Close
Faqja 0 prej 9 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 81
    i/e regjistruar Maska e Anesti_55
    Anėtarėsuar
    22-10-2005
    Postime
    2,647

Shprehja " Shqiptaret jan nje popull me shumice muslimane" eshte armiqsore.

Pershendetje. Ne nje debat me KOSH per faktin e te qenit i krishtere, une mbrojta idene se per rastin specifik te shqiptareve ne duhet te pranojme qe ato jan te tere nje komunitet unik, i krishtere por jo cilesore. Pra ato duhen pranuar si nje shoqeri unike homogjene ne edukim dhe kjo eshte pjesa me e rendesishme per nje popull i cili aspiron per demokraci dhe bashkejetese me BE. Por kisha orthodokse pretendonte ne traditen e saj se per te qene i krishtere, duhet te jesh i vetedijshem per nje veprim te tille, qe permbushet me pagezimin. Atehere une i bera nje pyetje, " Ku i gjetet ju kleriket dhe politikanet, 15+15% te shqiptareve te krishtere, kur rate dakord per ta coptuar dhe formatuar Shqiperine si ne vitet 1913? Une mendoj se bibla e ka parashikuar nje rast te tille dhe per kete ajo i quan te konvertuarit "dele te humbura", per te cilat mbetet gjithmon ne pritje, pra nuk pranon qe ato jan musliman. Pastaj ne traditen tone, ne kemi pare e provuar se pagezimi behet kur femija eshte rreth 1, apo 3-4 vjec, pra dhe ne kete rast ai nuk eshte i vetedijshem per aktin e hyrjes ne krishterim.
    Nisur nga sa u shpreha me siper une mendoj se shprehja qe "Shqiptaret jan me shumice muslimane , apo evidentimet ne media per ndasi ne perqindje mes besimeve" duhet te denohet me ligj, nese perdoret nga politikanet dhe institucionet. Procesin fiktiv te coptimit te shqiptareve ne fe, do ta kishte zili cdo sulltan qe luftoi per kete ceshtje ne keto troje.
    Ligji duhet te percxaktoje fene e shqiptareve dhe te mbroje raportet e kesaj feje apostolike me fete e tjera te cilat in perkasin mbetjeve otomane, emigramnteve, ose dhe ndonje individ i cili gjen mundesine per te ndrerruar besimin, tek e drejta demokratike. Nje popull nuk mund te kete me shume se nje fe, pasi feja eshte sofwari shpirterore, me te cilin kapim mesazhin, e perpunojme dhe vihemi ne veprim, eshte vete sjellja jone. Mbi kete fe, ndertohet tere programi edukativ dhe kulturore i popullit dhe asnje llogjike muk e pranon te jete me shume se nje.
    Injorantin e kam frike,
    Budallin e meshiroj,
    Te diturin (civilin) e dua pa mase.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    08-12-2003
    Vendndodhja
    Tiron
    Postime
    979

Pėr: Shprehja " Shqiptaret jan nje popull me shumice muslimane" eshte armiqsore.

Citim Postuar mė parė nga Anesti_55 Lexo Postimin
    Pershendetje. Ne nje debat me KOSH per faktin e te qenit i krishtere, une mbrojta idene se per rastin specifik te shqiptareve ne duhet te pranojme qe ato jan te tere nje komunitet unik, i krishtere por jo cilesore. Pra ato duhen pranuar si nje shoqeri unike homogjene ne edukim dhe kjo eshte pjesa me e rendesishme per nje popull i cili aspiron per demokraci dhe bashkejetese me BE. Por kisha orthodokse pretendonte ne traditen e saj se per te qene i krishtere, duhet te jesh i vetedijshem per nje veprim te tille, qe permbushet me pagezimin. Atehere une i bera nje pyetje, " Ku i gjetet ju kleriket dhe politikanet, 15+15% te shqiptareve te krishtere, kur rate dakord per ta coptuar dhe formatuar Shqiperine si ne vitet 1913? Une mendoj se bibla e ka parashikuar nje rast te tille dhe per kete ajo i quan te konvertuarit "dele te humbura", per te cilat mbetet gjithmon ne pritje, pra nuk pranon qe ato jan musliman. Pastaj ne traditen tone, ne kemi pare e provuar se pagezimi behet kur femija eshte rreth 1, apo 3-4 vjec, pra dhe ne kete rast ai nuk eshte i vetedijshem per aktin e hyrjes ne krishterim.
    Nisur nga sa u shpreha me siper une mendoj se shprehja qe "Shqiptaret jan me shumice muslimane , apo evidentimet ne media per ndasi ne perqindje mes besimeve" duhet te denohet me ligj, nese perdoret nga politikanet dhe institucionet. Procesin fiktiv te coptimit te shqiptareve ne fe, do ta kishte zili cdo sulltan qe luftoi per kete ceshtje ne keto troje.
    Ligji duhet te percxaktoje fene e shqiptareve dhe te mbroje raportet e kesaj feje apostolike me fete e tjera te cilat in perkasin mbetjeve otomane, emigramnteve, ose dhe ndonje individ i cili gjen mundesine per te ndrerruar besimin, tek e drejta demokratike. Nje popull nuk mund te kete me shume se nje fe, pasi feja eshte sofwari shpirterore, me te cilin kapim mesazhin, e perpunojme dhe vihemi ne veprim, eshte vete sjellja jone. Mbi kete fe, ndertohet tere programi edukativ dhe kulturore i popullit dhe asnje llogjike muk e pranon te jete me shume se nje.
    Shqiptaret jon popull me shumic muslimone dhe te perplasi koken n'mur atij qe si pelqe kjo gjo. Shqiptaret perfasohen nga ato qe jetojn nga ato qe jetojn mrena kufurit t'shqipris , kosoves ,maqedonis, malit zi por dhe n'diaspor. Kur e pyt zotnin tate ca feje ke ca pergjigje jep ti ? Shqiptar apo ortodoks? Nqoftse m'pyt mu do t'them qe jon muslimon. Nuk ma ni fare kush e ka sjell fen n'tokat shqiptare turku , arabi apo kushdo. Une sjom bo muslimon prej turkut por se mka pelqy feja islame dhe kaq. Rasti i shqiperis osht unik me besimtaret e vet. Nryshe nga maqedonia apo kosova ku feja ka qen tradicionalisht e lejume ne shqipri kjo tradit u nderpre per 40 vjet. Brezi im nuk osht bo muslimon se ashtu ka pas gjyshin apo baben por sepse ate fe zgjodhem me vetdije dhe me pelqim. Po st'pelqeu bjeri murit me kok se kushedi t'vijn mendt. Shko prap e fol me ato dallaveret e KOSH-it spo RRJETE-s.

Anėtarėsuar
    22-10-2005
    Postime
    2,647

Pėr: Shprehja " Shqiptaret jan nje popull me shumice muslimane" eshte armiqsore.

Pikerisht nderhyrja ime eshte qe te mos arrijme te marrim nje format njerezore si ky yti. faleminderit qe u bere pjese konkrete e postimit tim, pasi nuk do te gjeja dot nje mundesi per ta sjelle nje fakt kaq konciz. I dashtun popujt kan identite dhe i respektojne ato per te mos u cilesuar bastarde.
    Injorantin e kam frike,
    Budallin e meshiroj,

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    08-12-2003
    Vendndodhja
    Tiron
    Postime
    979

Citim Postuar mė parė nga Anesti_55 Lexo Postimin
    Pikerisht nderhyrja ime eshte qe te mos arrijme te marrim nje format njerezore si ky yti. faleminderit qe u bere pjese konkrete e postimit tim, pasi nuk do te gjeja dot nje mundesi per ta sjelle nje fakt kaq konciz. I dashtun popujt kan identite dhe i respektojne ato per te mos u cilesuar bastarde.
    Kur komuniko me bastard duhet me i dhon pergjigjen qe e kan hak bastarded. Ti ske as moshen me u mor me dallavere or burri dheut.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    25-09-2002
    Vendndodhja
    Mudder
    Postime
    447

Shqiptaret ne fillim ishin Pagane, pastaj u ben te Krishtere, pastaj u ben Myslimane, pastaj u ben Ateiste, pastaj u ben si jua mori mendja !! Dua te them se Shqiptaret ne pergjithsi jan njesha.

6. Anetarėt mė poshtė kanė falenderuar Wrangler pėr postimin:

martini1984 (27-07-2015)

Citim Postuar mė parė nga Sayan2003 Lexo Postimin
    ne shqipri kjo tradit u nderpre per 40 vjet.
    Feja ne Shqiperi u ndalua per 23 vjet. Jo 40 vjet. Ishte viti 1967 kur filloi i ashtuquajturi aksioni i rinise kunder kishave e xhamijave qe me pas coi dhe ne ndalimin e fese. Ne fund te 1990-es feja u lejua perseri.

8. Anetarėt mė poshtė kanė falenderuar Darius pėr postimin:

martini1984 (27-07-2015)

Anėtarėsuar
    22-10-2005
    Postime
    2,647

Citim Postuar mė parė nga Wrangler Lexo Postimin
    Shqiptaret ne fillim ishin Pagane, pastaj u ben te Krishtere, pastaj u ben Myslimane, pastaj u ben Ateiste, pastaj u ben si jua mori mendja !! Dua te them se Shqiptaret ne pergjithsi jan njesha.
    Nese do te flasim si e ema e Zeqos, do te ndjehem vertete i penduar se perse fola per kete ceshtje. Une besoj se duhet me qene serioz. Ka parime cdo shoqeri dhe ajo ben perpjekje per te ruajte vlerat dhe se dikush me dhune e politike ja cedon ato. Shqiptaret jan te kishtere jo vetem se e moren ne menyre apostolike, por se dhe realisht jan ushqyer me vlera te krishtera. Tere arsimimimi ,tere kulturimi i shqiptareve ka qene perendimore. Sot ti kerkon demokraci, kerkon bashkjetese me BE, e pra keto jan ndjesi te njeriut qe ka edukim te ngjashem me keto popuj. Por shqiptaret jan te krishtere se bejne pjese dhe sikur jashte vullnetit te tyre ne nje kontinen te krishtere. Shqiptaret jan te krishtere ne fund te fundit se nuk jan budallenje, qe do te thote se nuk kane asnje arsye te jene ne nje format qe i ve ne konflikt mes vehtes, rajonit dhe me tej me perendimin. Fundja kan dhe nje arsye me te forte , ate te turpit te sje3lljes se tyre. Une nuk besoj se shqiptari i ketij shekulli do te preferoje te falet ne xhamite qe shenjterojne vrasesin e tyre,si sulltan Murati, apo sulltan Mehmeti dyte fatih. Pra vetem nje bastard do te bente kundershti.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Anesti_55 : 09-07-2015 mė 17:42
    Injorantin e kam frike,
    Budallin e meshiroj,

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    25-09-2002
    Vendndodhja
    Mudder
    Postime
    447

Anesti_55, nuk ke pse te ndjehesh i penduar pse fole per kete ēeshtje, pasi ti vetem per te tilla ēeshtje flet. Ti mire ben qe flet e diskuton se keshtu edhe lirohesh nga pak prej hallit qe te ka zene. Nuk e di se edhe sa kohe do t'i duhet njerzve "me hallin tend" qe ta kuptojne se Shqiptaret masivisht jane indiferent ndaj fese ( por jo ndaj Zotit ) . Do thuash ti se Zoti pa fe nuk ka kuptim !! Dakord jam une me ty, po ē'ti besh, i ka jeta keto.

11. 2 antarėt mė poshtė falenderuan Wrangler pėr mendimin e shprehur nė kėtė postim:

Diamant93 (20-07-2015),martini1984 (27-07-2015)

Per hapesin e temes; Kesaj i thone nga anet e mia :"M'ka ēu nana me la gojen..."
    Ti ke te drejte te behesh pishman, pasi qe tek neve te diskutosh me derra, duhen shume furra buke....
    Por qe mbetet tabu ky debat nder shqipet...
    Mbetet dileme per zgjidhje per brezat qe do te pasojne...
    Eshte utopi deri sa te zhdukemi brezi jone qe ishte pjelle e ateizmit te forcuar...
    Pra ti nuk ke faj, por qe je shume heret per kete debat paqesor identitar!!!

Por se dikush pergjigjet me te drejte qe; shqiptaret jane "indiferente" ndaj fese ose nje pjese e madhe e tyre...,
    ka shume te drejte! Pasi po te marrim e te llogarisim pjesen qe me orogjine njihet per mysliman..., do ti binte qe,
    shqiptaret pas vitit dumije, i bejne thirrje mendjes, duke hapur syte dhe duke krahasuar erresiren me diriten, e si per tu shfajesuar
    behen hipokriter dhe gjoja indiferente, por taze femijet i konvertojne ne kristjane me deshire ose prej interesit sikur i ka karakterizuar me shekuj!
    Ndaj qendron ajo qe thote antari siper qe; shqipet jane indiferente ndaj fese, por vetem ata te fese islame, pasi jane pa identitet, e keshtu
    vet shfajesohen per batakun (hendekun) ku i kane vene ata qe para tyre tradhetuan fene dhe i kthyen krahet evropianizimit....
    Sot po te marresh ne pyetje lirisht perfasues te feve te ndryshme ne vend, flas tek neve ne Shqiperi pasi ndryshon me gjetke...,
    pra po te flitej "pa doreza" do te konstatohej fare lehte kush jane ata indiferente karshi fese, pra jane shume te paket ata te krishtere qe
    deklarohen te tille, pasi qe gjinden natyrshem ku jane dhe nuk kane elemente per te denuar perkatesine e tyre, kurse pjesa tjeter qe u fol me lart
    duke u gjendur si peshku pa uje, deklarojne ē'do gje boll ti bejne bisht pyetjes se pyetjeve; -Kush pra eshte krenar per fene dhe sa e ndjen...!
    Kjo eshte historia.
    Pershendetje
    Mėsoi tė tjerėt me jetėn tėnde dhe jo me fjalėt e tua

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    25-09-2002
    Vendndodhja
    Mudder
    Postime
    447

Po mirė pse e keni kaq tė vėshtirė pėr ta kuptuar se Shqiptarėve i intereson ēdo fe, bindje apo parim qė i sjellė mirqėnje familjes sė tij ?! Kjo ėshtė njė virtyt dhe menēuri e radhė po ta krahasosh me popuj syleshė qė pėrtypin ē'tu shtiesh nė gojė. Tani lind pyetja se a ka te ne tė tillė syleshė? Ka mo sa tė duash.

14. Anetarėt mė poshtė kanė falenderuar Wrangler pėr postimin:

martini1984 (27-07-2015)

Faqja 0 prej 9 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •