po atehere nuk nvarej vetem ambienti por edhe ushqimi, veshjet etj.
po atehere nuk nvarej vetem ambienti por edhe ushqimi, veshjet etj.
Nje gje eshte shum interesante tek ne shqiptaret ne kosove dhe maqedoni, per ne shqipri nuk e di se nuk kam qene kurre, shumica e shqiptarve te kosoves dhe te maqedonise, me shum nuk po them veq nja 75 - 80 % kur lindin jan bjond dhe kur ti bejne perafersisht 7-8 vite moshe fillojne t'iu nxihen floket dhe si te rritur i kan floket ashtu ne mes te bjond e mbyllur dhe kaft e hapur si dhe te kafta, kurse me floke vertet te zeza ka shum pak.
Por nuk e di se a mund te thuhet sot per dikend qe ky eshte shqiptar tipik, sepse me duket qe eshte kohe mjaft e gjate mbi 2 mije vite qe jemi perzier me latinet e zeshket.
[[[[[[Proudly to be a son of the Eagle]]]]]]
Postuar më parë nga Darius
mos merr racat extreme si zezaket me te bardhet.......qe sigurisht duan me qindra vjet per te pershtatet geni me klimen......por shiko nje gjerman qe ka 10 vjet e jeton ne krete te greqise(te tille ka shume)....ngjyra lekures se tyre ndryshon pak nga kretanet,sepse gjate 3 muajve te nxehta,po u nxive nga dielli ne krete,te duhen nja 6 muaj te rrish mbyllur ne shtepi qe te dali e nxira........po imagjino ata qe jetojne atje, ku dielli te percellon edhe ne dimer,si mund ti dali e nxira?....
Te gjithe ankohen se s`kane para....por asnje nuk ankohet se nuk ka tru
Postuar më parë nga evertet
Pergjigja ime ishte pikerisht per zezak ne te bardhe dhe anasjelltas. Ky ishte shembulli qe u dha, kjo ishte pergjigja qe dhashe une.
E nxira e diellit eshte tjeter gje dhe ngjyra e erret e pigmentit te lekures eshte tjeter gje. Nese per nje rast ekstrem nga zezak ne te bardhe dhe nga i bardhe ne zezak duhen 20 mije vjet, per njgyra me te buta dhe me te aferta duhet relativisht me pak kohe. Por nxirja qe thua ti nuk ndodh per aq pak kohe. Individi mund te kaloje ne ngjyre te zeshket por pasardhesi i tij nuk do e kete këtë tipa pasi nuk eshte pjese ne kodin gjenetik. Te pakten keshtu jepen leksionet e antropologjise ketu ku jam une. Mbase ne Greqi antropologjia studiohet me teza te tjera.
Absence Of Evidence Does Not Correlate To Evidence Of Absence... © Deny Ignorance © Autochthonox
Gjurmet e Civilizimeve te zhdukura Dodona pjese e trashegimise se vjedhur Fshehje te Zbulimeve Arkeologjike Shtetet Ilire Antropologjia e Ballkanit
Mesjeta Shqiptare dhe periudha e pushtimit Osman Rilindja Kombetare Illuminati ! Kulti i syrit qe sheh cdo gje Lufta Dulces Mistere Histori e Letersise Shqiptare
Pershendetje gjithve? Kush e ka krijuar kete mitologji qe "shiptaret kane qene blond me sy blu" ? Kjo teze me ben te mendoj qe pikerisht ne shqiptaret jemi ata qe kategorizojme njeriun. Te jesh blond apo jo, c´rrendesie ka? A duhet patjeter te ekzistoje nje skice ndaj figures shqiptare? Mos harrojme qe ne duhet te jemi ata qe duhet ti kuptojme tjeret, dhe me tutje duhet te jemi ata qe nuk bejme kategorizime ne ngjyren e njeriut, te cilat vertete jane aqme kotesi te papeshe sa qe me bejne te vjelli. Kur mua dikush me pyet per shqiptarine, dua thjesht te them qe jemi popull qe kemi rruajtur nderin, dhe nje gje qe na ka dalluar shume nga tjeret, eshte fakti qe ne nuk martohemi brenda familjes. Njeri nga ju me larte ka shkruar qe jemi raca "Arianite". Une e urrej Hitlerin, dhe nuk e fshehi, dhe keto supozime qe duhet te jemi blu, jane pikerisht keto polemika te Hitlerit. po te ishte per mua, do e kisha zhdukur faktin qenies se tij ne histori. Do urreja edhe ata shqiptare qe me kembengulje ne sferen e publikut manifestohen te jene raca e Arianiteve, sepse ne kete menyre ju e demtoni shqiptarin dhe historine e tij. Hitleri e mori kete fjale nga gjuha "sanscript". Ne Sanscript fjala Ary dmth "i paster ne mendime". Kjo fjale eshte thelbi i idealogjise "Arians". Me fjale tjera, kjo eshte rrenja e 5. e races. Nderrace e kesaj jane hinduite, kurse europianet i takojne ne pergjithesi nderrraces 5. dhe 4., te cilet jane teutonet dhe keltet. Semitet qe jane arabet, pikerisht izraleitet apo jahudite jane rce e perzier. Pra, raca arianite eshte krijuar si nje ideologji per ata njerez dhe popuj qe depertojne aq shume, dhe arrijne te krijojne nje intelekt te forte. Kjo race nuk i takon asnje popullit, por eshte suma e, apo elita e gjithe atyre njerzve qe arrijne te krijojne konshe dhe intelekt te perkryer.
Persai perket gjuhes shqipe, kjo eshte gjuhe e izoluar brenda linguistikes indoeuropiane. Mendimi i pergjithshem i etnologeve eshte qe gjuha shqipe eshte derivuar nga gjuhet e Ilyreve, kurse ca tjere etnolog mendojne qe gjuha shqipe eshte nje dialekt me rrjedhje nga "Thracian". Edhe pse pyetja e origjines tone ende eshte ne diskutim ne lemine e etnologjise, teoria se ne kemi qene te paret ne Balkan, dhe mos me pak qe ne jemi raca me e vjeter ne Europe, eshte e aprovuar nga, thuajse te gjithe etnologet dhe linguistiket. Si do qe te jete, mjafton per mua, qe une prane tjereve te kem fakte kur tregoj qe shqiptaret gjate historise nuk kane sulmuar apo degraduar asnje popull tjeter. Ne kete aspekt jemi popull shume i paster.
Gurracake, mendoj, po te shikosh Epirin, sidomos zonen e Camerise ai eshte nje realitet i madh, Camet(qe ne te kaluaren kane qene shume me teper ne numer) e kane ate karakteristike te bjondeve me sy blu. Gjithsesi, te merresh me keto gjera qe eshte e pamundur t'i vertetosh, eshte njesoj si te vazhdosh ti biesh borise se na ekzistonkerka nje gjuhe Indo-Europiane, nje sajese e Turpshme e historiografise boterore, qe heret a vone do dorezohet, dhe edhe nese nuk dorezohet ne shqiptaret nuk mund t'i pranojme sharlatanizma te tilla.
"The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML
Postuar më parë nga Centaurus
Edhe ne Shqiperi keshtu ndoshe, se territor e popullsi e vazhduar jemi me Ks e Maq. Edhe ketu shumica e femijeve te vegjel jane teresisht bjond, me floke te bardhe qe duke u rritur fillojne e nxijne flokun. Kete e ke te sigurte, me ka rastisur te shetis pjesen me te madhe te Shqiperise, dhe keshtu ndodh pothuajse.
Nuk e di nese eshte vecori rracore. te jevgjit psh, femijet lindin me floke te zeza, nje e zeze shume e erret, qymyr.
Gurracake,Postuar më parë nga Gurracake
A ka mundesi te shtjellosh pak me tej mendimin tend?
Perse nuk duhet te harrojme qe "ne duhet te jemi ata qe duhet ti kuptojme te tjeret"?
Perse jo, ti kuptojme e te na kuptojne reciprokisht?
When you are in it up to your ears, keep your mouth shut.
gurracake ca thote OKB-ja per menyren e te kapurit te pirunit kur hame sallate jeshile, se mos vdesim injorante dmth
Krijoni Kontakt