Close
Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 22
    Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,159
    Postimet në Bllog
    22

Qeveria e Rilindjes i shpall luftë edhe Rusisë

Rusia: Thirrjet për një Shqipëri të Madhe s'mund të neglizhohen më

Emri:  149566.jpg

Shikime: 1275

Madhësia:  5.3 KB

MOSKË - Ministria e Jashtme ruse përmes një deklarate ka dënuar ngjarjet e 21 prillit në kufirin mes Maqedonisë dhe Kosovës, duke theksuar se nuk mund të neglizhohen më thirrjet për një Shqipëri të Madhe.

Më tej në deklaratën e saj, Rusia shton se Maqedonisë i duhet dhënë edhe mbështetja e duhur ndërkombëtare.

Deklarata e Ministrisë së Jashtme Ruse
    Jemi thellësisht të alarmuar pasi mësuam se në orët e para të 21 prill një grup burrash të armatosur sulmuan pikën e kontrollit maqedonase e Gosincës e vendosur në pjesën e kufirit mes Serbisë dhe Maqedonisë në sektorin e Kosovës.

Sipas Ministrisë maqedonase të Punëve të Brendshme, rreth 40 sulmues me uniforma kamuflazhi të shënuara me emblemën e Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës kanë lidhur deri katër policë, të cilët janë trajtuar në mënyrë poshtëruese, ndërsa kanë filmuar incidentin me një kamera dhe këndonin politikisht dhe etnikisht me kërcënime të motivuara. Kriminelët e bënë të qartë se kjo ishte një "paralajmërim" dhe pastaj u largua nga vendngjarja.

Incidenti në kufirin Maqedonas është dëshmi e mbetura të problemeve të mprehta etnike dhe potencialit të konflikteve në atë pjesë të Ballkanit. Situata është bërë më keq nga mungesa e madhe e respektimin e ligjit dhe sigurinë në Kosovë, e cila padyshim rrjedh nga problemi të pazgjidhur të Kosovës në përgjithësi. Thirrjet për një Shqipëri të Madhe që janë dëgjuar më shumë dhe më shpesh në rajon nuk mund të neglizhohen më.

Ne shpresojmë se përpjekjet e qeverisë maqedonase për të rivendosur rendin në zonën e trazuar do të marrë përkrahjen e duhur ndërkombëtare.

Shqiptarja

Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,159
    Postimet në Bllog
    22

Për: Qeveria e Rilindjes i shpall luftë edhe Rusisë

MPJ thërret ambasadorin rus: Nuk pranojmë shantazhe

TIRANË - Pas deklaratës së Ministrisë së Jashtme ruse se nuk mund të neglizhohen më thirrjet për Shqipërinë e Madhe duke kërkuar edhe dhënien e një mbështetjeje ndërkombëtare për Maqedoninë, ka reagur edhe qeveria shqiptare duke i cilësuar këto deklarata si shantazhe.

Ambasadori i Federatës Ruse, Aleksander Karpushin, u thirr sot në një takim në Ministrinë e Punëve të Jashtme të Republikës së Shqipërisë për të dhënë sqarime rreth deklaratës së Rusisë për ngjarjet e 21 prillit në kufi mes Maqedonisë e Kosovës.

Ministria e Punëve të Jashtme e Republikës së Shqipërisë i konsideron deklaratat e MPJ-së ruse të papranueshme dhe akuzat ndaj dy shteteve sovrane të Shqipërisë dhe Kosovës për ngjarjet e fundit në Maqedoni, destabilizuese.

“Këto deklarata përbejnë një shantazh dhe nuk i shërbejnë aspak klimës konstruktive në rajon e aq më pak parimeve të gjithë-pranuara të së drejtës ndërkombëtare. Shqipëria është vend anëtar i NATO-s dhe kandidat në BE, dhe çdo deklaratë shantazhuese e Rusisë do të shihet veç përmes këtij prizmi.- thuhet në njoftimin e Ministrisë së Jashtme.

Në takim ambasadori rus i është theksuar se Federata Ruse duhet të shohë realitetin në sy në Ballkanin Perëndimor, ku pavarësia e Kosovës përben një kontribut të qenësishëm për të ardhmen demokratike dhe stabilitetin rajonal.

Emri:  168746.jpg

Shikime: 407

Madhësia:  140.7 KB
    Ambasadori rus ne Tirane

Shqiptarja

Shqipëria “i tregon vendin” ambasadorit rus Karpushin

Shqipëria “i tregon vendin” ambasadorit rus Karpushin

Ministria e Jashtme e drejtuar nga Ditmir Bushati thotë se deklaratat e Moskës janë shantazh ndaj një vendi anëtar të NATO-s dhe “kandidat” për në Bashkimin Europian

Denion Ndrenika

Ministria e Jashtme në Tiranë i tërhoqi vërejtjen Federatës Ruse për deklaratat që i quajti “të papranueshme” të Kremlinit kinse për fajësiin e Tiranës mbi bashkimin Shqipëri-Kosovë dhe zhvillimet në shtetin fqinj maqedonas.

E drejtuar nga Ditmir Bushati, ministria e Jashtme thirri në takim ambasadorin e Federatës Ruse në Shqipëri, Aleksandër Karpushin.

Ministria e Jashtme njoftoi pasditen e së hënës se i ka paraqitur shqetësimin zotit Karpushin për deklaratat në Moskë.

Në njoftim thuhet se deklaratat e Moskës janë shantazh ndaj një vendi anëtar të NATO-s dhe “kandidat” për në Bashkimin Europian.

Njoftimi i ministrisë së Punëve të Jashtme:

MPJ i shprehu Ambasadorit pakënaqësinë e palës shqiptare dhe i kërkoi sqarim lidhur me deklaratat për shtyp të para pak ditëve të MPJ-së ruse.

Ambasadori i Federatës Ruse, z. Aleksander Karpushin, u thirr sot në një takim në Ministrinë e Punëve të Jashtme të Republikës së Shqipërisë.

MPJ i shprehu Ambasadorit pakënaqësinë e palës shqiptare dhe i kërkoi sqarim lidhur me deklaratat për shtyp të para pak ditëve të MPJ-së ruse.

Ministria e Punëve të Jashtme e Republikës së Shqipërisë i konsideron deklaratat e MPJ-së ruse të papranueshme dhe akuzat ndaj dy shteteve sovrane të Shqipërisë dhe Kosovës për ngjarjet e fundit në Maqedoni, destabilizuese.

Këto deklarata përbejnë një shantazh dhe nuk i shërbejnë aspak klimës konstruktive në rajon e aq më pak parimeve të gjithë-pranuara të së drejtës ndërkombëtare.

Shqipëria është vend anëtar i NATO-s dhe kandidat në BE, dhe çdo deklaratë shantazhuese e Rusisë do të shihet veç përmes këtij prizmi.

Ambasadorit iu theksua se Federata Ruse duhet të shohë realitetin në sy në Ballkanin Perëndimor, ku pavarësia e Kosovës përben një kontribut të qenësishëm për të ardhmen demokratike dhe stabilitetin rajonal.

4. Anetarët më poshtë kanë falenderuar Darius për postimin:

mesia4ever (28-04-2015)

Thirrjet për një Shqipëri të Madhe që janë dëgjuar më shumë dhe më shpesh në rajon nuk mund të neglizhohen më.
    Le te bejne gam gam ruset.

Une do e titulloja temen "Qeveria me patriotike qe kemi pasur ndonjehere ne historine tone, i del ne mbrojtje vellezerve kosovare, pa ju trembur syri nga Rusi".

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    04-04-2006
    Vendndodhja
    Tirone
    Postime
    8,398

Citim Postuar më parë nga Albo Lexo Postimin
    Rusia: Thirrjet për një Shqipëri të Madhe s'mund të neglizhohen më

Emri:  149566.jpg

Shikime: 1275

Madhësia:  5.3 KB

MOSKË - Ministria e Jashtme ruse përmes një deklarate ka dënuar ngjarjet e 21 prillit në kufirin mes Maqedonisë dhe Kosovës, duke theksuar se nuk mund të neglizhohen më thirrjet për një Shqipëri të Madhe.

Më tej në deklaratën e saj, Rusia shton se Maqedonisë i duhet dhënë edhe mbështetja e duhur ndërkombëtare.

Deklarata e Ministrisë së Jashtme Ruse
    Jemi thellësisht të alarmuar pasi mësuam se në orët e para të 21 prill një grup burrash të armatosur sulmuan pikën e kontrollit maqedonase e Gosincës e vendosur në pjesën e kufirit mes Serbisë dhe Maqedonisë në sektorin e Kosovës.

Sipas Ministrisë maqedonase të Punëve të Brendshme, rreth 40 sulmues me uniforma kamuflazhi të shënuara me emblemën e Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës kanë lidhur deri katër policë, të cilët janë trajtuar në mënyrë poshtëruese, ndërsa kanë filmuar incidentin me një kamera dhe këndonin politikisht dhe etnikisht me kërcënime të motivuara. Kriminelët e bënë të qartë se kjo ishte një "paralajmërim" dhe pastaj u largua nga vendngjarja.

Incidenti në kufirin Maqedonas është dëshmi e mbetura të problemeve të mprehta etnike dhe potencialit të konflikteve në atë pjesë të Ballkanit. Situata është bërë më keq nga mungesa e madhe e respektimin e ligjit dhe sigurinë në Kosovë, e cila padyshim rrjedh nga problemi të pazgjidhur të Kosovës në përgjithësi. Thirrjet për një Shqipëri të Madhe që janë dëgjuar më shumë dhe më shpesh në rajon nuk mund të neglizhohen më.

Ne shpresojmë se përpjekjet e qeverisë maqedonase për të rivendosur rendin në zonën e trazuar do të marrë përkrahjen e duhur ndërkombëtare.

Shqiptarja
    te njejtin reagim duhet te kishte bere ky ambasador kur ne paraden e ushtrise greke kendohej per varje te shqiptareve me zoret e tyre.
    palaco qe nuk meritojne vemendje. Akoma piken e kalimit mes Kosoves dhe Maqedonise e konsideron pike e serbise ne zonen e Kosoves..
    le te beje gam gam se ashtu i vjen permbare serbeve qe po ngopen prej tyre me lugen bosh
    Unë jam njeri i thjeshtë.
    Kënaqem me pak.
    Më mjafton më e mira.

i/e regjistruar Maska e derjansi
    Anëtarësuar
    14-04-2005
    Postime
    6,730

edhe sa her do tia ndrroni titullin temes lol
    JO NEGOCIATA VETËVENDOSJE

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    25-09-2002
    Vendndodhja
    Mudder
    Postime
    447

Citim Postuar më parë nga Qyfyre Lexo Postimin
    Une do e titulloja temen "Qeveria me patriotike qe kemi pasur ndonjehere ne historine tone, i del ne mbrojtje vellezerve kosovare, pa ju trembur syri nga Rusi".
    Po cfare mbrojtje vellezerve Kosovare ?! Keta nuk po na dalin zot neve ketu qe na kane nen patronash, e se po i hapet barku per ata matane. Ka ikur koha e Enverit qe e mbante popullin me fjale patriotike. Ketu eshte hall buke akoma si ne kohe te dulles a mer vesh apo jo ?!! Kur t'i ken rregulluar punet e popullit me se miri, atehere le ta mbajne poliin me patriotizem qe askush te mos jua mari te mirat. E c'do na marin neve te huajt ? Lesht qe na kane siguruar qeverite nga 45 deri ne 2015

i/e regjistruar Maska e JuliusB
    Anëtarësuar
    06-08-2012
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    620

Citim Postuar më parë nga Darius Lexo Postimin
    Le te bejne gam gam ruset.
    O na lumte. Ja treguam qejfin armikut. Me nje te goditur BAM dhe e trembem edhe rusin.
    Ore kam thene une, kot nuk i thojne Edi Rambo kryetarit

11. Anetarët më poshtë kanë falenderuar JuliusB për postimin:

2043 (27-04-2015)

Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,159
    Postimet në Bllog
    22

Citim Postuar më parë nga Qyfyre Lexo Postimin
    Me ngadale, me ngadale ti miku i Ilir Metes. Na e quan edhe Qeveria me patriotike ne gjithe historine e vendit pale. E pse, se iu ckermit ambasadorit rus ne Tirane? Shoku Enver iu ckermit Hrushovit ne mes te Moskes e ia numeroi tek e tek e tek se si Hrushovi devijoi nga rruga e shokut Stalin. E ti na e quan spurdhjakun e Kristaqit Enver! Rri ore mos na cudit se nuk ben nena burra si shoku Enver!

U mesua keq ky Putini me Obamen qe i vjen pas qejfit dhe kujtoi se edhe shoku Rama eshte si puna e Obames!

Ku te fal shoku Rama ore! Kur te plasi lufta, shoku Rama komandant perpara, e ne nga pas!

Te na rroje Partia!

Albo

Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit

Fjalët Kyçe për Temën

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •