Silli tere versetet nga Dhjata e Re qe te kene edhe sikur nje perqind te shtazerise se Kuranit!! E, sidoqofte, nese nje fe eshte e qelbur, nuk eshte se te krahasohesh me te, behesh me pak i qelbur ti!!
Islami s'eshte fe , por progrom i arabizmit!Pike.Se dyti Islami nuk do ishte fe hyjnore nese sdo fliste per luften.Sidomos per kohen kur erdhi profeti Muhamed a.s .Ne ate kohe nuk kishte kinema qe ta shikoje luften ne film.Keshtu qe duke u perballur me perandorite e kohes persen, romake, me arabet pagane apo me hebrenjte Islami erdhi si fe treumfatoreve ndaj te gjitheve dhe historia e vertetoi kete.
Per t'u habitur me dashurine qe Allahu i rezervoi Muhamedit: ia vdiq nenen e babane qe kur ishte çilimi, pastaj edhe gjyshin, pastaj e detyroi te martohej me nje vejushe çifute,pastaj ia vdiqedhe bijte pa mbushur akoma dy vjeç duke e lene pa trashegimtare, pastaj i dha edhe nepsin e kurvarit dhe pedofilit, makuterine e grabitqarit, pabesine e gjarperit, pastaj e la te vdese si qen nga dora e nje gruaje e per me teper çifute!!!Islami ja shkundi themelet Persise, Romes, Bizantit, Arabeve, Hebrenjve duke treguar se Zoti eshte aq i madh se profetet e tij te dashur Muhamedin a.s e beri triumfator ndaj gjithe perandoreve dhe perandorive edhe pse ato donin ta vrisnin nuk munden ta vrisnin.
Ah sa shume e paska dashur Allahu Muhamedin!!
Moisiu pat nje fe te trasheguar, ndersa Muhamedi ishte thjesht nje mbeturine qe Allahu e pat lene gjalle pa dashje!! S'ka as edhe nje profeci nga Muhamedi....s'ka as edhe nje varg plotesisht paqesor ne Kuran!!Muhamedi a.s ishte nje profet i madh i Zotit sikurse ishte dhe Moisiu i cili luftoi dhe ai me paganet.
As edhe nje!!
Krishti ia ndaloi edhe dishepujve te vet qe te vrisnin kerkend ne emer te tij duke thene "kush pret me shpate, nga shpata do te pritet" e pastaj ne kryq iu lut Atit qe t'i falte armiqte e tij, ndersa u paska dashur Muhamedi qe ti zbardhonte faqen e nxire Allahut!!!Pikerisht koha kur hebrenjte dhe Romaket bashkepunonin kunder profetit Jezus kishte mbaruar dhe kishte ardhur koha e ndeshkimit te tyre.Kete se beri askush tjeter pervec profetit Muhamed a.s.
O mjer ju, pasuesit e perbindeshit!!
Tregon vetem se sa fe e ndyre dhe e pa-paqesueshme qe eshte ISlami!!Pastaj nese vijojme e shkojme me pas tek kryqezatat do te kuptojme qe ajetet e luftes ne Islam ishin te domosdoshme kur perfytyrojme thirrjet e Papes per kryqezata dhee sjellja e Salaudinit ndaj Rikardit tregon se sa fe madheshtore eshte Islami.
Kur u mungojne armiqte e jashtem, islamiket vriten me njeri-tjetrin!! Historia e Islamit, eshte e shtruar me luftera dhe gjak!!
Jo mer lale jo, tregon vetem se islamiket ishin te pazote per çfaredo arti e pune, prandaj kishin nevoje per jo-myslimanet qe t'i mbanin ne drite!!Po te ishte Islami f e luftes nuk do kishim sot serbe e greke ortodoks sepse do i kishte asmiluar me dhune apo do i kishte shfarosur, mirepo faktet tregojne ndryshe, Onufri i zbukuroi kishat ne kohen e Osmaneve.
Cfaredo lloj vepre artistike qe te veresh ne tokat e sunduara nga islamiket, eshte bere me duart e joislamikeve dhe ideuar nga mendjet e joislamikeve(pesianeve, grekerve, çifuteve, indianeve, armeneve)
Flet idhijtari i profetit urrejtes e ziliqar!!Gjerat nuk shikohen me urretje por me syrin e kerkuesit te vertetes.Zilia, dhe urretja nuk e lejne njeriun te kuptoje te verteten.
O pike e zeze!!
Drejt!!! Si Djalli!!Islami eshte shume i Madh qe ta perbaltin njerez te vegjel.
Ndryshuar për herë të fundit nga jarigas : 15-09-2015 më 17:13
Jarigas
Si Gete poashtu dhe Tolstoi, edhe ata nuk kane qene te influencuar nga islami, ashtu si kane qene te influencuar nga krishterimi dhe ne kete menyre kane qene ne kundershtim me mesimet krishtere. Interesimi i tyre mbi islamin nuk ka pasur prapavije religjoze por filozofike, duke u insporuar nga poezite e shkrimtareve persian dhe tregimet e 1001 nezeve, jane munduar te gjejne muze poetike ne orient, kundrejt dogmave krishtere.
Biles Gete i ka hyre me zell studimit te koranit dhe ka dale ne perfundim, se korani eshte shkruar nga dora e njeriut.
Nje vers i Getes me tallje ndaj islamit, nga "Divani"
"Se a eshte korani liber i perjetshem?
Per ate s'jam duke pyet...
Por qe eshte liber i librave,
besoj sipas detyres se myslimaneve.
Por qe vera eshte nga perjetesia
aty s'kam fare dyshim,
Apo se u krijua nga engjujt,
ndoshta nuk është një poemë.
I dehuri, si t'eshte gjithmonë,
shikon perendine me i freskët në fytyre. "
Gete ne kete poeme i jep me rendesi veres se koranit.
Ne pergjithesi Gete ka qene kunder religjioneve.
Ndryshuar për herë të fundit nga hot_prinz : 15-09-2015 më 18:00
tempus fugit, amor manet in aeternum corde
Absence Of Evidence Does Not Correlate To Evidence Of Absence... © Deny Ignorance © Autochthonox
Gjurmet e Civilizimeve te zhdukura Dodona pjese e trashegimise se vjedhur Fshehje te Zbulimeve Arkeologjike Shtetet Ilire Antropologjia e Ballkanit
Mesjeta Shqiptare dhe periudha e pushtimit Osman Rilindja Kombetare Illuminati ! Kulti i syrit qe sheh cdo gje Lufta Dulces Mistere Histori e Letersise Shqiptare
Dikush e ka perkthyer keshtu vargjet qe solle ti
Se Kur’ani nga përjetësia është?
Për këtë nuk pyes as vetë!...
Se ai libër i librave është
Besoj si myslimanët e vërtetë.”
http://www.islamgjakova.net/artikulli.php?id=880
pastaj vijon
Jezusi ndjente pastër dhe mendonte
Vetëm në një Zot në qetësi;
Kush atë vetë, si Zot, e bënte
Fyente vullnetin e shenjtë të tij.
Dhe e vërteta doli në dritë
Ashtu si Muhameti pat bërë;
Vetëm me konceptin e Një-shit
E bindi botën e tërë.”
Frederik Nice mbi civilizimin Islam
"Midis nesh, ata nuk janë madje as burra....nëse Islami përkundër
krishtërimit ka një mijë herë të drejtë të veprojë kështu, Islami të
paktën thotë se ka të bëjë me burra....krishtërimi shkatërroi për ne
civilizimet më të hershme dhe pastaj më vonë, gjithashtu shkatërroi
për ne tërë civilizimin Muhammedan. Kulturën e shkëlqyer të morëve
(muslimanëve) në Spanjë, e cila ishte më afër nesh dhe më e
pëlqyeshme për senset dhe shijet tona sesa ajo e Romës dhe e
Greqisë...Vendimi tashmë është marrë dhe askush nuk është i lirë të
zgjedh këtu. Ose njeriu është një shandala ose nuk është..."Luftë me
thikë kundër Romës! Paqe dhe miqësi me Islamin" kjo ishte ndjenja,
kjo ishte vepra, e atij shpirti të madh të lirë, atij gjeniu midis
perandorëve gjerman, Frederikut të Dytë. Çfarë! ..unë nuk mund ta
imagjinoi sesi një gjerman mund të ndjehet i krishterë".
Libri AntiKrishti – Paragrafi 60-61
Ndryshuar për herë të fundit nga Xhemis : 15-09-2015 më 23:31
Urretja jote ndaj Islamit i perngjason urretjes qe nje homoseksual ka ndaj nje heteroseksuali.Eshte urretje instiktive pse ky i dyti nuk ia permbush deshirat te parit.
Volteri, filozof dhe shkrimtar i madh francez, thotë:
"Feja me të cilën erdhi Muhammedi, pa dyshim është më e lartë se Krishterizmi. Besimtarët muslimanë nuk janë sprovuar me mosbesimin, me të cilin janë testuar të krishterët, të cilët, në fund, deklaruan: 'Një Zot është në tresh, ndërsa trinia ka njësinë e njëshit.' Besimi në Një Zot të Vetëm, të Gjithëfuqishëm ka qenë në themel të Islamit. Ekzistimin e tij, Islami ia ka borxh liderit të tij dhe trimërisë së tij, ndërsa të krisherët përdorën shpatën dhe zjarrin për përhapjen e fesë së tyre. O Zot, Zot i Madh! Sikur këta popuj të Evropës t'i merrnin si model muslimanët! Nuk ka dyshim që Muhammedi a.s. ka qenë njeri vërtet i madh. Në gjirin e virtyteve të tij dhe personalitetit paradogmatik ka kultivuar gjenerata madhështore. Ai ka qenë shtetas i urtë dhe i drejtë, i cili deri në fund ka realizuar revolucionin më të madh në historinë e njerëzimit."
Madje ai kthehet në një mbrojtës së figurës së Muhamedit, ja si e përshkruan Luterin në mendimet e tij ndaj Muahamedit "Luteri nuk është i denjë as t'ia zgjidhë lidhëset e këpucëve Muhammedit." "Përsëris se ata, që fenë Islame e quajnë si fe me lakmi epshesh shtazore dhe një fe që i hap shteg plogështisë dhe papunësisë, janë të padijshëm, trundryshkur e mendjesëmurë. Këto pretendime, janë fare të pabaza dhe qëndrojnë shumë larg nga e vërteta. Edhe ata, që i pranojnë si të qëna këto, nuk e njohin aspak problemin. O priftërinj e kallogjerë! Të gjithë ju, o burra klerikë! Në qoftëse urdhëroheni të mbani agjërim në muajin korrik, në qoftëse ju ndalohen vera që pini e bixhozi që lozni, nëse urdhëroheni të bëni pelegrinazh (haxh) në ranishtat e nxehta të Hixhazit (Arabisë), nëse vendoset të jepni dy e gjysmë përqind të të ardhurave tuaja për sadaka, dhe ju kërkohet të lëshoni 14 gra nga 18 që keni, e të mbani vetëm 4, a mund të thoni për atë fe, që u bënë të tilla komunikime, se është fe lakmuese dhe epshesh shtazore?!" Ndërkaq, në Dictionnaire Philosophique, IV, f. 319, ai thotë: "Vëllait tim musliman do t'i thosha: Feja jote, më duket një fe shumë e respektuar. Ti adhuron vetëm një Zot. Çdo vit, je i detyruar të japësh, si zekat, një të dyzetën e të ardhurave dhe ditën e Bajramit të bësh paqe me armiqtë. Priftërinjtë tanë, që shpifin tërë botën, ndoshta një mijë herë thanë se feja jote zuri vend, sepse është një fe që u drejtohet plotësisht kënaqësive. Të gjithë këta të mjerë kanë gënjyer. Feja jote është shumë fisnike." Në "Fjalori Filozofik v. III", kapitulli "Muslimanët", Volteri thërret me nervozitet: "Ju them përsëri, analfabetë të marrë, vetëm të paditurve mund t'u thuhet se feja Islame është sensuale dhe epsharake; për këtë, as që bëhet fjalë, ju kanë mashtruar sikurse edhe për shumë të tjera… Lehtë është të shpifet, por unë e urrej shpifjen - thotë Volter në fund të artikullit. Pasaktësitë duhen vazhdimisht të përgënjeshtrohen, sepse edhe kur e hedhim poshtë një mashtrim, gjithnjë gjendet dikush që do të risjellë atë. Mund të shkruhen shumë libra voluminozë me intrigat e pavërteta, me të cilat janë sulmuar muslimanët. Çdo gjë që është thënë për muslimanët, deri më sot, duhet hedhur në zjarr."
Volteri, mendimi i Volterit, mbi Muhammedin a.s., i cili më parë, në
veprën poetike, shfaqet i mjegullt në paragjykimet e tij, më pas
evulon, në dy kaptinat e veprës së tij historike, në kaptinën e
VI "Mbi Arabët dhe Muhammedin" dhe kaptinën e VII "Mbi Kur'anin dhe
ligjin musliman". Volteri, nga paragjykimet që kishte, evuloi
gradualisht mendimin e tij mbi Muhammedin a.s.
"Nipi i Abdul Mutalibit, Muhammedi a.s., i cili më vonë do t'ia
ndërrojë pamjen pjesës më të bukur dhe më të madhe të botës, që në
moshën 40 vjeçare, barti shpatën në luftë përgjatë kufirit sirian.
Ishte i ditur dhe modest, poet, astronom, reformoi kalendarin e
arabëve, qe ligjvënës dhe mjek. Në një periudhë prej tre shekujsh,
gjenialiteti i popullit arab, të cilin e vuri në lëvizje Muhammedi
a.s. bëri përparim mahnitës. Gjithë këtë e bëri nga vetvetja. Sikur
të mos ishte Charles Martela, Franca do të bëhej krahinë muslimane.
Sundimtari musliman, Harun Reshid, e rigjallëroi dijen, ndërkaq
bashkëkohësi i tij, Karli i Madh, i mbyti, në mënyrë mizore, 4600
saksonë të robëruar, në bregun e lumit Aller. Qysh në shek. e dytë
sipas Hixhretit, arabët bëhen mësuesit e Evropës në dije dhe arte,
kurse të krishterët mësonin në përëndim, tek muslimanët."
Ogyst Konti, pionier i shkollës së pozitivizmit, duke iu përgjigjur
Togos, thotë:
"Togo do të kthehet në Islam vetvetiu edhe pse unë nuk e njoh
Islamin, por unë flas për atë që e krijoi Islami. Kam vizituar
Granadën dhe aty kam parë një art të bukur dhe arkitekturë të
mrekullueshme. Prandaj, nuk është e mundur që, një fe, t'a bëjë tërë
atë që ka bërë Islami, dhe të mos studiohet detajisht. Islami nuk e
mohoi mendjen për asnjë moment, në realitet ai i dha asaj fuqi që të
jetë e lirë, të mendojë, të shohë dhe të krijojë artin dhe
arkitekturën e bukur. Prandaj, nëse është e domosdoshme që në kohën
e sotme të kemi një fe, atëherë ajo fe nuk mund të jetë tjetër,
veçse Feja Islame sepse është e vetmja fe që i përgjigjet kohës së
sotme."
"Unë nuk pajtohem me ju, sepse ju e sulmoni fenë Islame, pa pasur
kurrfarë njohurish për të."
Volteri mbi Muhamedin shkroi nje tragjedi : Le fanatisme, ou Mahomet le prophète, pikerisht ate tragjedi qe sa here qe francezet kujtohen ta rivene ne skene, ngrihen hordhite e Muhamedit anembane Frances duke u qurracitur se po u fyhet profeti!!
Arabet nuk kane qene asnjehere mesuesit e Evropes.....kane qene thjesht majmunet qe perqeshnin indianet, persianet dhe greket!!
Genjeshtrat e bukura qe merr nga faqet islamike, nuk e ndryshojne dot te verteten, por sherbejne vetem qe ju muslimanet te fluturoni akoma me presh prapa, si puna e Muhamedit maje gomarit!!
Jarigas
Per Kryeplakun kam ca pyetje
A e pelqen ligjin sharia?
Si do ishte dukur kjo bote sot sikurse mos te kishin qene "rilindasit" evropian ( RENESANSA).
Cfare kan bere fetaret per kete bote?
Dhe ne cfare bazohesh kure thue qe vexse disa dekadat e fundit kan bere muslimanet lufte?
Ju disa qe po flisni se cfare kan thene Volteri etj., ju nuk e di a e shihni boten muslimane ne radhe te pare?
Pra ose arabet, ose ju nuk e kuptoni Kuranin.
Ndryshuar për herë të fundit nga iliria e para : 16-09-2015 më 02:31
Lumi ka ujin e paster ne burim
Kombi mbi te gjitha
Fjala e pare e zbritur e Kuranit ishte fjala "Lexo" dhe jo "lufto".
Keshtu qe pa lexuar eshte e veshtire te kuptohet Islami.
http://www.bibladhekurani.com/librar...%20Islamin.pdf
E paska perkthy Islam Gjakova dhe tani qenka "sahih".
So wie Goethe Distanz zur christlichen Lehrmeinung hatte, bringt auch das lyrische Ich im West-östlichen Divan ironische Distanz zur orthodoxen Lehrmeinung des Islam und Nähe zur Mystik zum Ausdruck. So benutzt Goethe beispielsweise die Metapher des Weins, der auch bei den Sufis ein Symbol für die Berauschtheit eines Derwischs mit der Liebe Gottes ist:
Ob der Koran von Ewigkeit sei?
Darnach frag’ ich nicht! ...
Daß er das Buch der Bücher sei
Glaub’ ich aus Mosleminen-Pflicht.
Dass aber der Wein von Ewigkeit sei,
Daran zweifl’ ich nicht;
Oder dass er vor den Engeln geschaffen sei,
Ist vielleicht auch kein Gedicht.
Der Trinkende, wie es auch immer sei,
Blickt Gott frischer ins Angesicht.
(WA I, 6, 203)
Goethes Interesse für den Islam ist eher philosophisch denn religiös zu verstehen. Für ihn sind die monotheistischen Religionen „in ihrem jeweiligen ‚wahren‘ Kern bloß ‚symbolische‘ und insofern ‚poetische‘ Botschaften des spinozistischen Hen kai Pan [,] des Alleinen, wie es in vielen Divan-Gedichten besungen wird“.[3] So muss auch das Buch des Paradieses im Divan „als eine Parallele zum letzten Akt des Faust II (mit seiner katholischen Symbolik) gelesen werden […]. Hier wird ‚islamisch‘ der gleiche ‚poetische‘ Kern der Natur-Religion formuliert wie ‚katholisch‘ am Ende des Faust, wobei das ‚Ewigweibliche‘ (als Kern der All-Natur) sich als auch islamisch formulierbar erweist.
Skam kohe ta perkthej te gjithe ironine e Getes rreth islamit, por ja ku e ke ne gjuhen gjermane.
IslamGjakova e ka pershtate ironine e Getes rreth islamit ne ate menyre qe ti mjegulloje delet myslimane.
1.) I nxjerr rreshtat nga konteksti dhe i pershtat perkrah islamit,
dmth i merr vetem kater rreshtat e pare dhe pastaj shkruan se vijon me Jezusin, ku i la rreshtat tjere pas kater rreshtave te pare, qe e ngrisin veren me larte se koranin? - dallaverxhi islamik hesapi!
2.) Rreshti i katert nga Gete "Glaub’ ich aus Mosleminen-Pflicht.", nuk mund te perkthehet "Besoj si myslimanët e vërtetë.". Sepse te perkthehet si "Besoj si myslimanet e vertete" do duhet te ishte shkruar nga Gete ne gjermanisht "Glaub' (Glaube) Ich als richtige Moslem.". Por "Glaub' ich aus Mosleminen-Pflicht", eshte fraze ironike sepse fjales "Moslem" i shton talljen poetike "Mosleminen". - Kete mund t'ia thuash atij dallaverxhiut islamik!
3.) Dhe ne fund si e thashe edhe me heret, ai dallaverxhiu islamik nuk vazhdon me rreshtat tjere qe e ngrisin veren me larte se koranin, por vazhdon me fraza tjera jashte kontestit. Ky dallaverxhiu islamik nga faqja IslamGjakova, perdor ironine e Getes ndaj islamit dhe ua sherben myslimaneve ne ate menyre qe Gete dhe tjeret paskan qene perkrahes te islamit.
tempus fugit, amor manet in aeternum corde
Krijoni Kontakt