Zbulohen nofkat e porositësve të vrasjes së Doshit e Fufit. Gazetari Hoxha: “Toni” porositi krimin, “Rezi” i survejonte deputetët
Gazetari i “News 24”, Artan Hoxha dha detaje për personin që ka bërë porosinë, në emër të një autoriteti më të lartë se ai, për të eleminiuar dy deputetë të Kuvendit.
“…Durim Bami, nëse është ky guri i fundit i kësaj historie. Ka një shtetas tjetër që në fakt është porositësi? Cili është? Është personi që është paraqitur në emër të një autoriteti më të rëndësishëm se ai, dhe i ka thënë që unë kërkoj të marrësh përsipër këtë gjë…500 mijë euro për Doshin dhe 100 për deputetin tjetër të PD…Porositësi çuditërisht është larguar nga territori i Shqipërisë, pasi është marrë vesh fakti se Bami është paraqitur në autoritetet e zbatimit të ligjit. Si ka mundësi që ky e ka marrë vesh këtë gjë? Dhe dyshohet se ka patur rrjedhje informaconi…”, tha Hoxha, në emisionin “Studio e Hapur” të Eni Vasilit.
Sipas Hoxhës: “Ky ndodhet në Gjermani. Ka një aktivitet në zonën e Bllokut, aktivitet të shërbimit social…”.
Gazetari u shpreh se policia dhe prokuroria kanë dijeni për porositësin dhe e kanë të identifikuar atë.
Porositësi, tha Hoxha, njihet me nofkën “Toni”, duke mos zbuluar identitetin për arsye hetimore.
Sipas tij një person i tretë është identifikuar në atë kohë si njeriu që ka gjurmuar lëvizjet e deputetëve në fjalë në aktivitetin e tyre të përditshëm, ai njihet me nofkën “Rezi”: “Ky është njeriu që ka bërë, nëse e keni parasysh rastin ‘Santo’, motori që vinte vërdallë në vendet ky kryente aktivitet Santo…një gjë e tillë ka ndodhur edhe në rastin konkret…Njëri prej tyre është identifikuar si person që ka qëndruar pranë politikanëve të ndryshëm…”, tha Hoxha, sipas të cilit këta kanë bërë edhe gjurmimin e dy deputetëve Doshi dhe Fufi.
Për Bamin, Hoxha tha: “Personi që është ndaluar në pikën e kufirit në Mal të Zi është Durim Bami, është një qytetar me origjinë nga Nikla. Ky person ka qenë para disa ditësh e një atentati tjetër me lëndë eksplozive. Ja ka hedhur. Është ndalur nga policia me justifikim se ka pasur dijeni në lidhje me një atentat tjetër me eksploziv natën e djeshme në Fushë Krujë. Pastaj i është nënshtruar një hetimi krejt tjetër..faktin e atentatit për ekzekutimin e deputetëve të Shqipërisë”.
Hoxha tha se ekziston një video 37 minuta me deklarimet këtij personi.
“Se di nga ka dalë kjo se kur policia merr në pyetje një person të tillë nëse ajo do të mos dalë ky informacion s’ka shanse që ky informacion të rrjedhi”, tha Hoxha, dukë nënvizuar se një hetim intensiv duhet të ishte bërë më herët nga prokuroria. “Pse u prit 5 muaj, por mund të ndërhyhej që në momentet e para nëse ata ishin të vërteta apo jo? Pse u zvarrit hetimi?”, tha Hoxha.
Hoxha tha se në kohën e ekzekutimit të Artan Santos, qershor 2014, është gjetur një eksploziv nën makinën e Tom Doshit, të parkuar pranë Gjykatës Kushtetuese.
“Kjo ngjarje nuk është bërë publike…Hetimet nuk di të kenë rezultat”, tha Hoxha.
Panorama
Krijoni Kontakt