Close
Faqja 8 prej 10 FillimFillim ... 678910 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 71 deri 80 prej 92

Pėr: Kriza e refugjateve ne Europe

Ja ne fakt eshte konstatuar qe deklarata e mesiperme eshte reale. Vetem nje e pesta e refugjateve jane siriane

Veritas liberatis Vos
    Anėtarėsuar
    07-10-2006
    Postime
    2,204

15% i ke shqqiptare :P ne zeme vendin e dyte
    8% albania
    5% kosovo
    2% serbia / aka shqiptare nga serbia
    Shqiperia ka rreshtur se ekzistuari qe kur jevgjit i thane vetes "shqiptar".
    xfiles

Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anėtarėsuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907

Citim Postuar mė parė nga Korcar-L1 Lexo Postimin
    15% i ke shqqiptare :P ne zeme vendin e dyte
    8% albania
    5% kosovo
    2% serbia / aka shqiptare nga serbia
    Me qese puna e ime eshte e lidhur me refugjatet, e di qe nga Kosova ka dhe nje perqindje rom/ashkali dhe poashtu nga Serbia, pervec shqiptareve nga Lugina ka dhe rom te Serbise.
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

Kunja_01 Maska e Duke_Of_Arberia
    Anėtarėsuar
    02-08-2003
    Vendndodhja
    overal, ne levizje.
    Postime
    2,604

Citim Postuar mė parė nga Darius Lexo Postimin

Hajt Europe, t'i gezosh turmat a shtazeve e te beduineve qe po fut brenda. Sic po e deklarojne dhe vete, shume shpejt do te te shkelin me kembe (me deshiren e Allahut).
    Nuk mendon se e tepron pak duke ironizuar me zotin dhe duke futur ne te njejtin these edhe ate pjese derrmuese te besimit islam, qe njesoj si puna jote denon aktet e banditeske?!
    Trimi mirė me shokė shumė!!!!!!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    24-04-2009
    Postime
    1,464

...nuk duhet dhene buke kafsheve.Kur kafshet ngopen buke gjuajn shqelma....Mandej,kemi mesuar edhe nga jeta e perditshme,shpesh te vret buka e dhene...

Nuk mendon se e tepron pak duke ironizuar me zotin dhe duke futur ne te njejtin these edhe ate pjese derrmuese te besimit islam, qe njesoj si puna jote denon aktet e banditeske?!
    Jo, nuk mendoj ashtu. E para spo permend fe por barbari e egersi. Je ti ai qe po ben lidhje me fene. Dhe nese eshte permendur feja diku ne postime ajo eshte si rezultat i deklaratave fetare qe jane bere nga perfaqesues te kesaj feje. Plus qe skam pare njeri nga te besimit islam te denoje gjera te tilla. Perkundrazi, jane perfaqesues te besimit islam ata qe bejne thirrje per te sunduar Europen dhe shkelur ate me kembe.

Anėtarėsuar
    02-08-2003
    Vendndodhja
    overal, ne levizje.
    Postime
    2,604

Citim Postuar mė parė nga Darius Lexo Postimin
    Jo, nuk mendoj ashtu. E para spo permend fe por barbari e egersi. Je ti ai qe po ben lidhje me fene. Dhe nese eshte permendur feja diku ne postime ajo eshte si rezultat i deklaratave fetare qe jane bere nga perfaqesues te kesaj feje. Plus qe skam pare njeri nga te besimit islam te denoje gjera te tilla. Perkundrazi, jane perfaqesues te besimit islam ata qe bejne thirrje per te sunduar Europen dhe shkelur ate me kembe.
    Per inerci te kokefortesise mund te gjeje edhe une me dhjetra shembuj te ngjashem me ato qe citove ti!

Mbase je i indoktrinuar apo mangesi ne formim por perfaqesuesit e vertete te fese islame i kane denuar gjithmone ashper marrezite e disa budallenjve qe bejne te kunderten e asaj qe i meson feja!

Po te jap vetem nje shembull per te ta ilustruar: mbas sulmeve te charlie hebdo, nder te paret qe doli kundra tyre dhe i denoj ashper ato ishte kryetari i kulteve muslimane ne France, i cili ishte edhe prezent ne marshimin qe u be me mbas...

Mbase po kaq shembullor kane qene edhe teologet shqiptar rreth ketyre fenomeneve...

Citim Postuar mė parė nga Duke_Of_Arberia Lexo Postimin
    Per inerci te kokefortesise mund te gjeje edhe une me dhjetra shembuj te ngjashem me ato qe citove ti!

Zoteri une nuk kam nevoje te bej kokfortin me ty por ai eshte mendimi im dhe ashtu e mendoj une. Nuk paraqet asnje problem per mua se ste pelqen ty. Skam nder mend te fokusoj temen tek ajo sesi e mendoj une por tek ajo qe po ndodh.

Mbase je i indoktrinuar apo mangesi ne formim...

Skam asnje indoktrinim po ashtu asnje mangesi ne formim Te dy marrim pjese ne kete forum. Mund te lexojme postimet e njeri tjetrit e pastaj te flasim me arrogance per formime apo mangesi. Per hir te respektit ndaj forumit apo temes spo e vazhdoj me debatin ne kete aspekt.

por perfaqesuesit e vertete te fese islame i kane denuar gjithmone ashper marrezite e disa budallenjve qe bejne te kunderten e asaj qe i meson feja!

Asnje lider nuk ka denuar deklaraten e paraqitur nga une ne kete teme. Perkundrazi. Deklarata ka disa dite qe eshte bere. Nese ka informacion qe na qenka denuar nga lideret islamike, askush nuk te ndalon ta sjellesh ne forum.

Po te jap vetem nje shembull per te ta ilustruar: mbas sulmeve te charlie hebdo, nder te paret qe doli kundra tyre dhe i denoj ashper ato ishte kryetari i kulteve muslimane ne France, i cili ishte edhe prezent ne marshimin qe u be me mbas...Mbase po kaq shembullor kane qene edhe teologet shqiptar rreth ketyre fenomeneve...

Jane mbi 1.5 milard myslimane ne gjithe boten. Nuk perfaqesojne islamin disa shqiptare apo ndonje lider ne France qe na e denoka.

Anėtarėsuar
    02-08-2003
    Vendndodhja
    overal, ne levizje.
    Postime
    2,604

Mangesine ne formim, e kisha per temen ne fjale dhe nuk ishte per te denigruar nivelin tend akademik. Mbase jemi keqkuptuar, mbase dhe une nuk isha teper i qarte per kete pjese...

Nuk jam informuar shume per shqetesimin qe ti ngre, por ne pergjithesi te gjithe ligjeruesit-teolog me te njohur dhe mediatizuar te fese islame, kane denuar ēdo akt barbar qe behet ne emer te fese! Eshte shume e thjeshte per tu verifikuar, sepse do te gjesh pafund opinionin e tyre rreth ketyre ngjarjeve online. Fakti qe lajme te tilla, nuk zbresin thuajse kurre ne shtypin e perditshem, nuk e zbeh aspak misionin e tyre pozitiv!

Jo me pak se nje vit me pare, fill mbas ngjarjes se dhimbshme te Charlie Hebdos, ndodhi nje tjeter mini-masaker e ngjashme ne Amerike, ku nje person i vetshpallur ateist vrau disa te rinj te besimit mysliman! Ēuditerisht mori shume pak vemendje mediatike!
    Duhet ta pranojme se prej disa dekadash ka nje stigmatizim te botes islame...

Duke, dua te te them dicka. Kam nje natyre shume kerkuese dhe dyshuese ne te njejten kohe. Kurre nje lajm nuk e marr shqeto pa u munduar me pare te bej verifikime, te kerkoj burime te tjera e te shikoj reagimet ndaj tij. Mund te kete ndodhur qe per efekt kohe te kem postuar dicka shpejt dhe pa e kontrolluar mire por shumica derrmuese e gjerave qe postoj, i kontrolloj shume mire. Kjo sic e thashe per shkak te natyres qe kam si dhe tendences per te pare cdo gje me sy konspiratorial. Per deklaraten e bere ne xhamine Al-Aqsa ne Jerusalem nga Muhammad Ayed nuk ka asnje reagim nga bota islame (perfaqesues me peshe te saj, teologe apo klerike). Deri ne momentin qe ky njeri doli e tha ato qe tha, nuk po mendonte njeri ta shikonte situaten nen kendveshtrimin fetar. Sa foli ai dhe beri deklaraten qe beri, filluan te shihen dhe gjerat ndryshe. Keta njerez kane nje tendence te cuditshme te fokusojne cdo gje tek feja, terheqin vemendjen e gabuar ndaj fese se tyre e me pas ja vene fajin te tjereve qe merren me fene e tyre.

Po, eshte e vertete qe ka stigmatizim. Por ky stigmatizim mos harro qe injektohet nga vete brenda botes islame. Shpesh fshihet nen petkun e vet viktimizimit. Dhe bie koke e kembe brenda ne lojen globale qe luhet. Fatkeqesia eshte qe bota islame, ne dalim me ate te krishtere flet nepermjet perfaqesuesve te saj me te larte. Kjo vecori ka kohe qe eshte eleminuar nga bota e krishtere qe preferon mendimin e shumices dhe perfaqesimin e ben ne te njejten shkalle.

Faqja 8 prej 10 FillimFillim ... 678910 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •