Close
Faqja 9 prej 17 FillimFillim ... 7891011 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 81 deri 90 prej 162
    Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,397
    Postimet në Bllog
    22

Për: Kujt i hyn në punë ateizmi?

Citim Postuar më parë nga kiniku Lexo Postimin
    If you could reason with religious people, there would be no religious people.

Dr House, perndryshe ky qe e kam ne avatar.

Televizori dhe karakteret e shumta te tij, e kane "emancipuar" shoqerine! Njehere e nje kohe ata brezat para nesh lexonin biblioteka me libra, kurse ne tani i mesojme te gjitha nga televizori! Edhe shoku Enver, keshtu na mesonte ne femijeve qe ti urrenim fene, kishat, xhamite, kleriket. Bente ca filma ne Kinostudio, dhe i shikonim ne nga 100 here, dhe fap na nguliteshin ne tru! E s'ka burre nene te na i shkuli tani!

Sa me fat qe jemi!
    Sa te zgjuar qe jemi!

Albo

Manitu Maska e kiniku
    Anëtarësuar
    08-07-2005
    Vendndodhja
    Mos të na vijë cudi se cdo frymor nga vete natyra priret të kerkoj ushqim; Lukreci
    Postime
    869

Thumbs up Për: Kujt i hyn në punë ateizmi?

Citim Postuar më parë nga Albo Lexo Postimin

dhe i shikonim ne nga 100 here

Albo

Tani e kuptoj...
    Where have all the good men gone
    & where are all the gods?

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    08-12-2003
    Vendndodhja
    Tiron
    Postime
    979

Ateisti dhe besimtari n'avjon.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    27-03-2013
    Postime
    246

Citim Postuar më parë nga Sayan2003 Lexo Postimin
    Ateisti dhe besimtari n'avjon.

Nese video do te vazhdonte dhe aeroplani te binte (larg qofte !) dhe disa arrinin te mbijetonin dhe disa jo cfare mesazhi kishte zoti ose allahu per ata qe nuk arriten dot te shpetonin. Nuk do ishte nje ironike dashakeqese ?Ose eshte dhe ndihmon ose nuk eshte dhe thjesht "shikon" rrjedhen e ndodhive.Ose shpeton ose jo. Perse atehere na dha mendje qe te mendojme kunder tij?

Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anëtarësuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907

Fetaret nuk kan tjetr vecse disa video me probapagnde naive per njerezit naiv.
    Me çfare tjeter te ngopin miletin? Me shkence, teknollogji... ?
    Mjerimi, lufta, varferie, terri. Keto duhet fshehur.
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

Promete (i lidhur) Maska e Kryeplaku
    Anëtarësuar
    12-09-2002
    Vendndodhja
    në realitetin e hidhur
    Postime
    2,218

Citim Postuar më parë nga iliria e para Lexo Postimin
    Fetaret nuk kan tjetr vecse disa video me probapagnde naive per njerezit naiv.
    Me çfare tjeter te ngopin miletin? Me shkence, teknollogji... ?
    Mjerimi, lufta, varferie, terri. Keto duhet fshehur.
    Nese me lexove me siper duhet ta kesh kuptuar se te vetmit gjermane qe dolen kundra Hitlerit ishin fetaret. Simpatizantet me te medhenj te Hitelrit ishin ateiste. Nejse, nuk po bej te njejtin supozim me ty (ne drejtim te kundert), por mire do ishte te ma shpjegosh si lidhet lufta me fene. Ketu ne SHBA kemi 200 fe, por askush nuk po vritet nga feja.

7. Anetarët më poshtë kanë falenderuar Kryeplaku për postimin:

mesia4ever (15-09-2015)

Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anëtarësuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907

Po per cfare feje flet ti ne Amerike? Ne amerike nje e drejte tjeter eshte para te drejtes ne besimin fetar dhe dhe cfardo gjeje tjeter. Ne Evrope fene e kan vecse per dekorime.
    Une flas per arabet dhe vendet muslimane. Atje "Allhu" vendos per fatin e njerzeve.
    Si do te ishte dukur bota sot sikure et gjithe te kishim besuar verber si arabet dhe pa ateistet e Evropes , pa renesansen?
    Sidoqofte shkrimet tua nuk i krahasoj me te disa tjereve. Edhe pse me disa gjera nuk jam dakord, une e respektoj mendimin tend.
    Ndryshuar për herë të fundit nga iliria e para : 15-09-2015 më 10:05
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

Promete (i lidhur) Maska e Kryeplaku
    Anëtarësuar
    12-09-2002
    Vendndodhja
    në realitetin e hidhur
    Postime
    2,218

Citim Postuar më parë nga iliria e para Lexo Postimin
    Po per cfare feje flet ti ne Amerike? Ne amerike nje e drejte tjeter eshte para te drejtes ne besimin fetar dhe dhe cfardo gjeje tjeter. Ne Evrope fene e kan vecse per dekorime.
    Une flas per arabet dhe vendet muslimane. Atje "Allhu" vendos per fatin e njerzeve.
    Si do te ishte dukur bota sot sikure et gjithe te kishim besuar verber si arabet dhe pa ateistet e Evropes , pa renesansen?
    Sidoqofte shkrimet tua nuk i krahasoj me te disa tjereve. Edhe pse me disa gjera nuk jam dakord, une e respektoj mendimin tend.
    Meqe e respekton mendimin tim duhet te te them se Lindja e Mesme dhe Islami nuk kane qene gjithnje sic jane sot. Cifutet ne Evrope na i sollen turqit dhe arabet, se ata pothuajse ishin zhdukur ne Evrope qysh pa u mbyllur lashtesia (shumica e tyre ishin bere kristiane). Kete e them per te kuptuar qe Islami ne kohera te tjera nuk ka pasur lufte me fete e tjera. Sot Islami mund te nxisi konflikte, por pak e veshtire ta besoj se lidhja e Islamit me konfliktin eshte lidhje lineare, kur nga 15 shekuj histori te Islamit, vetem 5 dekadat e fundit dhe shekulli i pare i kesaj feje kane qene te karaketrizuara nga konflikte me shkaqe doktrinare. Trembedhjete shekujt e tjere te historise se Islamit nuk shfaqin konflike me shkaqe doktrinare.

Gjithsesi une nuk kundershtoj asgje, thjesht dua sterhollime qe te bindem

Citim Postuar më parë nga Kryeplaku Lexo Postimin
    kur nga 15 shekuj histori te Islamit, vetem 5 dekadat e fundit dhe shekulli i pare i kesaj feje kane qene te karaketrizuara nga konflikte me shkaqe doktrinare. Trembedhjete shekujt e tjere te historise se Islamit nuk shfaqin konflike me shkaqe doktrinare.
    Lexo ketu per shekujt e historise konfliktuale te islamit. http://www.forumishqiptar.com/thread...63#post3804863

Islami qe kur eshte krijuar ka qene fe konfliktuale dhe agresive vetem per shkak te doktrines se saj. Na e nxorre islamin qengj kur dihet mire se cfare gogoli eshte.

Ja po postoj une disa pasazhe te kesaj feje (megjithese jane diskutuar me qindra here ne forum)

Kuran:

4: 76: Sepse ata qe besojne, luftojne per ceshtjen e Allahut, dhe ata qe nuk besojne, lujtojne per ceshtjen e Djallit. Andaj luftoni kunder miqve te Djallit! Dhe dijeni se aftesite e Djallit ne fushebeteje jane te liga.

4: 89: Ata duan qe te beheni jobesimtare, qe te jeni te gjithe te njejte. Mos merrni aske per mik para se te kthehet ne rrugen e Allahut. E nese nuk kthehen, i zini, vritni kudo qe i gjeni.

4: 144: O ju qe besoni, mos merrni nga jobesimtaret miq..

5: 33: Denimi i atyre qe kunddërshtojne Allahun dhe te derguarin e Tij dhe bejne shkaterrime ne toke, nuk eshte tjeter, vetem se te mbyten ose te gozhdohen ose t'u priten duart dhe kembet e tyre te aneve te kunderta. Kjo eshte denimi per ta ne dynja, ne boten tjeter do kene denim të madh.

5: 72: Vertet, jobesimtare jane ata qe thone se "Allahu eshte asgje tjeter, por Mesia, i Biri i Marias"

Postova fare pak sa per ilustrim se ne kote forum jane sjelle kaq shume fraza nga te kuranit sa nuk ja vlen te permenden me. Nese kjo nuk tregon sa konfliktuale eshte kjo fe atehere une sdi cfare tjeter mund te meritoje fjalen konfliktuale.

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anëtarësuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386

Citim Postuar më parë nga Kryeplaku Lexo Postimin
    Nese me lexove me siper duhet ta kesh kuptuar se te vetmit gjermane qe dolen kundra Hitlerit ishin fetaret. Simpatizantet me te medhenj te Hitelrit ishin ateiste. Nejse, nuk po bej te njejtin supozim me ty (ne drejtim te kundert), por mire do ishte te ma shpjegosh si lidhet lufta me fene. Ketu ne SHBA kemi 200 fe, por askush nuk po vritet nga feja.
    Ah me kete fjaline e fundit ia ke bere 30 me 0-ro. Cfare njeriu eshte ky/kjo qe se kupton se Jezusi nuk ka thirrur ne dhune ne emer te Tij?!

Faqja 9 prej 17 FillimFillim ... 7891011 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •