Wolf une te jap vetem dicka si shembull qe ti te reflektosh me qarte rreth kesaj:
Shqiptaret kane pasur edhe po prap e kane (mbase me pak tani) traditen e ruajtjes se nderit, perfshi ketu edhe atij nderi te cilin aludon ti me lart... Kjo ne shumicen e zonave te thella (malore me shume) ka qene (dhe mbase eshte) e theksuar.
Tani shembulli qe do te jap une vjen nga Shqiptaret qe jetojne ne Jug (dhe ky eshte nje nga shembujt):
Ke degjuar per legjenden e Argjirose?
Po per grate e Sulit?
pastaj edhe dicka tjeter:
pushtimet ne Shqiperi kane qene mjaft te lehta per te gjithe ata pushtues qe permende ti:
Turqit pasi bene luften me Skenderbeun, shume pak merrnin pjese ne qeverisjen e vendit, me sa kam lexuar te gjithe pushtetaret e vilajeteve e rajoneve qe kishin caktuar turqit, ishin vete shqiptaret te cilet ia jepnin taksat Turqise.
Kurse per kohen e Gjermaneve kam degjuar qe me 4-5 gjermane mbahej nje qytet shqiptar...
tani nuk diskutohet qe kane ndodhur edhe ato qe thua ti, po pak besoj... e ka ndonje te njohur pastaj qe ngjan si gjerman
Per mendimin tim raca e Shqiptareve eshte shume me e paster sesa e psh grekerve qe i kemi fqinje...
Krijoni Kontakt