Close
Faqja 42 prej 270 FillimFillim ... 3240414243445292142 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 411 deri 420 prej 2693
    ...dhe jeta ime u fal Maska e Peniel
    Anėtarėsuar
    10-03-2003
    Vendndodhja
    -|- Atje ku njeriu takohet me Perėndinė
    Postime
    1,257

Pėrgatitja e zėrit pėr website

Pershendetje!

Desha te pyes nese ekziston program i cili mund te beje compression te formateve te ndryshme zeri, p.sh te nje bisede qe zgjat 30' apo te kengeve te ndryshme dhe me pas keto te mund te degjohen nga te tjere te cilet vizitojne website tend.

P.sh ekziston Real Producer i cili ben dicka te tille por, formati i cili nxjerr eshte i madhesive te ndryshme sepse cdo gje varet nga compression qe do besh. Tani qe bera nje prove ne 16 kbs dhe per modem 28k, doli rreth 2.5 mb. Nese provon te besh me me pak se 16 kbs programi kerkon te blesh Real Producer Plus i cili kushton rreth 200$ dhe eshte teper i shtrenjte per buxhetin tim .

Nuk e di nese dikush mund te me ndihmoje ne kete drejtim.

Faleminderit.

ns
    קָדֹושׁ קָדֹושׁ קָדֹושׁ יְהוָה צְבָאֹ

I Shenjtė I Shenjtė...

Programues Softueresh Maska e edspace
    Anėtarėsuar
    04-04-2002
    Vendndodhja
    Filadelfia, SHBA
    Postime
    2,565
    Peniel,

RealProducer qe ke perdorur ti eshte nga me te miret dhe nuk besoj se do gjesh kompresim me te mire se 2.5MB per nje bisede 30 minuta. Kompresimi me me pak se 16 kbps besoj se do rezultoje ne cilesi te dobet.

Zgjidhja tjeter pervec Real Media eshte Windows Media. Qe te dy formatet kane pak a shume te njejten cilesi. I vetmi ndryshim eshte qe Real Media (RM) mund te luhet vetem me Real Player, ndersa formati Windows Media Audio (WMA) mund te luhet pothuajse nga te gjithe programet me te perdorura (Windows Media Player, Winamp, Real Player).

Provo njehere Windows Media Audio duke shkarkuar programin Windows Media Encoder ketu.

RealProducer Plus mund ta gjesh ne faqet pirate te internetit ose me programet P2P si eDonkey, Kazaa, etj. Nuk ja vlen te marresh programe te tjera per konvertime sepse do bejne te njejten gje si RealProducer dhe Windows Media Encoder.
    Edi

Freestyler Maska e auiu
    Anėtarėsuar
    04-09-2004
    Vendndodhja
    Korce
    Postime
    182

Arrow Kodekė per Mplayer

Ku mund te gjej Codec pr Mplayer pasi faqja e kompanise nuk me hapet nga ku mund te bej upgrade.
    Ju Faleminderit.

Une po te jap nje codec qe e perdor per veten time dhe qe jam shume i kenaqur. Ka me qindra codec dhe nese nuk i instalon te gjithe si aktive mund i ke aty dhe i ben load sa here te duash. Eshte shume i madh si size dhe shpresoj se ke internet te shpejte perndryshe do te te dali per hundesh. Eshte rreth 49 mgb dhe eshte i vetmi codec qe pershtatet per cdo player. Merre ketu ACE MegaCodec

Freestyler Maska e auiu
    Anėtarėsuar
    04-09-2004
    Vendndodhja
    Korce
    Postime
    182
    Shume faleminderit pepi po aq e madhe sa eshte ajo do te me duhet rreth nje jave haha!
    (kjo per fajin e Albtelekom).

[L]{I}[N]{U}[X] Maska e Ardi_Pg_ID
    Anėtarėsuar
    28-01-2003
    Vendndodhja
    New York City Haven on Earth
    Postime
    2,678
    Te gjitha codec pack jane te medha mbi 30 MB mund te thuash codecun specifik edhe mund te te themi link se ku mund ta shkakorsh

Ardi
    Forgiving Islamic Terrorists is Gods Duty, Our Duty Is To arrange the Meeting
    N. H. Schwarzkopf

Anėtarėsuar
    10-03-2003
    Vendndodhja
    Postime
    1,257
    Faleminderit Ed

Besoj se kam zgjidhjen e duhur pėr problemin qė kisha.

WME (Windows Media Encoder) e kam zbritur dhe nuk e kam instaluar akoma sepse gjeta dicka qė me te vėrtetė mė bėri tė habitem. Kam tė instaluar MUSICMATCH Jukebox 6.1 i cili nuk ėshtė version i ri besoj, por ndoshta shumė i vjetėr pasi e kam si program rreth 4 vjet. Ky program bėn mp3 tė formateve tė ndryshme por edhe WMA. Pra, njeh formate mp3 WMA dhe wav dhe bėn konvertime anasjelltas.

Gjeja mė me vlerė qė ka ky program ėshtė se mund tė zgjedhėsh manual se sa Kbps dėshiron pėr cdo konvertim. Min 8-320 kbps Max pėr mp3 dhe 5-160 kbps pėr WMA. Cilėsia e kėsaj tė fundit nė 5 kbps nuk ka ndonjė ndryshim tė madh nga ajo e 16 kbps.

Bėra njė provė 25'-16" e cila nė Real Media dilte rreth 2.5 mb. Formati nė wav ishte rreth 31.8 mb me 176 kbps mono (jo stereo) ndėrsa me konvertim nė 5kbps WMA, doli 1mb dhe me njė cilėsi zėri siē e thashė mė lart nuk kishte ndonjė ndryshim shumė tė madh nga 16 kbps.

Kjo i jep fund nje kerkimi qe kam bere prej shume kohesh per gjetjen e nje pogrami te pershtatshem per konvertime te ketij lloji.

Me respekt,

ns

I Shenjtė I Shenjtė...

Anėtarėsuar
    10-03-2003
    Vendndodhja
    Postime
    1,257
    Edhe dicka tjeter.

Programi i Windows Media Encoder eshte gjithashtu i mire. Megjithese nuk kam arritur ta kuptoj, si program ka gjera te mira. Do te desha pak ndihmen tuaj.

Ekzistojne disa terma ne anglisht te cilat nuk arrij ti kuptoj dhe meqenese ju jeni me teper te ditur (pa ironi) me thoni ju lutem se cfare kuptimi kane keto terma:

File download (computer playback)
    Hardware devices (CD, DVD, portable)
    Windows Media Server (streaming)
    Web Server (progressive download)
    Windows Media hardware profiles
    Pocket PC
    File Archive

Me respekt

ns

I Shenjtė I Shenjtė...

Programues Softueresh Maska e edspace
    Anėtarėsuar
    04-04-2002
    Vendndodhja
    Filadelfia, SHBA
    Postime
    2,565
    File download (computer playback) - Skedar i shkarkuar nė kompjuter. Dmth zėri/kėnga shkarkohen mė parė nė kompjuter dhe kur mbaron sė shkarkuari, kompjuteri hap programin pėr ta luajtur (WMP, Real Player, Winamp, Quicktime, etj). Kjo quhet "computer playback" - e merr njėherė nė kompjuter, pastaj e hap.

Hardware devices (CD, DVD, portable) - Pajisjet harduerike (fizike) qė janė instaluar brėnda kompjuterit ose pajisjet dorėmbajtėse qė lidhen me anė tė USB, Firewire, etj.

Windows Media Server (streaming) - Shėrbimi i transmetimit tė Windows Media. Ky shėrbim ėshtė kastile pėr zėrin dhe ėshtė ndėrtuar nė atė mėnyrė qė programi tė hapet sa mė shpejt, biles edhe transmetim live. Zėri fillon tė shkarkohet dhe tė luhet njėkohėsisht. Nėse ti do tė dėgjosh vetėm 10 minutat e fundit tė njė programi, atėherė shėrbimi (serveri) fillon shkarkimin tek 10 minutat e fundit. E keqja e shėrbimit tė transmetimit (streaming server) ėshtė se ngarkon mė shumė kompjuterin qė shėrben websajtin dhe kjo kufizon numrin e dėgjuesve qė mund tė lidhen nė tė njėjtėn kohė.

Web Server (progressive download) - Web Server ėshtė programi qė shėrben vizitorėt me faqet e ueb sajtit. Ky shėrbim ėshtė krijuar pėr tekst dhe fotografi, por mund tė pėrdoret edhe pėr tė luajtur zė, video, etj. E keqja ėshtė se web server nuk ėshtė i aftė tė ndajė skedarėt me zė sipas minutave, prandaj nėse ke njė program me 30 minuta zė, dhe do tė dėgjosh vetėm 10 minutat e fundit, atėhėrė web serveri duhet tė tė dėrgojė 20 minutat e para, dhe pastaj do fillojnė tė luhen 10 minutat e fundit. Kjo e bėn web serverin tė papėrshtatshėm pėr transmetimin e programeve tė gjata dhe programeve ku dėgjuesi do tė dėgjojė vetėm njė pjesė tė caktuar tė programit, jo tė gjithin nga fillimi deri nė fund. Gjithashtu ėshtė vėshtirė, pėr tė mos thėnė e pamundur, pėr tė transmetuar live duke pėrdorur njė web server.

Avantazhet e web serverit janė se mund tė pėrballojė mė shumė vizitorė "njėkohėsisht". Ndryshe nga media server, web serveri nuk e transmeton zėrin nga pak e nga pak, por e dėrgon tė gjithė skedarin, dhe pastaj ja lė nė dorė vizitorit ta luaj zėrin sipas dėshirės. Ky ėshtė kuptimi i "progressive download" - nė ēastin qė ti po dėgjon minutėn e parė tė njė transmetimi, nė sfond web serveri tė dėrgon edhe minutėn 2, 3, ... , deri nė fund. Kur web serveri mbaron sė dėrguari programin tek vizitori, ėshtė i lirė tė shėrbejė njė vizitor tjetėr. Pra, web serveri ėshtė mė i pėrshtatshėm pėr faqe qė kanė shumė vizitorė dhe transmetojnė programe tė shkurtra qė dėgjohen nga fillimi deri nė fund. psh: Njė fjalor me zė, njė faqe me kėngė, njė faqe me biseda tė shkurtra, etj. Avantazhi tjetėr i web serverit ėshtė se nuk ėshtė nevoja tė mirėmbash njė media server dhe mund tė ngarkosh dhe shkarkosh skedarėt me zė njėsoj si ēdo skedar tjetėr qė hedh nė web sajt.

Windows Media hardware profiles - Ky profil ėshtė thjesht njė konfiguracion i pajisjeve tė instaluara nė kompjuter. Nėse kompjuteri ka shumė pajisje tė ndryshme, thjesht udhėzon windowsin qė tė pėrdorė vetėm ato qė do ti.

Pocket PC - Kompjuter personal xhepi. Si njė laptop i vogėl ose celular me ekran mė tė madh.

File Archive - Arkivė ose paketė me skedarė qė mund tė jetė thjesht njė grupim ose mund tė grupohen dhe tė ngjeshen qė tė zėnė mė pak hapėsirė nė hard disk (memorjen afatgjatė).
    Edi

Anėtarėsuar
    10-03-2003
    Vendndodhja
    Postime
    1,257
    Ed,

te falenderoj shume per pergjigjet. Nga te gjitha keto kam kuptuar se Web server eshte me i pershtatshmi per ate qe dua te bej.

Megjithate nuk kam arritur te kuptoj dicka. Perderisa Web serveri te jep mundesine te degjosh on-line kjo gje nuk funksionon. Bera nje prove dhe e vetmja gje qe mund te besh eshte ta zbresesh ne PC skedarin qe kam ne server por jo ta degjosh on-line. Shiko ketu.

Ka mundesi te me tregosh se si mund te veproj?

Me respekt,

ns

I Shenjtė I Shenjtė...

Tema tė Ngjashme

1. Feja Islame pervec Kuranit!(Sahihu Buhari)
    Nga ORIONI nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 12
    Postimi i Fundit: 03-09-2005, 13:19
  2. USA-Euroasia Grant Program
    Nga Larsus nė forumin Ekonomi & biznes
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 05-02-2004, 13:01

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •