Close
Faqja 21 prej 25 FillimFillim ... 111920212223 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 201 deri 210 prej 243
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    20-03-2007
    Postime
    128
    Citim Postuar më parë nga leci
    Ne nuk jemi rrace ariane....
    rraca ariane eshte nje mit i shpikur nga mendje te semura per te perbuzur rracat e tjera.
    edhe ne qofte se doni te besoni qe ne jemi rrace ariane duhet te bindeni per nje gje.
    ne nuk jemi pasardhes e rraces skandinave (norvegjes,suedes etj).

ne jemi rrace e bastarduar dhe kush ka kaluar ka lene gjurmet e veta
    dmth nuk jemi rrace e paster dhe jo me rrace ariane.

Dhe une ashtu mendoj, ne nuk jemi dhe nuk duhet te jemi rrace Ariane. Une do t'pelqeja te gjenim ngjashmerine dhe karakteristikat me rracen Ilire se jemi pasardhesit u tyre po prape eshte e veshtire se arti ne pergjithesi, poezia dhe dhe sculptura nuk ka qene e zhvilluar fare per Iliret ne ate kohe, plus qe kane shku dhe kane luftu per greket dhe romaket ne Azi. Eshte veshtire me pas nje ide se si kane qen Iliret dhe nqs i pershkruajn, i tregojn si zeshkan me floke dhe sy te zinj. Ne te njejten kohe Agroni dhe Teuten i pershkruajne ndryshe. Keshtu qe, qe atehere Shqiptaret e sotem kane qene te heterogjenuar. Ndoshta kjo eshte karakteristika jone si Shqiptare.

me 40 hajdutë Maska e alibaba
    Anëtarësuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Racën tonë nuk e përcakton ngjyra por përmasat, forma të trupit kokës fytyrës etj

Këtu gjen ca info:

http://www.forumishqiptar.com/showthread.php?t=61416

i/e larguar Maska e GL_Branch
    Anëtarësuar
    02-11-2003
    Vendndodhja
    Arbany
    Postime
    1,592
    Citim Postuar më parë nga Kliti1
    Dhe une ashtu mendoj, ne nuk jemi dhe nuk duhet te jemi rrace Ariane. Une do t'pelqeja te gjenim ngjashmerine dhe karakteristikat me rracen Ilire se jemi pasardhesit u tyre po prape eshte e veshtire se arti ne pergjithesi, poezia dhe dhe sculptura nuk ka qene e zhvilluar fare per Iliret ne ate kohe, plus qe kane shku dhe kane luftu per greket dhe romaket ne Azi. Eshte veshtire me pas nje ide se si kane qen Iliret dhe nqs i pershkruajn, i tregojn si zeshkan me floke dhe sy te zinj. Ne te njejten kohe Agroni dhe Teuten i pershkruajne ndryshe. Keshtu qe, qe atehere Shqiptaret e sotem kane qene te heterogjenuar. Ndoshta kjo eshte karakteristika jone si Shqiptare.
    nuk ka asnje historian qe ka thene qe iliret kane qene zeshkan dhe syte e zi.....se i bone tash si iranianet e turqit .

Iliret kane qene sikur ne shqiptaret qe jemi sot (kryesisht si fiset malesore) pra race dinarike-alpiniste.

Citim Postuar më parë nga pllugu
    Racën tonë nuk e përcakton ngjyra por përmasat, forma të trupit kokës fytyrës etj

Këtu gjen ca info:

http://www.forumishqiptar.com/showthread.php?t=61416
    shume sakte...me nje fjale gjitha tiparet.
    Ndryshuar për herë të fundit nga GL_Branch : 06-04-2007 më 10:20

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    21-03-2007
    Postime
    9
    Citim Postuar më parë nga GL_Branch
    nuk ka asnje historian qe ka thene qe iliret kane qene zeshkan dhe syte e zi.....se i bone tash si iranianet e turqit .

Iliret kane qene sikur ne shqiptaret qe jemi sot (kryesisht si fiset malesore) pra race dinarike-alpiniste.
    Eshte fakt qe shumica e pupujve te mesdheut jane zeshkan , dhe ne fakt shumica e shqiptareve keshtu jane nuk po flasim per ato qe rrojne ne bjeshke qe si ka kapur asnje rreze dielli gjithe jetes.

i/e larguar Maska e GL_Branch
    Anëtarësuar
    02-11-2003
    Vendndodhja
    Arbany
    Postime
    1,592
    Citim Postuar më parë nga eflah
    Eshte fakt qe shumica e pupujve te mesdheut jane zeshkan , dhe ne fakt shumica e shqiptareve keshtu jane nuk po flasim per ato qe rrojne ne bjeshke qe si ka kapur asnje rreze dielli gjithe jetes.
    Jo shqiptaret ne fakt kane ngjyre kafe dhe pak zeza ( i ke femijet shqiptar shumica jane bjonde ose ngjyre kafe pastaj duke rritur gradualisht floket behen me pak te zeza por jo plotsisht) por jo si greket/turqit/iranianet/armenet dhe jevgjitet qe jane plotsisht zeshkan por megjithate shume pak kane rendesi floket ma shume shikohen tiparet.

Raca shikohet gjithnjë në lidhje me mjedisin ku është zhvilluar. Nëse mendohet se shqiptarët janë rrënjës në gadishull atëherë raca jonë e sotme me përjashtime të vogla, është raca që i është përshtatur këtij mjedisi si proces evolutiv. Tiparet tona nuk janë "përzierje" mes nordikëve dhe aziatikëve, por krijim dhe përshtatje ndaj këtij mjedisi ku ndodhemi.

Përgjithësisht është e pëlqyeshme që një popull të zbatojë praktika përmirësimi të stokut të tij gjenetik (ashtu siç një njeri stërvit trupin) dhe të prodhojë kulturë të përshtatshme për vetveten (ashtu siç një njeri stërvit mendjen).

M1ST3R10Z3 @k47 Maska e Michaela
    Anëtarësuar
    27-03-2007
    Vendndodhja
    BrEnDa NjE mIsTeRi
    Postime
    487
    Citim Postuar më parë nga MtrX
    Wolf une te jap vetem dicka si shembull qe ti te reflektosh me qarte rreth kesaj:
    Shqiptaret kane pasur edhe po prap e kane (mbase me pak tani) traditen e ruajtjes se nderit, perfshi ketu edhe atij nderi te cilin aludon ti me lart... Kjo ne shumicen e zonave te thella (malore me shume) ka qene (dhe mbase eshte) e theksuar.
    Tani shembulli qe do te jap une vjen nga Shqiptaret qe jetojne ne Jug (dhe ky eshte nje nga shembujt):
    Ke degjuar per legjenden e Argjirose?
    Po per grate e Sulit?

pastaj edhe dicka tjeter:
    pushtimet ne Shqiperi kane qene mjaft te lehta per te gjithe ata pushtues qe permende ti:
    Turqit pasi bene luften me Skenderbeun, shume pak merrnin pjese ne qeverisjen e vendit, me sa kam lexuar te gjithe pushtetaret e vilajeteve e rajoneve qe kishin caktuar turqit, ishin vete shqiptaret te cilet ia jepnin taksat Turqise.
    Kurse per kohen e Gjermaneve kam degjuar qe me 4-5 gjermane mbahej nje qytet shqiptar...
    tani nuk diskutohet qe kane ndodhur edhe ato qe thua ti, po pak besoj... e ka ndonje te njohur pastaj qe ngjan si gjerman

Per mendimin tim raca e Shqiptareve eshte shume me e paster sesa e psh grekerve qe i kemi fqinje...
    Ca thu ti more aman atehere femrat shqiptare kane qene te ndreshme .nuk besoj nga kjo qe the me siper ne jemi shqiptare edhe e di historia nga kemi ardhur se ne nuk u shpikem kur na pushoti italiani apo gjermani ne atehere kemi qene popull shqiptare ,pavarsisht se u pushtuam nga ata kjo nuk do te thote qe ne rrjedhim na gjermanet apo na shtetet qe na pushtun.
    GjERMONE E LOGEL SA NJE GOGEL!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    26-03-2007
    Postime
    200
    Dikush me lart tha se jemi te perzier.
    Une jam kunder. Cfaredo qe te thuhet boshti teper i lashte Pellazg=Ilir=Shqiptare mbetet i pandryshuar. Nga pellazget rrodhen shume popuj, por vetem Iliret i trasheguan. Edhe Iliret kane pjellat e tyre ne Ballkan e gjetke, por keta te fundit vetem shqiptaret i trasheguan. A jemi ariane?!
    Nuk e mbaj mend se cili studiues ka thene se shqipja rrjedh nga gjuha e Jafetit, birit te Nuhut. Ky eshte kulmi i arianizmit. Kur gjermanet erdhen ne Shqiperi thane se ne jemi vellezerit e tyre se jemi race ariane. Gjithsesi ne nuk e kuptojme arianizmin si Hitleri.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    12-10-2006
    Vendndodhja
    athens
    Postime
    95
    Citim Postuar më parë nga KVS
    Raca shikohet gjithnjë në lidhje me mjedisin ku është zhvilluar. Nëse mendohet se shqiptarët janë rrënjës në gadishull atëherë raca jonë e sotme me përjashtime të vogla, është raca që i është përshtatur këtij mjedisi si proces evolutiv. Tiparet tona nuk janë "përzierje" mes nordikëve dhe aziatikëve, por krijim dhe përshtatje ndaj këtij mjedisi ku ndodhemi.

Përgjithësisht është e pëlqyeshme që një popull të zbatojë praktika përmirësimi të stokut të tij gjenetik (ashtu siç një njeri stërvit trupin) dhe të prodhojë kulturë të përshtatshme për vetveten (ashtu siç një njeri stërvit mendjen).

Kjo "teoria e pershtatjes" ambjentit shume interesante,,,,,,,,,, i bie qe zezaket qe jetojne neHollande te zbardhen e Hollandezet ne Afrike te jugut te nxien qe te perballojne rrezet e diellit

Po keto "praktikat e permisimit gjenetik" si duhen zbatuar ; i bardhi te shartohet me te zi e i ziu me te bardhe????????? apo duhet perdor ngjyra e MODERNE gri,,,,,,,,,,,

Citim Postuar më parë nga evertet
    Kjo "teoria e pershtatjes" ambjentit shume interesante,,,,,,,,,, i bie qe zezaket qe jetojne neHollande te zbardhen e Hollandezet ne Afrike te jugut te nxien qe te perballojne rrezet e diellit

Po keto "praktikat e permisimit gjenetik" si duhen zbatuar ; i bardhi te shartohet me te zi e i ziu me te bardhe????????? apo duhet perdor ngjyra e MODERNE gri,,,,,,,,,,,
    Ne fakt duhen rreth 20 mije vjet qe te kryhet nje ndryshim i tille gjenetik. Pra qe nje zezak te zbardhet apo nje i bardhe te nxihet ose me sakte qe dikush te ndryshoje ngjyre lekure ne perputhje me ambjentin dhe klimen ku jeton, i duhet nje kohe e gjate dhe shifra qe permenda eshte me optimalja

Faqja 21 prej 25 FillimFillim ... 111920212223 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Gjendja e fëmijëve jetimë shqiptarë
    Nga Albo në forumin Problematika shqiptare
    Përgjigje: 16
    Postimi i Fundit: 12-11-2010, 17:19
  2. Mbi priftërinë
    Nga I KTHYERI në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 08-12-2006, 10:49
  3. DOKTRINA - Kapitulli II. Simboli i Besimit
    Nga Albo në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 19
    Postimi i Fundit: 21-09-2004, 21:47
  4. C'ka eshte Shqiptaria?
    Nga Eni në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 10
    Postimi i Fundit: 23-07-2004, 12:28
  5. Marrdhëniet Izraelo-Palestineze hyjnë në një erë të re.
    Nga Albo në forumin Problemet ndërkombëtare
    Përgjigje: 181
    Postimi i Fundit: 29-10-2003, 12:19

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •