastrioti sipas pikëpamjeve antishqiptare
    Nga Davius në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 77
    Postimi i Fundit: 28-04-2006, 12:45
  5. Kryengritja Popullore Shqiptare E 1912 – 1915
    Nga ORIONI në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 12-07-2005, 14:44

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •