Rusia: Thirrjet për një Shqipëri të Madhe s'mund të neglizhohen më
MOSKË - Ministria e Jashtme ruse përmes një deklarate ka dënuar ngjarjet e 21 prillit në kufirin mes Maqedonisë dhe Kosovës, duke theksuar se nuk mund të neglizhohen më thirrjet për një Shqipëri të Madhe.
Më tej në deklaratën e saj, Rusia shton se Maqedonisë i duhet dhënë edhe mbështetja e duhur ndërkombëtare.
Deklarata e Ministrisë së Jashtme Ruse
Jemi thellësisht të alarmuar pasi mësuam se në orët e para të 21 prill një grup burrash të armatosur sulmuan pikën e kontrollit maqedonase e Gosincës e vendosur në pjesën e kufirit mes Serbisë dhe Maqedonisë në sektorin e Kosovës.
Sipas Ministrisë maqedonase të Punëve të Brendshme, rreth 40 sulmues me uniforma kamuflazhi të shënuara me emblemën e Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës kanë lidhur deri katër policë, të cilët janë trajtuar në mënyrë poshtëruese, ndërsa kanë filmuar incidentin me një kamera dhe këndonin politikisht dhe etnikisht me kërcënime të motivuara. Kriminelët e bënë të qartë se kjo ishte një "paralajmërim" dhe pastaj u largua nga vendngjarja.
Incidenti në kufirin Maqedonas është dëshmi e mbetura të problemeve të mprehta etnike dhe potencialit të konflikteve në atë pjesë të Ballkanit. Situata është bërë më keq nga mungesa e madhe e respektimin e ligjit dhe sigurinë në Kosovë, e cila padyshim rrjedh nga problemi të pazgjidhur të Kosovës në përgjithësi. Thirrjet për një Shqipëri të Madhe që janë dëgjuar më shumë dhe më shpesh në rajon nuk mund të neglizhohen më.
Ne shpresojmë se përpjekjet e qeverisë maqedonase për të rivendosur rendin në zonën e trazuar do të marrë përkrahjen e duhur ndërkombëtare.
Shqiptarja
Krijoni Kontakt