Close
Faqja 0 prej 6 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 53

Bosi i Kamorras: "Në Shqipëri komandonim ne dhe jo Enver Hoxha"

Sot vdiq nga infarkti Karmine Skiavione ne moshen 72 vjeçare, ish-bos i Kamorras dhe dëshmitari i drejtësisë qe nga 1997. E shkruaj ketë post sepse kam qene unë qe kam botuar për here te pare procesverbalet e marrjes ne pyetje nga ana e komisionit te Antimafias italiane te bosit mafioz Karmine Skiavone,ne lidhje me trafiqet e mafies me Shqipërinë dhe posaçërisht te Enver Hoxhes. Ja një pjese e botimit: L.L

"Në Shqipëri komandonim ne dhe jo Enver Hoxha"

"Dokumenti sekret që po paraqesim sot është marrja në pyetje e bosit Skiavone, të datës 7 tetor 1997, me komisionin e Antimafias në lidhje trafikun e paligjshëm të plehrave toksike dhe aktivitet e lidhura me të. Kryetar i komisionit hetimor është Massimo Scalia dhe janë prezentë në deponim deputeti Gianfranco Saraca dhe senatorët Giavanni Lubranno di Ricco, Roberto Napoli dhe Giuseppe Specchia. Në zbardhjen e deponimit të kryemafiozit të “Kamorras” dalin lidhje të ngushta me diktatorin Enver Hoxha. Në faqen e 27 të deponimit Carmine Schiavone deklaron se Shqipëria ishte një bazë e mafies italiane. “Në zonën e Pulias kishte shumë grupe që operonin. Në Brindizi, shef ishte Lucio di Donna që merrej me cigare kontrabandë. Cigaret vendoseshin në depozitat shqiptare. Unë vetë kam ngarkuar armë në ato vite nëpërmjet kontrabandistëve që ishin me ne; Tonino lo Zingaro (rom) ishte shef i grupit dhe unë bleva një kuotë të anijes me cigare. Gjithmonë për Klanin tonë”. Ndërkaq Komisioni parlamentar i Antimafias e pyet kiavonen në lidhje edhe me trafikun e plehrave toksike që bëhej me anije. “Ju më parë folët për marrëdhëniet më Shqipërinë dhe…”. Përgjigjja e ish-mafiozit Karmine Skiavones: “Në Shqipëri komandoni ne, dhe jo Hoxha, ne paguanim 5 mijë lireta për çdo arkë, 15 mijë lireta për çdo arkë të shoqëruar nga motovedetat ushtarake (shqiptare) në ujërat ndërkombëtare nëse afroheshin motovedetat italiane”, faqe 29 e deponimit në komisionin e Antimafias, 8 tetor 1997. Po aty, “Bëhet fjalë për trafikun e cigareve?, pyet komisioni. “Cigare dhe armë; këtë e kam thënë disa herë”, përgjigjet Skiavone. “Unë e kam filluar me cigaret. Blinim një anije në Hollandë (e bleu Tonini) dhe bënim trafik, por kur pashë se trafikohej edhe drogë, unë kërkova dhe pjesën time, për biznesin tim personal; ndërsa të tjerët kishin lidhje me Mikele Zazan… Unë interesohesha për cigare dhe më pas për armë. Një herë mbusha një kamion me armë në Shqipëri dhe me ndihmoi ndërmjetësi Lucio di Donna”. Ndërhyn kryetari i komisionit të antimafias: “Kuptuam që me Shqipërinë kishte edhe trafiqe të tjera?”. “Nëse çonin plehra toksike në Shqipëri, këtë e bënin nëpërmjet mafiozëve të Pulias. Ne nuk na interesonte shumë. Si Shqipëria, po ashtu Mali I Zi, e kishim si bazë logjistike për të arratisurit ose për të transportuar armë dhe mallra”, përgjigjet ish-kreu i mafias italiane Skiavone.

Pergatiti: Lavdrim Lita

Gazeta Minerva

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    25-09-2002
    Vendndodhja
    Mudder
    Postime
    447

Për: Bosi i Kamorras: "Në Shqipëri komandonim ne dhe jo Enver Hoxha"

Broçkulla, ku i hante Enverit per kamorra, ai s'pyeste per USA dhe BRSS !!

Kunja_01 Maska e Duke_Of_Arberia
    Anëtarësuar
    02-08-2003
    Vendndodhja
    overal, ne levizje.
    Postime
    2,604

Citim Postuar më parë nga Wrangler Lexo Postimin
    Broçkulla, ku i hante Enverit per kamorra, ai s'pyeste per USA dhe BRSS !!
    E vertete, Dylberit nuk ia bente syri tërrt as per imperialistet amerikan e madje as per sovjetiket! Madje edhe kur shkonte neper zbore "gju më gju" me popullin, oturakun mbasi e perdorte per ujt e trashe, e vinte direkt ne koke si helmete gjërrmane!
    Trimi mirë me shokë shumë!!!!!!

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    25-09-2002
    Vendndodhja
    Mudder
    Postime
    447

Citim Postuar më parë nga Duke_Of_Arberia Lexo Postimin
    E vertete, Dylberit nuk ia bente syri tërrt as per imperialistet amerikan e madje as per sovjetiket! Madje edhe kur shkonte neper zbore "gju më gju" me popullin, oturakun mbasi e perdorte per ujt e trashe, e vinte direkt ne koke si helmete gjërrmane!
    E vetmja gje qe nuk kam duruar ndonjehere ne jete ka qen goditja me shkelma e nje Luani te ngordhur !!

i/e regjistruar Maska e JuliusB
    Anëtarësuar
    06-08-2012
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    620

E vetmja gje qe nuk kam duruar ndonjehere ne jete ka qen goditja me shkelma e nje Luani te ngordhur !!
    Une do thoja hienee...gjithsesi pajtohem plotesisht me ate qe thote shprehja

6. Anetarët më poshtë kanë falenderuar JuliusB për postimin:

murik (14-08-2015)

Kunja_01 Maska e Duke_Of_Arberia
    Anëtarësuar
    02-08-2003
    Vendndodhja
    overal, ne levizje.
    Postime
    2,604

Eshte çeshtje kendveshtrimi. Varet cilit brez i perket...
    Trimi mirë me shokë shumë!!!!!!

Moderator Maska e benseven11
    Anëtarësuar
    10-09-2002
    Vendndodhja
    new jersey-usa
    Postime
    13,816

Citim Postuar më parë nga Darius Lexo Postimin
    Carmine Schiavone deklaron se Shqipëria ishte një bazë e mafies italiane

Gazeta Minerva
    Karmine eshte nje genjeshtar si gjithe mafiozet italiane.
    Jane artiste te mashtrimit.Nuk I besoj asgje.
    Keta mafioze kane mbijetuar si rezultat i mprehtesise dhe mashtrimit.
    Sa per informacion cigaret i ka prodhuar vete Shqiperia nga fabrika ne Durres(cigaret DS=Durres Special dhe cigare Porti)
    dhe ne Gjirokaster me duket Ne gjirokaster prodhoheshin paketa cigaresh Partizan pa filter.
    Nuk shihje cigare importi ne treg me perjashtime
    shume te vogla ne lokale turizmi te dajti dhe 15 kateshi ne Tirane,ky hynin dhe blenin diplomate,cigare Dunhill,Chesterfield
    Ato cigare ishin shtrenjte dhe nuk i blente asnje shqiptar.Tregu ishte i mbushur me paketa Partizan dhe DS dhe paketa cigaresh
    Diamanti me amballazh shume ekzotik, simpatik.Ato qe thote italiani jane perrallat e 1000 e 1 neteve.
    Enveri ishte Superfuqi ne Shqiperi sepse e kishte gjithe ushtrine si pronen e tij personale.Ushtrija do bente ekzakt ate qe do urdheronte Enveri
    dhe as nuk shqetesohej as trembej nga e ashtuquajtura kamora,nje grup low lifes siciliane qe merreshin me droge dhe kontrabande vaj ulliri lol.
    Asnje kamorrist nuk e ka shkelur token shqiptare sa ishte Enveri gjalle sepse cdo cm kufi ujor kontrollohej nga marina e atehershme ne bregdet
    dhe praktikisht ishte e pamundur te hyje nga Italia,apo Greqia pa u diktuar. Italia ishte ne krye te listes se Enverit si shtet armik.
    Ndryshuar për herë të fundit nga benseven11 : 14-08-2015 më 20:37
    ≈♥♠♣♦≈ovguide.com/movies

i/e regjistruar Maska e SERAFIM DILO
    Anëtarësuar
    06-01-2008
    Postime
    7,749

Per komandimin ja ka futur kot por per kontrabanden e cigareve dhe disa raste te plerave ka njefare te drejte.

Moderator Maska e benseven11
    Anëtarësuar
    10-09-2002
    Vendndodhja
    new jersey-usa
    Postime
    13,816

Citim Postuar më parë nga SERAFIM DILO Lexo Postimin
    Per komandimin ja ka futur kot por per kontrabanden e cigareve dhe disa raste te plerave ka njefare te drejte.
    Sikur ato qe thote italiani te ishin te verteta, atehere do qarkullonin thashetheme per italianin dhe pislliqet e tij ne Shqiperi
    neper kafe dhe klube ne Shqiperi ne ate kohe,ne kohen e Enverit.
    Fakt eshte qe histori te tilla kurre nuk jane degjuar ne popull,dmth histori te tilla nuk kane ekzistuar,jane perralla te italianit.
    Italiani mban intervisten me nje tufe genjeshtrash dhe nuk permend ne interviste asnje emer shqiptari.
    Sipermarrje te tilla kriminale sikur te ndodhnin do kerkonin qe te kishte edhe bashkepunetore kriminele shqiptare.
    Kush jane bashkepunetoret shqiptare ne keto histori???????? Karmine nuk permend asnje emer, sepse nuk ka njohur asnje shqiptar
    dhe nuk ka punuar me asnje shqiptar.Komplet historia e tij eshte genjeshter.
    ≈♥♠♣♦≈ovguide.com/movies

i/e regjistruar Maska e SERAFIM DILO
    Anëtarësuar
    06-01-2008
    Postime
    7,749

Citim Postuar më parë nga benseven11 Lexo Postimin
    Sikur ato qe thote italiani te ishin te verteta, atehere do qarkullonin thashetheme per italianin dhe pislliqet e tij ne Shqiperi
    neper kafe dhe klube ne Shqiperi ne ate kohe,ne kohen e Enverit.
    Fakt eshte qe histori te tilla kurre nuk jane degjuar ne popull,dmth histori te tilla nuk kane ekzistuar,jane perralla te italianit.
    Italiani mban intervisten me nje tufe genjeshtrash dhe nuk permend ne interviste asnje emer shqiptari.
    Sipermarrje te tilla kriminale sikur te ndodhnin do kerkonin qe te kishte edhe bashkepunetore kriminele shqiptare.
    Kush jane bashkepunetoret shqiptare ne keto histori???????? Karmine nuk permend asnje emer, sepse nuk ka njohur asnje shqiptar
    dhe nuk ka punuar me asnje shqiptar.Komplet historia e tij eshte genjeshter.
    Komplet genjeshter nuk eshte se kontrabanda e cigareve behej.

Faqja 0 prej 6 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •