Close
Faqja 20 prej 24 FillimFillim ... 101819202122 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 191 deri 200 prej 234
    Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anëtarësuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386

Për: Myftiu Tërnava: Nuk kemi gjak të njomë për të ujitur shkretëtirat e arabëve

Citim Postuar më parë nga Nuh Musa Lexo Postimin
    Po kastriotet ishin te paret qe e shfryzezuan rrendin e ri politik te kohes.....si palon kjo ne llogjiken e juaj prej ekspertesh ?....dhe si erdhi, qe sot shqiptaret jane dermueshem musliman, dhe, nje shqiptare musliman, esht tash shqiptare, apo jo ?

E keni be forumin shpi private....
    Ua kane marre peng femijet o taj e o daj. Ske bashkepunu ta kane mbytur femiun. Edhe ty po te merrnin serbet peng djalin apo vajzen tende do ta 'shfrytezoje rendin politik te kohes'. Perdore pak trurin, 'don't think you can, know you can'. Ekspert ti hiqesh e jo ne te tjeret.

Për: Myftiu Tërnava: Nuk kemi gjak të njomë për të ujitur shkretëtirat e arabëve

Qe te mesoni se kush ka qene Skenderbeu (as ai i komunizmit dhe as ai qe percmojne kopilat e turqise ne forum) lexoni Kryqtarin e Fundit te Virgjil Kules. Aty e shikoni se cfare vigani ka qene ne fushen e diplomacise dhe politikes se kohes si dhe strategjise ushtarake. Injoranca e disave ketu qe llomotisin si papagaj per Skenderbeun duke e quajtur historiografine e tij si sajese te komunizmit as qe e kane idene qe shqiptaret nuk kane hartuar as 10 % te materialeve mbi jeten dhe aktivitetin e Skenderbeut. 90 % eshte shkruar nga te huajt, studiues, historiane etj. Pra lexoni o INJORANTE dhe boll derdellitet fjale boshe e avaze te dala boje. Lexoni qe te mesoni!!!

Tjetra, kushdoqofte, Gjergj Kastrioti ka qene, eshte dhe do mbetet nje nga figurat me te shquara shqiptare. Pra ne nje forumshqiptar te futesh e te shkruash llum per te e ta konsiderosh serbofil e sajese eshte nje fyerje e hapur ndaj gjithe shqiptareve. Ju llumi qe perbeni 0.001% dhe qe jeni jashteqitja e atij vendi ne momentin qe dilni me teori te tilla, nuk meritoni te keni vend midis forumeve shqiptare. Meritoni te perbuzeni e flakeni tutje si mbeturina qe jeni.

Pa_Prespektive Maska e KNFC
    Anëtarësuar
    01-12-2004
    Vendndodhja
    N'shpi_Time
    Postime
    421

Po kastriotet ishin te paret qe e shfryzezuan rrendin e ri politik te kohes.....si palon kjo ne llogjiken e juaj prej ekspertesh ?....dhe si erdhi, qe sot shqiptaret jane dermueshem musliman, dhe, nje shqiptare musliman, esht tash shqiptare, apo jo ?

E keni be forumin shpi private....
    O Nuh avazin prape ti ... ca lidhje ka te qenit musliman me ate qe kam then une?? une kam thene qe vetem turqelinjte shajne Gjergj Kastriotin dhe per kete jam i bindur.As nuk ta kuptoj pse ke fut muslimanizmin dhe ca do me thene kjo puna qe nje shqiptar musliman eshte tash shqiptar ... une i pranoj dhe nderoj gjithe heronjte shqiptare me perkatesi fetare muslimane ... nuk jam si ju qe per hir te fese mohoni Heroin tone Kombetar.

Pastaj ... sipas llogjikes tende gjithe shqiptaret qe jetuan 50 vjet ne ish Federaten Jugosllave e paskan bere kete sepse kane shfrytezuar rendin politik te kohes ... nuk e kane bere nga halli dmth ??? A Nuhi Nuhi ... e kam thene une qe je qerratau madh ti ... ja si e nxjerr koken ... paske bere kokrren e qejfit nen rregjimin serb !!!
    Ndryshuar për herë të fundit nga KNFC : 21-04-2015 më 09:47
    THINK SMALL LIVE SMALL DIE SMALL

Revolucioni është afër Maska e Nuh Musa
    Anëtarësuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenë, austri
    Postime
    4,463

Citim Postuar më parë nga KNFC Lexo Postimin
    O Nuh avazin prape ti ... ca lidhje ka te qenit musliman me ate qe kam then une?? une kam thene qe vetem turqelinjte shajne Gjergj Kastriotin dhe per kete jam i bindur.As nuk ta kuptoj pse ke fut muslimanizmin dhe ca do me thene kjo puna qe nje shqiptar musliman eshte tash shqiptar ... une i pranoj dhe nderoj gjithe heronjte shqiptare me perkatesi fetare muslimane ... nuk jam si ju qe per hir te fese mohoni Heroin tone Kombetar.

Pastaj ... sipas llogjikes tende gjithe shqiptaret qe jetuan 50 vjet ne ish Federaten Jugosllave e paskan bere kete sepse kane shfrytezuar rendin politik te kohes ... nuk e kane bere nga halli dmth ??? A Nuhi Nuhi ... e kam thene une qe je qerratau madh ti ... ja si e nxjerr koken ... paske bere kokrren e qejfit nen rregjimin serb !!!
    Se kam per shume une, vetem pyes, ngase eshte nje pyetje kausale !.........kjo thjeshte rrezullton nga rrethanat, kjo pyetja ime eshte vetemse prodhim i sakte i tije: pra, mund te quhen shqiptaret musliman te keqinj, dhe shqiptaret jomusliman te mire ???

Je gabim kur thua se "muslimanet" e shajne skenderbeun, kjo nuk eshte e vertete............shqiptaret musliman i shajne shqiptaret e krishtere, te cilet e nxjerin skenderbeun me petkun e kishes perpara.....skenderbeu figuron si molle sherri, pra, nuk shahet skenderbeu, por personat qe manipulojne me ate. Eshte kollaj me u msheh pas dikujt dhe me fole ne emer te tije, edhe me kollaj, kur ai dikush nuk mund te mbrohet.....

tung
    albanish by nature

Anëtarësuar
    01-12-2004
    Vendndodhja
    N'shpi_Time
    Postime
    421

Se kam per shume une, vetem pyes, ngase eshte nje pyetje kausale !.........kjo thjeshte rrezullton nga rrethanat, kjo pyetja ime eshte vetemse prodhim i sakte i tije: pra, mund te quhen shqiptaret musliman te keqinj, dhe shqiptaret jomusliman te mire ???

Je gabim kur thua se "muslimanet" e shajne skenderbeun, kjo nuk eshte e vertete............shqiptaret musliman i shajne shqiptaret e krishtere, te cilet e nxjerin skenderbeun me petkun e kishes perpara.....skenderbeu figuron si molle sherri, pra, nuk shahet skenderbeu, por personat qe manipulojne me ate. Eshte kollaj me u msheh pas dikujt dhe me fole ne emer te tije, edhe me kollaj, kur ai dikush nuk mund te mbrohet.....

tung
    E ke gabim o Nuhi Mus ... lodhesh kot me gjithe ato lojera fjalesh qe ben ... fakti mbetet qe asnje shqiptar musliman nuk shan Skenderbeun apo shqiptaret e krishtere pse e mburrin ate. Skenderbeun e shajne vetem muslimanet turqelinj qe cdo gje mund te jene ... po vetem shqiptare nuk jane.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    21-04-2015
    Postime
    17

Shume mire paska thene hoxha i nderuar ...
    Po kujt ti thuash ... smarin vesh mundohesh ti futish nga dera njerezit kto futen nga dritarja .

Ketu me te vertete ka ca njerez qe jo qe nuk meritojne pergjigje por as shkrimet mos t'i ekzistojne. Kujtojne se duke bere lojra fjalesh apo permendur ndonje emer autori do fitojne debatin. Nuk mbulohet budallalliku dhe injoranca duke permendur emra autoresh. Une them qe jeta e Skenderbeut 90% te saj eshte dokumentuar e shkruar nga te huajt dhe vetem 10% nga shqiptaret, ketu me derdellitet per ate se cfare ka thene historia shqiptare (qe per ironi keta qe llomotisin as qe nuk e njohin fare) apo Schmitt apo qenien mysliman te Skenderbeut. A thua se ju hap barku ndonjerit se sa vite ishte mysliman Skenderbeu apo se ka patur ndonje grua myslimane. Skenderbeu mund te kete patur dhe 10 gra myslimane apo harem me 100. Historia njeh si grua te tij zyrtare Doniken e cila ishte gjysem Aranitase nga i jati dhe gjysem Muzaka nga e jema. Kjo eshte e vetmja grua e Gjergj Kastriotit.

E megjithate kjo ska fare lidhje me temen. Ajo qe ka lidhje eshte qe disa kopila e kerma te Turqise qe enden forumeve e sofrave shqiptare, gjejne kurajo te sulmojne, ofendojne e shajne pa pushim nje figure si Kastrioti. Dhe kjo shkakton reagimin negativ tek shume shqiptare dhe habine sesi mund te kete njerez qe per hir te fese (sepse skane asgje tjeter) qe jane te gatshem te mohojne cdo gje te tyren edhe ato qe perbejne nje krenari kombetare. Ky ishte thelbi dhe jo derdellitjet se ca jane myslimanet apo se ca jane jo myslimanet. Na fryte koken me manine per te kthyer cdo teme ne kuran, allah, pejgamer... Mjaft e devijuat temen dhe e futet ne ulluqet qe doni ju. E keni boshatisur kete forum me keto idiotlliqe. Askush ska nerva te futet perdite e te lexoje mbi fene, simodos islamin tuaj qe na eshte bere si mortje ketu. Mbajeni fene personale, faluni, kerceni perpjete, ngrini 8ythen ne ajer, merrni 7 gra, martohuni me minorene...beni ca te doni. Thjesht mbajeni larg forumit.

8. 2 antarët më poshtë falenderuan Darius për mendimin e shprehur në këtë postim:

Nuh Musa (22-04-2015)

Anëtarësuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenë, austri
    Postime
    4,463

E ke gabim o Nuhi Mus ... lodhesh kot me gjithe ato lojera fjalesh qe ben ... fakti mbetet qe asnje shqiptar musliman nuk shan Skenderbeun apo shqiptaret e krishtere pse e mburrin ate. Skenderbeun e shajne vetem muslimanet turqelinj qe cdo gje mund te jene ... po vetem shqiptare nuk jane.
    Si mendon e kam gabim ???....une e kam per TI personalisht, e per ato te anes tjeter qe miren me ti, dhe anasjelltas !, per juve e kam.....kuptohet qe shqiptaret "normal" me shume dert e kane rrogen mujore dhe pagen e faturave qe ju fluturojne ne shtepi....

E kupton se paku kur te them, se qe te gjithe jane shqiptare, kurse epitetet qe i ngjitni njani me tjetrin i beni pas shpinen e dikujt tjeter qe e vendoni perpara juve, se nuk keni ftyre me i than drejt gjanat ???

Ti mundohesh me e shperla vetveten nga faji, por ti je poashtu pjese e problemit......pikerisht mungesa e "kuptimit" te ketij realiteti eshte baba i gjith keqkuptimit. Ke ndegju per shprehjen "dy shqiptare, tre parti" ???, nga keto realitete dalin shprehje te ketilla. Paaftesia per tu mare vesh.....nje faktor i madhe ne kete kontekst eshte paditunia.....

tung
    albanish by nature

Anëtarësuar
    01-12-2004
    Vendndodhja
    N'shpi_Time
    Postime
    421

Si mendon e kam gabim ???....une e kam per TI personalisht, e per ato te anes tjeter qe miren me ti, dhe anasjelltas !, per juve e kam.....kuptohet qe shqiptaret "normal" me shume dert e kane rrogen mujore dhe pagen e faturave qe ju fluturojne ne shtepi....

E kupton se paku kur te them, se qe te gjithe jane shqiptare, kurse epitetet qe i ngjitni njani me tjetrin i beni pas shpinen e dikujt tjeter qe e vendoni perpara juve, se nuk keni ftyre me i than drejt gjanat ???

Ti mundohesh me e shperla vetveten nga faji, por ti je poashtu pjese e problemit......pikerisht mungesa e "kuptimit" te ketij realiteti eshte baba i gjith keqkuptimit. Ke ndegju per shprehjen "dy shqiptare, tre parti" ???, nga keto realitete dalin shprehje te ketilla. Paaftesia per tu mare vesh.....nje faktor i madhe ne kete kontekst eshte paditunia.....

tung
    Une nuk bej lojera fjalesh kot me ty ... por te siguroj qe kushdo njeri qe flet shqip dhe shan Skenderbeun para meje ne realitet une i them te njejten gje qe po te shkruaj dhe ty ketu.I them si ka mundesi nje qe shqiptar te shaje Heroin Kombetar ... ti shqiptar nuk je,mos je gje turqeli ???

Nuk kam degjuar asnje shqiptar te shaje Skenderbeun.Vetem ca te tipit tuaj nga trojet e populluara me shqiptare te Maqedonise dhe Kosoves keni fillu te beni kshu gjerash.Dhe cuditerisht apo si rastesisht ve bast qe te gjithe ju flisni shume mire dhe turqishten. Apo jo Nuhi ??? a qerrata qerrata ...

Ti dhe tarafi yt nuk keni fytyre me i thene drejte gjerat ... nuk keni kurajo ta pranoni qe nuk ndjeni asgje per shqiptarizmin dhe ju qan zemra per Turqine.Nuk ju ve faj ... gjaku therret !!!

Sa per rrogat e shqiptareve mos u shqeteso dhe aq se ne Shqiperi ka dhe te varfer dhe te pasur si ne cdo vend te botes.Per mua personalisht me mire i varfer ne Shqiperi se sa i varfer dhe i percmuar ne nje vend tjeter.

Tung Nuhi.
    Ndryshuar për herë të fundit nga KNFC : 22-04-2015 më 12:11

Anëtarësuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenë, austri
    Postime
    4,463

Une nuk bej lojera fjalesh kot me ty ... por te siguroj qe kushdo njeri qe flet shqip dhe shan Skenderbeun para meje ne realitet une i them te njejten gje qe po te shkruaj dhe ty ketu.I them si ka mundesi nje qe shqiptar te shaje Heroin Kombetar ... ti shqiptar nuk je,mos je gje turqeli ???

Nuk kam degjuar asnje shqiptar te shaje Skenderbeun.Vetem ca te tipit tuaj nga trojet e populluara me shqiptare te Maqedonise dhe Kosoves keni fillu te beni kshu gjerash.Dhe cuditerisht apo si rastesisht ve bast qe te gjithe ju flisni shume mire dhe turqishten. Apo jo Nuhi ??? a qerrata qerrata ...

Ti dhe tarafi yt nuk keni fytyre me i thene drejte gjerat ... nuk keni kurajo ta pranoni qe nuk ndjeni asgje per shqiptarizmin dhe ju qan zemra per Turqine.Nuk ju ve faj ... gjaku therret !!!

Sa per rrogat e shqiptareve mos u shqeteso dhe aq se ne Shqiperi ka dhe te varfer dhe te pasur si ne cdo vend te botes.Per mua personalisht me mire i varfer ne Shqiperi se sa i varfer dhe i percmuar ne nje vend tjeter.

Tung Nuhi.
    Ja pra ku e nenvizon pikerisht ate per te cilen te akuzoje !, nga skenderbeu dole te "psikogrami" i shqiptareve te kosoves dhe ilirides ne relacion me shqiptarine !!!....tragjedia qendron ne ate se nga detaje te parrendesishme (sic eshte pra fakti se "disa" shqiptare e shajne skenderbeun), del ne perfundime gjithperfshirese......por ne fakt, edhe ato pak shqiptare qe e shajne skenderbeun, e shajne ne ato momente, kur ballafaqohen me tipa si puna e disave qe ate e intrumentalizojne per shkaqe fetare. E kupton se skenderbeu ne ato momente qendron vetem si "zevendes" per dicka krejtesisht tjeter ???

tung
    albanish by nature

Faqja 20 prej 24 FillimFillim ... 101819202122 ... FunditFundit

Fjalët Kyçe për Temën

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •