Close
Faqja 15 prej 25 FillimFillim ... 51314151617 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 141 deri 150 prej 243
    A ka mundesi qe mos kapeni me budallalliqe me njeri tjetrin?

Ose flisni dicka konkrete per temen ose komente te natyres se ferkimeve me njeri tjetrin do benit mire tja linit mesazheve private. Ju lutem ta mbajme kete nenforum te paster nga replika te kota.

Faleminderit.

...dhe jeta ime u fal Maska e Peniel
    Anëtarësuar
    10-03-2003
    Vendndodhja
    -|- Atje ku njeriu takohet me Perëndinë
    Postime
    1,257
    Përshëndetje!

Megjithëse nuk jam ekspert i kësaj fushe, mendoj se raca shqiptare ka përqindjen më të lartë të origjinalitetit se sa racat e tjera. E them këtë duke u bazuar në anën historike por edhe në anën e mentalitetit shqiptar. Në qoftë se do të shohim pak realitetin e jetës shqiptare sot, besoj se kjo ka shumë të bëjë me temën që ju diskutoni. Shikoni pak sjelljen e shqiptarëve kur bie fjala për martesën e vajzës apo djalit të tyre. Reagimin e tyre kur bëhet fjalë për martesën me një njeri që nuk i përket racës së bardhë. Ose reagimin e tyre kur bëhet fjalë akoma edhe për një të racës së bardhë por i një kombësie tjetër si psh. vllehët, grekërit apo edhe maqedonasit që jetojnë në Shqipëri.

Vllehët përpiqen të kenë martesa brenda racës së tyre sepse kjo u siguron atyre mundësinë e vazhdimësisë së dokeve, zakoneve, kulturës, gjuhës së tyre. Po ashtu edhe grekërit dhe besoj se në të njëjtën mënyrë edhe maqedonasit. Po shqiptarët? Trashëgimia ka qenë pjesë e jetës së shqiptarëve dhe kështu i kemi mbijetuar pushtimeve, përpjekjeve për shfarosje dhe ekziston ky komb të cilin ne e quajmë 'Kombi Shqiptar'. Gjithçka që ne kemi sot e kemi nga paraardhësit tanë që e ruajtën çdo gjë me fanatizëm dhe të paprekur nga asgjë e huaj.

Kur këto ekzistojnë në kohën e sotme, kohë kur rreziku i shfarosjes nëpërmjet luftës është tepër i vogël, imagjinoni se çfarë ka ndodhur në vitet e kaluara kur patriotizmi i shqiptarëve ka qenë i nivelit të lartë. Studioni pak më tepër historinë e Shqipërisë në të kaluarën dhe rezultati do dalë vetë. Sigurisht që ka pasur edhe përzierje të popullsisë por kjo i takon një përqindjeje të vogël dhe nuk besoj se kjo përqindje ka dominuar mbi shumicën. Për mendimin tim, raca shqiptare është më e pastra ndër racat e tjera.

ns
    קָדֹושׁ קָדֹושׁ קָדֹושׁ יְהוָה צְבָאֹ

I Shenjtë I Shenjtë...

Citim Postuar më parë nga J-X

zoti darius e zeme se un e kam gabim a mund te me thuash kush eshte raca ariane?
    a eshte raca e bardh apo jo? evropianet apo jo? dmth kush race percaktohet si arian? me pak fjale.

J-X duhet te lexosh temen me me vemendje. Pergjigjen per pyetjen qe ke shtruar e kam dhene jo ne nje po ne dy shkrime. Pra kerko disa faqe perpara dhe do e gjesh aty te sqaruar me se miri.

ALBANIAN ATTITUDE
    Anëtarësuar
    10-10-2003
    Vendndodhja
    usa
    Postime
    291
    Ne radhe te pare qe te flasim per racen shqiptare na duhet te gjejme kuptimin e fjales race.

Ka shume shpjegime nga shkenca te ndryshme por ama ajo qe me intrigon me shume eshte Bilogjia.

race A subdivision of a species that is capable of interbreeding with other members of the species!

Race = nje nen-ndarje apo katigor e nje speci qe eshte ne gjendje te "tufezohet", cshprehje te poshter qe gjeta edhe une....ahahaha
    pra te "tufezohet" me pjesetaret e tjere te ketij speci.

me fjale te tjera n.q.s une jam ne gjendje te "tufezohem" me nje greke apo me nje zezake atehere ne i takojme te njejte race. Ne nuk jemi spece te ndryshme thjesht nen-spece, sepse kemi vetem disa dallime figurative, disa here edhe konstraktive.

Sipas shkences se anthropologjise midis 6 bilion njerezve ne bote ka nje ndryshim ne genet rreth .01%,
    me pak se midis pjesetareve te nje grupi shimpazie ne Afrike.

Pra duhet te diskutoni me llogjike edhe ti haroni keto gjera raciste. Ne thjesht kemi disa dallime, tipare nga njerez te tjere per arsye te terenit ku jetojme, edhe me sakte per arsye te seleksionimit natyror!

Tani, dikush u shpreh se ne jemi nga "racat" me te pastra. Kjo nuk eshte aspak e vertete! haroni sa pushtues kane kaluar ne shqiperi?? vetem turku qe qendroi reth 500 vjet.

thjesht per kuriozitet: Te vetmit njerez qe jane me pak te implikuar nga ana e gineve jane Greenlanasit. N.Q.S doni fakte kam mundesine ti referencoje!

Shendet,

NIKAS

Updating.... Maska e Wordless
    Anëtarësuar
    19-06-2002
    Vendndodhja
    Undercover
    Postime
    3,154
    Shume e sakte Nikas, "raca njerezore" sipas shkences eshte nje.
    Eshte e kote te fantazojme ne "bjonditetin" e "para-ardhesve" tane;
    preferoj nje njeri me tru e me floke te zij sesa nje fyell bjond e me sy blu!
    (Te me fali fyelli te cilin e respektoj per funksjonin e tij muzikor).

Ne Shqiptaret duhet te kerkojme te veçanten te gjuha Shqipe, traditat tona
    tipike (dhe jo turko-arabizmat apo pseudo-kopjot-bajate "oksidentale" karkateristike e
    skenes se sotme Shqiptare ). Hiqi shqiptarit gjuhen shqipe dhe traditen dhe
    do fitosh nje grek, nje italian, nje turk, nje arab me shume.
    Prandaj besoj ne ate qe ç'do kahmarrje e verber drejt te huajes eshte
    vetevrasje per mbijetesen e veçantise tone; dhe kjo veçanti s'ka te beje as
    me floket bjonde e as me syte blu.

Nje shprehje nga anet tona thot "Evgjit nga të bëmet"! "Shqip" dmth
    "jevg nga sjellja". Kjo ndoshta mbart pak "diskriminim" ne fjalen "evgjit=jevg",
    por eshte nje menyre per te kuptuar se Shqiptari ka shekuj qe shikon
    pertej ngjyres se lekures, pa asnje kompleks. Nje i huaj e ka fituar apo humbur
    zemren e shqiptarit me sjelljen e tij; dhe nqs i eshte imponuar me shpate
    ka fituar vleresimin e tij per trimerine, apo perbuzjen per pabesine.

Qe te jemi te besueshem ne syte e te tjereve, duhet te kultivojme vlertat tona
    te sigurta ne vend qe te hyme neper debata qe na nxjerrin qesharake e te
    kompleksuar per identitetin tone.

Perjashtuar Maska e Zëu_s
    Anëtarësuar
    02-05-2006
    Postime
    1,672
    Citim Postuar më parë nga Akili-A
    Nuk ta ka fajin ky studimi i DNA,qe nuk te mbushet mendja....
    Do besh mire te rishikosh pikpamjet e tua(perrallat e gjyshit), e te plotesosh boshlleqet ne dije..
    Paj te ta them te drejten me te vertet me mire do te ishte per neve te mirreshim me perrallat e gjysherve tone se sa me interpretimet e tua te perrallave te disa shkenctarve te korruptuar e politizuar gjer ne fyt.

Perjashtuar Maska e Zëu_s
    Anëtarësuar
    02-05-2006
    Postime
    1,672
    Citim Postuar më parë nga Zëu_s
    dhe ky me posht eshte kulminacioni i absurditetit te Ornella Semino, kur te gjith e dijme qe gjermanet ja tatalisht te perzier me sllav

Germans = 94 % Europian (kjo eshte Sieg Heil Hitler, e asgje me shume)
    Eu4 6%
    Eu7 38%
    Eu18 50%
    Eu19 6%
    Une iu thash nje here qe kjo eshte Sieg Heil Hitler, shikoni se si i ka nda racat.

Pelasg-Illyrian-Germanic

Vet ndarja e racave na tregon qe kjo Ornella Semino ka mare para te majme nga Gjermanet. Nuk kan faj gjermanet qe na dalin tash me nje far race te tyre pelasg-illyrian-germanic, e kan pa qe te gjith po vjedhin diçka nga Shqiptaret, dhe kan thene hajt t'ia vjedhim racen Pellazgo-Ilire e ta bejme Pelasg-Illyrian-Germanic e te behemi ne gjermanet populli me i vjeter ne Europe, se keta jan Shqiptar e veq i ulin veshet si ndonje qen i keqe, nuk guxojne as za me ba. Fundi i fundit edhe po te dojne ti kundervihen kesaj teorie, nuk kan askend qe ka patriotizem te mjaftueshem qe ti dal balle per balle armiqve te tyre.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Zëu_s : 07-01-2007 më 23:44

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    11-06-2005
    Postime
    360
    Citim Postuar më parë nga Kreksi
    A qe hulumton origjinene tije besoje se do ta gjeje nje dite sepse sote kemi te gjitha mundesitë shkencore permes laboratoreve, pra kjo eshte e qartë.
    Sipas ketyre rezulltateve te analizura qe i sollet ketu del se askund ne bote nuke ka racë tË pastert 100% por raca te perziera ne mes te fiseve e popujve te ndryshëm.
    Qendra botrore e ADN-it eshte caktuar në Islandë, para ca vitesh.
    Nese pyetni, perse athua ne Islandë ?
    Sepse në Islandë është popullata më e re e europes dhe më e izoluara (te pa prekura) ku aty janë ardhur fis ete para nordike(vikinget qyshe nga shekulli i IX-të pas eres sonë dhe aty kane mbetur te pa perzier me raca e popuje tjere.
    Mirepo arsyeja nuke ka qene vetem kjo, qe ne kete vend te botes te ndertohet laboratori e i famshem ne bote i ADN-it, por qellimi ishte qe te identifikohen semundjet gjenetike ku Islanda e zen vendin e pare ne bote me lindje te tilla ku perzierja e gjakut nuk ka mundur te shkoje me teje dhe tani eshte ne nje krizë te tille sa qe shkanctaret pohojne se nese nuke do kete perzierje gjaku se shpejti ky popull do degjenerohet dhe do epesoje keqë.

Nuke e di se sa ju kujtohet se si beheshin martesat tek ne shqiptaret ne te kaluaren.
    Duhej te martoheshin qiftet nga nje distancë sa me e largët aqe edhe mê mire ishte per shtepine por edhe per tere fshatin se keshtu iu iknin lindjeve me te meta.
    E sipas te gjitha gjasave del se po te mos kishte pasur fare perzierje te nje populli apo nje race se besoje se do mbijetonte qe nga e kaluara deri me tani e shembuj te tille kemi tek Pashuanet e ujdhese se izoluar te cilet me ne funde edhe u zhduken,me siguri nga gjeni e jo nga gjoja drunjet e prere, nje atribu ekolo....ETJ.;;;
    po te ishte ashtu do te zhdukeshin cifutet se martohen me njeri tjetrin, edhe pse kane lidhje gjaku.

me 40 hajdutë Maska e alibaba
    Anëtarësuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Martesat bëhen ndërmjet veti, brenda popullit, dhe kjo nuk shkakton prishje të gjakut, mjafton që të martohesh me jo-kushëri, dmth ndalohen ate që kanë prejardhje nga stërgjyshët e tu deri tek brezi i shtatë si nga e ëma si nga i ati, me pasardhësit e brezit të tetë martesa mund të bëhet dhe nuk paraqet ndonjë problem meqë gjenet e përbashkëta nuk kalojnë 0,8%.

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar më parë nga pllugu
    Martesat bëhen ndërmjet veti, brenda popullit, dhe kjo nuk shkakton prishje të gjakut, mjafton që të martohesh me jo-kushëri, dmth ndalohen ate që kanë prejardhje nga stërgjyshët e tu deri tek brezi i shtatë si nga e ëma si nga i ati, me pasardhësit e brezit të tetë martesa mund të bëhet dhe nuk paraqet ndonjë problem meqë gjenet e përbashkëta nuk kalojnë 0,8%.
    Po kjo vlene vetem per variantin "shqiptar" te kuranit.

Me Kanun martesa ne gjini e gjak arrine ne 400 breza.
    "Te damunit e zjermit edhe ne katerqind breza me kene, as nuk japin as nuk marrin"; dmth Kurrë!!!
    Eshte ndalese e fese origjinale.
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Faqja 15 prej 25 FillimFillim ... 51314151617 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Gjendja e fëmijëve jetimë shqiptarë
    Nga Albo në forumin Problematika shqiptare
    Përgjigje: 16
    Postimi i Fundit: 12-11-2010, 17:19
  2. Mbi priftërinë
    Nga I KTHYERI në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 08-12-2006, 10:49
  3. DOKTRINA - Kapitulli II. Simboli i Besimit
    Nga Albo në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 19
    Postimi i Fundit: 21-09-2004, 21:47
  4. C'ka eshte Shqiptaria?
    Nga Eni në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 10
    Postimi i Fundit: 23-07-2004, 12:28
  5. Marrdhëniet Izraelo-Palestineze hyjnë në një erë të re.
    Nga Albo në forumin Problemet ndërkombëtare
    Përgjigje: 181
    Postimi i Fundit: 29-10-2003, 12:19

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •